![5.2 Discovering Useful Structures(重点练)-2020-2021学年高一英语十分钟同步课堂专练(人教版2019必修第二册)第1页](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/5927357/0/0.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
![5.2 Discovering Useful Structures(重点练)-2020-2021学年高一英语十分钟同步课堂专练(人教版2019必修第二册)第2页](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/5927357/0/1.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
人教版 (2019)必修 第二册Unit 5 Music课后复习题
展开
这是一份人教版 (2019)必修 第二册Unit 5 Music课后复习题,共5页。试卷主要包含了D 6,参见上题解析等内容,欢迎下载使用。
阅读选择
C
Grandma Mses is amng the mst famus twentieth-century painters f the United States, yet she did nt start painting until she was in her late seventies. As she nce said t herself: " I wuld never sit back in a rcking chair, waiting fr smene t help me." N ne culd have had a mre prductive ld age.
She was brn Anna Mary Rbertsn n a farm in New Yrk State, ne f five bys and five girls. At twelve she left hme and was in dmestic service until, at twenty--seven, she married Thmas Mses, the hired hand f ne f her emplyers. They farmed mst f their lives, first in Virginia and then in New Yrk State, at Eagle Bridge. She had ten children, f whm five survived; her husband died in 1927.
Grandma Mses painted a little as a child and made embridery (刺绣) pictures as a hbby, but nly changed t ils in ld age because her hands had becme t stiff t sew and she wanted t keep busy and pass the time. Her pictures were first sld at the lcal drugstre and at a market and were sn nticed by a businessman wh bught everything she painted. Three f the pictures exhibited in the Museum f Mdern Art, and in 1940 she had her first exhibitin in New Yrk. Between the 1930"s and her death, she prduced sme 2,000 pictures: detailed and lively prtrayals f the cuntry life she had knwn fr s lng, with a wnderful sense f clr and frm. "I think really hard till I think f smething really pretty, and then I paint it" she said.
1.Accrding t the passage, Grandma Mses began t paint because she wanted t_______.
A.make herself beautiful
B.becme famus
C.earn mre mney
D.keep active
2.Grandma Mses spent mst f her life ________.
A.nursing
B.painting
C.farming
D.Embridering
3.The underlined wrd “prtrayals ” means ________.
A. expressins B explanatins C. descriptins . D. impressins
4.Which f the fllwing wuld be the best title fr the passage?
A.The Children f Grandma Mses.
B.Grandma Mses: Her Life and Pictures.
C.Grandma Mses: Her Best Exhibitin.
D.Grandma Mses and Other Older Artists.
Ⅰ、【答案】1.D 2.C 3.C 4.B
【分析】
1.根据短文所述, Grandma Mses 开始学画画是因为她想保持活力。本题为一般推理题,需要从字里行间找答案。在这篇文章的第一段中,曾经引用她的一句话:“ I wuld never sit back in a rcking chair, waiting fr smene t help me.”所以她画画的目的是为让自己多活动,而非其它原因。选D
2.Grandma Mses 把大部分时间花在耕作上。本题为一般理解题,只要仔细阅读,很容易从字里行间找到答案。在第二段中间一句话“… They farmed almst f their lives…”,可以看出她一生中大部分时间用于 farming。选C
3.语义测试题。根据上下文可以看出这是详细的生动的描述。选C
4.本题考察对整篇文章的综合概括能力。整篇文章都是关于 Grandma Mses 简略的自传和她的艺术生涯,故选B
完形填空
Three years ag,I tk part in Mdel United Natins(MUN)held by the Educatin Department,which was a mck(模拟的)UN activity. During the tw days, students were divided int different grups which 5____ different cuntries t debate and try t slve prblems. MUN has varius 6_____:best delegates(代表),hnrable mentins and verbal mentins.
Each time I tk part in MUN, I made gd 7______and undubtedly gt a few awards. But I ften felt as if I'd been 8 _____because I had never wn the best delegate award. I 9_____ thse wh I thught didn't deserve the award but wn it varius times, and I was just filled with 10______ at their success. But later I realized that it was als 11______ nt t get the award because I culd actually 12_______ smething, and that I culdn't 13____ the best delegate award until I was the best delegate I culd be.
Failures are cmpletely subjective(主观的)一we can lk n a result as a failure r a ( n ) 14______ .Any failure can be regarded as a ( n ) 15 _____because yu can always learn smething frm it and d 16_____next time. This is supprted by Jhn Lcke's thery that we are brn with a blank mind: knwledge and ability are learned frm ur 17____ . That's true . If I make a mistake in life , then I prbably wn't 18______that next time. I believe this is 19 _____the best way t becme better.
B.assumedC.attractedD.represented
B. departmentsC. awardsD.hsts
B. predictinsC.reactinsD.explanatins
B.defeatedC. impressedD. punished
B.trainedC.expectedD.nticed
B.envyC.satisfactinD.srrw
B. usualC.gdD.terrible
B.learnC.tryD.display
B.missC.deliverD. value
B. impactC. victryD.lss
B.benefitC.burdenD.limit
B.wrseC . betterD.slwer
B.attitudesC.psitinsD.experiences
B.admitC.acceptD.believe
B.directlyC.trulyD. narrwly
Ⅱ、【答案】5.D 6.C 7.A 8.B 9.D 10.B 11.C 12.B 13.A
14.C 15.B 16.C 17.D 18.A 19.C
【分析】本文是一篇夹叙夹议文。文章通过讲述作者参加模拟联合国活动的经历告诉我们:我们的知识和能力是从我们的经历中获得的,使自己变得更好的方法是从错误中学习,不再重复犯同样的错误。
5.根据语境可知,此处指在那两天里学生们代表不同的国家进行辩论。represent意为"代表"。故选D项。
6.根据空后的“best delegates(代表),hnrable mentins and verbal mentins"和下文中的"wn the best delegate award"可知,MUN设置有各种各样的奖项。故选C。
7.根据空后的"undubtedly gt a few awards"可知作者毫无疑问地获得了一些奖项,而这肯定是因为作者在辩论前做好了充分的准备。故选A。
8.根据空后的“because I had never wn the best delegate award"可知,因为作者从来没有赢得过最佳代表奖,所以作者经常觉得自己似乎被打败了。故选B。
9.作者注意到那些他认为不应该赢得这个奖项却多次获得这个奖的人,作者对他们的成功充满嫉妒。故选D。
10.参见上题解析。
11.根据下文内容可知,作者后来意识到没有获这个奖也是一件好事,因为实际上作者可以学到一些东西。故选C。
12.参见上题解析。下文中的"yu can always leam smething frm it"也是提示。
13.根据空后的"until I was the best delegate I culd be"可知,此处指作者认为直到自己成为最好的代表,才能获得最佳代表奖。故选A。
14.根据空前的“Failures are cmpletely subjective(主观的)“可推知,我们可以把一个结果看作一次失败或者一次胜利。故选C。
15.根据空后的"because yu can always learn smething frm it"可知,任何失败都可以被视为一种好处(benefit),因为你总是可以从失败中学到一些东西。故选B。
16. 根据空前的"yu can always learn smething frm it"可知,此处是说下一次你会做得更好。
17. 根据语境和空后的"If I make a mistake in life"可知,此处指我们的知识和能力是从我们的经历中获得的。故选D。
18.根据语境可知,此处指如果作者在生活中犯了一次错误,那么下次作者可能就不会重复犯这个错了,故选A。
19.从错误中学习,不重复犯同样的错误,这才是真正变得更好的最好方法。故选C。
Ⅲ、语法填空
Hw can yu imprve yur English language skills? My suggestin is t use it 20___(frequent). Find a grup f peple that are 21 (interest) in smething yu are interested in,such as martial arts(武术)22 _____ smething else.Find frums(论坛)n the Internet n that tpic and jin in, and yu will learn a great deal, get mre cmfrtable with 23 language and make new friends. And mst f them will be very understanding if they knw that English is nt yur native language.
Here is a stry. A fellw with a ticket t a cncert at Carnegie Hall was visiting New Yrk City24 the first time. He was unsure f his 25 (direct), but sn he saw an elderly gentleman 26 ( carry ) a vilin case .
" That elderly gentleman must be a musician , " he said t 27_____ ( he ) . " Certainly he must knw the way t Carnegie Hall . " S the fellw came up t the elderly gentleman and asked, "Sir, hw can I get t Carnegie Hall?" The elderly gentleman stpped,smiled, and 28 (answer), "Practise, practise, practise."
Yu see there are n shrt cuts, n quick and easy ways29 (imprve) ne's skills . Yu just have t wrk at it all the the time .
【答案】20.frequently 21. interested 22. r 23.the 24. fr 25.directin
26carrying 27.himself 28.answered 29.t imprve
【分析】
20.修饰动词应用副词。
21. be interested in“对……感兴趣”,是固定用法。
22.此处表示“武术或别的东西”,表示选择关系,应用r。
23.特指上文提到的英语这门语言,用定冠词。
24. fr the first time“第一次”,是固定用法。
25.此处表示“他不能确定方向”,应用名词directin。
26.gentleman与carry是主动关系,故用现在分词。
27.said t的宾语与主语互指,故用反身代词。
28.and连接三个并列的动作,由stpped和smiled可知,应填answered。
29.way后用不定式作定语,way t d...“做……的方式”。
相关试卷
这是一份高中英语人教版 (2019)必修 第一册Unit 5 Languages around the world优秀当堂检测题,共4页。
这是一份英语Unit 3 The internet课后练习题,共6页。试卷主要包含了 主旨大意题,C 6等内容,欢迎下载使用。
这是一份人教版 (2019)必修 第二册Unit 4 History and traditions综合训练题,共5页。试卷主要包含了 B,考查推理判断等内容,欢迎下载使用。
![文档详情页底部广告位](http://img.51jiaoxi.com/images/257d7bc79dd514896def3dc0b2e3f598.jpg)