|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    外研版英语八年级下册单元检测卷 Module 4 Seeing the doctor(测能力)
    立即下载
    加入资料篮
    外研版英语八年级下册单元检测卷 Module 4 Seeing the doctor(测能力)01
    外研版英语八年级下册单元检测卷 Module 4 Seeing the doctor(测能力)02
    外研版英语八年级下册单元检测卷 Module 4 Seeing the doctor(测能力)03
    还剩9页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    外研版英语八年级下册单元检测卷 Module 4 Seeing the doctor(测能力)

    展开
    这是一份外研版英语八年级下册单元检测卷 Module 4 Seeing the doctor(测能力),共12页。

    Module 4 Seeing the doctor

    (测能力)

    满分:100

    一、单选题(共15小题;每小题1分,满分15分)

    1.It is very important ________ English ________.

    A. learn; good B. learn; well C. to learn; well D. to learn; good

    2.— Does the coat ________ much? — Not much. It's cheap.

    A. cost B. spend C. take D. pay

    3.The boy felt ________ so he fell ________ quickly. Don't wake him up.

    A. sleepy; sleeping B. asleep; sleepy C. sleepy; asleep D. sleeping; asleep

    4.You have to wear your jacket. It is too ________.

    A. hot B. cold C. warm D. cloudy

    5.Don't believe the car advertisement. My car doesn’t work __________ the advertisement shows.

    A. as good as B. so better as C. as well as D. so best as

    6.—Lucy, please have some fish.

    — Thanks. It tastes ________. I want more.

    A. well B. awful C. good D. terribly

    7.________ some extra support is given, the company will close down.

    A. If B. Unless C. Since D. Whenever

    8.He seldom _________, because he has a lot of Maths _________.

    A. exercise; exercises B. exercise; exercise 

    C. exercises; exercises D. exercises; exercise

    9.We still decided to take the rooms in Longwood House _________ we couldn’t afford the rent.

    A. until B. unless C. though D. since

    10.What grade do you usually ________ in the physics exam?

    A. take B. achieve C. make D. study

    11.—Do you know the woman in red?

    —Yes, she's Ms. Green. She is a __________ teacher and can play tennis __________.

    A. good; good B. well; good C. well; well D. good; well

    12.—Do you want to eat ice-cream after dinner, Jane?

    —Thank you, ________ I don't want to be fat.

    A. and B. but C. so D. then

    13.— Two tickets for the film The Battle at Lake Changjin, please.

    —Only one left. Would you like to have _______, sir?

    A. one B. it C. this D. that

    14.Mr. White ________ us English for 3 years since he came here.

    A. is teaching B. taught C. teaches D. has taught

    15.Which word ________ is created in the same way as "blackboard"? They are both compound words(合成词).

    A. careful B. impolite C. illness D. headache

    二、完形填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

        You feel tired and you have no energy. You can't breathe with your nose and your throat hurts. Don't be afraid—you have probably just got a     1     Every year, many kids experience this sick feeling. Some kids have up to eight colds every year. So, what     2     is a cold?

        Well, a cold is an infection (传染病). It affects (影响)     3     nose, ears and throat and makes you feel sick and weak. It's very     4     to catch a cold. When someone sneezes or coughs near you, bacteria (细菌) travel through the air, enter your body and then make you sick. Also, if you touch your nose or eyes after touching something that has bacteria on it,     5     a door or your desk at school, you can get sick.

        Some of the symptoms (症状) of a cold     6     a fever, a sore throat and a cough. If you sneeze, or if your nose is runny (流鼻涕的) and your     7     are watery, you've probably got a cold. Most people who have got a cold feel very tired and don't have much     8     to do anything.

        A cold is not a pleasant thing to experience. However, there are some things you can do to feel     9    . You should have hot drinks if you've got a sore throat. You should eat healthy food and get a lot of rest so your body can be strong enough to fight your cold. If you've got a fever, or if you aren't feeling better within a few days, you should visit your doctor and take some medicine.

        A cold can be frustrating,     10     just remember that there are many things you can do to feel better and get stronger. Take care of your body and stay healthy.

    1. A. cough     B. headache     C. fever     D. cold
    2. A. exactly     B. nearly     C. clearly     D. firstly
    3. A. my     B. your     C. its     D. their
    4. A. difficult     B. necessary     C. easy     D. helpful
    5. A. like     B. on     C. behind     D. with
    6. A. take     B. catch     C. turn     D. include
    7. A. legs     B. arms     C. eyes     D. ears
    8. A. energy     B. money     C. time     D. air
    9. A. worse     B. better     C. colder     D. hotter
    10. A. but     B. then     C. and     D. or

    三、阅读理解(共10小题;每小题2分,满分20分)

    A

        Li Chuang is a 15-year-old boy, but he has been a smoker for three years. His teeth and fingers have turned a bit yellow.

        "I first tried smoking after watching TV. It makes me feel excited and I think it looks cool," he said.

        Not all students smoke like Li, but there are lots of children smokers. A report says many boys and girls in middle schools in China have smoked and there are more boys than girls among those who smoke. Some are as young as 11 when they first try!

        May 31st is World No Tobacco Day. Health experts are asking young people not to smoke. Doctors also say smoking can make people get illnesses, like lung cancer. So it's better for adults to pay more attention to children's smoking problem.

    1. Li Chuang began to smoke when he was_____.
    A. 12 B. 13 C. 15 D. 16
    2. More _____ have smoked than _____ in middle schools in China.
    A. girls;boys B. boys;girls C. students;teachers D. women;men
    3. The underlined words "World No Tobacco Day" mean_____ in Chinese.   
    A. 世界无癌日 B. 世界节能日 C. 世界无烟日 D. 世界地球日
    4. Why do you think the middle school students mustn't smoke?
    A. Because they will earn lots of money.
    B. Because their parents are too poor to give them much money.
    C. Because their teachers are afraid that they won't study well.
    D. Because smoking can make people get serious illnesses, like lung cancer.
    5. Which of the following is true?
    A. Doctors do not smoke.
    B. Some kids begin to smoke when they are 11 years old.
    C. Smoking doesn't cost much money.
    D. Only some old people in the countryside of our country smoke.

    B

        Exercise improves not only your appearance, but also your health. Health experts advise people to choose physical activities that they find interesting. So, what are some of the most popular forms (形式) of exercise in the USA?

        Walking is on the top of the list. It is considered to be the _____ way to get exercise. You can walk at any time and any place. Walking is also said to be the least harmful to the knees and feet. So, it's a perfect choice for the old.

        Another popular form of exercise is jogging. In the 1960s, Bill Bowerman brought jogging to the USA. He did so after seeing the popularity of the activities during a trip to New Zealand in 1962. He started the first jogging club in America. He also helped found Nike.

        Swimming is also very popular. It is one of the most popular sporting activities in America. When one is swimming, the whole body is put to work. It is said that swimming is good for people with special needs, like pregnant (怀孕的) women.

        Dancing can also be a fun way to exercise. This is especially true for those who see exercise as something that they should do. A dance fitness programme called Zumba has grown in popularity in recent (最近的) years. It was created by Alberto Perez in Colombia in the 1990s. In 2001, he brought the programme to the USA. Since then, it has spread around the world.

    1. Which of the following can be put in the blank of paragraph 2?
    A. easiest B. most expensive C. most difficult D. coolest
    2. From the passage, we can learn that _____.
    A. swimming was not popular
    B. swimming was more popular than walking
    C. walking was the most popular form of exercise
    D. it's not good for pregnant women to go swimming
    3. According to the last paragraph, we know that Zumba_____.
    A. has a very long history B. is the name of a dance club
    C. was created in the USA D. became popular not long ago
    4. Which is NOT true according to the passage?
    A. Walking is the most popular activity.
    B. In 2001, Alberto Perez brought Zumba to the USA.
    C. In the 1990s, Bill Bowerman brought jogging to the USA.
    D. Swimming was one of the popular sporting activities in America.
    5. What is the passage mainly about?
    A. The advantages of exercise.
    B. Some popular forms of exercise in the USA.
    C. The history of some forms of exercise.
    D. Advice on how to choose the best form of exercise.

    四、任务型阅读(共5小题;每小题2分,满分10分)

        My friends and I bought our favourite candies from Mrs Pratchett's Store every day on our way to school. My favourites were Sherbet Suckers and Liquorice Bootlaces.

        Thwaites told me I should never eat Liquorice Bootlaces. Thwaites's father was a doctor. He said that it was made from rats' (耗子的) blood. The father told his young son a lot about Liquorice Bootlaces after he found that his son ate it. "Every ratcatcher in the country," said the father, "takes his rats to the Liquorice Bootlace Factory and they pay him for each rat. Many ratcatchers have become rich by selling rats to the factory."

        "Don't ever eat them," said the father. "If you eat, you'll get ratitis."

        "What is ratitis, Daddy?" asked young Thwaites.

        "It's a very terrible disease (疾病)," said the father.

        "I see. But what will happen to me if I catch it?" asked young Thwaites.

        "Your teeth will fall out one by one," answered the father. "And a short tail will grow out of your back. There is no medicine for ratitis. I know. I am a doctor."

        We all enjoyed Thwaites's story. We asked him to tell us this wonderful story many times on our walks to and from school. But any of us didn't stop buying Liquorice Bootlaces except Thwaites.

    1.What were Sherbet Suckers and Liquorice Bootlaces?
    _________________________________________________

    2.How did many ratcatchers become rich according to the story?
    _________________________________________________

    3.Why did Thwaites's father tell him the story?
    _________________________________________________

    4.What did the writer think of the story?
    _________________________________________________

    5.Did Thwaites listen to his father?

    _________________________________________________

    五、根据汉语提示写出单词(5小题;每小题1分,满分5

    1.My father ________(收集)hundreds of stamps since he was a little boy.

    2.—Did you watch the 24th Beijing College Student Film Festival on TV tonight?

    —Yes, it has ________ (结束) for five minutes. Feng Xiaogang won Best Director Award.

    3.He's ________(从事)law since he was 25.

    4.— How long have you been like this?

    — ______(自从)two years ago.

    5.This is my________ (钟表).

    六、补全对话(有两项多余)(共5小题;每小题2分,满分10分)

    A: I'm not feeling well today. __________

    B: I'm sorry to hear that. __________

    A: Yes. I took my temperature just now. It's 38℃.

    B: What did you have for breakfast today?

    A: __________

    B: You'd better go to see a doctor. __________

    A: It's so kind of you. Thanks a lot.

    B: Not at all.  __________

    A: OK.

    A. What's the matter with you?

    B. I will go to the hospital with you.

    C. Do you have a fever?

    D. I think we should go there by taxi.

    E. And you shouldn't stay up late.

    F. Maybe I have got a bad cold.

    G. I just had a glass of milk.

    七、书面表达(共1小题;满分25分)

    学校对学生的早餐以及健康情况做了一次调查,以下是调查结果,请根据表格中的内容写一篇英文短文,总结这次调查的结果。

    学生比例

    早餐情况

    健康状况

    55%

    有规律地吃早餐

    身体健康,精力充沛

    25%

    吃垃圾食品

    营养不均衡

    20%

    没有吃早餐

    感到饥饿,上课无法

    认真听讲,容易生病

    提示词:regularly, a balanced diet, as a result

    要求:(1)所写内容必须包括表格中所提供的所有信息, 并发表自己的看法;

    (2)表达准确,语法正确,逻辑合理,可适当发挥;

    (3)词数80左右。

    Breakfast Is Important _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________




     


    答案以及解析

    一、单选题

    1.答案:C

    解析:句意:学好英语很重要。考查动词不定式及副词用法。It's adj. to do sth.意为做某事是怎样的,故第一空用动词不定式;第二空表学好英语,应用副词修饰动词“learn”“well”为副词,表做某事做得好,故选C

    2.答案:A

    解析:句意:—— 这件外套贵吗?—— 不。它是便宜的。考查动词辨析。cost花费,物作主语;spend花费,人作主语;take花时间,通常“It”作主语;pay付款。根据“the coat”可知,是物作主语,因此“cost”符合句意。故选A

    3.答案:C

    解析:句意:这个男孩觉得很困,所以很快就睡着了。别吵醒他。考查形容词辨析。sleepy困倦的;sleeping睡着的;asleep睡着的。根据“The boy felt ... so he fell ... quickly.”可知,应是觉得很困,所以很快睡着了,第一空用sleepy;第二空处考查固定短语fall asleep“睡着,故选C

    4.答案:B

    解析:句意:你必须穿上你的夹克。天气太冷了。考查形容词辨析。hot热的;cold冷的;warm温暖的;cloudy多云的。根据“You have to wear your jacket.”可知,需要穿夹克,所以很冷,故选B

    5.答案:C

    解析:句意:别相信汽车广告。我的车子不如广告说得那么好用。考查原级比较句型。good好的;well好。“not as/so+形容词/副词原级+as”结构意为不如……”,此处修饰动词work,应该用副词,故选C

    6.答案:C

    解析:句意:——露西,请吃些鱼吧。——谢谢。 它的味道不错。 我想要更多。 考查形容词辨析。 well好,副词;awful糟糕的,形容词;good好的,形容词;terribly糟糕地,副词。根据“I want more.”想要更多,可知应是味道不错,tastes是系动词,后接形容词作表语,故选C

    7.答案:B

    解析:句意:除非给予额外支持,否则这家公司将倒闭。考查连词辨析。if如果;unless除非;since自从;whenever无论何时。根据“some extra support is given, the company will close down”可知,除非给予这家公司支持,否则它会倒闭,故选B

    8.答案:C

    解析:句意:他几乎不锻练,因为他有许多数学练习做。考查名词。exercise可作动词,意为锻炼exercise可作名词,意为练习He是主语,所以第一空在句中作谓语,主语是第三人称单数,所以谓语动词也要用第三人称单数形式;第二空练习是可数名词,应用复数,故选C

    9.答案:C

    解析:句意:尽管付不起房租,我们还是决定住在朗·伍德房子里。考查连词辨析。until直到;unless除非;though尽管;since自从。根据题干“We still decided to take the rooms in Longwood House…we couldn't afford the rent”,可知前后是让步关系,though符合语境,故选C

    10.答案:B

    解析:句意:你在物理考试中通常考到什么成绩?考查动词辨析。take带走;achieve取得;make制作;study学习。根据“What grade”可知问能取得什么样的成绩。故选B

    11.答案:D

    解析:句意:——你知道那个穿着红色衣服的女人么?——是的,她是格林女士。她是一个好老师,她网球打得很好。考查形容词和副词。good形容词,好的;well副词,好。名词“teacher”前用形容词修饰,表示好老师用形容词“good”作定语。动词“play tennis”用副词修饰,表达网球打得很好用副词“well”。故选D

    12.答案:B

    解析:句意:——简,晚饭后你想吃冰淇淋吗?——谢谢,但我不想胖。考查连词。and和;but但是;so因此;then然后;根据“I don't want to be fat.”可知,此处与前句意思表达的是转折关系,应用but连接,故选B

    13.答案:B

    解析:句意:——请给我两张电影《长津湖之战》的票。——只剩一张了。先生,你要买它吗?考查代词辨析。one指代上文提到过的同类事物中的一个;it指代上文提到的东西;this一般指较近的事物;that一般指代较远的事物。“Only one left. Would you like to have...”可知此处是用it代指这最后一张票,故选B

    14.答案:D

    解析:句意:怀特先生自从来到这里,已经教我们英语三年了。考查时态。teach表示,根据“since he came here”可知,此处用现在完成时,故选D

    15.答案:D

    解析:句意:哪一个单词的构成和“blackboard”一样?它们都是合成词。考查构词法。careful细心的;impolite不礼貌的;illness疾病;headache头疼。“blackboard”的构成是单词“black 黑色的和单词“board合成的。“headache”的构成是单词“head和单词“ache合成的。可知D选项单词符合。故选D

    二、完形填空

    答案:1-5 DABCA 6-10 DCABA
    解析:1.由下文中的 "Some kids have up to eight colds every year."可知此处选D项。
    2.由下文a cold is an infection可知此处表示所以,究竟什么是感冒exactly意为确切地”,符合语境。
    3.由下文 makes you feel sick and weak 可知选B项。
    4.由下文"When someone sneezes or coughs near you, bacteria travel through the air, enter your body and then make you sick. Also..."可知患感冒很容易。故选C项。
    5.此处表示举例说明,like意为”,符合语境。故选A项。
    6.句意为:感冒的一些症状包括发烧、喉咙痛和咳嗽。 include意为包括”,符合语境。
    7.由后面的watery可推出设空处表示眼睛”,故选C项。
    8.由上文的feel very tired可知此处表示没有很多精力做任何事energy意为精力”,符合语境。故选A项。
    9.由下文描述的感冒时的做法可知此处表示有一些你以做的让自己感觉更好些的事情”,故选B项。
    10.设空前说感冒是令人沮丧的,设空后表示你可以做很多事让自己感觉更好、变得更强壮,故设空前后内容为转折关系。故选A项。

    三、阅读理解

    A

    答案:1-5 ABCDB
    解析:1.细节理解题。根据第一段的"Li Chuang is a 15-year-old boy, but he has been a smoker for three years."可知李闯(音译)现在15,已经吸烟3年了,所以他从12岁就开始吸烟了。
    2.细节理解题。由短文第三段的"Are port says many boys and girls in middle schools in China have smoked and there are more boys than girls among those who smoke."可知在中国的中学里,有更多男孩吸烟。故选B项。
    3.词义猜测题。文章主要介绍了吸烟的危害,且画线短语后的内容呼吁关注孩子的吸烟问题,由此可知这个节日是世界无烟日
    4.细节理解题。由短文最后一段的"Doctors also say smoking can make people get illnesses, like lung cancer."可知选D项。
    5.细节理解题。由短文第三段的"Some are as young as 11 when they first try!"可知B项正确,其余选项的表述在文章中没有提到。故选B项。

    B

    答案:1-5 ACCCB
    解析:1.推理判断题。根据下文的"You can walk at any time and any place."可知你随时随地都可以行走,所以它(行走)应该是最简单的锻炼方式。
    2.细节理解题。根据第二段的"Walking is on the top of the list. "可知C项正确。
    3.细节理解题。根据第二段的"Walking is on the top of the list. "可知C项正确。
    4.细节理解题。根据第三段的"In the 1960s, Bill Bowerman brought jogging to the USA. "可知 C 项表述错误。故选C项。
    5.主旨大意题。通读全文可以知道文章介绍了美国几种流行的运动方式。故选B项。

    四、任务型阅读

    答案:1.Candies.;

    2.By selling rats to the Liquorice Bootlace Factory.
    3.To stop Thwaites from eating Liquorice Bootlaces.
    4.Wonderful.;

    5.Yes, he did.

    五、根据汉语提示写出单词

    1.答案:has collected

    2.答案:been over

    3.答案:practiced/practised

    4.答案:Since

    5.答案:clock

    六、补全对话(有两项多余)

    答案:F; C; G; B; D

    七、书面表达

    答案:

    Breakfast Is Important

        Breakfast is important. But not all the students have realised its importance. Here’s the result of our survey. 55 percent of the students have breakfast regularly every day. They keep healthy and look active. 25 percent of the students just have junk food instead. They don't have a balanced diet. It is bad for their health. 20 percent of the students go to school without breakfast. As a result, these students often feel hungry in class and can't listen to the teachers carefully. What's worse, they get ill easily. It's important for us to have a regular breakfast and we should also have the right kinds of foods for breakfast.


     

    英语朗读宝
    • 精品推荐
    • 所属专辑

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        即将下载

        外研版英语八年级下册单元检测卷 Module 4 Seeing the doctor(测能力)
        该资料来自成套资源,打包下载更省心 该专辑正在参与特惠活动,低至4折起
        [共10份]
        浏览全套
          立即下载(共1份)
          返回
          顶部
          Baidu
          map