![练习 选择性必修第一册 Unit 1 高考题型组合练01](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/16068987/0-1723713141772/0.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![练习 选择性必修第一册 Unit 1 高考题型组合练02](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/16068987/0-1723713141816/1.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![练习 选择性必修第一册 Unit 1 高考题型组合练03](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/16068987/0-1723713141845/2.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
英语人教版 (2019)Unit 1 Teenage life优秀同步达标检测题
展开A
(2022·江苏如皋教学质量调研)
Martin Stephen lst his cusin David Jeffrey and almst lst his wn life when they were swept int a strng wave as a frce 10 gale hit Dunbar tw days befre Christmas in 1970.The pair had been climbing rcks at the entrance t Dunbar harbur t watch the strm rll in,as they had dne many times befre.
A sudden wave pulled 11-year-ld David int the water.Martin,wh was 21,jumped in after him t try t save him but the waves were just t strng.David was never fund.Martin was left struggling against the swell.The lifebat crew at Dunbar was deplyed and after a dramatic rescue missin,Martin was pulled frm the sea.
Five decades later,Martin wrte t the crew t thank them nce mre fr their brave actins which allwed him t g n and live a full and happy life.And he had the pprtunity t talk via videcall t David Kittrick—ne f the men wh helped him.
David was a yung vlunteer and he managed t pull Martin’s head abve the icy water as ther crew members jined the rescue.Martin was eventually pulled abard the Margaret lifebat,where he was resuscitated.The men tk it in turns t keep him alive until they culd get him ashre.
David Bruntn was the crew member wh pulled Martin ut f the water that day.He is n lnger alive,and it is nly nw that his sn Jamie has learned the full details f the rescue.Jamie said,“I remember my dad cming hme in the late afternn saking wet.If it hadn’t been fr my mther wh put the plaque up n the wall that he gt fr the rescue,we wuldn’t have knwn anything abut it.Dad wasn’t keen t talk abut it.”
David Bruntn was awarded the RNLI Brnze Medal fr Gallantry.Martin,a retired headteacher,said,“I have been given the mst extrardinary Christmas present any human being can give.One life was tragically lst n that day,but David Bruntn didn’t just save ne life—he saved nine lives.He saved my three sns and five grandchildren.”
1.What can we learn abut David Jeffrey frm the passage?
A.He lst his life n Christmas.
B.He was a lifebat crew member.
C.He was fund dead at Dunbar.
D.He was swept away by the wave.
答案 D
解析 细节理解题。根据第二段的“A sudden wave pulled 11-year-ld David int the water.”以及“David was never fund.”可知,David Jeffrey被海浪卷走了。故选D。
2.When did the stry mst prbably happen?
A.At night in winter.
B.At night in summer.
C.On a winter’s afternn.
D.On a summer’s afternn.
答案 C
解析 细节理解题。根据第一段的“tw days befre Christmas in 1970”以及倒数第二段中“I remember my dad cming hme in the late afternn saking wet.”可知,故事最可能发生在冬天的下午。故选C。
3.Which f the fllwing can best describe David Bruntn?
A.Brave and mdest.
B.Strict and selfless.
C.Helpful and generus.
D.Clever and determined.
答案 A
解析 推理判断题。根据倒数第二段的“Dad wasn’t keen t talk abut it.”及最后一段中“was awarded the RNLI Brnze Medal fr Gallantry”可推知,David Bruntn勇敢且谦虚。故选A。
4.What des Martin mean by saying “he saved nine lives”?
A.David Bruntn’s life is the best Christmas present.
B.David Bruntn’s act has an impact n his family.
C.David Bruntn’s climbing rcks matters greatly.
D.David Bruntn wuld save lives at Christmas.
答案 B
解析 推理判断题。根据最后一段最后一句可推知,要不是David Bruntn救了Martin,Martin就不可能成立家庭并拥有后代,所以Martin说“他救了九条命”意思是David Bruntn的行为对他的家庭产生了影响。故选B。
B
As COVID-19 hit and the wrld went int varying levels f lckdwn(封锁),it became difficult fr researchers t knw what was happening in the cean.But nw,yu can jin the eOceans platfrm t help researchers gather data n ceans and cean ecsystems in real-time.
Dwnlading the eOceans app n yur smartphne and lgging what yu see when yu are n the cast r in the cean,including any animals,peple,pllutin r even an empty beach,yu can help researchers mnitr the wrld’s ceans.The app lets yu nte yur bservatins as well as uplad phts.This infrmatin is then linked t yur gegraphical lcatin and is made accessible t scientists studying that regin.Using eOceans data,researchers can remtely mnitr hw ceans and castal cmmunities wrldwide are happening,including in the cntext f the pandemic(疫情).
In reality,bservatins recrded thrugh eOceans are already prviding valuable insights.During Australia’s lckdwn,fr example,the largest grup f turtles in the cuntry’s histry was sptted by researchers using eOceans data.And in Hawaii,data frm the app suggests that clearer waters are assciated with a reductin in turists during the pandemic.
Negative impacts f the pandemic n the cean have als been picked up thrugh the app,including an increase in pllutin frm persnal prtective equipment,as well as pandemic-related interruptins t marine recvery fllwing a 2019 il leak in Brazilian waters. “In future,data frm eOceans culd help enable early detectin f hazards(危害),such as il leaks,s that they can be dealt with sner,” says Christine Ward-Paige,funder and chief scientist at eOceans.
“Till nw,mre than 1,000 peple have already jined the eOceans platfrm,” says Ward-Paige.“But mre data n wildlife sptted alng castlines,as well as infrmatin n hw peple are using these spaces,are still needed.”
5.Hw can peple help researchers mnitr the cean thrugh the eOceans platfrm?
A.By dwnlading and bserving sme data f hazards.
B.By sptting and marking the previus marine recvery.
C.By cllecting and uplading timely ceanic infrmatin.
D.By detecting and reprting yur present gegraphical lcatin.
答案 C
解析 细节理解题。根据第二段首句可知,人们可以通过eOceans平台及时收集和上传海洋信息以帮助研究人员监测海洋。故选C。
6.Which discvery has been made based n the eOceans data?
A.An il leak ccurring in Australian waters.
B.The largest turtle fund in Australia’s histry.
C.A factr cntributing t clearer waters in Hawaii.
D.A bm f turism appearing during the pandemic.
答案 C
解析 细节理解题。根据第三段中“And in Hawaii,data frm the app suggests that clearer waters are assciated with a reductin in turists during the pandemic.”可知,根据eOceans的数据,研究人员得出了一个有助于夏威夷水域更清澈的因素。故选C。
7.What is Ward-Paige’s attitude twards the future f the eOceans platfrm?
A.Indifferent. B.Optimistic.
C.Dubtful. D.Anxius.
答案 B
解析 观点态度题。根据倒数第二段中Christine Ward-Paige所说的话“In future,data frm eOceans culd help enable early detectin f hazards(危害),such as il leaks,s that they can be dealt with sner”可知,Christine Ward-Paige对eOceans平台的未来很乐观。故选B。
8.What can be the best title fr the text?
A.Keeping an Eye n the Ocean
B.Caring Abut the Ocean Pllutin
C.Shwing Lve t Castal Creatures
D.Mnitring the Quality f Seawater
答案 A
解析 标题归纳题。根据第二段首句以及全文内容可知,文章主要是讲人们通过eOceans平台可以帮助研究人员监测世界海洋。故选A。
C
Have yu ever heard smene say,“breakfast is the mst imprtant meal f the day”,r give yu advice abut why it’s vital t start the day with a healthy breakfast? It seems that this meal,fr many f us,is necessary fr ur day t start well,but is it really that imprtant?
The wrd “breakfast” cmes frm “breaking the fast”—the idea f ending the perid in which we dn’t eat during the night.The regeneratin prcess that takes place while we sleep cnsumes sme f ur natural fd reserves.Breakfast gives us an pprtunity t replenish thse reduced stres f things like prtein and calcium.S,in that way,a healthy breakfast makes sense.
There are als many ften-quted studies which seem t cnnect a state f being verweight with nt eating breakfast.In fact,it leads many health experts t advise a healthy breakfast t nt nly cntrl but als lse weight.In a US study,50,000 peple were mnitred ver seven years,and thse wh ate a healthy breakfast were fund t have a lwer BMI(体重指数),which seems t suggest that breakfast may indeed help peple maintain a healthy weight.
But it might nt be as simple as that.Alexandra Jhnstne,prfessr f appetite research at the University f Aberdeen,suggests thse wh d nt have breakfast might be less aware f healthy diets and nutritin,and peple wh eat breakfast might have a healthier lifestyle verall exercising and nt smking,fr example.And he als pints ut that with the rise in ppularity f intermittent(间歇的) fasting t lse weight,there may als be sme benefits t nt eating breakfast,like imprving bld sugar cntrl and lwering bld pressure.
S,while breakfast has its benefits,it might nt be the mst imprtant meal.It seems that a healthy lifestyle with a balanced diet might be mre imprtant fr many f us than just ne single meal.
9.Why des the authr list the questins in the first paragraph?
A.T give a warning.
B.T ffer sme advice.
C.T intrduce the tpic.
D.T prve a certain fact.
答案 C
解析 推理判断题。根据文章第一段列举的问题及关键句“It seems that this meal,fr many f us,is necessary fr ur day t start well,but is it really that imprtant?”以及下文可知,作者在第一段列举问题,是为了引出下文的话题。故选C项。
10.What des the underlined wrd “replenish” mean in Paragraph 2?
A.Set aside. B.Manage withut.
C.Make up fr. D.Run ut f.
答案 C
解析 词义猜测题。根据文章第二段中的“The regeneratin prcess that takes place while we sleep cnsumes sme f ur natural fd reserves.”及“thse reduced stres f things like prtein and calcium”可知,replenish与make up fr意思相近,表示“补充,弥补”。故选C项。
11.What cnclusin can we draw frm Jhnstne’s research?
A.Skipping breakfast may d gd t ur health.
B.Thse wh eat breakfast can keep a lwer BMI.
C.Breakfast is the mst imprtant meal f the day.
D.Intermittent fasting cntributes greatly t weight lss.
答案 A
解析 细节理解题。根据文章第四段中的“there may als be sme benefits t nt eating breakfast,like imprving bld sugar cntrl and lwering bld pressure”可知,从Jhnstne的研究中可知,不吃早餐也有可能对我们的健康有益。故选A项。
12.What des the authr suggest we d at the end f the text?
A.Try new lifestyles.
B.Fllw a balanced diet.
C.Pay mre attentin t breakfast.
D.Be aware f the benefits f each meal.
答案 B
解析 推理判断题。根据文章最后一段的最后一句可知,作者建议我们应该均衡饮食。故选B项。
Ⅱ.七选五
Last Sunday I was thinking abut the difference between successful peple and thse wh dn’t achieve anything significant.I made an interesting discvery.This difference may at first lk bvius,but the fact is quite the ppsite. 1
Everyne has a purpse behind their actins.If they dn’t,they wuldn’t take actin. 2 When they take actin,at the back f their minds they think abut success that this actin is ging t bring them.
3 What’s the purpse behind yur actins?D yu wrk t thrive(蓬勃发展) r t survive? D yu g t wrk t feed yur family r t create an amazing lifestyle?
Different purpses will result in cmpletely different life experiences.Peple wh wrk t survive are the nes wh fear that sme unexpected bill will arrive.They g t bed wrrying abut mney and unimprtant things.They hate their emplyment but dn’t quit because they dubt their wn ability t create smething greater.I knw this kind f feeling because I was like that nce.That’s a very uncmfrtable state t be in because yu are cnstantly wrried abut insignificant things. 4 Therefre,yu cannt achieve anything great.
Nw there are sme peple wh dn’t accept the “Life is hard” stry and they are fueled by an entirely different purpse.
They wrk t thrive. 5 They have a beautiful visin and they take cnstant actin t make that visin a reality.
A.And they dn’t think abut why smething cannt be dne.
B.Such an attitude invites great pprtunities t yu.
C.It lies in what mtivates peple t take actin.
D.S let me ask yu a few questins.
E.And this makes yu take even mre r better quality actin.
F.This state des nt allw yu t be creative.
G.But successful peple have a cmpletely different purpse behind their actins.
1.答案 C
解析 联系上句意思以及下段第一句“Everyne has a purpse behind their actins.”可知,选项C符合语境,能够连接上下文,故选C。
2.答案 G
解析 由前面两句和后面一句“When they take actin,at the back f their minds they think abut success that this actin is ging t bring them.(当他们采取行动的时候,他们在内心里思考的是这个行动将会带给他们的成功)”可知,此处讲的是成功的人的目的和动机,所以选项G符合语境。
3.答案 D
解析 根据下文作者提的几个问题可知,D项“所以让我问你几个问题”符合语境。
4.答案 F
解析 根据前一句“That’s a very uncmfrtable state t be in because yu are cnstantly wrried abut insignificant things.(那是一个让人非常不舒服的状态,因为你总是担心微不足道的事情)”可知F项“This state des nt allw yu t be creative.”符合题意,其中“state”是原词复现。
5.答案 A
解析 本段描述成功人士的行动目的和生活状态,由此可以推测出A项符合语境,故选A。语篇解读 本文是一篇记叙文。文章主要讲述了50年前David Bruntn因救了落入海里的Martin Stephen而被授予皇家全国救生艇学会英勇勋章的事迹。
语篇解读 本文是一篇说明文。在疫情封锁的状态下,人们可以通过eOceans平台及时收集和上传海洋信息以帮助研究人员监测海洋。
语篇解读 本文是一篇说明文。研究表明,早餐对于健康有一定的意义,但更重要的是健康的生活方式和均衡的饮食。
语篇解读 每个人的行动背后都有一个动机。但成功人士在他们的行动背后有一个完全不同的动机。
高中英语Unit 5 Languages around the world精品达标测试: 这是一份高中英语<a href="/yy/tb_c4002231_t7/?tag_id=28" target="_blank">Unit 5 Languages around the world精品达标测试</a>,共7页。
人教版 (2019)必修 第一册Unit 4 Natural disasters优秀课时作业: 这是一份人教版 (2019)必修 第一册<a href="/yy/tb_c4002230_t7/?tag_id=28" target="_blank">Unit 4 Natural disasters优秀课时作业</a>,共9页。
英语人教版 (2019)Unit 3 Sports and fitness精品巩固练习: 这是一份英语人教版 (2019)<a href="/yy/tb_c4002229_t7/?tag_id=28" target="_blank">Unit 3 Sports and fitness精品巩固练习</a>,共7页。