终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    2021高考英语一轮统考复习Book1Module3MyFirstRideonaTrain课时作业(含解析)外研版 练习

    立即下载
    加入资料篮
    2021高考英语一轮统考复习Book1Module3MyFirstRideonaTrain课时作业(含解析)外研版第1页
    2021高考英语一轮统考复习Book1Module3MyFirstRideonaTrain课时作业(含解析)外研版第2页
    2021高考英语一轮统考复习Book1Module3MyFirstRideonaTrain课时作业(含解析)外研版第3页
    还剩5页未读, 继续阅读
    下载需要20学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2021高考英语一轮统考复习Book1Module3MyFirstRideonaTrain课时作业(含解析)外研版 练习

    展开

    Module 3 My First Ride on a Train.完形填空(2020·惠州市高三第一次调研考试试题)It's once again been declared the world's most popular museum. __1__ it may not be a __2__ thing for the Louvre (卢浮宫) in  Paris.The museum broke its own __3__ in 2018, welcoming 10.2 million __4__  and claiming the top spot in an index of the world's mostvisited museums.But the Louvre's uptick (小幅增加) in visitors is __5__ too much for many of its workers. And   __6__  by reception and security staff over the number of tourists   __7__ through its doors have hit opening hours throughout the week.The Louvre is suffocating (使人窒息的)\ the workers' union said in a statement. The public has increased by more than 20% since 2009, but the palace has not grown\ it __8__.The museum was __9__ on Monday and opened later than advertised on Wednesday, due to a __10__ with the dissatisfied workers. Visitors have __11__ outside the building throughout the week, and those without bookings have been  __12__.Although tensions with its workers  __13__ the museum's bottom line is looking __14__. The Louvre broke its 2012 __15__ record last year, marking a dramatic __16__ from a sharp downturn in visits in 2017. The downturn was due to a sudden decrease in __17__ in Paris.The social media that are __18__ about Beyoncé and JayZ's music __19__ filmed at the museum may have affected that increase.But while visitor numbers rose at the Louvre, overall attendance was relatively   __20__ among the top 20 museums in the world last year. Attendance grew among the top 20 by just 0.1% from 2017 to 2018.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了游客量的增加使巴黎卢浮宫不堪重负。巴黎卢浮宫2018年的游客量打破其以往纪录,给其工作人员带来重压甚至导致罢工,但带来的收益很可观。1A.Moreover    BHowever    CFinally      DEventually答案:B 上文是说卢浮宫又一次被宣布成为世界上最受欢迎的博物馆。根据该句中的“may not be”及下文游客量上升给卢浮宫工作人员带来的重压可知,此处表示转折,意为然而,对于巴黎卢浮宫来说,这可能不是一件很好的事情。故选B2A.splendid     Bskeptical   Ctough       Dsad答案:A splendid意为极佳的,非常好的skeptical意为怀疑的tough意为困难的;棘手。由句意知应选A3A.promise     Brule      Crecord       Dlaw答案:C 根据该句中的“the top spot”并结合语境可知,这家博物馆接待了1,020万游客,打破了它的纪录。故选C4A.musicians     Bartists  Cvisitors   Dvolunteers答案:C 由语境知此处表示游客,故选C5A.acquiring    Bsuffering    Cblaming     Dproving答案:D 根据下文中的The Louvre is suffocating (使人窒息的)可知,卢浮宫的游客量的这个小幅增加最后证明(prove)是卢浮宫的工作人员所不能承受的。6A.strikes      Bquarrels    Cfights       Dcontests答案:A 根据下文工会在一份声明中所说的话可知,因为涌入博物馆大门的游客太多,接待处和安保处的工作人员实行罢工,故选A7A.flooding    Bjumping    Ccrawling     Dslipping答案:A flood意为大量涌入crawl意为爬行slip意为悄悄疾行;溜。由句意知,此处应选A8A.stopped     Badded     Cstarted     Dpaused答案:B 根据上文内容可知,工会在一份声明中表态,此处应是工会补充说。9A.decorated    Brepaired    Cvisited      Dclosed答案:D 根据本句中的“opened”并结合语境可知,该博物馆在星期一的时候闭馆,后来又于周三开放。故选D10A.lecture      Bmeeting    Cspeech     Dlesson答案:B 结合选项和常识可知,推迟开放的原因是一次和对现状不满意的卢浮宫工作人员的会议,故选B11A.queued     Bdined     Chelped      Dserved答案:A 根据该句中的“outside the building”并结合选项可知,此处表示游客在卢浮宫外面排队等候,故选A12A.turned up     Bturned overCturned away    Dturned on答案:C 根据上文游客量太大,有票的还需排队等候可知,那些没有订票的游客就被拒绝进入博物馆。turn sb. away意为把某人拒之门处,不准某人进入,故选Cturn up 到场,偶然出现turn over 使翻转turn on 打开13A.die out       Bpay off      Cfade away     Dgo on答案:D 尽管博物馆和工作人员的这种紧张关系正在继续(go on),但是博物馆的收益看起来还是很可观。14A.healthy     Bfunny     Ctinny      Dcozy答案A healthy 健康的tinny (声音)尖细的cozy 温暖舒适的bottom line表示盈亏线故此处应用healthy15A.quality      Battendance   Cphoto       Dworker答案:B 卢浮宫于去年打破了它在2012年创下的游客到访(attendance)纪录,故选B16A.alarm      Battack     Crecovery     Dprediction答案:C 由上文提及破记录可知,相对于2017年游客量急剧下降,2018年是一个巨大的回升。故选C17A.paintings    Bproducts    Cpopulation    Dtourism答案:D 参观卢浮宫属于旅游行业。tourism表示旅游业18A.innocent     Bselfish     Ccrazy       Dgenerous答案:C 此处表示对在卢浮宫拍摄的BeyoncéJayZ特别痴迷的社交媒体也造成了此次游客量的增加。be crazy about sb./sth. “对某人/某物着迷为固定搭配。19A.concert     Bvideo      Cfestival      Dindustry答案:B 根据语境可知,此处指这两位当红歌手的音乐录影带(video)在博物馆取景拍摄,故选B20A.high       Bhuge      Cround       Dflat答案:D 根据该句中的“But while”和下文中的“by just 0.1%”可知,虽然卢浮宫的游客量是上升的,但是世界上前20名的博物馆的整体到访率相对而言是不景气的(flat).阅读理解A(2018·全国卷)Washington, DC. Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington, DC.Duration: 3 hoursThis small group bike tour is a fantastic way to see the world­famous cherry trees with beautiful flowers of Washington, DC. Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability—and the cherry blossoms—disappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration: 3 hours (4 miles)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, DC. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.Capital City Bike Tour in Washington, DC.Duration: 3 hours Morning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for DC. newcomers and locals looking to experience Washington, DC. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route (路线) make cycling between the sites fun and relaxing.Washington Capital Sites at Night Bicycle TourDuration: 3 hours (7 miles)   Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, DC. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National Mall. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了四种骑自行车游览华盛顿的活动及注意事项。1Which tour do you need to book in advance?ACherry Blossom Bike Tour in Washington, DC.BWashington Capital Monuments Bicycle Tour.CCapital City Bike Tour in Washington, DC.DWashington Capital Sites at Night Bicycle Tour.答案:A 细节理解题。根据Cherry Blossom Bike Tour in Washington, DC.部分中的Reserve your spot before availability—and the cherry blossoms—disappear可知,这个骑车看樱花活动需要提前预定。故选A2What will you do on the Capital City Bike Tour?AMeet famous people. BGo to a national park.CVisit well­known museums. DEnjoy interesting stories.答案:D 细节理解题。根据Capital City Bike Tour in Washington, DC.部分中的“Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks.”可知,在这个活动中,你可以听到有趣的故事。故选D3Which of the following does the bicycle tour at night provide?ACity maps.       BCameras.CMeals.       DSafety lights.答案:D 细节理解题。根据Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour部分中的“All riders are equipped with reflective vests and safety lights.”可知,所有骑行者都要配备反光背心和安全手电筒。故选DB(2020·大同市高三学情调研测试试题)My family lives in Texas.  I was born and brought up in Texas and I am a graduate of the University of Texas at Austin. However, around my second year in the law school, I wanted to make a great change, which was almost unheard of for Texans: I wanted to leave!I realized this after completing my firstyear internship (实习期). I knew I wanted something different and my chance came during the 2011 Super Bowl in Dallas. A snowstorm blanketed the entire city in snow and thousands of people were gathered.  I overheard that StubHub, a big company from a great city, San Francisco, was throwing a party next door to my hotel. I thought if I could get an internship, I could leave for the summer and at least see what it was like. Yes, it was a huge leap. I told myself I was ready.There was just one problem: I wasn't invited to the StubHub party. But you know I'm the type of person who goes for something she wants. Needless to say, I crashed the party and found my way to the president. I kindly introduced myself and then asked if they had a legal internship program. Guess what? They accepted my request to be a legal intern, even though no such program existed.Although the legal department didn't have a permanent position for me, the experience has shaped my life. Working for a great company in San Francisco, I'm incredibly happy for making my decision to leave Texas.By leaving Texas, I learned that it is so much more rewarding to try the unfamiliar than to stay in the comfortable. Exploring the unfamiliar is how you'll understand what fits your life. I say, dive in first.篇章导读:本文是一篇记叙文,讲述了作者去达拉斯主动创造机会寻找实习机会的经历及从中得到的感悟。4What happened to the author in Dallas in 2011?AShe was accepted as a legal intern.BShe played in the Super Bowl.CShe escaped from San Francisco.DShe met up with her family.答案:A 细节理解题。根据第二段的内容和第三段尾句中的“They accepted my request to be a legal intern”可知,2011年在达拉斯作者成功说服一家旧金山的大公司总裁接受她为一名法律实习生,故A项正确。5The author was able to leave Texas because ________.Ashe introduced herself to the president of StubHubBshe watched the 2011 Super Bowl in DallasCshe dropped out of the University of Texas at AustinDa snowstorm blanketed the entire city in snow答案:A 细节理解题。根据第三段中的“I crashed the party and found my way to the president. I kindly introduced myself and then asked if they had a legal internship program”可知,作者找到了StubHub公司的总裁,友好地介绍了自己,然后问他们是否有法律实习项目,并最终被接受,做了一名法律实习生,得以离开得克萨斯州,故A项正确。6Which is the biggest lesson that the author learned from the  experience?AYou must choose a career that you like.BJumping out of your comfort zone is rewarding.CAccepting who you are makes you realize your strengths.DYou should listen to your family to learn about your potential.答案:B 细节理解题。根据末段第一句“By leaving Texas, I learned that it is so much more rewarding to try the unfamiliar than to stay in the comfortable.”可知,通过这次经历,作者认识到跳出舒适圈是值得做的,故B项正确。7Which of the following words can best describe the author?APatient and modest.BSupportive and energetic.CIntelligent and humorous.DDetermined and adventurous.答案:D 推理判断题。根据第三段中的“I wasn't invited to the StubHub party. But you know I'm the type of person who goes for something she wants.”可知,作者虽没被邀请参加派对,但她是那种追求她想要的东西的人,由此可见作者很坚定;再根据“I crashed the party and found my way to the president ... if they had a legal internship program”可知作者闯进派对,找董事长毛遂自荐,说明作者很大胆。故D项正确。.短文改错(2019·成都市高中毕业班摸底测试)It was my birthday and I was looking forward to see my friends. We were meeting at my favorite Italian restaurant. I was exciting and got to a restaurant at exactly 7 o'clock. I looked around for a familiar face but failed. I decided not to wait for him  patiently. The restaurant quickly filled up with customer, but none of them were my friends. I called Lily, but she didn't answer. I felt lonely and sadly. My friends had forgotten my birthday. I went home, opened the door and walk into the dark house. Suddenly the lights went off and my friends jumped up and shouted Surprise  They hadn't forgotten, it was the best birthday ever.答案:1.第一句:seeseeing 考查固定用法。look forward to中的to为介词,后接名词或动名词形式,故该处用seeing。句意:那天是我的生日,我盼望见到我的朋友们。2.第三句:excitingexcited 考查形容词。excitedexciting都是形容词,前者形容人,表示兴奋的;后者修饰事物,表示令人兴奋的;该句主语为I,故用excited3.第三句:athe 考查冠词。该处特指上文提及的“Italian restaurant”,故用定冠词the4.第五句:删除not 考查语境理解。根据下文“The restaurant quickly filled up with customers, but none of them were my friends.”可知,此处表示决定耐心地等待他们。decide to do sth.意为决定做某事。故此处删除not5.第五句:himthem 考查代词。根据本文第一句中的“friends”可知,该处指他们,故用them6.第六句:customercustomers 考查名词。customer为可数名词,该处指饭店里很快就满是顾客,故该处用复数形式。7.第八句:sadlysad 考查形容词。该句中的“felt”为感官动词,故该处用形容词sad作表语。句意:我感到孤独而悲伤。8.第十句:walkwalked 考查动词的时态。根据全文内容可知,本文陈述的是过去发生的事情,故用一般过去时。句意:我回到家,打开门,走进漆黑的房间。9.第十一句:offon 考查固定搭配。根据上文中的“the dark house”以及本句中的“my friends jumped up and shouted”可知,go on为固定搭配,意为()亮;通()10.第十二句:it前加and 考查连词。句意:他们没有忘记我的生日,这是我过得最好的生日。根据句意可知,逗号前后为并列关系,故用and连接。 

    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map