终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练
    立即下载
    加入资料篮
    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • 课件
      2022高考英语一轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件外研版必修4.ppt
    • 练习
      2022高考英语一轮复习Module6地球与宇宙奥秘探索训练含解析外研版必修4.doc
    • 学案
      2022高考英语一轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld学案外研版必修4.doc
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练01
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练02
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练03
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练04
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练05
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练06
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练07
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练08
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练01
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练02
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练03
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练01
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练02
    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练03
    还剩43页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练

    展开
    这是一份外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练,文件包含2022高考英语一轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件外研版必修4ppt、2022高考英语一轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld学案外研版必修4doc、2022高考英语一轮复习Module6地球与宇宙奥秘探索训练含解析外研版必修4doc等3份课件配套教学资源,其中PPT共51页, 欢迎下载使用。

    地球与宇宙奥秘探索

    .阅读理解

    A

    Venice is built on 118 small islands in the middle of the Venetian Lagoon of the Adriatic Sea in Northern Italy. The beautiful city experiences water surges (汹涌) from the rising tides at least four times a year, usually during winter.

    However, the 1.87­meter tide that swept through the city on November 12,2019, was one of the highest ever experienced, second only to the 1.94­meter wave that flooded Venice in 1966. To make matters worse, it was followed by two water surges, both topping 1.5 meters on November 15 and 17. The rapid series of high tides covered over 80 percent of the city of canals, causing widespread destruction to museums, homes and businesses.

    Though difficult, it is always important to find a hope in such events. In Venice, it has come in the form of the “Angels of the Salt” — hundreds of young volunteers who came to the city. The young people from all over Italy were alerted (提醒注意) to the situation by Venice Calls, an organization consisting of 35 young students. Its spokesperson, Piero Risica, told CNN, “When we saw the historic flooding on Tuesday night, November 12, we immediately started to gather volunteers to help the city. The first day we were 200, yesterday 550, and today more than 1,700.”

    Besides helping remove the flood waters from neighbourhoods, the volunteers were also removing the garbage on the street. Some volunteers came to Venice's Music Conservatory, which suffered water damage. Because of the work of volunteers like Maria, who had been carefully using paper towel (纸巾) to absorb water from historic manuscripts (手稿) that were wet with salt water, many historic manuscripts in the Music Conservatory were rescued.

    What's upsetting Venetians is that the disaster could have been avoided if the Moveable Barrier System had been in place. This project to place moveable floodgates that would prevent the high tides has been under construction since 2003, and has already cost D|S5 billion. However, due to the cost overruns, and opposition from some people concerned about the project's impact on the weak canal ecosystem, it is nowhere close to completion.

    语篇解读:本文是一篇记叙文。威尼斯遭遇了潮水入侵,对该城市造成了很大破坏。

    1.What makes Venice struggle according to the text?

    A.The location of the city.

    B.The lack of enough city canals.

    C.The unpredictable weather in winter.

    D.The destruction of seasonal water surges.

    解析:选D 细节理解题。根据第一段中的“The beautiful city ...during winter.”和第二段中的“causing widespread destruction to museums, homes and businesses”可知答案。

    2.What can be inferred from Piero Risica's words?

    A.Venice Calls can predict the flooding.

    B.Venice Calls is active in fighting disasters.

    C.Volunteers in Venice are brave and respectful.

    D.Volunteers in Venice are shocked by the disaster.

    解析:选B 推理判断题。根据第三段中的“Venice Calls ... we immediately started to gather volunteers to help the city”可知,在应对灾难面前,Venice Calls工作很积极。

    3.What does the author mainly talk about in Paragraph 4?

    A.What volunteers did to help the city.

    B.How volunteers saved the historic manuscripts.

    C.Why water surges were highly destructive in Venice.

    D.What damage water surges caused to Venice's Music Conservatory.

    解析:选A 段落大意题。第四段主要讲述了水灾发生后志愿者所做的工作。

    4.What is the author's attitude towards the Moveable Barrier System?

    A.Critical.        B.Regretful.

    C.Confused.  D.Doubtful.

    解析:选B 观点态度题。根据最后一段中的“the disaster could have been avoided if the Moveable Barrier System had been in place”可知,作者对Moveable Barrier System没有投入使用感到惋惜。

    B

    With outbreaks of infectious (感染性的) diseases making headlines around the world, scientists are under pressure to understand the drivers that influence the transmission of pathogens (病菌的传播) in order to better predict and control disease outbreaks.

    In the wilds of Botswana, a pathogen called M. mungi has a different way of infecting the banded mongoose (a small furry animal that kills snakes and rats). The pathogen spreads from animal to animal through scent (气味) marks. “Scent marks are deposited into the environment and contain smell signals that convey information from one mongoose to another,” explained Kathleen Alexander, a wildlife biologist, who led the new study.

    To conduct their experiment, Alexander and Carole Anne Nichols monitored the movements and communication of about 500 banded mongooses in protected park landscapes, urban environments, and other places with varying characteristics in Botswana. In this way, researchers were able to gain insight into the manner in which land type and animal behavior interact to influence the spread of the pathogen. The result was a comprehensive data set of mongoose behavioral interactions across a range of landscape types.

    In high­traffic, predator­rich (食肉动物多的) environments, such as urban centers or national parks, the mongooses stayed constantly alerted (警觉的), devoting their energy to scanning the surrounding environment and preparing themselves for escaping. This super awareness likely kept them safe from danger, but it also greatly curtailed their contact with others, reducing the possibility that M. mungi would spread. “If you're running from a predator, you're not stopping to leave a message for other animals,” Nichols says. “You're running for your life.”

    But the opposite was true at tourism cabins, where predators are scarce and food, which is often left by human hands, is easy to find. Here, the mongooses spent a good amount of time marking scent, creating a lot of opportunities for the pathogen to spread.

    Previous studies by Alexander have pulled back the mask on how animal behavior shapes the spread of disease. These new findings, however, add another layer of difference to the spread of disease, stressing the role of environments.

    语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一项关于缟(banded mongoose)的研究揭示了环境会影响传染病的传播。

    5.What's the purpose of marking scent by banded mongooses?

    A.To track down snakes and rats.

    B.To better adapt to the environment.

    C.To share information with each other.

    D.To protect themselves from pathogens.

    解析:选C 细节理解题。根据第二段中的“Scent marks ...convey information from one mongoose to another.”可知,缟之间利用气味相互交流

    6.What did Alexander and Nichols do during the experiment?

    A.Analyzed the spreading way of the pathogen.

    B.Marked the characteristics of different land types.

    C.Collected previous data about banded mongooses' behavior.

    D.Observed banded mongoose across a range of environments.

    解析:选D 细节理解题。根据第三段第一句中的“... monitored the movements ...and other places with varying characteristics in Botswana.”可知,Alexander和Nichols在不同环境下观察缟的行为

    7.What does the underlined word “curtailed” in Paragraph 4 mean?

    A.Decreased.  B.Explained.

    C.Replaced.  D.Repeated.

    解析:选A 词义猜测题。根据第四段画线单词后的“... you're not stopping to leave a message for other animals”可知,这种状况会“减少”缟之间的接触

    8.What's the finding of Alexander and Nichols's new research?

    A.Predators can speed up the spread of diseases.

    B.Environments can influence the spread of diseases.

    C.Animals can sense potential danger around them.

    D.The spread of diseases can shape animals' behavior.

    解析:选B 推理判断题。根据文章内容及最后一段的内容可知,缟在捕食者少的地方感染病菌的概率会大很多,因此,Alexander和Nichols新的研究表明生存环境会影响疾病的传播。

    .阅读七选五

    Most of the earth's freshwater sits underground. Tapping the groundwater has enabled farming in drier places. One example is the California Central Valley. __1__ Groundwater is what made this region's crop production so bountiful.

    __2__ Natural waterways will begin to empty, which can hurt freshwater ecosystems, including surface water — rivers and streams, which will begin to flow into the groundwater aquifer (含水层). It will harm what is living in rivers and streams. Scientists consider this a tipping point. That's when small actions can begin having an unusually big impact.

    A new study has found that 15 to 21 percent of tapped watersheds have reached the tipping point. __3__ Farmers in these areas mainly use groundwater to water their crops. At current pumping rates, it is predicted that 42 to 79 percent of watersheds will reach tipping points by 2050. “It's really quite alarming,” says Inge de Graaf, a hydrologist (水文学者) who studies the distribution and circulation of the earth's water. “Groundwater and surface water are closely linked. __4__”

    A healthy groundwater aquifer protects ecosystems against seasonal ups and downs in the availability of water. __5__ Moreover, it will maintain the biodiversity in the area. In the long term, it will benefit the human beings.

    A.Pumping much groundwater can be harmful.

    B.That provides stability for area plants and animals.

    C.The earth's water is all connected to one big circle.

    D.That's where about one­fourth of the US food comes.

    E.Most of those tapped rivers and streams are in dry regions.

    F.However, much pumping at this rate creates a ticking time bomb.

    G.It means there will be a shortage of freshwater for human beings.

    语篇解读:本文是一篇说明文。主要介绍了过度使用地下水的危害。

    1.选D 设空位于段中,与上文存在指代关系。D选项中的That指代上文中的the California Central Valley。

    2.选A 设空位于段首,是本段主题句。下文围绕主题句展开叙述的。

    3.选E 设空位于段中,对上文做进一步的解释说明。

    4.选F 设空位于段尾,与上文存在转折关系,强调过度使用地下水造成的隐患。

    5.选B 设空位于段中,与上文存在因果关系。良好的地下水含水层对地区动植物的稳定提供了保障。

    .短文改错

    Dear Sir,

    I am a student from the near school. Here I want to report the environmental situation for you. There used to many green trees and all kind of flowers in our school all the year round. The school looks like a beautiful garden and we had a clean studying environment. And everything has changed since your chemical factory was built a year before. Every day it produces lots of waste water and harm gases. The terrible pollution has been done great harm to our health. We all expect you factory can take measures to stop the pollution soon.

    Yours,

    Li Hua

    答案:第一句:near→nearby

    第二句:for→to

    第三句:used to后加be; kind→kinds

    第四句:looks→looked

    第五句:And→But; before→ago

    第六句:harm→harmful

    第七句:去掉been

    第八句:you→your

     

     

    相关课件

    2022年高考英语一轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件外研版必修4: 这是一份2022年高考英语一轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件外研版必修4,共48页。PPT课件主要包含了脚印足迹 ,灰色的 ,边境国界 ,皇帝 ,杂志学报期刊 ,海豹 ,进化演变 ,表面水面 ,绝种的消亡了的 ,凶猛的残暴的 等内容,欢迎下载使用。

    外研版高考英语必修3二轮复习Module4SandstormsinAsia课件+学案+训练: 这是一份外研版高考英语必修3二轮复习Module4SandstormsinAsia课件+学案+训练,文件包含2022高考英语一轮复习Module4SandstormsinAsia课件外研版必修3ppt、2022高考英语一轮复习Module4SandstormsinAsia学案外研版必修3doc、2022高考英语一轮复习Module4人与环境人与动植物训练含解析外研版必修3doc等3份课件配套教学资源,其中PPT共60页, 欢迎下载使用。

    外研版高考英语必修4二轮复习Module4GreatScientists课件+学案+训练: 这是一份外研版高考英语必修4二轮复习Module4GreatScientists课件+学案+训练,文件包含2022高考英语一轮复习Module4GreatScientists课件外研版必修4ppt、2022高考英语一轮复习Module4GreatScientists学案外研版必修4doc、2022高考英语一轮复习Module4对社会有突出贡献的人物训练含解析外研版必修4doc等3份课件配套教学资源,其中PPT共56页, 欢迎下载使用。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        即将下载

        外研版高考英语必修4二轮复习Module6UnexplainedMysteriesoftheNaturalWorld课件+学案+训练
        该资料来自成套资源,打包下载更省心 该专辑正在参与特惠活动,低至4折起
        [共10份]
        浏览全套
          立即下载(共1份)
          返回
          顶部
          Baidu
          map