还剩3页未读,
继续阅读
(2)Unit 2 Travelling—八年级下册牛津译林版英语优选100题(含答案)
展开
这是一份(2)Unit 2 Travelling—八年级下册牛津译林版英语优选100题(含答案),共6页。
(2)Unit 2 Travelling—八年级下册牛津译林版英语优选100题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、单选题1.We _____ friends since I came to this school.A. are B. were C. will be D. have been2.It takes us less time to go to Beijing because the _____ of trains has increased a lot.A. price B. speed C. space D. service3.—_____ have you been a member of the Communist Youth League of China?—For three years.A. How long B. How many C. How often D. How far4.Mr Green has _____ a large body, but his shirt is _____ small.A. so; so B. such; such C. so; such D. such; so5.The roller coaster moved _____ high speed and they were screaming and laughing _____the ride.A.in; through B.at; through C.in; during D.at; over6.My hometown has changed a lot _____ the subway was put into use.A. unless B. since C. if D. when7.—What do you think of the new movie by the famous director?—It is _____! I enjoy it very much.A. friendly B. fantastic C. awful D. noisy8.When I left hospital, the doctor said to me, “Don't be worried. You'll be all right in _____ days.”A. a couple of B. a kind of C. a piece of D. a bit of9.—What's your hobby, Wendy?—Well, I have many hobbies, _____ running and water sports.A. for example B. because of C. such as D. instead of10.—I will go to Disneyland with my parents Shanghai tomorrow.—_____!A. My pleasure B. Have a nice trip C. All right D. Congratulations二、阅读理解 There are several ways to help you find the countries and places you wish to visit. You can talk to friends who have been to some places; you can go and see a travel documentary about them; you can read travel books. It seems that there are three kinds of travel books. The first kind is those books that give a personal and subjective(主观的)idea of travels which the writer has enjoyed himself. These books can be useful if the writers share their travelling experiences with others. The second kind is those books which give objective(主观的)information of things to be done and seen. If a cultured person has written such a book about the facts of a place, then it is more useful. The third kind is those books which are called "a guide" to some places. If they are good, they will describe and explain the place in detail. Like the first kind, they can be interesting and exciting. But the main purpose of the third kind of travel books is to help the reader plan his travel in the most practical way. No matter which travel book you choose, you must make sure that the book does not describe everything as interesting, exciting or fantastic. You must also keep an eye on its date of publication(出版) because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century. Finally, you should make sure that it's easy to find the useful information for your travel.11. This passage was written to introduce _____.A. travel maps B. travel books C. travel films D. travel places12. The writer of the first kind of travel books gave his ideas after he _____.A. travelled B. read books C. watched films D. surfed the Internet13. The underlined phrase "a cultured person" means a person with _____.A. a good appearance B. a good educationC. a lot of experience D. a lot of money14. The date of publication must be noticed because _____.A. the places of travel books may be differentB. the writers of travel books may be differentC. the information in travel books is always the sameD. the information in travel books is always changing15. According to the passage, it is the best to read _____ before travelling to a place of-interest.A. the first kind of travel books B. the second kind of travel booksC. the third kind of travel books D. some travel articles in newspapers三、补全对话,情景问答16.A:Hello, Amy! I didn't see you yesterday afternoon. ①_____B: We went to the old people's home.A: Wow! Sounds nice. How were you feeling?B: Kind of tired. ②_____A: A volunteer? I did that last summer. ③_____B: Mmm...We did lots of things such as reading newspapers to them, cleaning the room or just talking to them.A: Oh, you must have a good time.B: Yeah, very happy. ④_____A: Listening to the old is important, too. A lot of old people are lonely.B: You're right. ⑤_____A: I do agree. We can learn new things and have fun at the same time.A. Where did your class go?B. Helping others is a great thing.C. But I was glad to be a volunteer.D. How did you help the old people?E. The old people also told us stories about the past.参考答案1.答案:D解析:句意:自从我来到这所学校,我们就一直是朋友。根据 since I came to this school可知,主句应用现在完成时。故选D。2.答案:B解析:考查名词辨析。 price价格;speed速度;space空间;service服务。 根据"It takes us less time to go to Beijing"可知火车提速了。故选B。 3.答案:A解析:句意:—你入团多长时间了?—三年了。how long对时间长短提问;how many对数量提问;how often对频率提问;how far对距离提问。根据答语"For three years."可知,问句询问的是多长时间。故选A。4.答案:D解析:句意:格林先生有一个如此庞大的身体,但是他的衬衫太小了。such如此的(修饰名词);so如此(修饰形容词或副词)。a large body为名词短语,用such修饰;small为形容词,用so修饰。故选D。5.答案:B解析:句意: 过山车高速移动, 他们在乘坐过程中尖叫着、大笑着。第一空表示"以……的速度" 应用介词at; 第二空表示在整个过程中应用介词through, 故选B。6.答案:B解析:句意:自从地铁投入使用以来,我的家乡已经改变了很多。unless除非;since自从;if如果;when当…时候。分析句子结构可知,主句是现在完成时。从句是一般过去时,应用since引导时间状语从句。故选B。7.答案:B解析:句意:—你认为这个著名导演的新电影怎么样?—它非常出色!我非常喜欢它。friendly友好的;fantastic出色的awful糟糕的;noisy吵闹的。故选B。8.答案:A解析:a couple of一对,几个(修饰可数名词复数);a kind of一种;a piece of一片;a bit of一点(修饰不可数名词)。由题干中的days可知选A。9.答案:C解析:句意:—温迪,你的爱好是什么?—噢,我有很多爱好,例如跑步和水上运动。for example例如(一般只举同类人或物中的一个作为插入语,且用逗号隔开);because of因为;such as例如(用来列举同类人或物中的几个例子,可置于被列举的事物与前面的名词之间,但其后不能用逗号隔开);instead of代替,而不是。故选C。10.答案:B解析:句意:—明天我将和我的父母一起去上海迪斯尼乐园。—旅途愉快!根据句意可知选B。11.答案:B解析:主旨大意题。通读全文可知,作者写这篇文章的目的是介绍关于旅行的书籍。故选B。12.答案:A解析:细节理解题。由第二段中的“These books can be useful if the writers share their travelling experiences with others.”可知,第一种书的作者在旅行之后提出自己的观点。故选A。13.答案:B解析:词义猜测题。culture意为“文化”;根据上下文以及构词法可推测出cultured意为“有文化的”,和选项B“有良好的教育”意思相近。故选B。14.答案:D解析:细节理解题。由短文第三段第二句“You must also keep an eye on its date of publication because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century.”可知,旅游书籍的信息一直在变化。故选D。15.答案:C解析:细节理解题。由短文第二段中的“The third kind is those books which are called 'a guide' to some places...plan his travel in the most practical way."可知,在旅行前读第三种类型的书是最好的。故选C。16.答案:A;C;D;E;B解析:①根据"I didn't see you yesterday afternoon."及"We went to the old people's home."可知,此处应是询向对方去哪儿了,故A项"你们班去了哪里?"符合语境。②根据"Kind of tired."及"A volunteer?"可知,此处应用表转折舍义的句子,故C项"但我很高兴成为名志愿者"符合语境。③根据"Mmm...We did lots of things such as reading newspapers to them, cleaning the room or just talking to them."可知④25.根据"Listening to the old is important, too."可知,听老人说话也很重要,故E项"老人也给我们讲过去的故事"符合语境。⑤根据"I do agree. We can learn new things and have fun at the same time."可知,此处应用表示总结含义的句子。B项"帮助别人是一件伟大的事情"符合语境。
(2)Unit 2 Travelling—八年级下册牛津译林版英语优选100题学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________一、单选题1.We _____ friends since I came to this school.A. are B. were C. will be D. have been2.It takes us less time to go to Beijing because the _____ of trains has increased a lot.A. price B. speed C. space D. service3.—_____ have you been a member of the Communist Youth League of China?—For three years.A. How long B. How many C. How often D. How far4.Mr Green has _____ a large body, but his shirt is _____ small.A. so; so B. such; such C. so; such D. such; so5.The roller coaster moved _____ high speed and they were screaming and laughing _____the ride.A.in; through B.at; through C.in; during D.at; over6.My hometown has changed a lot _____ the subway was put into use.A. unless B. since C. if D. when7.—What do you think of the new movie by the famous director?—It is _____! I enjoy it very much.A. friendly B. fantastic C. awful D. noisy8.When I left hospital, the doctor said to me, “Don't be worried. You'll be all right in _____ days.”A. a couple of B. a kind of C. a piece of D. a bit of9.—What's your hobby, Wendy?—Well, I have many hobbies, _____ running and water sports.A. for example B. because of C. such as D. instead of10.—I will go to Disneyland with my parents Shanghai tomorrow.—_____!A. My pleasure B. Have a nice trip C. All right D. Congratulations二、阅读理解 There are several ways to help you find the countries and places you wish to visit. You can talk to friends who have been to some places; you can go and see a travel documentary about them; you can read travel books. It seems that there are three kinds of travel books. The first kind is those books that give a personal and subjective(主观的)idea of travels which the writer has enjoyed himself. These books can be useful if the writers share their travelling experiences with others. The second kind is those books which give objective(主观的)information of things to be done and seen. If a cultured person has written such a book about the facts of a place, then it is more useful. The third kind is those books which are called "a guide" to some places. If they are good, they will describe and explain the place in detail. Like the first kind, they can be interesting and exciting. But the main purpose of the third kind of travel books is to help the reader plan his travel in the most practical way. No matter which travel book you choose, you must make sure that the book does not describe everything as interesting, exciting or fantastic. You must also keep an eye on its date of publication(出版) because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century. Finally, you should make sure that it's easy to find the useful information for your travel.11. This passage was written to introduce _____.A. travel maps B. travel books C. travel films D. travel places12. The writer of the first kind of travel books gave his ideas after he _____.A. travelled B. read books C. watched films D. surfed the Internet13. The underlined phrase "a cultured person" means a person with _____.A. a good appearance B. a good educationC. a lot of experience D. a lot of money14. The date of publication must be noticed because _____.A. the places of travel books may be differentB. the writers of travel books may be differentC. the information in travel books is always the sameD. the information in travel books is always changing15. According to the passage, it is the best to read _____ before travelling to a place of-interest.A. the first kind of travel books B. the second kind of travel booksC. the third kind of travel books D. some travel articles in newspapers三、补全对话,情景问答16.A:Hello, Amy! I didn't see you yesterday afternoon. ①_____B: We went to the old people's home.A: Wow! Sounds nice. How were you feeling?B: Kind of tired. ②_____A: A volunteer? I did that last summer. ③_____B: Mmm...We did lots of things such as reading newspapers to them, cleaning the room or just talking to them.A: Oh, you must have a good time.B: Yeah, very happy. ④_____A: Listening to the old is important, too. A lot of old people are lonely.B: You're right. ⑤_____A: I do agree. We can learn new things and have fun at the same time.A. Where did your class go?B. Helping others is a great thing.C. But I was glad to be a volunteer.D. How did you help the old people?E. The old people also told us stories about the past.参考答案1.答案:D解析:句意:自从我来到这所学校,我们就一直是朋友。根据 since I came to this school可知,主句应用现在完成时。故选D。2.答案:B解析:考查名词辨析。 price价格;speed速度;space空间;service服务。 根据"It takes us less time to go to Beijing"可知火车提速了。故选B。 3.答案:A解析:句意:—你入团多长时间了?—三年了。how long对时间长短提问;how many对数量提问;how often对频率提问;how far对距离提问。根据答语"For three years."可知,问句询问的是多长时间。故选A。4.答案:D解析:句意:格林先生有一个如此庞大的身体,但是他的衬衫太小了。such如此的(修饰名词);so如此(修饰形容词或副词)。a large body为名词短语,用such修饰;small为形容词,用so修饰。故选D。5.答案:B解析:句意: 过山车高速移动, 他们在乘坐过程中尖叫着、大笑着。第一空表示"以……的速度" 应用介词at; 第二空表示在整个过程中应用介词through, 故选B。6.答案:B解析:句意:自从地铁投入使用以来,我的家乡已经改变了很多。unless除非;since自从;if如果;when当…时候。分析句子结构可知,主句是现在完成时。从句是一般过去时,应用since引导时间状语从句。故选B。7.答案:B解析:句意:—你认为这个著名导演的新电影怎么样?—它非常出色!我非常喜欢它。friendly友好的;fantastic出色的awful糟糕的;noisy吵闹的。故选B。8.答案:A解析:a couple of一对,几个(修饰可数名词复数);a kind of一种;a piece of一片;a bit of一点(修饰不可数名词)。由题干中的days可知选A。9.答案:C解析:句意:—温迪,你的爱好是什么?—噢,我有很多爱好,例如跑步和水上运动。for example例如(一般只举同类人或物中的一个作为插入语,且用逗号隔开);because of因为;such as例如(用来列举同类人或物中的几个例子,可置于被列举的事物与前面的名词之间,但其后不能用逗号隔开);instead of代替,而不是。故选C。10.答案:B解析:句意:—明天我将和我的父母一起去上海迪斯尼乐园。—旅途愉快!根据句意可知选B。11.答案:B解析:主旨大意题。通读全文可知,作者写这篇文章的目的是介绍关于旅行的书籍。故选B。12.答案:A解析:细节理解题。由第二段中的“These books can be useful if the writers share their travelling experiences with others.”可知,第一种书的作者在旅行之后提出自己的观点。故选A。13.答案:B解析:词义猜测题。culture意为“文化”;根据上下文以及构词法可推测出cultured意为“有文化的”,和选项B“有良好的教育”意思相近。故选B。14.答案:D解析:细节理解题。由短文第三段第二句“You must also keep an eye on its date of publication because travel is a very practical matter and many things change quickly in the 21st century.”可知,旅游书籍的信息一直在变化。故选D。15.答案:C解析:细节理解题。由短文第二段中的“The third kind is those books which are called 'a guide' to some places...plan his travel in the most practical way."可知,在旅行前读第三种类型的书是最好的。故选C。16.答案:A;C;D;E;B解析:①根据"I didn't see you yesterday afternoon."及"We went to the old people's home."可知,此处应是询向对方去哪儿了,故A项"你们班去了哪里?"符合语境。②根据"Kind of tired."及"A volunteer?"可知,此处应用表转折舍义的句子,故C项"但我很高兴成为名志愿者"符合语境。③根据"Mmm...We did lots of things such as reading newspapers to them, cleaning the room or just talking to them."可知④25.根据"Listening to the old is important, too."可知,听老人说话也很重要,故E项"老人也给我们讲过去的故事"符合语境。⑤根据"I do agree. We can learn new things and have fun at the same time."可知,此处应用表示总结含义的句子。B项"帮助别人是一件伟大的事情"符合语境。
相关资料
更多

