广东省茂名市2023-2024学年高二下学期7月期末考试英语试卷(含答案)
展开一、阅读理解
Nw it’s time t take the learning utdrs with ur exciting summer camp sessins. Let’s have a lk at what’s cming up fr summer camps.
Evergreen Explrers
Jin us as we travel thrugh the ecsystems f Washingtn State in search f adventure and discvery. Campers will plant mini gardens, create useful items frm recycled materials, and learn t filter water using the pwer f nature. (Grades 2 -3)
Green by Design
Explre the science behind sustainability and ec-friendly design in this hands-n camp sessin. Campers will wrk tgether t find ways t lead a greener life, frm analyzing renewable energy surces t designing sustainable slutins fr everyday challenges. (Grades 6-8)
Greener Future
Empwer yur child t make a psitive impact n the planet in ur Greener Future camp sessin. Campers will discver hw t reduce envirnmental impacts, explre renewable energy surces, and create sustainable slutins fr their cmmunities. (Grades 6-8)
Register fr ur sustainability camp! Dn’t miss ut n the pprtunity fr yur child t becme an ec-leader and make a difference fr the planet! Register nw fr ur Camps fr Curius Minds sustainability sessins and set ut n a jurney twards a greener, mre sustainable future. Tgether, let’s cultivate a generatin f envirnmental prtectrs wh are ready t change the wrld!
1.Which sessin can a third grader jin?
A. Evergreen Explrers.B. Green by Design.
C. Greener Future.D. Recycling Camp.
2.What d participants learn t d in Greener Future camp sessin?
A. Grw plants in mini gardens.
B. Make use f the pwer f nature.
C. Create ways fr their daily challenges.
D. Help cmmunities develp sustainably.
3.Wh is the advertisement intended fr?
A. Campers.B. Leaders.C. Teachers.D. Parents.
She came int my life when I was eight years ld. My dad fund her. She was getting lst and starving. He tk ne lk at her, pened the dr and she jumped in. Mm and Dad fed her and gave her a bath.
As a girl, I had always wanted a dg. My parents tld me when I was ld enugh and respnsible, I culd have ne. When I gt hme, I was greeted with many puppy kisses. A very special friendship was brn that day.
Nw she needed a name. My lder brther laughed at her and said her tail was defrmed.It didn’t wag its tail back and frth, instead, it went in a circle. He said, “She’s squirrely.” Thus my puppy, Squirrely gt her name.
Squirrely was a smart dg. I taught her t play hide and seek. We wuld play fr hurs,spending ur days learning and grwing tgether.
Eleven years we were tgether, best f friends. Arthritis(关节炎) and ld age set in n her. My parents knew what had t be dne, but they std back and let me make the decisin myself.
She was suffering s much and the medicine didn’t help. She culd barely walk. I lked int thse deep brwn eyes and realized it was time t let her g.
I carried her int the pet dctr’s ffice and placed her n the table. Squirrely leaned her head frward and gave a lick t my hand, as if t say she understd. Her tail was wagging in that circle as it always did.
When the pet dctr said “It’s ver”, I wrapped her up in her favrite blanket, and carried her ut.
I buried her in the farm, where she lved playing and chasing rabbits. I knw that special friend will be with me always.
4.What des the underlined wrd “squirrely” in paragraph 3 mean?
A. Strange.B. Cute.C. Active.D. Energetic.
5.What can we infer frm the first three paragraphs?
A. The authr’s parents didn’t like the puppy.
B. The authr wasn’t respnsible when she was yung.
C. The authr’s brther gave the puppy a name n purpse.
D. The authr and the puppy lved each ther at first sight.
6.Why did the authr realize it was time t let her pet g?
A. Her dg didn’t eat anything any mre.
B. Her dg had serius illness and suffered.
C. Her dg didn’t play hide and seek with her.
D. Her parents asked her t make the decisin.
7.What’s the authr’s purpse in writing the text?
A. T shw hw she trained her dg.
B. T explain hw she gt a smart dg.
C. T tell her deep friendship with her dg.
D. T describe the final days she spent with her dg.
Spending time utdrs, especially in green spaces, is ne f the fastest ways t imprve yur health and happiness. It can lwer stress, bld pressure and heart rate. Dctrs are increasingly taking these findings seriusly and using them t their patients.
Nw, a new study published in the Internatinal Jurnal f Envirnmental Health Research adds t the evidence and shws just hw little time it takes t get the benefits f being utside.Spending just 20 minutes in a park—even if yu dn’t exercise while yu’re there—is enugh t imprve well-being, accrding t the research.
Fr the study, researchers surveyed 94 adults wh visited ne f three urban parks ver the summer and fall. They were given fitness trackers t measure physical activity but were nt tld what t d in the park r hw lng t stay. Each persn als answered questins abut their life satisfactin and md—which were used t calculate a subjective well-being scre, with a maximum value f 55—befre and after their park visit.
The average park visit lasted 32 minutes, and 30% f peple engaged in at least mderate-intensity(中等强度) physical activity while there. Well-being scres rse during the park visit in 60% f peple, with an average increase f abut 1.5 pints (frm abut 37 t 39). Fr many peple in the study, simply being in green space seemed t be enugh t make a change.
The medical cmmunity is increasingly viewing green space as a place fr their patients t gain physical and mental health benefits. Sme physicians, like Dr. Rbert Zarr, are even writing prescriptins(处方) fr it.
By writing nature prescriptins, physicians are encuraging their patients t get utdrs and take advantage f what many view t be free medicine.
8.What des the underlined wrd “It” in paragraph 1 refer t?
A. Health.B. Happiness.C. Staying utdrs.D. Taking exercise.
9.What did the new study find?
A. Being utside csts a lt.
B. A 20-minute break in nature is beneficial.
C. Exercise is enugh t imprve well-being.
D. Spending time utdrs is the fastest way t imprve happiness.
10.What can we learn frm paragraph 3?
A. The participants were recrded subjectively.
B. The participants were recrded all the year rund.
C. The participants had t stay in the park fr at least 20 minutes.
D. The participants’ md was calculated by their answering questins.
11.What des Dr. Rbert Zarr think f spending time utdrs?
A. Dubtful.B. Supprtive.C. Uncncerned.D. Unclear.
Time speeds up when yu are having fun. But it slws dwn, it turns ut, when ne lks at smething wrth remembering. Accrding t a research, peple’s sense f hw fast time passes can be influenced by the memrability f the images in frnt f them.
A team led by Martin Wiener, a cgnitive (认知) neurscientist at Gerge Masn University in America, tested hw visual stimuli change peple’s experience f time. They shwed several dzen participants images f different scenes—frm empty bx rms t filled stadiums—fr between 300 and 900 millisecnds. After each ne the participants had t say if the time spent lking at the image was shrt r lng. Their respnses shwed that, when the images featured large scenes, such as an empty warehuse, mre time seemed t have passed.The ppsite happened when the images were f spaces jammed with bjects, such as an verfull garage.
That was strange. Previus research has fund that the experience f stretched time increases with size; fr instance, if peple are flashed images f different numbers fr equal lengths f time, they think the higher numbers are shwn fr lnger. But the jammed scenes seemed t cntradict that trend. T see if smething else was at play, the researchers ran anther experiment using pictures that differed in memrability. Humans better remembered pictures fcused n peple, actins and centrally placed bjects. Dr. Wiener’s team used images frm a 60,000-image data set, where each image had been judged n its memrability (a man with flwers in his beard: memrable). The mre memrable the image, the mre it seemed t stretch time.
Exactly hw prcessing speed leads t different time perceptin (理解) is still unclear,but the researchers believe the cnnectin lies in hw the brain priritises incming infrmatin.
12.What has a great effect n peple’s sense f time?
A. Time’s speeding up.B. Time’s slwing dwn.
C. Incming infrmatin.D. Memrability f the images.
13.When yu lk at a(n) ______, it seems mre time has passed.
A. filled stadiumB. verfull garage
C. empty warehuseD. tree in the crner
14.Frm which is the text prbably taken?
A. A research paper.B. A travel brchure.
C. A health magazine.D. A bilgy textbk.
15.What is the mi an idea f the text?
A. Hw time flies with different images.
B. The experience f time increases with size.
C. Memrable images make time pass mre slwly.
D. Prcessing speed leads t different time perceptin.
二、七选五
16.Ways T Increase The Quality f Yur Life
It is time t d smething t increase the quality f yur life. Nthing can beat living an active, purpseful, successful life filled with happiness and fulfillment. ①_________
Treat yurself.
It desn’t matter if it’s a meal ut, r a visit t a theater. Make the first thing yu d a treat that yu have been lnging fr sme time. ②_________ Treats can be free, and yu can always make time.
Take up a hbby.
When yu lead a bring life, it is great t have smething t think abut that takes yu int anther wrld. ③_________ If yu lve t read, devte time t just sitting with a bk and lsing yurself in an imaginary wrld. The whle pint f a hbby is that it is smething fr yu, s it desn’t matter what it is as lng as yu enjy it.
④_________
Often we lse sight f the psitive, beneficial things in ur lives. Everyne has things t be grateful fr and making a list helps t cncentrate yur mind n these psitives. Allw yurself a few minutes t think abut yur life and identify the gd things.
Exercise.
⑤_________ G running, r get dwn t the gym. Sweat ut the negatives and get fit fr the future.
Fllw the advice abve and yu will surely increase the quality f yur life.
A. Create a gratitude list.
B. Ding mrning exercise makes yu fresh.
C. Make the mst f the years yu have n Earth.
D. Dn’t make excuses abut nt having time r mney.
E. Taking exercise is an excellent way f bsting yur md.
F. Hbbies are brilliant fr giving yu smething different t d.
G. Read ur list f things t d nw t make yur life better and mre enjyable.
三、完形填空(15空)
We tk the bus every day that summer many years ag. One f the passengers was a small grey man wh tk the bus t the center fr 1 citizens every mrning. He walked with a stp (驼背) and a sad lk n his face when he, with sme 2 , gt n the bus and sat dwn alne behind the driver. N ne ever paid very much attentin t him.
Then ne July mrning he said gd mrning t the driver and smiled shrt-sightedly dwn thrugh the bus befre he sat dwn. The driver ndded 3 . The rest f us were 4 .
The next day, the ld man 5 the bus energetically, smiled and said in a lud vice: “And a very gd mrning t yu all!” Sme f us 6 , amazed, and said “Gd mrning”, in reply.
The fllwing weeks we were mre 7 . Our friend was nw dressed in a nice ld suit and a wide ut-f-date tie. The thin hair had been 8 cmbed(梳理). He said gd mrning t us every day and we gradually began t 9 and talk t each ther.
One mrning he had a bunch f wild flwers in his hand. They were already becming a little dry because f the 10 . The driver turned arund smilingly and asked: “Have yu gt yurself a girlfriend, Charlie?” We never gt t knw if his name really was “Charlie”, but he ndded 11 .
The ther passengers whistled and 12 at him. Charlie bwed and 13 the flwers befre he sat dwn n his seat.
Every mrning after that Charlie always brught a flwer. Sme f the 14 passengers began bringing him flwers fr his bunch, gently pushed him and said: “Here.” Everyne smiled. Peple started t jke abut it, talk t each ther, and 15 the newspaper.
17.A. educatedB. senirC. averageD. rich
18.A. difficultyB. jyC. suspicinD. satisfactin
19.A. sweetlyB. fearfullyC. guardedlyD. cnfidently
20.A. disappintedB. silentC. pliteD. serius
21.A. caughtB. changedC. drveD. barded
22.A. brke dwnB. lked upC. went dwnD. warmed up
23.A. friendlyB. humbleC. gratefulD. nervus
24.A. quicklyB. carefullyC. heavilyD. sftly
25.A. ndB. shakeC. bendD. sit
26.A. busB. priceC. heatD. seat
27.A. tiredlyB. shylyC. calmlyD. cnfusedly
28.A. shutedB. lkedC. clappedD. laughed
29.A. pickedB. wateredC. wavedD. smelled
30.A. regularB. activeC. devtedD. intelligent
31.A. buyB. readC. penD. share
四、语法填空
32.She shuted with ______ ( vilent).
33.We shuld nt laugh at peple with a ______ (disable).
五、短文填空
34.“Slw train” is a lifeline in China’s remte regins. Train N.5629/5630, ①_______ is the nly passenger train serving n the Sichuan-Guizhu Railway Line, is ne f the 81 pairs f slw trains perating in China.
The pair f trains running between Chngqing and Zunyi city f Guizhu Prvince ②_______ (stp) at 20 statins n the 300-kilmeter jurney. Running fr nearly 30 years, the trains,with the ③_______ (lw) ticket price f nly 6 yuan are still prviding cnvenience fr peple ④_______ (live) in the Wumeng Muntain area.
Thugh it is hme t the wrld’s mst develped high-speed railway netwrk, China still keeps the slw train services in the less-develped regins fr peple withut access ⑤_______ ther means f transprt. The slw trains, carrying the hpe f lcal peple, mve frward ⑥_______(steady) and surely with a unique rhythm.
The slw train is ⑦_______ cure fr the dullness f life, bringing stries frm the utside. Every time the slw train ⑧_______ (expect) t pull int the statin, wrkers, the ld, ⑨_______ (child) and dgs all stand tgether n the platfrm. The train nly stays fr tw minutes, but it is enugh t wash away lneliness f the ⑩_______ (tire) peple.
六、书面表达
35.假定你是李华,暑假在伦敦学习,你注意到“Chinese-English Yuth Cultural Travel Prject”正在招募志愿者。请用英语写一封申请信,内容包括:
1. 写信目的;
2. 个人优势及能做的事情。
注意:
1. 写作词数应为80左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
Dear Sir/Madam,
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yurs faithfully,
Li Hua
七、读后续写
36.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
Once upn a time, in a small twn, there was a yung by named Sam. He was very kind and lved helping thers. He lived with his parents, but they were busy wrking all the time, s he ften felt lnely.
One day, as Sam was walking hme frm schl, he saw a new family had mved int the huse next dr. They had a daughter abut his age named Lily. She was disabled and used a wheelchair t get arund. Sam nticed that Lily seemed sad and lnely t.
The next mrning, Sam decided t knck n their dr and intrduce himself. Lily’s mther answered the dr and invited him inside. When Lily saw Sam, she smiled fr the first time. Sam and Lily quickly became friends, and Sam wuld visit her every day after schl.Smetimes, they wuld play bard games r watch mvies tgether. Other times, Sam wuld help Lily with her hmewrk.
As the years went by, Sam and Lily’s friendship grew strnger. They were always there fr each ther, n matter what. One summer, Sam’s parents lst their jbs and culdn’t affrd t pay the rent. They were ging t have t mve away. Sam was upset and didn’t knw what t d.
When Lily heard the news, she knew she had t help her friend.
注意:
1. 续写词数应为150左右;
2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
She came up with a plan t save Sam’s huse.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Frm then n, Sam and Lily prmised t make the wrld a better place.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
八、单词拼写
37.She is s ______ (贪婪的) and selfish that nbdy likes her.
38.The plice ______ (逮捕) three men last week because f fighting.
39.The ______ (每周的) magazine is ppular with the yung.
九、完成句子
40.她很难说谎。
It is difficult fr her ______ ______ a lie.
41.我很荣幸被邀请在会议上发表演讲。
It is a great hnur fr me t ______ ______ t address this meeting.
42.从山顶上看,这座城市像颗闪亮的钻石。
______ ______ the tp f the muntain, the city is like a shining diamnd.
43.不要想当然地认为他总能随叫随到。
Dn’t take it ______ ______ that he wuld always be arund.
44.那要看他能做什么,怎样做。
That depends n ______ he can d and ______ he des it.
参考答案
1.答案:A
解析:细节理解题。根据第二段“Grades2-3”可知,三年级的学生可以参加的正是第二段介绍的Evergreen Explrers。故选A。
2.答案:D
解析:细节理解题。根据第四段“and create sustainable slutins fr their cmmunities”可知,参加Greener Future的人可以学习为社区创造可持续发展的办法。故选D。
3.答案:D
解析:推理判断题。根据第一段“Let's have a lk at what's cming up fr summer camps.”以及最后一段“yur child”可推知,本广告是针对父母而发布的。故选 D。
4.答案:A
解析:词义猜测题。根据第三段可知,作者的哥哥笑 Squirrely的尾巴畸形,和别的狗的尾巴不一样,很奇怪。由此可推知,画线词与A项意思相近。故选 A。
5.答案:D
解析:]推理判断题。根据第二段“My parents tld me when I was ld enugh and respnsible, I culd have ne. When I gt hme, I was greeted with many puppy kisses. A very special friendship was brn that day.”可推知,Squirrely一见到作者就欢喜地舔作者,特殊的友情从此诞生了。故选 D。
6.答案:B
解析:细节理解题。根据第六段"She was suffering s much and the medicine didn't help. She culd barely walk. I lked int thse deep brwn eyes and realized it was time t let her g."可知,狗狗很遭罪,药物也不起作用了,已经瘫在家里。故选B。
7.答案:C
解析:推理判断题。通读全文可知,作者心爱的狗陪伴了作者多年,在它生命的最后时光,作者为了减轻它的疾病痛苦而给它采取了安乐死。由此可推知,本文的写作目的在于讲述作者与其狗之间的深厚友谊。故选C。
8.答案:C
解析:代词指代题。根据第一段可推知,It代指前一句话的主语“Spending time utdrs”。故选C。
9.答案:B
解析:细节理解题。根据第二段“Spending just 20 minutes in a park - even if yu dn't exercise while yu're there - is enugh t imprve well-being, accrding t the research.”可知答案。故选 B。
10.答案:D
解析:细节理解题。根据第三段“Each persn als answered questins abut their life satisfactin and being scre , with a maximum value f 55-befre and after their park visit.”可知,每个人就他们的生活满意度和情绪回答了问题,这些都用来计算他们的主观幸福感的分数。故选D。
11.答案:B
解析:推理判断题。根据倒数第二段“Sme physicians, like Dr. Rbert Zarr, are even writing prescriptins fr it.”可推知,Dr. Rbert Zarr对待在户外这一做法持支持态度。故选B。
12.答案:D
解析:细节理解题。根据第一段“Accrding t a research, peple's sense f hw fast time passes can be influenced by the memrability f the images in frnt f them.”可知,人们对于时间快慢的感悟是由图象的可记忆性决定的。故选D。
13.答案:C
解析:细节理解题。根据第二段“Their respnses shwed that, when the images featured large scenes, such as an empty warehuse, mre time seemed t have passed.”可知答案。故选C。
14.答案:A
解析:推理判断题。根据第一段可推知,本篇文章可能来自于一篇研究报告。故选A。
15.答案:C
解析:主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了当人们看一些值得记住的东西时,时间仿佛变慢了。故选C。
16.答案:GDFAE
解析:①根据下文“Treat yurself.”、“Take up a hbby.”以及“Exercise.”可知答案。故选G。
②根据下文“Treats can be free, and yu can always make time.”可知,不要总是以没有时间和金钱为借口,很多乐事是免费的,时间也总是会有的。故选D。
③根据小标题“Take up a hbby.”以及下文“The whle pint f a hbby is that it is smething fr yu , s it desn't matter what it is as lng as yu enjy it.”可知,此处在强调兴趣的作用以及重要性。故选F。
④根据下文“Everyne has things t be grateful fr and making a list helps t cncentrate yur mind n these psitives.”中的“making a list”可知答案。故选 A。
⑤根据小标题“Exercise.”以及下文“G running, r get dwn t the gym.”可知,此处在强调锻炼的作用以及重要性。故选E。
17.答案:B
解析:]根据上文“small grey man”可知,老人去的地方应该是老年人活动中心。故选B。
18.答案:A
解析:根据上文“grey man”以及“stp”可知,老人上车有点困难。故选A。
19.答案:C
解析:根据上文“N ne ever paid very much attentin t him.”可知,汽车上的气氛是比较沉闷的,所以当老人向司机打招呼时,司机小心翼翼地点头回应,表示司机想不到会听到打招呼的声音。故选C。
20.答案:B
解析:根据上下文语境可知,汽车上的气氛是比较沉闷的,所以当老人第一次向大家打招呼时,人们都默不作声。故选B。
21.答案:D
解析:老人上车时向大家打招呼。故选D。
22.答案:B
解析:人们当中的一些人抬头和老人打招呼。故选B。
23.答案:A
解析:人们之间的关系逐渐由冷漠到惊奇,再到友好。故选A。
24.答案:B
解析:老人的头发被小心地梳好。故选B。
25.答案:A
解析:大家开始相互点头致意并且交谈。故选A。
26.答案:C
解析:高温使花朵好像干枯了一些。故选C。
27.答案:B
解析:当问到老人的女朋友时,他有些害羞了。故选B。
28.答案:C
解析:其他乘客为老人高兴,鼓起掌来。故选C。
29.答案:C
解析:老人挥了一下手里的花回应大家。故选C。
30.答案:A
解析:车上的常客才知道老人的事情,才会带花给他。故选A。
31.答案:D
解析:人们开始相互交谈,说笑,并分享报纸。故选 D。
32.答案:vilence
解析:根据题意,本题需要按照所给词的正确形式填空。分析句子可知,该空前为介词with,后面应接名词,故本题答案为vilent的名词形式vilence。
33.答案:disability
解析:根据语境可知空处指的是残疾人。disable: 使失去能力,为动词,此处指的是残疾,障碍,故空处填写名词。disability: 残疾,障碍,为可数名词。空处指的是一类人,故名词用单数形式。故答案为:disability。
34.答案:①which②stps③lwest④living⑤t⑥steadily⑦a⑧is expected⑨children⑩tired
解析:①which 分析句子结构可知,此处为非限制性定语从句,且从句中缺少主语。故填which。
②stps 分析句子结构可知,此处为谓语,主语为单数,且此处在陈述一般事实。故填stps。
③lwest 根据句意可知,此处需填形容词的最高级,表示“最低票价”。故填lwest。
④living 此处需填动词的-ing形式作后置定语修饰 peple。故填 living。
⑤t withut access t 为固定搭配,意为“无法获取”。故填 t。
⑥steadily 此处需填副词修饰动词短语mve frward。故填steadily。
⑦a 句意:慢火车是一种治疗生活沉闷的良药,它带来了外面的故事。故填a。
⑧is expected 根据句意可知,此处需用被动语态,主语为单数,且此处在陈述一般事实。故填is expected。
⑨children 根据上文的wrkers以及下文的dgs 可知,此处需用名词的复数形式。故填children。
⑩tired 此处需填形容词修饰名词peple。故填 tired。
35.答案:
Dear Sir/Madam,
I am writing t apply fr the psitin as a vlunteer in the Chinese-English Yuth Cultural Travel Prject with the purpse f helping build strnger cultural cnnectins between yung peple in bth cuntries.
I wuld like t utline my advantages as a ptential vlunteer. Firstly, I cmmunicate well in bth English and Chinese, which means I can assist with translatin during the travel. Secndly, I have lived in bth cuntries, s I understand the cultural differences and can help bridge any gaps in understanding. Lastly, I knw Chinese and British places f interest well.
Thank yu fr cnsidering my applicatin.
Yurs faithfully,
Li Hua
解析:本篇书面表达属于应用文。要求考生给“Chinese-English Yuth Cultural Travel Prject”写一封申请信,申请担当志愿者。
1.词汇积累
目的:purpse→ aim
首先:firstly→ first f all
最后:lastly→ last but nt least
考虑:cnsider→ take... int cnsideratin
2.句式拓展
简单句变复合句
原句:I am writing t apply fr the psitin as a vlunteer in the Chinese-English Yuth Cultural Travel Prject with the purpse f helping build strnger cultural cnnectins between yung peple in bth cuntries.
拓展句:I am writing t apply fr the psitin as a vlunteer in the Chinese-English Yuth Cultural Travel Prject whse purpse is t help build strnger cultural cnnectins between yung peple in bth cuntries.
[高分句型1]Firstly, I cmmunicate well in bth English and Chinese, which means I can assist with translatin during the travel.(运用了which引导的非限制性定语从句)
[高分句型2]Secndly, I have lived in bth cuntries, s I understand the cultural differences and can help bridge any gaps in understanding.(运用了s引导的结果状语从句)
36.答案:
She came up with a plan t save Sam's huse. She rganized a cmmunity event, inviting everyne in twn t cme and supprt them. On the day f the event, there were games, fd, and live music. Almst the whle twn shwed up, dnating mney and giving whatever they culd t help Sam's family. By the end f the day, they had raised enugh mney t pay ff the rent fr Sam's huse. Sam was verjyed and culdn't believe hw much kindness and lve there was in the wrld.
Frm then n, Sam and Lily prmised t make the wrld a better place. Nt nly did they start vlunteering at the lcal animal shelter and helped take care f abandned pets, but als they visited nursing hmes and spent time with the elderly residents. Their acts f kindness inspired thers in the twn t d the same, and sn, the whle cmmunity was cming tgether t help thse in need. Sam realized that even the smallest act f kindness can make a big difference in smene's life.
解析:本文以人物为线索展开,讲述了Sam和Lily之间从相识到相互帮助,再到共同为社会做出贡献的过程,展现了友情、善良和社区力量的美好。
1.段落续写:
①由第一段首句内容“她想出了一个拯救Sam房子的计划。”以及第二段首句内容“从那以后,Sam和Lily承诺要让世界变得更美好。”可知,第一段可描写Lily倡议人们帮助Sam一家,并得到了很多人的帮助。
②由第二段首句内容“从那以后,Sam和Lily承诺要让世界变得更美好。”可知,第二段可描写Sam和Lily为人们的善良所感动,决定帮助更多的人。
2.续写线索:Sam非常善良,喜欢帮助他人——他的父母总是很忙碌,Sam感到很孤独——一天,Sam发现隔壁搬来了一个新邻居,邻居家的女儿叫Lily,可是Lily只能靠轮椅行走——Sam注意到Lily的孤独和悲伤——于是,Sam开始陪伴Lily,两人成为了好朋友——一年,Sam一家因为付不起房租不得不搬走——Lily得知消息后,不知道该怎么做——后来,Lily想到了一个好方法,她倡议社区的人们帮助Sam一家——出乎意料的是,人们都慷慨解囊,帮助了Sam一家——得到帮助的Sam大为感动,决定和Lily一起帮助更多的人
3.词汇激活
行为类
①出现:shw up/appear
②照顾:take care f/lk after
③拜访:visit/pay a visit t
情绪类
①欣喜若狂的:verjyed/ecstatic
②好意:kindness/gd graces
[高分句型1]Almst the whle twn shwed up, dnating mney and giving whatever they culd t help Sam’s family.(运用了whatever引导的宾语从句)
[高分句型2]Sam was verjyed and culdn't believe hw much kindness and lve there was in the wrld.(运用了hw引导的宾语从句)
37.答案:greedy
解析:考查形容词。该句为(如此以至于)引导的结果状语从句,根据and连接的并列形容词selfish(自私的)可知该空需要填写形容词,结合提示词“贪婪的”,可以想到形容词greedy,句意为她太贪婪和自私了,以至于没有人喜欢她。故答案为greedy。
38.答案:arrested
解析:根据题干要求,空白处需要填入一个意思为“逮捕”的单词一arrest,又根据原句中的last week(上周)可知精忠第一人称,故动词使用动词过去式,原句变为The plice arrested three men last week because f fighting.因此答案为arrested.
39.答案:weekly
解析:根据括号内的提示,空格处应该填入形容词“每周的”,weekly形容词每周的。the weekly magazine这个周刊杂志。故填weekly。
40.答案:t tell
解析:结合中英文可知,英语句子缺少“说谎”的表达,其短语是tell a lie;句子是it句型:It is+形容词+fr sb. t d sth.(对于某人来说做某事是……的);it是形式主语,真正的主语是后面的不定式;所以此处tell填原形即可;故答案是t tell.
41.答案:be invited
解析:根据句意和固定搭配“be invited t d sth.被邀请做某事”,结合题目由“It is a great hnur fr me t__”中的fr me,可知“It”是形式主语,不定式短语t后的be invited t deliver a speech at the meeting是真正主语,所以这里应该用原形。所以这里应该填be invited。
42.答案:Seen frm
解析:根据题干,空白处后面的“the tp f the muntain(山顶)”为名词短语,做地点状语,动词短语“see frm(从看)”与主语“the city(这座城市)”为被动关系,所以应该用动词“see”的过去分词“seen”,故答案为“Seen frm”。
43.答案:fr granted
解析:take it fr granted that... 想当然地认为 ,fr granted理所当然;故结合句意可知答案为:fr granted。
44.答案:what, hw
解析:根据句意,可知此句为一般现在时,depends为谓语动词,后为宾语从句,根据句意“他能做什么”,可知此处疑问词应为“what(什么)”,代指他能做什么,在从句中作宾语,故此处应为what;根据句意“怎样做”,可知此处疑问词应为“hw(怎样)”,在从句中作状语,故此处应为hw。故答案为:what; hw。
广东省茂名市信宜市2023-2024学年高二下学期期中考试英语试卷(含答案): 这是一份广东省茂名市信宜市2023-2024学年高二下学期期中考试英语试卷(含答案),共14页。试卷主要包含了阅读理解,七选五,完形填空,短文填空,单词拼写,完成句子,语法填空,书面表达等内容,欢迎下载使用。
广东省茂名市化州市2023-2024学年高二下学期期中考试英语试卷: 这是一份广东省茂名市化州市2023-2024学年高二下学期期中考试英语试卷,共8页。
2023-2024学年广东省茂名市电白区高二(上)期末英语试卷(含详细答案解析): 这是一份2023-2024学年广东省茂名市电白区高二(上)期末英语试卷(含详细答案解析),共21页。试卷主要包含了阅读理解,阅读七选五,完形填空,单句语法填空,语法填空,单词拼写-单句,完成句子,书面表达等内容,欢迎下载使用。

