![高考英语阅读表达专项训练(17)(含详解)第1页](http://img-preview.51jiaoxi.com/3/4/16054500/0-1723272312731/0.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794,m_lfit,g_center/sharpen,100)
高考英语阅读表达专项训练(17)(含详解)
展开
这是一份高考英语阅读表达专项训练(17)(含详解),共3页。试卷主要包含了 Cunselr等内容,欢迎下载使用。
A
A few years ag, I was in New Yrk City t advise tw large banks n the secret t success in business. On the way in frm the airprt, I struck up a cnversatin with my taxi driver.
Tny was frm India. He had studied t be a marine bilgist but culd nt get a decent jb in that field here. He was ding kay driving a cab, he said, "but in cming all this way, I had hped t d better than just get by."
The mre we talked, the mre I realized that the cunseling(咨询服务) I prvide t crprate executives als applies t average peple like Tny. Like t many f us, Tny thught that being self-reliant meant never asking fr help. But we need t nurture(培养) relatinships in rder t achieve ur gals.
Tny lved t chat with his custmers, yet he didn't want t bther them. I urged him t give it a try. And he did. Nt nly did his custmers ask that he take them t the airprt at the end f their trip, they als recmmended him t their friends. Sn he had a lng list f regulars and was able t buy his wn Twn Car, then a secnd. He had t hire a friend t help with the verflw.
Each f us cntains seeds f greatness, which can be expressed in numerus ways, frm starting a business t giving back t ur cmmunity t raising the next generatin f leaders. Life is all abut finding that seed and nurturing it t its full grwth. The secret t success cnsists in the pwer f relatinships.
1 Accrding t the passage, the authr was prbably a _____(1 wrd)
2. What can we learn frm Tny’s wrds in Paragraph 2? (n mre than 10 wrds)
3. What des the underlined wrd “self-reliant” in Paragraph 3 mean? (1 wrd)
4. Accrding t the passage, what’s the key t success? (n mre than 10 wrds)
5. What wuld be the best title fr the passage? (n mre than 5 wrds)
1. Cunselr
细节理解题。根据第一段的“I was in New Yrk City t advise tw large banks n the secret…”和第三段的“…the mre I realized that the cunseling I prvide t crprate executives als applies t average peple like Tny”可以看出,作者是一位咨询师。
2. He wanted t be mre successful.
推理判断题。由第二段Tny所说的“…I had hped t d better than just get by”可以推断:他想取得更大的成功。
3. self-dependent
词义推测题。由下文的解释“meant never asking fr help”。可以知道,该词的意思是“依靠自己的,自立的”。
4. Making a gd relatinship with thers.
推理判断题。由最后一句话“The secret t success cnsists in the pwer f relatinships”可知,成功的秘密在于营造良好的人际关系。
5. The Pwer f Relatinship/ The Imprtance f Relatinship
主旨大意题。纵观全文可知,作者通过出租车司机这个例子告诉我们好的人际关系的重要性。
B
If yu are a recent scial science graduate wh has had t listen t jkes abut unemplyment frm yur cmputer majr classmates, yu may have the last laugh. There are many advantages fr the scial science majr because this high-tech “Infrmatin Age” demands peple wh are flexible and wh have gd cmmunicatin skills.
There are many scial science majrs in large cmpanies wh take up imprtant psitins. Fr example, a number f research studies fund that scial science majrs have achieved greater managerial success than thse wh had technical training r pre-prfessinal curses. Studies shw that scial science majrs are mst suited t change, which is the leading feature f the high speed, high-pressure, high-tech wrld we nw live in.
Scial science majrs are nt nly experiencing success in their lng-term cmpany jbs, but they are als finding jbs mre easily. A study shwed that many cmpanies had filled a large percentage f their entry-level psitins with scial science graduates. The study als shwed that the mst sught-after (广受欢迎的) quality in a persn wh was lking fr a jb was cmmunicatin skills, nted as “very imprtant” by 92 percent f the cmpanies. Scial science majrs have these skills, ften withut knwing hw imprtant they are. It is prbably due t these skills that they have been ffered a wide variety f psitins.
Finally, althugh sme scial science majrs may still find it mre difficult than their technically trained classmates t land the first jb, recent graduates reprt that they dn’t regret their chice f study.
1. What’s the main idea f the passage? (Please answer within 10 wrds.)
_________________________________________________________________________
2. Cmpared with graduates f ther subjects, what is the advantage the scial science graduates have? (Please answer within 10 wrds.)
________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
3. The underlined wrd "land" in the last paragraph prbably means______. (Please answer within 5 wrds.)
_________________________________________________________________________
4. What have yu learned abut the scial science majrs in finding a jb in this high-tech “Infrmatin Age”? (Please answer within 30 wrds.)
_______________________________________________________________________
5. Accrding t the text, what has made it easy fr scial science graduates t find jbs? (Please answer within 8 wrds.)
_________________________________________________________________
1. It’s easier fr scial science graduates t find jbs.
主旨大意题。文章以诙谐的语言开篇,告诉我们文章的主题,主修社会科学的大学毕业生更容易找到工作,下文从事实和理论两个方面对此展开了论述。
2. are ready t change when situatins change
细节理解题。根据第二段中“Studies shw that scial science majrs are..”可判断出与其他专业的毕业生相比,社会科学的毕业生在形势改变时,他们更乐意改变。
3. successfully get
词义推测题。根据land后的宾语the first jb 可判断出它的意思是“成功地获得”。
4. They have mre luck in finding jbs because they are ready t change with situatins, and they have the skills t express themselves and cmmunicate with thers.
开放型问题。在回答该题时要注意从课文中寻找他们找工作的优势以及原因有关的句子,并进行整合回答。
5. Skills in expressing themselves.
细节理解题。根据第三段中"The study als shwed that...”可得出结论,社会科学毕业生的善于表现自己的技巧使他们容易找到工作。
相关试卷
这是一份高考英语阅读表达专项训练,共27页。
这是一份高考英语阅读表达专项训练,共77页。
这是一份高考英语阅读表达专项训练,共47页。
![英语朗读宝](http://img.51jiaoxi.com/images/c2c32c447602804dcbaa70980ee6b1a1.jpg)