所属成套资源:2023年小升初外研版三起英语专题突破(含答案)
2023年小升初外研版三起英语专题突破: 任务型阅读-20篇 (含答案解析)
展开
这是一份2023年小升初外研版三起英语专题突破: 任务型阅读-20篇 (含答案解析),共22页。试卷主要包含了任务型阅读等内容,欢迎下载使用。
2023年小升初专题突破 任务型阅读-20篇 真题汇编 外研版(三起)(含答案解析) 一、任务型阅读My name is Danny. I’m twelve years old. I’m going to say goodbye to my classmates. I’m going to Sunny Middle School. The school is far from my home. I will go to school by bus. I will get up at seven o'clock and go to bed at ten o'clock.I’m very nervous, and also excited. I will learn many subjects in middle school. I like Chinese and History very much. They are my favourite subjects. I will meet many friends and we will play football together. I think I will enjoy my middle school life. What about you?1.Danny is going to leave his _______ school.2.The middle school is _______ his home.3.Danny will go to bed at _______.4.Danny’s favourite subjects are _______.5.Danny will _______ with his new friends. My name is Tina. I’m an English girl. But I live in Shanghai with my parents. I like drawing pictures and collecting stamps. My mother is a teacher. She teaches maths in a school. My home is near her school. So she always walks to work. My father is a doctor. He works in a big hospital. He goes to work by car. He likes collecting things too. But he doesn't collect stamps. He collects books. He has got many books. I have got a brother. He is only three years old. He is very lovely. I often play with him after school. I like my family.6.There are _____ people in my family.7.My mother is a _____ teacher in a school.8.My mother always goes to work on _____.9.Collecting _____ is my father’s hobby.10.My brother _____ a pupil. 11.This is a book about animals. In the book, animals are very useful. Dogs can help the blind people, the deaf people, the firefighters…etc. Horses and elephants can carry people or heavy things. Cattle can help farmers with their farming. Birds are useful, too. They can help people to send letters. And they can help people to hunt, too. We should love animals. And we should be kind to them, too.A.Help the blind people B.Carry heavy things C.Horses D.Help people to send letters E. Help farmers on the farm. 12.Jim: Hi, Kate! What's the weather like in Shanghai today? Kate: Hi, Jim! It's sunny and warm here. I'm going to the zoo this afternoon. Jim: Sounds good. Kate: slim, how's the weather in Beijing now? [来源:Z+xx+k.Com]Jim: It's cloudy. It's going to rain. So I can't fly a kite in the park. Kate: Oh, I see. Jim: Do you know the weather in Guangdong? Kate: It's too hot. The children there usually go swimming in the river. Jim: Oh, I like swimming, too. But I can't swim now. It's cold here. cityweather(now)what to doShanghai________________Beijing________ Guangdong________________ There are many postcards from China. Look at this one. This is the Dongting Lake. It’s in Hunan. It’s a beautiful lake in China. Look at this square. It’s Tian’anmen Square in Beijing. And this one is the Yellow River. It’s famous too. It’s more than five thousand kilometres long. There is a famous mountain in Shandong. It’s the Taishan Mountain.13.The ____________ are from China.14.The Dongting Lake is in _________.15._______________ is in Beijing.16.The Yellow River is more than ________ kilometres long.17.There is a famous ___________ in Shandong. 18.Mr Bi is Chinese. He is a teacher. Now he works in a small village. He teaches in a primary school. And his students are between 7 and 12 years old. Mr Bi can also speak English. He has two children. His son, Tongtong, is 10 years old and her daughter, Yanyan, is 8 years old. Mr Bi likes playing the Erhu and playing basketball. Sometimes he plays volleyball with his students. But on Friday afternoon, he often cleans their school. Mr Bi is a kind teacher and father.A.Chinese and English.B.A son and a daughter.C.Playing basketball and playing the Erhu. D.Primary school students aged(年龄) 7 to 12.E. A kind teacher and father. Dear Li Hong,I am sad. I'm going back to Hong Kong next Sunday. I am leaving Beichuan Middle School. Now, I don't want to say goodbye to my friends. So I'm going to give them some gifts. Wu Min likes playing the piano. I will give her a CD with piano music. Liang Xue likes drawing pictures. I will give her some new crayons. Wang Qiang likes playing football. I will give him a new football. Liu Hao likes reading. And I will give him a storybook. I'm sure they will like the gifts.Yours,Daming19.How is Daming feeling now?_________________________20.Where is Daming going?_________________________21.What will Daming give to Wu Min?_________________________22.What does Liang Xue like doing?_________________________ The Spring Festival is the Chinese New Year. It has got twelve names, the year of sheep, the year of dog... Before the day of the festival in China, people are very busy (忙于) shopping and cleaning their houses. Then there is a big family dinner. After dinner, all the family stay up late (守夜) to welcome (欢迎) the new year. On the first day of the New Year, people wear new clothes and go to friends’ houses. They say “Happy Spring Festival!” to each other. Children get red packets from their parents or other people. Chinese people like the Spring Festival very much.23.How many different names for the Spring Festival?______________________________________________24.When do Chinese people have a big family dinner?______________________________________________25.What do people do on the Chinese New Year’s day in China?______________________________________________[来源:Z*xx*k.Com]26.What do they say on the first day of the New Year?______________________________________________27.Who gives the red packets to the children at the Spring Festival?______________________________________________ Lily lives in a small village. Her family live in a small house. There are many trees and flowers near her house. Lily's home is near the school. She goes to school on foot. She has four classes in the morning and three classes in the afternoon. After school, Lily likes to help her mum at home. Linda lives in a big city. Her family live in a big building. There are many shops and restaurants near her house. Linda's home is far from the school. So she goes to school by bus. She has three classes in the morning and two classes in the afternoon. Linda likes to read books at home after school. LilyLindaWhere to livea small village____28____What's near the house,many trees and flowers____29____How to go to school.____30____by bus.How many classes in a dayseven classes in a day____31____What to do after school____32____read books at home Today is Saturday. The sun is shining. We don't go to school. We are in the park now. The park is big and beautiful. There are many trees and flowers in it. There is a river and a hill in it too.Some girls are under a big tree. They are singing and dancing. Peter and Sam are sitting beside the river. They are drawing. Mike is there too. He is watching the fish in the river. Look! There is a banana in Rose's hand. She is eating it.33.Today is a _________ day.34.We are in the _________ now.35.The park is _________ and _________.36.There are many _________ and _________ in the park.37._________ are drawing. Mike is _________ the fish. 38.Two men are walking through the forest. All of a sudden (突然), a tiger appears. It is running towards them. The tall man takes out a pair of sports shoes (运动鞋) from his bag. He starts to put it on. The short man screams with surprise, “What are you doing? Do you think you will run faster with it than the tiger?”The tall man says, "No. I don't have to run faster than the tiger. I just need to run faster than you."Can the two men run away? Why? ____________________________________阅读邮件,完成下列任务。[来源:学科网]An Email to AlanTo: Alan@friend. cnFrom: Bob@art. cnDec. 16thDear Alan, How are you? I just moved into a new house. It's big and very nice. I have my own(自己的)bedroom. There is a desk near the bed. I often do my homework there. In front of the desk there is a chair. I often sit there and read books. There are many storybooks and a bottle on the desk. Some beautiful flowers are in the bottle. There are some plants beside the desk. And there is a basketball under my bed. I often play basketball in the afternoon. On the wall there is a photo. It's above the desk. It's a photo of my family. You can see my parents, my sister and me in the photo. I love my family. Do you have your own bed room? Please write to me soon. Yours, Bob 39.阅读邮件,将下列图片的序号填入相应的圆圈。(有两项多余)A.B.C.D.E. 40.根据邮件补全内容。Bob's BedroomBob's house is __________. __________ the bed. In front of the desk __________. __________ on the desk. Some beautiful flowers are __________. There are some plants beside the desk. __________ __________ It's above the desk. It's a photo of Bob's family. We can see his parents, his sister and Bob in the photo. Chinatown in New York is big and famous. There are lots of Chinese there. People speak Chinese in Chinatown. You can find Chinese food there. There are many Chinese restaurants. People can watch Chinese TV programmes. You can buy and read newspapers in Chinese. People can listen to the radio in Chinese, too. In Chinatown, you will think you are in Guangzhou or Hong Kong.41.There is a big ________ in New York.[来源:学|科|网Z|X|X|K]42.People speak ________ in Chinatown.43.We can buy and read ________ in Chinese.[来源:学科网ZXXK]44.We can go to Chinese ________ and eat Chinese food.45.In Chinatown, we will think we are in ________ or ________. 46.People eat different things in different parts of the world. In South China, the main food is rice. People. They eat it with meat, fish and vegetables. The Japanese eat lots of fish. Ice raw fish (生鱼) very much. The Japanese also eat lots of rice. In western countries, the most common (一般的) food is bread and potatoes. They like fish and chips very much. [来源:学*科*网]John: Hi, Sam! There is a letter for you. It's from China.Sam: Oh, it's from my pen friend.John: Cool! Is your pen friend a boy?Sam: No. She's a nice girl.John: What's her name?Sam: Her Chinese name is Li Lin, and her English name is Sunny.John: Can she speak English?Sam: Yes, she can speak good English.John: Can you speak Chinese?Sam: Only a little. But we write letters in Chinese.John: Do you often write letters?Sam: Sometimes. We like to send emails in English.概述内容:Sam has got a _____47_____ from his pen friend. His pen friend is a Chinese girl. She is Li Lin. Her _____48_____ name is Sunny. Li Lin can speak _____49_____ well, but Sam can speak a little Chinese. Sometimes, they write letters in _____50_____ . But they like to send _____51_____ in English. Hello, everyone! I'm Sarah. I will tell you some things about rules. There are many kinds of rules. Do you know about the class rules? For example, don't be late. Listen to teachers carefully (仔细地). Don't fight with classmates. Study hard. It's very important to know the traffic (交通) rules. For example, don't ride a bicycle in the centre of a street. Stop when the light is red. When the light is green, you can go. Rules are very important in everyday life. It can help you in many places.52.Are there any kinds of rules?____________________________________________________53.Can you be late for class?____________________________________________________54.Can you ride a bicycle in the centre of a street?____________________________________________________55.What will you do when the light is red?____________________________________________________56.What class rules do you know from the passage (短文)? (答两条即可)________________________________________________________________________________________________________ Hello, I'm Ben. I'm from the UK. I like hot dogs best. It's three dollars for a hot dog. Today I went to the restaurant to have dinner. I wanted some milk and a hot dog. But the cashier (收银员) put only a bottle of milk on the table. I asked, “Where's my hot dog?” “Oh, it's here,” She said and pointed to the “hot” dog on the floor. “Oh, no! It's not a hot dog!” “I said loudly. The cashier looked at me innocently (无辜地) and said, “ But it's really a ‘hot’ dog.57.Hot dogs are Ben's favourite _______.58.Ben wanted to _______ hot dog for dinner.59.Ben wanted to ________ some milk for dinner.60.The cashier didn't _______ a hot dog on the table.61.The cashier doesn't ________ what the hot dog is. 62.阅读短文,按照故事发展的顺序将图片进行排序。Mara and Jeff watched a programme about spaceship Zhenzhou-XIII. They were interested in it. So they went to the space museum. First they wore the spacesuits—astronauts’ clothes. And then they stayed in the model of spaceship. They couldn’t walk like on the floor. Their body can fly in the air. After two hours, it’s time for lunch. But it’s difficult for them to eat and drink. The water and food can also fly away. In the evening, they slept in a sleeping bag. How fun and tired!A. B. C.D.E. 正确的顺序为:______ ______ ______ ______ ______[来源:学.科.网Z.X.X.K]63.It's going to be Chinese New Year next week. I'm very excited! Tomorrow, my family and I are going to buy some new clothes. Then in the evening, we're going to make some cakes and tangyuan. On Chinese New Year's Eve (除夕), we're going to have dinner with my grandparents, my aunt and uncle and my cousin. Then, we're going to buy some flowers. On Chinese New Year's Day my parents are going to give me red packets (红包). Then, we're going to watch a lion dance in the afternoon.( ) ( ) ( ) ( ) [来源:学,科,网Z,X,X,K]( ) Everyone wants to be healthy. Food is very important for our health. There is a lot of healthy food. We can eat more apples, bananas, oranges, tomatoes and potatoes. Because fruit and vegetables are good for us. But we shouldn’t eat too much fast food. It’s not healthy food. Healthy food can make us strong. Sports can also keep us healthy. Get up early and do some sports every day. We will be healthy and happy.64._____ is very important for our health.65._____ and _____ are good for us.66.We _____ eat too much fast food.67.We _____ more apples, bananas, oranges, tomatoes and potatoes.68.Healthy food _____ us strong.
参考答案:1.primary 2.far from 3.ten o'clock 4.Chinese and History 5.play football 【导语】 本文讲述了一个叫丹尼的男孩即将结束小学生活并升入中学的一些事情。1.句意:丹尼将要离开他的______学校。根据I’m twelve years old.我12岁了。I’m going to Sunny Middle School.我要去太阳中学。可知他将要离开他的小学primary school,故答案为primary。2.句意:中学离我家_______。根据The school is far from my home.学校离我家很远。可知该空处应填far from,故答案为far from。3.句意:丹尼将在_____点睡觉。根据I will get up at seven o'clock and go to bed at ten o'clock.我会在7点起床,10点睡觉。可知他的睡觉时间是10点ten o'clock,故答案为ten o'clock。4.句意:丹尼最喜欢的科目是______。根据I like Chinese and History very much.我非常喜欢语文课和历史课。可知Chinese and History是他最喜欢的科目,故答案为Chinese and History。5.句意:丹尼将要和他的新朋友______。根据I will meet many friends and we will play football together.我会见到许多朋友,并且跟他们一起踢足球。可知丹尼将要和他们踢足球play football,故答案为play football。6.four 7.maths 8.foot 9.books 10.isn’t 【导语】本文主要讲述蒂娜家人的职业和他们的兴趣爱好。6.句意:我家有___口人。由短文可知蒂娜家里有爸爸妈妈蒂娜和弟弟四口人,因此该空应填four,故答案为four。7.句意:我的妈妈是学校的一名__老师。由短文My mother is a teacher. She teaches maths in a school.可知我的妈妈是一名数学老师,因此该空应填maths,故答案为maths。8.句意:我的妈妈总是__去上班。由短文So she always walks to work.可知我的妈妈总是步行去上班,因此该空应填foot,故答案为foot。9.句意:收集__是我爸爸的爱好。由短文 He collects books.可知收集书是我爸爸的爱好,因此该空应填books,故答案为books。10.句意:我的弟弟___一名学生。由短文He is only three years old.可知我的弟弟不是一名学生,文章时态为一般现在时,主语为my brother,因此该空应填isn't,故答案为isn't。11.1. E2. A3. C4. B5. D 【导语】本文主要写了动物们的作用。【详解】1. 根据文中句子“Cattle can help farmers with their farming.”可知牛可以帮助农民耕作。E选项帮助农民耕作,符合题意,故选E。2. 根据文中句子“Dogs can help the blind people, the deaf people, the firefighters…etc. ”狗可以帮助盲人、聋人、消防队员等等。A选项帮助盲人,符合题意,故选A。3. 根据文中句子“Horses and elephants can carry people or heavy things.”可知马和大象可以驼人和重物。C选项马。符合题意,故选C。4. 根据文中句子“Horses and elephants can carry people or heavy things.”可知马和大象可以驼人和重物。B搬运重物,符合题意,故选B。5. 根据文中句子“Birds are useful, too. They can help people to send letters. And they can help people to hunt, too. ”可知鸟也很有用。他们可以帮助人们寄信。它们也可以帮助人们打猎。D选项帮助人们寄信。符合题意,故选D。12. sunny and warm go to the zoo cloudy too hot go swimming in the river【导语】本文是吉姆和凯特关于上海,北京和广东三个地区的天气的对话。【详解】1.该空应填上海现在的天气,根据Kate: Hi, Jim! It's sunny and warm here. 凯特:嗨,吉姆!这里天气晴朗暖和。可知上海的天气是sunny and warm晴朗又暖和的。故答案为sunny and warm。2.该空应填在上海要做的事情,根据I'm going to the zoo this aftemoon. 我打算今天下午去动物园。可知要做的事情是go to the zoo去动物园。故答案为go to the zoo。3.该空应填北京现在的天气,根据Jim: It's cloudy. 吉姆:天气多云。可知北京的天气是cloudy多云的。故答案为cloudy。4.该空应填广东现在都天气,根据Kate: I's too hot. 凯特:天气太热了。可知广东的天气是too hot太热的,故答案为too hot。5.该空应填在广东要做的事情,根据The children there usually go swimming in the river. 那里的孩子们通常去河里游泳。可知在广东要做的事情是go swimming in the river去河里游泳。故答案为go swimming in the river。13.postcards 14.Hunan 15.Tian’anmen Square 16.five 17.mountain 【导语】本文主要介绍了来自中国的明信片。13.句意:________来自中国。根据文中句子“There are many postcards from China.”可知明信片来自中国,故答案为postcards。14.句意:洞庭湖在__________。根据文中句子“This is the Dongting Lake. It’s in Hunan.”可知洞庭湖在湖南,故答案为Hunan。15.句意:_________在北京。根据文中句子“It’s Tian’anmen Square in Beijing.”可知天安门广场在北京,故答案为Tian’anmen Square。16.句意:黄河超过__________公里长。根据文中句子“It’s more than five thousand kilometres long.”可知黄河超过五千公里长。故答案为five。17.句意:山东有一个著名的_________。根据文中句子“There is a famous mountain in Shandong.”可知山东有一座著名的山,故答案为mountain。18.【导语】本文主要讲述了毕先生的职业、家庭以及兴趣爱好。【详解】(1)根据原文“He has two children. His son, Tongtong, is 10 years old and her daughter, Yanyan, is 8 years old.”可知毕先生有一个儿子和一个女儿,选项B“一个儿子和一个女儿。”符合题意,故选B。(2)根据原文“And his students are between 7 and 12 years old.”可知他的学生的年龄是7到12岁之间,选项D“小学生年龄是7至12岁。”符合题意,故选D。(3)根据文章大意可知,毕先生是老师,也是一位父亲,选项E“一位善良的老师和父亲。”符合题意,故选E。(4)根据原文“Mr Bi is Chinese.”和“Mr Bi can also speak English.”可知毕先生会说中文和英语,选项A“中文和英语。”符合题意,故选A。(5)根据原文“Mr Bi likes playing the Erhu and playing basketball.”可知毕先生喜欢拉二胡和打篮球。选项C“打篮球和拉二胡”符合题意,故选C。答案见下图19.He is feeling sad. 20.Hong Kong. 21.He will give her a CD with piano music. 22.She likes drawing pictures.[来源:Zxxk.Com]【导语】本文讲了大明要送给朋友的礼物。19.句意:大明现在感觉怎么样?根据I am sad.,可知大明现在感觉很伤心,故答案为He is feeling sad.20.句意:大明要去哪?根据I'm going back to Hong Kong next Sunday.,可知大明要去香港,故答案为Hong Kong.21.句意:大明要给吴敏什么?根据Wu Min likes playing the piano. I will give her a CD with piano music.,可知大明要给吴敏一张钢琴音乐CD,故答案为He will give her a CD with piano music.22.句意:梁雪喜欢做什么?根据Liang Xue likes drawing pictures.,可知梁雪喜欢画画,故答案为She likes drawing pictures.23.It has got twelve./Twelve. 24.Before the day of the festival. /After shopping and cleaning. 25.They wear new clothes and go to friends’ houses. 26.They say “Happy Spring Festival!” /Happy Spring Festival! 27.Their parents or other people. 【分析】本文介绍了春节。23.句意:春节有多少个不同的名字?根据It has got twelve names, the year of sheep, the year of dog...,可知春节有12个不同的名字,故答案为It has got twelve./Twelve.24.句意:中国人什么时候吃丰盛的家庭晚餐?根据Before the day of the festival in China, people are very busy (忙于) shopping and cleaning their houses. Then there is a big family dinner.,可知中国人节日前或购物、打扫房间之后吃丰盛的家庭晚餐,故答案为Before the day of the festival. /After shopping and cleaning.25.句意:在中国,人们在春节做什么?根据On the first day of the New Year, people wear new clothes and go to friends’ houses.,可知在中国,人们在春节穿新衣服、去朋友家,故答案为They wear new clothes and go to friends’ houses.26.句意:他们在新年的第一天说什么?根据They say “Happy Spring Festival!” to each other.,可知他们在新年的第一天说春节快乐,故答案为They say “Happy Spring Festival!” /Happy Spring Festival!27.句意:春节时谁给孩子们红包?根据Children get red packets from their parents or other people.,可知春节时父母和其他人给孩子们红包,故答案为Their parents or other people.【点睛】28.a big city 29.many shops and restaurants 30.on foot 31.five classes in a day 32.help her mum at home 【分析】短文大意:短文介绍了莉莉住在一个小村庄和琳达住在一个大城市。28.根据短文中的Linda lives in a big city.琳达住在一个大城市。可知该空为a big city,故答案为a big city。29.根据短文中的There are many shops and restaurants near her house. 她家附近有许多商店和餐馆。可知该空为many shops and restaurants,故答案为many shops and restaurants。30.根据短文中的Lily's home is near the school. She goes to school on foot. 莉莉家在学校附近。她步行去上学。可知该空为on foot,故答案为on foot。31.根据短文中的She has three classes in the morning and two classes in the afternoon.她上午有三节课和下午两节课。可知一天有五节课,该空为five classes in a day,故答案为five classes in a day。32.根据短文中的After school, Lily likes to help her mum at home.放学后,莉莉喜欢在家帮助她的妈妈。可知该空为help her mum at home,故答案为help her mum at home。【点睛】33.sunny 34.park 35. big beautiful 36. trees flowers 37. Peter and Sam watching 【导语】本文讲的是周六孩子们在公园里活动。33.句意:今天是______一天。由句子The sun is shining. 可知今天天气很好,所以用sunny表示,故答案为sunny。34.句意:我们现在在_____。由句子We are in the park now. 我们在公园里。故答案为park。35.句意:公园是____和_____。由句子The park is big and beautiful. 可知公园又大又漂亮,故答案为big;beautiful。36.句意:在公园里有很多____和_____。由句子There are many trees and flowers in it.可知有很多树和花,故答案为trees;flowers。37.句意:_____在画画。迈克在_____鱼。由句子Peter and Sam are sitting beside the river. They are drawing. 可知是皮特和萨姆在画画。由句子Mike is there too. He is watching the fish in the river.可知迈克在赏鱼。故答案为Peter and Sam;watching。38.No, they can't. Because the tiger runs faster than them.【详解】问句句意:这两个人能跑掉吗?为什么?根据短文内容可知他们跑不掉,因为老虎比他们跑得快。故答案为No, they can't. Because the tiger runs faster than them.39. 40. big and very nice There is a desk near there is a chair There are many storybooks and a bottle in the bottle And there is a basketball under his bed. On the wall there is a photo. 【分析】39.根据There are many storybooks and a bottle on the desk. Some beautiful flowers are in the bottle.可知书桌上有一个花瓶。花瓶里有一些漂亮的花。根据On the wall there is a photo. It's above the desk. It's a photo of my family.可知墙上有一张我的全家福照片。根据There are some plants beside the desk. 可知书桌的旁边有一些植物。故答案为 。40.句意:鲍勃的房子_____。根据I just moved into a new house. It's big and very nice. 可知又大又好看。故答案为big and very nice。句意:床的______。根据There is a desk near the bed.可知床的旁边有一个课桌。故答案为There is a desk near。句意:书桌的前面______。根据 In front of the desk there is a chair.可知书桌的前面有一把椅子。故答案为there is a chair。句意:书桌上______。根据There are many storybooks and a bottle on the desk.可知书桌上有很多故事书和一个瓶子。故答案为There are many storybooks and a bottle。句意:一些漂亮的花在______。根据Some beautiful flowers are in the bottle.可知在瓶子里。故答案为in the bottle。根据There are some plants beside the desk. And there is a basketball under my bed. 可知该句为并且我的床下有一个篮球。故答案为And there is a basketball under his bed.根据On the wall there is a photo. It's above the desk.可知该句为墙上有一张照片。故答案为On the wall there is a photo.【点睛】41.Chinatown 42.Chinese 43.newspapers 44.restaurants 45. Guangzhou Hong Kong 【导语】本文是关于纽约唐人街的介绍。41.句意:在纽约有一个很大的唐人街。根据“Chinatown in New York is big and famous. ”纽约的唐人街很大很著名。可知纽约有一个唐人街,故答案为Chinatown。42.句意:在唐人街人们说中文。根据“People speak Chinese in Chinatown. ”在唐人街人们说中文,可知他们说的是中文,故答案为Chinese。43.句意:我们可以买到中文的报纸来看。根据“You can buy and read newspapers in Chinese. ”你可以买到中文的报纸来看。可知买到的是报纸,故答案为newspapers。44.句意:我们可以去中国餐馆吃中餐。根据“You can find Chinese food there. There are many Chinese restaurants.”你可以在哪里找到中国食物。那里有很多中国餐馆。可知他们可以在中国餐馆里找到中国食物,故答案为restaurants。45.句意:在唐人街,我们会以我们是在广州或者香港。根据“ In Chinatown, you will think you are in Guangzhou or Hong Kong.”在唐人街,你会觉得你是在广州或者香港。可知这里是广州和香港,故答案为Guangzhou;Hong Kong。46.【导语】本文讲述了世界上不同地方的人,不同的饮食习惯。【详解】1. rice大米,根据In South China, the main food is rice. 在中国南方,主要食物是大米。可知第一个空应填in South China。2.根据They eat it with meat, fish and vegetables. 他们把它和肉、鱼和蔬菜一起吃。可知第二个空应填meat, fish and vegetables。3. in Japan在日本,根据The Japanese eat lots of fish. 日本人吃很多鱼。可知第三个空应填lots of fish。4. in western countries在西方国家,根据In western countries, the most common food is bread and potatoes. 在西方国家,最常见的食物是面包和土豆。可知第四个空应填bread and potatoes。5. in western countries在西方国家,根据They like fish and chips very much. 它们非常喜欢鱼和薯条。可知第五个空应填fish and chips。故答案为47.letter 48.English 49.English 50.Chinese 51.emails 【导语】本文是约翰和山姆谈论关于山姆和笔友李琳来往的对话。47.句意:山姆有一封来自笔友的______。根据Hi, Sam! There is a letter for you. It's from China.嗨,山姆!有一封信给你。它来自中国。Oh, it's from my pen friend. 哦,是我的笔友寄来的。可知该空应填letter信,故答案为letter。48.句意:她的_____名字是桑妮。根据Her Chinese name is Li Lin, and her English name is Sunny. 她的中文名字是李琳,她的英文名字是桑妮。可知该空应填English英文的,故答案为English。49.句意:李琳_____说得很好,但是山姆只会说一点点中文。根据Yes, she can speak good English. 是的,她能说一口流利的英语。可知该空应填English英文。故答案为English。50.句意:有时,他们用_____写信。根据But we write letters in Chinese. 但是我们用中文写信。可知该空应填Chinese中文。故答案为Chinese。51.句意:但是他们喜欢用英文发_____。根据We like to send emails in English. 我们喜欢用英文发电子邮件。可知该空应填emails电子邮件。故答案为emails。【点睛】[来源:学科网ZXXK]52.Yes, there are. 53.No, I can't. 54.No, I can't. 55.Stop when the light is red. 56. Listen to teachers carefully. Don't fight with classmates. 【导语】本文讲了班级规则和交通规则。52.句意:有什么规则吗?根据There are many kinds of rules.,可知有很多规则,答语为肯定回答,故答案为Yes, there are.53.句意:你能上课迟到吗?根据For example, don't be late.,可知上课不能迟到,答语为否定回答,故答案为No, I can't.54.句意:你能在街道中心骑自行车吗?根据For example, don't ride a bicycle in the centre of a street.,可知不能在街道中心骑自行车,答语为否定回答,故答案为No, I can't. 55.句意:红灯亮时你要怎么做?根据Stop when the light is red.,可知红灯亮时要停下来,故答案为Stop when the light is red.56.句意:从短文中你知道什么课堂规则?根据Listen to teachers carefully (仔细地). Don't fight with classmates. Study hard.,可知课堂规则,题干说答两条即可,故答案为Listen to teachers carefully. Don't fight with classmates.57.food 58.eat ## have 59.drink ## have 60.put 61.know 【导语】本文主要写了本去餐馆吃饭,收银员不知道什么是热狗的事情。57.句意:热狗是本最喜欢的________。根据文中句子“I like hot dogs best.”可知热狗是他最喜欢的食物,故答案为food。58.句意:本晚餐想__________热狗。根据文中句子“I wanted some milk and a hot dog. ”可知本晚餐想吃热狗。吃是动词have或者eat,故答案为eat / have。59.句意:本晚餐想要________一些牛奶。根据文中句子“I wanted some milk and a hot dog. ”可知本晚餐想喝牛奶。喝可以用drink或者have表示,故答案为drink / have。60.句意:收银员没有把热狗__________桌子上。根据文中句子“But the cashier (收银员) put only a bottle of milk on the table. ”可知收银员只把一瓶牛奶放在桌子上了,没有把热狗放在桌子上,故答案为put。61.句意:收银员不________热狗是什么。根据文中句子“The cashier looked at me innocently (无辜地) and said, “ But it's really a ‘hot’ dog.””可知收银员不知道什么是热狗,故答案为know。62.AEDBC【导语】本文主要写了玛拉和杰夫无太空博物馆的经历。【详解】根据文中句子“Mara and Jeff watched a programme about spaceship Shenzhou-XIII. ”玛拉和杰夫看了一个关于神州13号宇宙飞船的节目。图片A是在看电视节目,所以排第一。根据文中句子“They were interested in it. So they went to the space museum.”可知他们去了太空博物馆,图片E是在太空博物馆,所以排第二。根据文中句子“And then they stayed in the model of spaceship. They couldn’t walk like on the floor. Their body can fly in the air. ”可知然后他们呆在宇宙飞船的模型里。他们不能像在地板上一样走路。他们的身体可以在空中飞行。图片D是人在宇宙飞船中身体在空中飞,所以排第三。根据文中句子“After two hours, it’s time for lunch. But it’s difficult for them to eat and drink. The water and food can also fly away. ”可知两小时后,他们吃东西时水和食物也飞走了。图片B是食物在空中飞,所以排第四。根据文中句子“In the evening, they slept in a sleeping bag.”可知晚上,他们睡在睡袋里。图片C是在睡袋里睡觉,所以排第五。故答案为AEDBC。63. 1 3 5 2 4【详解】1. 图片是穿新衣服。根据原文第一段Tomorrow, my family and I are going to buy some new clothes. 明天,我家人和我打算买一些新衣服。可知,买新衣服第一件事。2. 图片是吃团圆饭。根据原文第二段On Chinese New Year's Eve (除夕), we're going to have dinner with my grandparents, my aunt and uncle and my cousin. 在除夕,我们打算和我的祖父母、我叔叔阿姨还有堂兄妹一起吃晚餐。可知,吃团圆饭是第三件事。3. 图片是看舞狮。根据原文第三段Then, we're going to watch a lion dance in the afternoon.然后,我们下午打算去看舞狮。可知,看舞狮是第五件事。4. 图片是在包汤圆。根据原文第一段Then in the evening, we're going to make some cakes and tangyuan.然后在晚上,我们打算做一些蛋糕和汤圆。可知,包汤圆是第二件事。5. 图片是 在送花。根据原文第二段Then, we're going to buy some flowers.然后,我们打算买一些花。可知,送花是第四件事。故答案为13524。64.Food 65. fruit vegetables 66.shouldn’t 67.can eat 68.can eat 【导语】本文讲了保持健康的方法。64.句意:______对我们的健康很重要。根据“Food is very important for our health.”,可知食物对我们的健康很重要,故答案为Food。65.句意:_______和_______对我们有好处。根据“Because fruit and vegetables are good for us.”,可知水果和蔬菜对我们有好处,故答案为Fruit,vegetables。66.句意:我们_______吃太多快餐。根据“But we shouldn’t eat too much fast food.”,可知我们不应该吃太多快餐,故答案为shouldn’t。67.句意:我们_______更多的苹果,香蕉,橙子,西红柿和土豆。根据“We can eat more apples, bananas, oranges, tomatoes and potatoes.”,可知我们可以吃更多的苹果、香蕉、橙子、西红柿和土豆,故答案为can eat。68.句意:健康的食物_______我们强壮。根据“Healthy food can make us strong.”,可知健康的食物可以使我们强壮,故答案为can make。
相关试卷
这是一份2023年小升初外研版三起英语专题突破: 阅读理解-20篇 (含答案解析),共23页。试卷主要包含了阅读选择,阅读判断等内容,欢迎下载使用。
这是一份2023年小升初外研版三起英语专题突破: 选择题-100题 (含答案解析),共23页。试卷主要包含了阅读选择,阅读判断等内容,欢迎下载使用。
这是一份2023年小升初外研版三起英语专题突破: 补全对话与短文-20篇 (含答案解析),共20页。试卷主要包含了填内容补全对话/短文,选内容补全对话/短文等内容,欢迎下载使用。