![人教版八年级下册英语 Unit7 Period 2 Section A (3a - 3c) 习题课件01](http://img-preview.51jiaoxi.com/2/4/12614945/0/0.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794/sharpen,100)
![人教版八年级下册英语 Unit7 Period 2 Section A (3a - 3c) 习题课件02](http://img-preview.51jiaoxi.com/2/4/12614945/0/1.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794/sharpen,100)
![人教版八年级下册英语 Unit7 Period 2 Section A (3a - 3c) 习题课件03](http://img-preview.51jiaoxi.com/2/4/12614945/0/2.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794/sharpen,100)
![人教版八年级下册英语 Unit7 Period 2 Section A (3a - 3c) 习题课件04](http://img-preview.51jiaoxi.com/2/4/12614945/0/3.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794/sharpen,100)
![人教版八年级下册英语 Unit7 Period 2 Section A (3a - 3c) 习题课件05](http://img-preview.51jiaoxi.com/2/4/12614945/0/4.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794/sharpen,100)
![人教版八年级下册英语 Unit7 Period 2 Section A (3a - 3c) 习题课件06](http://img-preview.51jiaoxi.com/2/4/12614945/0/5.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794/sharpen,100)
![人教版八年级下册英语 Unit7 Period 2 Section A (3a - 3c) 习题课件07](http://img-preview.51jiaoxi.com/2/4/12614945/0/6.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794/sharpen,100)
![人教版八年级下册英语 Unit7 Period 2 Section A (3a - 3c) 习题课件08](http://img-preview.51jiaoxi.com/2/4/12614945/0/7.jpg?x-oss-process=image/resize,w_794/sharpen,100)
人教新目标 (Go for it) 版八年级下册Section A习题ppt课件
展开fr us t use
reached/ gt t/ arrived at
in the face f
achievements
1. The wrk __________(包括)tw parts: raising sme mney and giving it away t a children’s hme.
2. Many cities in China, _______Beijing, have been badly affected by air pllutin. A. including B. behind C. withut D. with
【点拨】用词义辨析法。including 包括;behind 在……后面; withut 没有;with 有。句意为“中国许多城市,包括北京,已经被空气污染严重影响”。故选A。
3. 对我们来说多使用公筷很有必要。(use)It’s very necessary_______ _______ _______ _______ public chpsticks mre.
fr us t use
4. At times, parents find _______difficult t talk with their teenage children. A. it B. that C. this
【点拨】句意为“有时候,父母发现和他们青少年期的孩子交谈是困难的”。考查代词用法。it 它;that 那个;this 这个。固定结构 “find it+ adj.+t d sth.”意为“发现做某事是怎么样的”,其中it 是形式宾语,真正的宾语是 “td sth.”,故选A。
5. 它们当然需要吸收大量液体。They will certainly need t _______ _______ plenty f liquid.
6. 这张桌子太占地方。The table _______ _______t much rm.
takes up
7. With the help f the Internet, infrmatin can _______ every crner f the wrld quickly. A. get B. raise C. reach D. turn
【点拨】句意为“在网络的帮助下,信息能够快速地到达世界的每一个角落”。A 项意为“得到”;B 项意为“抚养;筹集”;C 项意为“到达,触及”;D 项意为“旋转”。因此选C。
8. 我的爸爸昨天下午到达北京了。 My father ________________________ Beijing yesterday afternn.
9. I believe yu will _________ (success)in passing the English exam. 【中考·武威】
10. If we want t be _________ (success), we shuld depend n urselves.
一、根据句意及汉语提示完成句子1. The situatin culd be wrse since the weather ___________ (状况) wuld change.2. It’s cld utside and we need t wear _______ (厚) clthes.
3. There are many different _______ (力量)f nature.4. We must be brave _____________ (面对)difficulties.5. He’s the best teacher, ____________(即使)he has the least experience.
二、用括号中所给词的适当形式填空6. I have sme ways t study English, _________ (include)listening t tapes.7. Many peple like ging int _______ (natural) in spring.
8. He is _____________ (succeed)in bth his wrk and his family life.9. Sme _____________ (achieve)in the medical research helped cntrl the terrible illness. 【中考·云南】10. My best friend is always the first __________ (reach) schl every day.
三、 阅读理解11. Paragraph 2 is written t _______.A. describe the exhibitinB. intrduce the Grand Canal t readersC. describe the Frbidden CityD. describe the psitin f the Grand Canal
【点拨】段落大意题。通读原文第二段可知,作者在本段中主要是向读者介绍京杭大运河的有关情况。故选B。
请同学们看《典中点》第65页短文。
12. Befre the Grand Canal was put int use, it was impssible t_______ between the nrth and the suth.A. trade gds B. travel C. carry small gds D. ship large-sized gds
【点拨】细节理解题。根据第三段中的 “Befre it was built, ... It was impssible t transprt (运输)large-sized gds.” 可知,在京杭大运河通航之前,中国南方和北方地区相互运输大型商品是不可能的。故选D。
13. The underlined wrd“we”in Paragraph 4 means “___”.A. 归功于 B. 运送 C. 欠债 D. 阻碍
【点拨】词义猜测题。根据画线词所在句的上文“Materials frm different parts f the cuntry were sent t Beijing thrugh the canal, including bricks(砖)fired in Shandng and Jiangsu and wd cut in Hunan.”可知,在大运河的帮助下,来自全国各地的货物都可以运输到北京。故推断画线词所在句的句意为“人们甚至把北京鸭的出现也归功于大运河”。故猜测画线词意为“归功于”。故选A。
14. Frm the passage, we can learn that _______.A. the Grand Canal is nearly 2, 300 kilmeters lngB. we can watch an exhibitin abut the Grand Canal n March 2ndC. the bricks fired in Hunan were sent t Beijing thrugh the canalD. peple frm all walks f life preferred t get tgether alng the canal
【点拨】推理判断题。通读原文可知,大运河有3200公里长,而不是2300 公里长;博物馆里有关大运河的展览在3 月1 日便结束了,故3 月2 日不可能看到相关展览;来自江苏和山东的砖被通过运河运到北京,不是湖南的。故选项A、B 和C 说法都不对。根据最后一段中的 “Peple frm all walks f life preferred t get tgether alng the canal.”可推断选项D 的说法“来自各行各业的人们更喜欢沿着运河聚集在一起”正确。故选D。
15. What’s the main idea f the passage?_______A. The Grand Canal helps t create new jbs.B. The Grand Canal makes western culture develp.C. The Grand Canal influences China’s develpment.D. The Grand Canal helps the suth f China develp faster.
【点拨】主旨大意题。原文第二段最后一句 “It has influenced the develpment f Chinese ecnmics(经济)and culture fr hundreds f years.”是本文的主旨句。故选C。
四、短文填空阅读短文, 根据短文内容填空, 使短文通顺、意思完整(每空限填一词)。D yu knw muntain climbing? Many peple like it. In fact, muntain climbing is ne f _______16 mst dangerus sprts. Reaching the tp is difficult.
初中英语人教新目标 (Go for it) 版八年级下册Unit 5 What were you doing when the rainstorm came?Section A习题课件ppt: 这是一份初中英语人教新目标 (Go for it) 版八年级下册Unit 5 What were you doing when the rainstorm came?Section A习题课件ppt,共30页。PPT课件主要包含了feel like,题组专训,答 案 呈 现,beat,against,asleep,died off,rises,课后巩固,area等内容,欢迎下载使用。
人教新目标 (Go for it) 版八年级下册Section A习题ppt课件: 这是一份人教新目标 (Go for it) 版八年级下册Section A习题ppt课件,共29页。PPT课件主要包含了where to,how to,题组专训,答 案 呈 现,come true,came true,课后巩固,several,joy,stronger等内容,欢迎下载使用。
初中英语人教新目标 (Go for it) 版八年级下册Section A习题课件ppt: 这是一份初中英语人教新目标 (Go for it) 版八年级下册Section A习题课件ppt,共29页。PPT课件主要包含了题组专训,答 案 呈 现,agree with,课后巩固,thinking,trouble,passengers,in time, hit,right away等内容,欢迎下载使用。
![英语朗读宝](http://img.51jiaoxi.com/images/1e3efd5cc911f9c5004ba774d2232fe8.png)