终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 14

    立即下载
    加入资料篮
    高中英语必修一   英语阅读理解综合作业 14第1页
    高中英语必修一   英语阅读理解综合作业 14第2页
    还剩3页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 14

    展开

    这是一份高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 14,共5页。
    课时作业 14.阅读理解AEarthquakes strike suddenly at any time of the day or night, but there's no way to tell when. If an earthquake happens, it may cause many deaths, injuries and damage. So you need a good preparation ahead of time. Decide how and where your family will get together if separated. Choose an out­of­state friend or relative that the family members can call after the quake to report where they are and how they are. Know the safe places in each room: under the strong tables, desks, or against inside walls. Keep enough food, water and other things, including a flashlight, a radio, medicines and clothing.During the earthquake, you should keep a clear head and never be too nervous to know what to do. Protect your head and neck with your arms. If possible, take a book, a pillow or any other things to protect yourself from falling glass and ruins. If you are indoors, you must immediately lie under any strong furniture.  If outdoors, move to an open area away from trees, buildings, walls or powerpoles. If you are in a narrow valley, move to the centre of it and look up for falling stones. If you are in a car, move to the side of the road and stop the car. Do not stop near buildings, power lines or on or under bridges. Stay in your car until the shaking stops.Do not move a badly injured person unless he is in great danger after the earthquake. Do not use the telephone immediately unless there is a serious injury or fire. Turn on your radio for instructions and news reports. Be prepared for aftershocks. If you want to leave your home, post a message inside your home telling your family members where you can be found.【语篇解读】 本文主要讲述了人们在地震前、地震中和地震后应该做的事情。1To prepare for an earthquake, we should make sure of ________.Awhen an earthquake may happenBthe place where we can find our familyChow to receive instructions and news reportsDthe money with which we can buy food and water答案与解析:B 细节理解题。根据第一段第四句可知,要提前确定地震后家人会合的地点,故B项正确。2If we are driving when an earthquake happens, we    should ________.Afind a strong building to hide inBleave the car as soon as possibleCgo on driving quickly to leave the areaDmove to the side of the road and stop there答案与解析:D 细节理解题。根据第二段倒数第三句可知,如果发生地震时你在开车,要把车开到路边停下,所以D项正确。3From the passage, we know that during an earthquake ________.Awe should keep calm and know what to do clearlyBthe trees and walls can protect us if we are outdoorsCwe should protect our necks with a pillow or a bookDfalling glass can be used to help us答案与解析:A 细节理解题。根据第二段第一句可知,地震时,要保持头脑冷静,不能因为太紧张而不知所措,故正确答案为A项。4After an earthquake, we should ________.Amove an injured person quicklyBuse the telephone immediatelyCturn on the TV to get news reportsDleave a message before leaving home答案与解析:D 细节理解题。根据文章最后一句可知,地震后,在离开家之前,要留下信息告诉家人去哪里能找到你,故D项正确。BAll of us spend a large part of our lives at home — eating, sleeping, relaxing and communicating with our family members. Our home is a shelter for us, away from the noisy, busy, and polluted world outside — a place where we can let down our hair and dress casually. Eco­friendliness (环保) is a hot word today and we all know we should make our environment as eco­friendly as possible. This is not only good for our health, but also good for the outward environment. Here are some easy and helpful tips to make your home eco­friendly. KitchenPlan the kitchen to be bright and airy so that you don't have to turn on the lights at daytime. Don't make wasteful use of the gas. Keep all ingredients for cooking ready before lighting the gas. Turn it to low when not required — always using it on high burns a lot of gas.Indoor plantsPlants are extremely eco­friendly and can be used to make your home look lively. Apart from adding life to home, they give out O2, thus making the air inside fresh. You can keep plants in your home, but be sure to show them some sunlight regularly. Also, if they are kept outside, clean their leaves with a wet cloth, as dust may be added to them. A home decorated (装饰) with plants looks attractive. Plants are a natural home decorating gift that shows concern about the environment. A green plant is a wonderful gift which will protect the earth and is sure to be appreciated.Saving waterMost of the time, we_take_water_for_granted — we keep water running while brushing our teeth or washing clothes. Needless to say, this is a huge waste of natural resources (资源). Try to recycle water. For example, the water used for washing vegetables can be used for watering plants; the soapy water used for washing clothes can be used to clean the bathroom and kitchen.【语篇解读】 本文主要介绍了如何营造环保的家园,从厨房节约能源、种植室内植物和节约用水三方面提出的建议。5Why is the importance of our home discussed in Paragraph 1?ATo advise us to communicate more with our family members.BTo show it's necessary to make our home eco­friendly.CTo advise us to spend more time staying at home.DTo show the outside world is noisy and polluted.答案与解析:B 推理判断题。文章主要介绍了如何营造环保的家园,因此可推断,第一段讨论家庭的重要性是为了表明创造环保家园是有必要的,从而引出下文。6What is advised to be done in the kitchen?ATo open the window.  BTo prepare simple meals.CTo save energy.  DTo turn down lights.答案与解析:C 细节理解题。根据第二段的Don't make wasteful use of the gas.可知,作者建议节约使用天然气,即在厨房要节约能源。7What does the underlined part in Paragraph 4 mean?AWe don't realize the importance of water.BWe try our best not to waste water.CWe don't use water frequently.DWe make full use of water.答案与解析:A 句意理解题。根据画线部分后的we keep water running while brushing our teeth or washing clothes.可知,我们在刷牙或洗衣服时让水一直流着,因此可推测,画线句的言下之意是我们并没有意识到水的重要性。8Which could be the best title for the text?ALive a relaxing life.BCreate a clean and safe home.COur home is a shelter for us.DMake your home eco­friendly.答案与解析:D 主旨大意题。根据第一段尾句Here are some easy and helpful tips to make your home eco­friendly.可知,本文主要阐述如何营造环保的家园。.七选五Getting enough sleep can be difficult in today's world. __1__ If you have trouble going to sleep on time, there are a few things you can do.Know how much sleep you need. __2__ Children need 9­11 hours of sleep per day. Teenagers require 8­10 hours of sleep each night. Adults generally need 7­9 hours of sleep per night. Knowing how much sleep you need each night will help you know when you need to set your bedtime.Get ready for bed at the same time every night. Don't wait until you start to feel sleepy, as this may keep you up longer than you want to stay awake. __3__ Set a suitable bedtime goal that works for your schedule.Have a bedtime tradition. Doing the same things every night before bed will help signal (发信号) to your body that it is time to start getting sleepy. Try to create a sleep time tradition that you can perform every night before bed so that you get into the habit. __4__ Your bedtime tradition could include things like brushing your teeth or washing your face.__5__ In an effort to lower your stress at bedtime, it might be useful to spend a little time preparing yourself for what you have to do in the morning. Feeling ready for the next day will help you relax and fall asleep more quickly. You can do things like picking out your clothes for the next day or packing your lunch for work.APrepare yourself for the next day.BDifferent people have different sleep needs.CThis will help you go to bed at the expected time every night.DStop working at least one hour before bed so that you can relax a bit.EReading in bed is one of the best ways to relax yourself after a long day.FHowever, if you don't get enough sleep, you'll feel tired and unhappy all the day.GBesides, getting ready for bed may cost you much time and make you sleep later than your expected bedtime.【语篇解读】 本文就如何按时睡觉提出了几点建议。1答案与解析:F 根据本空前的Getting enough sleep can be difficult in today's world.及本空后的If you have trouble going to sleep on time, there are a few things you can do.可知,此处需要填一个承上启下的句子,说的是如果你没有足够的睡眠,你整天都会感到疲惫且情绪低落。2答案与解析:B 根据本空后的Children need 9­11 hours of sleep per day... Adults generally need 7­9 hours of sleep per night.可知,此处是指不同的人有不同的睡眠需求。3答案与解析:G 根据本空前的Don't wait until you start to feel sleepy, as this may keep you up longer than you want to stay awake.可知,此处与前面是递进关系,说的是准备睡觉的过程也会花费你很多时间,使你睡得比预期的时间晚。4答案与解析:C 根据本空前的Try to create a sleep time tradition that you can perform every night before bed so that you get into the habit.可知,此处承接上文,说的是这样做的好处。5答案与解析:A 根据本段内容,特别是Feeling ready for the next day will help you relax and fall asleep more quickly.可知,本段讲的是睡前为第二天做好准备对睡眠的好处。  

    相关试卷

    高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 15:

    这是一份高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 15,共5页。

    高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 17:

    这是一份高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 17,共5页。

    高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 11:

    这是一份高中英语必修一 英语阅读理解综合作业 11,共5页。

    • 精品推荐
    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map