终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    2023新教材高中英语Unit2BridgingCulturesSectionⅠReadingandThinking课时作业1新人教版选择性必修第二册

    立即下载
    加入资料篮
    2023新教材高中英语Unit2BridgingCulturesSectionⅠReadingandThinking课时作业1新人教版选择性必修第二册第1页
    2023新教材高中英语Unit2BridgingCulturesSectionⅠReadingandThinking课时作业1新人教版选择性必修第二册第2页
    2023新教材高中英语Unit2BridgingCulturesSectionⅠReadingandThinking课时作业1新人教版选择性必修第二册第3页
    还剩4页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    英语选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures随堂练习题

    展开

    这是一份英语选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures随堂练习题,共7页。试卷主要包含了  7,词数80左右;等内容,欢迎下载使用。


    UNIT 2 BRIDGING CULTURES

    Section Ⅰ Reading and Thinking

    课时作业(一)

     语言运用

    (·宁波海曙区高二检测)It had only been two weeks since I   1   in the US to be with my husband, but I needed a new passport.

    We only had one car, so my husband   2   me off at the passport office and told me to take Bus 82 to get back home.

    I   3   my work at the passport office and waited for Bus 82. I sat in it for an hour or so, but it didn't go anywhere near my   4  . I even told the driver where I lived, but the street was so   5   that even he didn't recognize it. So he   6   brought me back to the starting point again.

    When I got off the bus, it started raining heavily. An old lady who was standing there   7   to hold up an umbrella for me. She even made me stand on the bench, to shield me from the water that   8   from the cars speeding past us.

    Then, I asked her for help.   9   she also did not recognize my   10  , she asked me for the names of the   11   that came before and after my home. Then, she   12   what had gone wrong.   13   there were two Bus 82. The one that I had boarded did not go all the way to my house, but went on a different   14  . Then, she got me on the bus and even told the   15   to get me off after 3 stops so that I could take the correct Bus 82.

    篇章导读:本文是一篇记叙文。作者刚来到美国,办理完新护照后不知道怎样坐公共汽车回家,途中得到他人帮助。本文告诉我们“帮助无处不在”。

    1.A.landed   B.escaped 

    C.survived   D.left

    答案:A 作者刚刚来到这个地方两周。land指“飞机着陆”。故选A。

    2.A.took   B.sent  

    C.saw    D.dropped

    答案:D 作者的丈夫把作者放在(drop off)了办理护照的地方,然后告诉作者需要坐82路公共汽车回家。故选D。

    3.A.noticed   B.boarded 

    C.finished   D.searched

    答案:C 作者办理完(finish)了护照之后,等候82路公共汽车,准备回家。故选C。

    4.A.shop   B.hotel  

    C.house   D.office

    答案:C 作者坐了一个小时左右的公共汽车,但是似乎还没有到作者的家(house)附近。故选C。

    5.A.small   B.long  

    C.dirty   D.short

    答案:A 作者虽然告诉司机自己的家在什么地方,但是这条街道太小(small)了,司机也不知道在哪里。故选A。

    6.A.simply   B.reluctantly 

    C.happily   D.quietly

    答案:A 由于不知道作者住在哪里,所以司机只好(simply)把作者重新带回到之前上车的地方。故选A。

    7.A.agreed   B.offered 

    C.promised   D.expected

    答案:B 由于下大雨,车站那里的一位老妇人主动为作者撑着雨伞。offer “主动提供”,故选B。

    8.A.sent off  B.left behind 

    C.splashed up  D.used up

    答案:C 与前面的water和后面的cars呼应,指让作者躲开汽车溅起(splash up)的水。故选C。

    9.A.Until   B.Unless 

    C.When   D.Though

    答案:D 由于作者向这位老妇人求助,尽管(though)她也不知道作者所说的地址在哪里。故选D。

    10.A.voice   B.address 

    C.face    D.mistake

    答案:B 这位老妇人也不知道作者的地址(address)在哪里。故选B。

    11.A.streets  B.guests 

    C.neighbors   D.trees

    答案:A 虽然老妇人不知道作者的地址,但是她问了作者住的地方附近的街道(street)的名字。故选A。

    12.A.worked on  B.figured out 

    C.thought of   D.learned about

    答案:B 很快,这位老妇人就明白(figure out)哪里出错了。故选B。

    13.A.Luckily  B.Fully  

    C.Clearly   D.Happily

    答案:C 很明显(clearly),有两辆82路公共汽车,即有两路行驶不同路线的车。故选C。

    14.A.district   B.path 

    C.alley    D.route

    答案:D 老妇人认为作者应该乘坐的是行驶另一条路线(route)的车。故选D。

    15.A.passenger  B.driver  

    C.customer   D.police

    答案:B 老夫人甚至告诉司机(driver),要提醒作者在三站之后下车,再乘坐正确的82路公共汽车。故选B。

     

     阅读

    (·兰州五十八中高二检测) Who are these people rushing by you in the street? More than 215 million people now call America “home”, but most of them can trace their families back to other parts of the world. If you look at the names on shop windows, you will see that Americans come from many different lands. The idea that these people, who once were strangers to the United States, have lost the customs and cultures of their original countries and have become “American” is really not true. In fact, what exists in America is more often a kind of “side-by-side” living in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits.

    They join the general American society only in certain areas of their lives—such as in schools, business, and sports—but they keep many of their own native customs and manners socially and at home. This living “side-by-side” has both advantages and disadvantages. Sometimes it may cause disagreements to develop between groups whose ways of life are very different from one another. However, there are also great advantages that come from the variety of cultures brought by settlers from other lands. There is great freedom of choice among ideas and dress, food, and social customs in America. Everyone can find some part of his or her familiar world in the United States, in churches, music, food, national groups,or newspapers.

    篇章导读:本文是一篇说明文文章主要讲述了美国多种文化并存的现象

    1.More than 215 million people call America “home” because         .

    A.they have their houses

    B.they settle there now

    C.they want to make their home there

    D.they like that land very much

    答案:B 推理判断题根据第一段第三四句可知以美国为家的人现在已经定居在美国故选B

    2.“Side-by-side” living style means         .

    A.to make friends with native people

    B.to keep their own customs while sharing American ones in certain areas

    C.the groups of people who live nearby

    D.that they get closer to American society

    答案:B 细节理解题根据第一段末句“In fact, what exists in America is more often a kind of side-by-side living in which groups of people from other countries often have kept many of their customs and habits.”可知答案为B

    3.Which of the following statements is true?

    A.They always stick to their own customs and habits.

    B.“Side-by-side” living style is not suitable.

    C.They face the society they are not familiar with.

    D.The advantages coming from the variety of cultures make life in America colorful.

    答案:D 细节理解题根据第二段第四句可知移民带来了多种生活方式这使生活丰富多彩故选D

    4.Which is the best title for this passage?

    A.Advantages and Disadvantages

    B.Different Customs and Habits

    C.Home for the People

    D.“Side-by-side” Living Style in America

    答案:D 标题判断题文章主要讲了美国多种文化并存的情况原因及优缺点故最佳标题为D

    1.native adj. 出生地的

    2.disagreement n. 分歧;争论

    1.rush by 匆匆而过;快速通过

    2.original country 来源国

     语法填空

    (·镇江京口区月考)  1   present, high school students are under increasing pressure to study long hours every day. They spend over 8 hours a day studying at school, some of   2   even have to attend extra   3   (class) in their spare time. This greatly affects their health and make their parents and teachers concerned.   4   (help) solve the problem, recently, some relevant government departments have made new a regulation (规定)   5   no students shall go to school at weekends or during official holidays. We support   6   such a reform aims for, and we know that it is necessary and important for us students to balance study and   7   (relax). You see, New Year's Day   8   (come), and I'll make good use of the time to relax. Also, I come to realize that   9   I can rest well, I will be able to study   10   ( effective) when I come back to school.

    1.         2.         3.         4.       

    5.         6.         7.         8.       

    9.         10.       

    篇章导读:本文是一篇夹叙夹议文。作者提到了现在高中生压力大这一现象,之后作者建议为学生提供足够的时间休息,并让学生们均衡学习与休息。

    1.At 考查介词。句意:目前,高中学生正面临着越来越大的每天长时间学习的压力。at present “目前”。故填At。

    2.whom 考查定语从句的引导词。句意:他们花八小时以上在学校学习,一些人甚至还在业余时间补课。介词of后用whom指一些学生。故填whom。

    3.classes 考查名词。class为可数名词,此处用复数形式。故填classes。

    4.To help 考查非谓语动词。句意:为了解决这个问题,近来,一些政府部门制定了一项新的规定。此处用动词不定式表目的,故填To help。

    5.that 考查同位语从句的连接词。从句作regulation的同位语,解释说明regulation的具体内容,在句中不作任何成分,故用that引导。

    6.what 考查宾语从句的连接词。句意:我们支持该项改革的目标。从句谓语缺少宾语,故用what作宾语。

    7.relaxation 考查词性转换。此处为and连接的两个并列的名词。relaxation “休息”。故填relaxation。

    8.is coming 考查动词的时态。句意:你看,国庆来临,我们将利用这个时间充分休息。动词come用进行时表将来。故填is coming。

    9.if 考查连词。句意:我意识到,如果我能休息得好的话,回到学校就能更有效地学习。表示假设,故填if。

    10.effectively 考查词性转换。修饰动词study用副词。故填effectively。

     

     应用文写作

    假定你是李华,你的同学Qian Fei的父母打算送他出国留学,但Qian Fei本人拿不定注意。请你给他写封邮件,内容包括:

    1.海外留学的低龄化趋势;

    2.年龄太小不宜留学海外。

    注意:1.词数80左右;

    2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

    3.开头和结尾已为你写好。

    Dear Qian Fei

    I'm glad to learn that you're thinking about studying abroad.It's true that more and more Chinese families are sending their children abroad to study.                                    

     

     

     

     

    Yours

    Li Hua

    [精彩范文]

    Dear Qian Fei

    I'm glad to learn that you're thinking about studying abroad.It's true that more and more Chinese families are sending their children abroad to study. Some of them even send the students in middle school or elementary school to different countries. Personally I think, some of the teenagers are not mature enough to take care of themselves. They are not independent. When they are at home, they depend on their parents or grandparents. Therefore, it is easy for them to get lost both in their life and in their study abroad. My suggestion is that we teenagers should not be sent abroad too early, and the best time for being abroad to study is when we graduate from the college or university. Perhaps, that is much better.

    Yours

    Li Hua

     

    相关试卷

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures同步练习题:

    这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures同步练习题,共6页。

    人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures课后复习题:

    这是一份人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures课后复习题,共6页。

    高中英语人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures习题:

    这是一份高中英语人教版 (2019)选择性必修 第二册Unit 2 Bridging Cultures习题,共5页。

    • 精品推荐
    • 所属专辑
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单
        欢迎来到教习网
        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        即将下载

        2023新教材高中英语Unit2BridgingCulturesSectionⅠReadingandThinking课时作业1新人教版选择性必修第二册
        该资料来自成套资源,打包下载更省心 该专辑正在参与特惠活动,低至4折起
        [共10份]
        浏览全套
          立即下载(共1份)
          返回
          顶部
          Baidu
          map