2021高考英语一轮统考复习Book1Module3MyFirstRideonaTrain课时作业(含解析)外研版 练习
展开Module 3 My First Ride on a TrainⅠ.完形填空(2020·惠州市高三第一次调研考试试题)It's once again been declared the world's most popular museum. __1__, it may not be a __2__ thing for the Louvre (卢浮宫) in Paris.The museum broke its own __3__ in 2018, welcoming 10.2 million __4__ and claiming the top spot in an index of the world's most-visited museums.But the Louvre's uptick (小幅增加) in visitors is __5__ too much for many of its workers. And __6__ by reception and security staff over the number of tourists __7__ through its doors have hit opening hours throughout the week.“The Louvre is suffocating (使人窒息的),\” the workers' union said in a statement. “The public has increased by more than 20% since 2009, but the palace has not grown,\” it __8__.The museum was __9__ on Monday and opened later than advertised on Wednesday, due to a __10__ with the dissatisfied workers. Visitors have __11__ outside the building throughout the week, and those without bookings have been __12__.Although tensions with its workers __13__, the museum's bottom line is looking __14__. The Louvre broke its 2012 __15__ record last year, marking a dramatic __16__ from a sharp downturn in visits in 2017. The downturn was due to a sudden decrease in __17__ in Paris.The social media that are __18__ about Beyoncé and Jay-Z's music __19__ filmed at the museum may have affected that increase.But while visitor numbers rose at the Louvre, overall attendance was relatively __20__ among the top 20 museums in the world last year. Attendance grew among the top 20 by just 0.1% from 2017 to 2018.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了游客量的增加使巴黎卢浮宫不堪重负。巴黎卢浮宫2018年的游客量打破其以往纪录,给其工作人员带来重压甚至导致罢工,但带来的收益很可观。1.A.Moreover B.However C.Finally D.Eventually答案:B 上文是说卢浮宫又一次被宣布成为世界上最受欢迎的博物馆。根据该句中的“may not be”及下文游客量上升给卢浮宫工作人员带来的重压可知,此处表示转折,意为“然而,对于巴黎卢浮宫来说,这可能不是一件很好的事情”。故选B。2.A.splendid B.skeptical C.tough D.sad答案:A splendid意为“极佳的,非常好的”;skeptical意为“怀疑的”;tough意为“困难的;棘手”。由句意知应选A。3.A.promise B.rule C.record D.law答案:C 根据该句中的“the top spot”并结合语境可知,这家博物馆接待了1,020万游客,打破了它的纪录。故选C。4.A.musicians B.artists C.visitors D.volunteers答案:C 由语境知此处表示游客,故选C。5.A.acquiring B.suffering C.blaming D.proving答案:D 根据下文中的“The Louvre is suffocating (使人窒息的)”可知,卢浮宫的游客量的这个小幅增加最后证明(prove)是卢浮宫的工作人员所不能承受的。6.A.strikes B.quarrels C.fights D.contests答案:A 根据下文工会在一份声明中所说的话可知,因为涌入博物馆大门的游客太多,接待处和安保处的工作人员实行罢工,故选A。7.A.flooding B.jumping C.crawling D.slipping答案:A flood意为“大量涌入”;crawl意为“爬行”;slip意为“悄悄疾行;溜”。由句意知,此处应选A。8.A.stopped B.added C.started D.paused答案:B 根据上文内容可知,工会在一份声明中表态,此处应是工会补充说。9.A.decorated B.repaired C.visited D.closed答案:D 根据本句中的“opened”并结合语境可知,该博物馆在星期一的时候闭馆,后来又于周三开放。故选D。10.A.lecture B.meeting C.speech D.lesson答案:B 结合选项和常识可知,推迟开放的原因是一次和对现状不满意的卢浮宫工作人员的会议,故选B。11.A.queued B.dined C.helped D.served答案:A 根据该句中的“outside the building”并结合选项可知,此处表示游客在卢浮宫外面排队等候,故选A。12.A.turned up B.turned overC.turned away D.turned on答案:C 根据上文游客量太大,有票的还需排队等候可知,那些没有订票的游客就被拒绝进入博物馆。turn sb. away意为“把某人拒之门处,不准某人进入”,故选C。turn up “到场,偶然出现”;turn over “使翻转”;turn on “打开”。13.A.die out B.pay off C.fade away D.go on答案:D 尽管博物馆和工作人员的这种紧张关系正在继续(go on),但是博物馆的收益看起来还是很可观。14.A.healthy B.funny C.tinny D.cozy答案:A healthy “健康的”;tinny “(声音)尖细的”;cozy “温暖舒适的”。bottom line表示盈亏线,故此处应用healthy。15.A.quality B.attendance C.photo D.worker答案:B 卢浮宫于去年打破了它在2012年创下的游客到访(attendance)纪录,故选B。16.A.alarm B.attack C.recovery D.prediction答案:C 由上文提及破记录可知,相对于2017年游客量急剧下降,2018年是一个巨大的“回升”。故选C。17.A.paintings B.products C.population D.tourism答案:D 参观卢浮宫属于旅游行业。tourism表示“旅游业”。18.A.innocent B.selfish C.crazy D.generous答案:C 此处表示对在卢浮宫拍摄的Beyoncé和Jay-Z特别痴迷的社交媒体也造成了此次游客量的增加。be crazy about sb./sth. “对某人/某物着迷”为固定搭配。19.A.concert B.video C.festival D.industry答案:B 根据语境可知,此处指这两位当红歌手的音乐录影带(video)在博物馆取景拍摄,故选B。20.A.high B.huge C.round D.flat答案:D 根据该句中的“But while”和下文中的“by just 0.1%”可知,虽然卢浮宫的游客量是上升的,但是世界上前20名的博物馆的整体到访率相对而言是不景气的(flat)。Ⅱ.阅读理解A(2018·全国卷Ⅰ)Washington, D.C. Bicycle ToursCherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.Duration: 3 hoursThis small group bike tour is a fantastic way to see the worldfamous cherry trees with beautiful flowers of Washington, D.C. Your guide will provide a history lesson about the trees and the famous monuments where they blossom. Reserve your spot before availability—and the cherry blossoms—disappear!Washington Capital Monuments Bicycle TourDuration: 3 hours (4 miles)Join a guided bike tour and view some of the most popular monuments in Washington, D.C. Explore the monuments and memorials on the National Mall as your guide shares unique facts and history at each stop. Guided tour includes bike, helmet, cookies and bottled water.Capital City Bike Tour in Washington, D.C.Duration: 3 hours Morning or Afternoon, this bike tour is the perfect tour for D.C. newcomers and locals looking to experience Washington, D.C. in a healthy way with minimum effort. Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks. Comfortable bikes and a smooth tour route (路线) make cycling between the sites fun and relaxing.Washington Capital Sites at Night Bicycle TourDuration: 3 hours (7 miles) Join a small group bike tour for an evening of exploration in the heart of Washington, D.C. Get up close to the monuments and memorials as you bike the sites of Capitol Hill and the National Mall. Frequent stops are made for photo taking as your guide offers unique facts and history. Tour includes bike, helmet, and bottled water. All riders are equipped with reflective vests and safety lights.篇章导读:本文是一篇应用文。文章介绍了四种骑自行车游览华盛顿的活动及注意事项。1.Which tour do you need to book in advance?A.Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.B.Washington Capital Monuments Bicycle Tour.C.Capital City Bike Tour in Washington, D.C.D.Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour.答案:A 细节理解题。根据Cherry Blossom Bike Tour in Washington, D.C.部分中的“Reserve your spot before availability—and the cherry blossoms—disappear!”可知,这个骑车看樱花活动需要提前预定。故选A。2.What will you do on the Capital City Bike Tour?A.Meet famous people. B.Go to a national park.C.Visit wellknown museums. D.Enjoy interesting stories.答案:D 细节理解题。根据Capital City Bike Tour in Washington, D.C.部分中的“Knowledgeable guides will entertain you with the most interesting stories about Presidents, Congress, memorials, and parks.”可知,在这个活动中,你可以听到有趣的故事。故选D。3.Which of the following does the bicycle tour at night provide?A.City maps. B.Cameras.C.Meals. D.Safety lights.答案:D 细节理解题。根据Washington Capital Sites at Night Bicycle Tour部分中的“All riders are equipped with reflective vests and safety lights.”可知,所有骑行者都要配备反光背心和安全手电筒。故选D。B(2020·大同市高三学情调研测试试题)My family lives in Texas. I was born and brought up in Texas and I am a graduate of the University of Texas at Austin. However, around my second year in the law school, I wanted to make a great change, which was almost unheard of for Texans: I wanted to leave!I realized this after completing my first-year internship (实习期). I knew I wanted something different and my chance came during the 2011 Super Bowl in Dallas. A snowstorm blanketed the entire city in snow and thousands of people were gathered. I overheard that StubHub, a big company from a great city, San Francisco, was throwing a party next door to my hotel. I thought if I could get an internship, I could leave for the summer and at least see what it was like. Yes, it was a huge leap. I told myself I was ready.There was just one problem: I wasn't invited to the StubHub party. But you know I'm the type of person who goes for something she wants. Needless to say, I crashed the party and found my way to the president. I kindly introduced myself and then asked if they had a legal internship program. Guess what? They accepted my request to be a legal intern, even though no such program existed.Although the legal department didn't have a permanent position for me, the experience has shaped my life. Working for a great company in San Francisco, I'm incredibly happy for making my decision to leave Texas.By leaving Texas, I learned that it is so much more rewarding to try the unfamiliar than to stay in the comfortable. Exploring the unfamiliar is how you'll understand what fits your life. I say, dive in first.篇章导读:本文是一篇记叙文,讲述了作者去达拉斯主动创造机会寻找实习机会的经历及从中得到的感悟。4.What happened to the author in Dallas in 2011?A.She was accepted as a legal intern.B.She played in the Super Bowl.C.She escaped from San Francisco.D.She met up with her family.答案:A 细节理解题。根据第二段的内容和第三段尾句中的“They accepted my request to be a legal intern”可知,2011年在达拉斯作者成功说服一家旧金山的大公司总裁接受她为一名法律实习生,故A项正确。5.The author was able to leave Texas because ________.A.she introduced herself to the president of StubHubB.she watched the 2011 Super Bowl in DallasC.she dropped out of the University of Texas at AustinD.a snowstorm blanketed the entire city in snow答案:A 细节理解题。根据第三段中的“I crashed the party and found my way to the president. I kindly introduced myself and then asked if they had a legal internship program”可知,作者找到了StubHub公司的总裁,友好地介绍了自己,然后问他们是否有法律实习项目,并最终被接受,做了一名法律实习生,得以离开得克萨斯州,故A项正确。6.Which is the biggest lesson that the author learned from the experience?A.You must choose a career that you like.B.Jumping out of your comfort zone is rewarding.C.Accepting who you are makes you realize your strengths.D.You should listen to your family to learn about your potential.答案:B 细节理解题。根据末段第一句“By leaving Texas, I learned that it is so much more rewarding to try the unfamiliar than to stay in the comfortable.”可知,通过这次经历,作者认识到跳出舒适圈是值得做的,故B项正确。7.Which of the following words can best describe the author?A.Patient and modest.B.Supportive and energetic.C.Intelligent and humorous.D.Determined and adventurous.答案:D 推理判断题。根据第三段中的“I wasn't invited to the StubHub party. But you know I'm the type of person who goes for something she wants.”可知,作者虽没被邀请参加派对,但她是那种追求她想要的东西的人,由此可见作者很坚定;再根据“I crashed the party and found my way to the president ... if they had a legal internship program”可知作者闯进派对,找董事长毛遂自荐,说明作者很大胆。故D项正确。Ⅲ.短文改错(2019·成都市高中毕业班摸底测试)It was my birthday and I was looking forward to see my friends. We were meeting at my favorite Italian restaurant. I was exciting and got to a restaurant at exactly 7 o'clock. I looked around for a familiar face but failed. I decided not to wait for him patiently. The restaurant quickly filled up with customer, but none of them were my friends. I called Lily, but she didn't answer. I felt lonely and sadly. My friends had forgotten my birthday. I went home, opened the door and walk into the dark house. Suddenly the lights went off and my friends jumped up and shouted “Surprise!” They hadn't forgotten, it was the best birthday ever.答案:1.第一句:see→seeing 考查固定用法。look forward to中的to为介词,后接名词或动名词形式,故该处用seeing。句意:那天是我的生日,我盼望见到我的朋友们。2.第三句:exciting→excited 考查形容词。excited和exciting都是形容词,前者形容人,表示“兴奋的”;后者修饰事物,表示“令人兴奋的”;该句主语为I,故用excited。3.第三句:a→the 考查冠词。该处特指上文提及的“Italian restaurant”,故用定冠词the。4.第五句:删除not 考查语境理解。根据下文“The restaurant quickly filled up with customers, but none of them were my friends.”可知,此处表示“我”决定耐心地等待他们。decide to do sth.意为“决定做某事”。故此处删除not。5.第五句:him→them 考查代词。根据本文第一句中的“friends”可知,该处指“他们”,故用them。6.第六句:customer→customers 考查名词。customer为可数名词,该处指“饭店里很快就满是顾客”,故该处用复数形式。7.第八句:sadly→sad 考查形容词。该句中的“felt”为感官动词,故该处用形容词sad作表语。句意:我感到孤独而悲伤。8.第十句:walk→walked 考查动词的时态。根据全文内容可知,本文陈述的是过去发生的事情,故用一般过去时。句意:我回到家,打开门,走进漆黑的房间。9.第十一句:off→on 考查固定搭配。根据上文中的“the dark house”以及本句中的“my friends jumped up and shouted”可知,go on为固定搭配,意为“(灯)亮;通(电)”。10.第十二句:it前加and 考查连词。句意:他们没有忘记我的生日,这是我过得最好的生日。根据句意可知,逗号前后为并列关系,故用and连接。

