还剩11页未读,
继续阅读
苏教译林版七年级下册英语第二单元Unit2单元测试卷附答案解析
展开
这是一份苏教译林版七年级下册英语第二单元Unit2单元测试卷附答案解析,共14页。
Unit 2 Neighbours 测试卷学校:__________班级:__________姓名:_________ 考号:___________ 温馨提示:本试卷共分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,第Ⅰ卷为客观题;第Ⅱ卷为主观题;满分为100分,考试时间为100分钟。请同学们将【答案】写在答题卡上,务必注意你的书写。第I卷(客观题 共55分)Ⅰ.单项选择(15)1.——Do your neighbours often ask you ball games together?——Yes. We often enjoy playing badminton.A.play B.playing C.to playing D.to play2.My sister is going to be a writer the future, because she likes writing stories for children.A.in B.on C.at D.for3.Don’t your English exam. I’m sure you can pass it.A.be worry about B.worried about C.be worried D.worry about4.The boy, his father, fishing.A.like; likes B. likes; likes C. likes; like D. like; like5.—— can you get to the airport?——In about 30 minutes. I’m on the way.A.How soon B.How long C.How much D.How often6.Jean is very helpful. She is always others.A.ready helping B.ready help C.ready to help D.ready to helping7.The bike is very old, Mike likes it very much.A. and B. but C. so D. because8.There a talk about animals this evening.A.is B.is going to be C.are D.was9.There are animals in the zoo, aren’t there?A.a kind of B.many kind of C.many kinds D.many kinds of10. If you want to visit the Palace Museum, I tickets for you tomorrow.A.will book B.booked C.have booked D.was booking11.Mary often helps me English after school.A.for B.on C.with D.by12.You are so busy. What do you want me for you?A. do B. does C. to do D. doing13.Helen is good at . She is a famous dancer.A.dancing B.dance C.danced D.dances——I’m going be a famous writer like Mo Yan when I grow up.—— a good idea.A.Sounds like B.Sounds liked C.Sounding like D.Sound likeMrs Green likes cooking. She will cook for her family this evening.A.nice something B.nice anything C.something nice D.anything niceII.完形填空(15分)If you can choose(选择) a person as your neighbour, (16) do you want to choose? Perhaps you will choose a film star Jackie Chan or a man (17) lots of (18) like Bill Gates. You (19) choose a president like Trump or your best friend. Do you want to know (20) I want to choose (21) my neighbour? It’s a detective(侦探) (22) Sherlock Holmes.I really want to be a detective like him. I think I can learn (23) from him if I live next to him. (24) his neighbour can make it (25) for me to learn from him. If I choose to live next to Sherlock Holmes, no bad people can hurt(伤害) me because they are (26) of him. When I have some (27) , I can run to his house and (28) him for help. What’s more, (29) I can have a (30) to work with him.A.what B.why C.who D.whereA.of B.with C.about D.belowA.friends B.money C.houses D.workA.must B.may C.need D.canA.what B.who C.why D.whenA.for B.at C.as D.withA.by B.before C.like D.fromA.lots B.a lot of C.many D.a lotA.Doing B.Getting C.Having D.BeingA.hard B.hardly C.easy D.easilyA.angry B.afraid C.tired D.happyA.problems B.news C.words D.informationA.tell B.ask C.answer D.talkA.may B.may be C.maybe D.may isA.chance B.way C.house D.messageⅢ.阅读理解(25)AIn our school, many students love sports. Every morning, we do morning exercises. We have PE lessons twice(两次)a week, but we do sports after school every day.We like playing ball games. One sport is basketball. The boys like playing it best, and many of the girls enjoy playing it, too. Another(另一个)sport is football. In every class there are lots of football fans. We often play volleyball when the weather is fine. Besides(除了……之外) ball games, some of the students like running, cycling(骑自行车)and swimming.We have school teams of basketball, football and volleyball. Our school teams often have matches with teams from other schools. When there is a match, many students go to watch and cheer for them. We have a sports meeting once(一次)a year. We like sports and sports help us to keep healthy.31.We have PE lessons .A. every day B. twice a week C. once a week D. after school32.Which do the boy students like best?A. Football. B. Volleyball. C. Basketball. D. Running.33.On a sunny day, the students may .A. watch a football match B. play volleyball C. go swimming D. have a sports meeting34.What does the underlined word “cheer” mean in Chinese?A.喝彩 B.锻炼 C.关心 D.支持35.Which of the following is true(正确的)?A .In our school, everyone loves sports.B. The boys like basketball but the girls don’t like it.C.We have a sports meeting twice a year.D. We have school teams of basketball, football and volleyball.BIn modern (现代的) China, people’s lives (生活) are becoming better and better. Many people don’t stay at home during their vacation. They want to go out to see something different or do something interesting. So people living in the country come to cities and people from cities go to the countryside for vacation. During the vacation, trains, buses and planes are all very busy. It is very hard to buy train or plane tickets (票) . So many people take buses or drive cars to travel.Like many people, my family love nature. We like spending time in the beautiful countryside. It is Saturday, my family drove us to the countryside for vacation. There were too many cars on the street, so we had to move very slowly. It took us about an hour to get out of the city. Then after fifty minutes’ drive, we came to a hill (小山) . Not far from it, there is a lake. The water is very clean. And there were many people fishing there. It was a good place to have a picnic (野餐) , so we took the food, fruit and drink out of the car. We sat down under a big tree on the hill and began to eat. Before we finished eating, it suddenly (突然) started to rain hard. We had to run back to our car. Then we drove back home. What a bad vacation!36.What do people from cities do during their vacation according to the passage?A. Going to the countryside.B. Going to other countries.C. Staying at home.D.Working all the time.37. Why do many people take buses or drive cars to travel during the vacation?A. Because it is more interesting.B. Because it is difficult to buy train or plane tickets.C. Because they have more time.D. Because it is cheaper to take buses or drive cars.38. How long did it take the writer’s family to get to the hill by car?A. For about an hour. B. For fifty minutes.C. For about two hours. D. For about three hours.39. Where did the writer’s family have the picnic?A. In their car. B. On the boat.C. On the hill. D. By the lake.40. Why did the writer say “What a bad vacation”?A. Because there were many boats in the lake.B. Because many people went to the countryside by car.C. Because they forgot to take food and drink.D. Because it rained when they were eating.CThis Sunday morning, 28th April 2019, we will hold a “Helping Hands” carnival(嘉年华) at Gongdao Community Center. We need some volunteers. All the work is free. Come and join us!How many volunteers does this carnival need according to this table?A.5. B.12. C.28. D.65.If you are 14 years old, and you are friendly and kind, you are free on Sunday morning, you can become a volunteer as a(n) .A.baby-sitter B.host/hostess C.family doctor D.engineer43.Which of the following is Right according to the passage?A.Family doctors should be friendly and kind, they should cook well.B.If you join the carnival, you can get some money for your work.C.Family cooks should be under 65 years old and good at cooking.D.If you are a host or hostess, you should do your work in the morning.第II卷 (主观题 共45分)Ⅳ.词汇运用(10)根据句意及所给的汉语提示填写单词。44.There are many different (俱乐部) in our school.45.Be quiet! The (工程师) are having a meeting now.46.——Where does Miss Wang live?——She lives in the (中心) of the town.47. The temperature in our hometown usually drops (在……以下) zero in winter.48.——What are the students doing?——They are talking about (将来的) jobs.用括号内所给词的适当形式填空。49.The poor students want (go) to school like others.50.We have great fun (watch) the 3D film Titanic.51.—— (not make) a mess on the balcony, Betty. ——Sorry, I won’t.My brother is feeling much (good) these days.Mr Green and his son are both (policeman).Ⅴ.根据要求完成句子,每空一词。(10) My new neighbour is kind and helpful.(对画线部分提问) your new neighbour ?My washing machine is broken.(同义句转换) my washing machine.We are lucky to have a teacher like Miss Li.(同义句转换) for us a teacher like Miss Li.Mary will learn a new kind of dance in the gym.(对画线部分提问) Mary learn a new kind of dance?My aunt has to go to work by train.(同义句转换)My aunt has to to work.Ⅵ.根据汉语提示完成句子(5)。这个英语故事使我高兴。This English story .我们的工程师在这儿帮你们解决问题。Our engineer are here to help you .我足够幸运能有像你这样的朋友。I am lucky enough to have a friend .我的洗衣机坏了。我将请人修理一下。My washing machine is . I’ll someone it.Ⅶ.任务型阅读(10)The clock in the mirrorTom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris would leave at five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line(排队), and others were walking around. There were a group of schoolgirls. Their teacher was trying to keep them in line. Tom looked around but there was no place for him to sit.He walked into the station cafe ( 咖啡厅). He looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down before a large mirror(镜子) on the wall. Just then, Mike, one of Tom’s workmates came in and sat with Tom.“What time is your bus?” asked Mike.“There’s plenty of time yet,” answered Tom.“Well, I’ll get you some more tea then, “ said Mike.They talked while drinking. Then Tom looked at the clock again. “Oh! It’s going backward(倒行)!” he cried. “A few minutes ago it was twenty to twelve and now it’s half past eleven.”“You’re looking at the clock in the mirror,” said Mike. Tom was so sad. The next bus was not to leave for another hour. Since then Tom never liked mirrors.根据短文内容,回答下列问题。How did Tom go to Paris one day? Were there many people in the station? What time was it when Tom looked up at the clock for the first time? 66.Who was Mike? 67.How did Tom feel when he knew he had missed the bus? Ⅷ.书面表达(10)俗话说“远亲不如近邻”,邻居对我们的生活非常重要。请你根据下面的提示,以“My neighbour”为题写一篇作文。要点如下:1.我是Mike,住在阳光花园,在那里我结识了一个新邻居Ben。我和他住同一栋楼,我住在五楼,他住在八楼;2.他是一名警察,在附近的警察局上班,他工作很努力,有时候晚上上班;3.他热心而且乐于助人,人们遇到各种问题时,都向他求助;4.我们小区的每个人都很喜欢他,我们有他这样的好邻居真实太幸运了。注意:1.短文必须包括以上要点,要求语句通顺,意思连贯;2.可开展合理想象,作适当发挥;3.词数:80左右。 You are wanted(招聘)VolunteerNumberWorking timeRequirements(要求)Family cook2Every Sunday 10:00-11:00healthy and under 65 years old, can cook home-made dishes wellBaby-sitter3Weekends 7:00-9:00patient and friendly, aged from 13 to 70, look after children wellHost/hostess(主持)2Weekends 19:00-21:00good at standard(标准) Putonghua, good-looking and smartFamily doctor2Every Sunday 8:00-11:00should get a doctor’s license(执照), friendly and kind, over 20Engineer3Weekdays 18:00-19:00do well in checking computers and mobile phones, ready to help people with all kinds of problems参考答案与解析Ⅰ.单项选择(15)1.【答案】D【解析】本题考查固定搭配。ask sb. to do sth.意为“要求某人做某事”。结合句意“你们的邻居经常要求你们一起玩球类运动吗?”可知答案为D。2.【答案】A【解析】本题考查介词固定搭配。句意:我的妹妹想在将来成为一名作家,因为她喜欢为孩子们写故事。in the future意为“在将来”,故答案为A。3.【答案】D【解析】本题考查be worried about/worry about的区别。worry about sth./sb.意为“担心某事/某人”,其中worry为动词;be worried about意为“为……担心”,其中worried为形容词。句意:不要担心你的英语考试,我相信你能通过的。故答案为D。4.【答案】A【解析】本题考查like的用法。like既可以作动词又可以作介词。作动词like意为“喜欢”,有数的变化;作介词like意为“像……一样”,无数的变化。句意:这个男孩像他爸爸一样,喜欢钓鱼。第一空的like作为介词;第二空的like作为动词,故答案为A。5.【答案】A【解析】本题考查特殊疑问词辨析。根据答语“大约30分钟后”可知,本处提问“多久之后你能到机场?”。how soon多久;how long多长时间;how much多少钱;how often多久一次。故答案为A。6.【答案】C【解析】本题考查固定搭配。be ready to do sth.意为“愿意做某事”。结合句意“简非常的乐于助人,她总是愿意帮助他人。”可知答案为C。7.【答案】B【解析】本题考查连词辨析。句意:这辆自行车很旧,但是迈克很喜欢它。and和,又;but但是;so因此,所以;because因为。结合句意可知答案为B。8.【答案】B【解析】本题考查动词时态。由句中的this evening可知,该空用一般将来时,结合选项可知答案为B。9.【答案】D【解析】本题考查kinds of的用法。由句中的谓语动词are可先排除选项A;再根据many后面加可数名词的复数形式可知,选项B错误。kinds of...意为“的种类”,故答案为D。10.【答案】A【解析】本题考查动词时态。由句中的tomorrow可知,该空处用一般将来时,故答案为A。11.【答案】C【解析】本题考查固定搭配。help sb. with sth.意为“帮助某人做某事”,故答案为C。12.【答案】C【解析】本题考查固定搭配。want sb. to do sth.意为“想要某人做某事”,故答案为C。13.【答案】A【解析】本题考查固定搭配。be good at意为“擅长”,后接动名词,结合选项可知答案为A。14.【答案】A【解析】本题考查sound like的用法。sound like意为“听起来像”,放在句首用第三人称单数形式,故答案为A。15.【答案】C【解析】本题考查不定代词的用法。something/anything为不定代词,something用于肯定句中;anything用在否定句或疑问句中,故先排除B和D选项;再根据不定代词修饰形容词,应放在形容词的前面,故答案为C。II.完形填空(15分)16.【答案】C【解析】本题考查疑问词辨析。what什么;why为什么;who谁;where哪里。句意:如果你选择一个人做你的邻居,你选择什么样的人做邻居。故答案为C。17.【答案】B【解析】本题考查with的用法。“with+名词”放在名词后作定语,表示“有……”。故答案为B。18.【答案】B【解析】本题考查名词辨析。friends朋友;money钱;houses房屋;work工作。句意:比尔·盖茨是一个有钱人。即a man with lots of money,故答案为B。19.【答案】B【解析】本题考查情态动词辨析。must必须;may可能;need需要;can能够;会。句意:你可能会选择像特朗普一样的总统或是你最好的朋友,做你的邻居。故答案为B。20.【答案】B【解析】本题考查疑问词辨析。what什么;who谁;why为什么;when什么时候。句意:你知道我想选谁做我的邻居吗?故答案为B。21.【答案】C【解析】本题考查固定搭配。choose...as...意为“选择……作为……”,故答案为C。22.【答案】C【解析】本题考查介词辨析。by通过……;before在……以前;like像……一样;from来自……。句意:我想找一位像福尔摩斯那样的侦探做邻居。故答案为C。23.【答案】D【解析】本题考查a lot of/a lot的区别。a lot of=lots of,后接可数名词或不可数名词;many后接可数名词复数;a lot可用作副词,修饰动词,结合句意“我想如果我住在他隔壁的话,我能从他那学到很多。”可知答案为D。24.【答案】D【解析】本题考查固定搭配。be one’s neighbour意为“做某人的邻居”,作主语时用being,故答案为D。25.【答案】C【解析】本题考查固定句式。句意:做一个侦探的邻居会使得向他请教变得很容易。hard困难的;hardly几乎不;easy容易的;easily容易地。“make+it+形容词+(for sb.)+to do sth.”意为“使得(某人)做某事怎么样”。故答案为C。26.【答案】B【解析】本题考查形容词辨析。angry生气的;afraid害怕的;tired累的;happy高兴的。句意:没有坏人敢伤害我,因为他们都很害怕他。be afraid of...意为“害怕”,故答案为B。27.【答案】A【解析】本题考查名词辨析。problem困难;麻烦;news新闻;word单词;information信息。句意:当我有些麻烦时,我能跑去他的家里。故答案为A。28.【答案】B【解析】本题考查固定搭配。tell告诉;ask要求;answer回答;talk谈论。ask sb. for help意为“向某人求助”。故答案为B。29.【答案】C【解析】本题考查maybe的用法。may作情态动词,表示“也许”,放在动词原形前;may be表示“也许是”;maybe用作副词,表示“也许”。该句已有情态动词can,只能用一个副词。故答案为C。30.【答案】A【解析】本题考查名词辨析。chance机会;way方法;house房屋;message信息。句意:而且,我也许有机会和他一起工作。故答案为A。Ⅲ.阅读理解(25)31.【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句“We have PE lessons twice(两次)a week, but we do sports after school every day.”可知答案为B。32.【答案】C【解析】细节理解题。根据文章第二句“One sport is basketball. The boys like playing it best,”可知,男孩子们最喜欢打篮球,故答案为C。33.【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第二段倒数第二句“We often play volleyball when the weather is fine.”可知答案为B。34.【答案】A【解析】词义猜测题。结合句子“When there is a match, many students go to watch and cheer for them.”及常识可知,当有比赛的时候,许多学生会去看及为他们喝彩,故答案为A。35.【答案】D【解析】推理判断题。根据文章第一段第一句“In our school, many students love sports.”可知选项A错误;由第二段第三句“The boys like playing it best, and many of the girls enjoy playing it, too.”可知选项B错误;由文章第三段倒数第二句“We have a sports meeting once(一次)a year.”可知选项C错误。故答案为D。36.【答案】A【解析】细节理解题。根据文章第一段第四句“So people living in the country come to cities and people from cities go to the countryside for vacation.”可知答案为A。37. 【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第一段倒数最后两句话“It is very hard to buy train or plane tickets (票) . So many people take buses or drive cars to travel.”可知,许多人坐大巴车或自驾游去旅游是因为很难买到火车票或机票,故答案为B。38. 【答案】C【解析】推理判断题。根据文章第二段“It took us about an hour to get out of the city. Then after fifty minutes’ drive, we came to a hill (小山) .”可知,作者一家大约花费了两个小时的时间到达小山,故答案为C。39. 【答案】C【解析】细节理解题。根据第二段“It was a good place to have a picnic (野餐) , so we took the food, fruit and drink out of the car. We sat down under a big tree on the hill and began to eat.”可知答案为C。40. 【答案】D【解析】细节理解题。根据文章第二段内容“Before we finished eating, it suddenly (突然) started to rain hard. We had to run back to our car. ”可知,作者说这是个糟糕的假期是因为当他们野餐的时候,雨下得很大。故答案为D。41.【答案】B【解析】数字计算题。根据表格提示可知,一共要招聘12名志愿者(2+3+2+2+3=12)。故答案为B。42.【答案】A【解析】细节理解题。招聘保姆的条件是:耐心且友好,年龄在13-70岁之间,会照顾儿童。故答案为A。43.【答案】C【解析】细节理解题。根据招聘家庭厨师的条件“healthy and under 65 years old, can cook home-made dishes well”可知,选项C正确。第II卷 (主观题 共45分)Ⅳ.词汇运用(10)44.【答案】clubs45.【答案】engineers46.【答案】center47.【答案】below48.【答案】future49.【答案】to go50.【答案】watching51.【答案】Don’t make52.【答案】better53.【答案】policemenⅤ.根据要求完成句子,每空一词。(10) 54.【答案】What is; like55.【答案】There is something broken with56.【答案】It’s lucky; to have57.【答案】Where will58.【答案】take a trainⅥ.根据汉语提示完成句子(5)。59.【答案】makes me happy60.【答案】with the problems61.【答案】like you62.【答案】broken; ask; to fixⅦ.任务型阅读(10)63.【答案】By bus.【解析】根据文章第一段第一句“Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus.”可知答案。64.【答案】Yes, there were.【解析】根据文章第一段内容“Some were standing in line(排队), and others were walking around. There were a group of schoolgirls. Their teacher was trying to keep them in line.”可知答案。65.【答案】Twenty to twelve.【解析】根据文章第二段第二句话“He looked up at the clock there. It was only twenty to twelve.”可知答案。66.【答案】One of Tom’s workmates.【解析】根据文章第二段最后一句“Just then, Mike, one of Tom’s workmates came in and sat with Tom.”可知答案。67.【答案】He felt sad.【解析】根据文章最后一段内容“Tom was so sad. The next bus was not to leave for another hour.”可知答案。Ⅷ.书面表达(10)【参考范文】My neighbourHi, my name is Mike. I live in Sunshine Garden. I have a new neighbour. His name is Ben. He and I live in the same building. I live on the fifth floor and he lives on the eighth floor.He is a policeman. He works in a police station nearby. He works very hard. Sometimes he works at night.He is kind and helpful. When people meet all kinds of problems, they all ask him for help. Everyone in my neighbourhood likes him very much. It is lucky for us to have such a good neighbour like him.
Unit 2 Neighbours 测试卷学校:__________班级:__________姓名:_________ 考号:___________ 温馨提示:本试卷共分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分,第Ⅰ卷为客观题;第Ⅱ卷为主观题;满分为100分,考试时间为100分钟。请同学们将【答案】写在答题卡上,务必注意你的书写。第I卷(客观题 共55分)Ⅰ.单项选择(15)1.——Do your neighbours often ask you ball games together?——Yes. We often enjoy playing badminton.A.play B.playing C.to playing D.to play2.My sister is going to be a writer the future, because she likes writing stories for children.A.in B.on C.at D.for3.Don’t your English exam. I’m sure you can pass it.A.be worry about B.worried about C.be worried D.worry about4.The boy, his father, fishing.A.like; likes B. likes; likes C. likes; like D. like; like5.—— can you get to the airport?——In about 30 minutes. I’m on the way.A.How soon B.How long C.How much D.How often6.Jean is very helpful. She is always others.A.ready helping B.ready help C.ready to help D.ready to helping7.The bike is very old, Mike likes it very much.A. and B. but C. so D. because8.There a talk about animals this evening.A.is B.is going to be C.are D.was9.There are animals in the zoo, aren’t there?A.a kind of B.many kind of C.many kinds D.many kinds of10. If you want to visit the Palace Museum, I tickets for you tomorrow.A.will book B.booked C.have booked D.was booking11.Mary often helps me English after school.A.for B.on C.with D.by12.You are so busy. What do you want me for you?A. do B. does C. to do D. doing13.Helen is good at . She is a famous dancer.A.dancing B.dance C.danced D.dances——I’m going be a famous writer like Mo Yan when I grow up.—— a good idea.A.Sounds like B.Sounds liked C.Sounding like D.Sound likeMrs Green likes cooking. She will cook for her family this evening.A.nice something B.nice anything C.something nice D.anything niceII.完形填空(15分)If you can choose(选择) a person as your neighbour, (16) do you want to choose? Perhaps you will choose a film star Jackie Chan or a man (17) lots of (18) like Bill Gates. You (19) choose a president like Trump or your best friend. Do you want to know (20) I want to choose (21) my neighbour? It’s a detective(侦探) (22) Sherlock Holmes.I really want to be a detective like him. I think I can learn (23) from him if I live next to him. (24) his neighbour can make it (25) for me to learn from him. If I choose to live next to Sherlock Holmes, no bad people can hurt(伤害) me because they are (26) of him. When I have some (27) , I can run to his house and (28) him for help. What’s more, (29) I can have a (30) to work with him.A.what B.why C.who D.whereA.of B.with C.about D.belowA.friends B.money C.houses D.workA.must B.may C.need D.canA.what B.who C.why D.whenA.for B.at C.as D.withA.by B.before C.like D.fromA.lots B.a lot of C.many D.a lotA.Doing B.Getting C.Having D.BeingA.hard B.hardly C.easy D.easilyA.angry B.afraid C.tired D.happyA.problems B.news C.words D.informationA.tell B.ask C.answer D.talkA.may B.may be C.maybe D.may isA.chance B.way C.house D.messageⅢ.阅读理解(25)AIn our school, many students love sports. Every morning, we do morning exercises. We have PE lessons twice(两次)a week, but we do sports after school every day.We like playing ball games. One sport is basketball. The boys like playing it best, and many of the girls enjoy playing it, too. Another(另一个)sport is football. In every class there are lots of football fans. We often play volleyball when the weather is fine. Besides(除了……之外) ball games, some of the students like running, cycling(骑自行车)and swimming.We have school teams of basketball, football and volleyball. Our school teams often have matches with teams from other schools. When there is a match, many students go to watch and cheer for them. We have a sports meeting once(一次)a year. We like sports and sports help us to keep healthy.31.We have PE lessons .A. every day B. twice a week C. once a week D. after school32.Which do the boy students like best?A. Football. B. Volleyball. C. Basketball. D. Running.33.On a sunny day, the students may .A. watch a football match B. play volleyball C. go swimming D. have a sports meeting34.What does the underlined word “cheer” mean in Chinese?A.喝彩 B.锻炼 C.关心 D.支持35.Which of the following is true(正确的)?A .In our school, everyone loves sports.B. The boys like basketball but the girls don’t like it.C.We have a sports meeting twice a year.D. We have school teams of basketball, football and volleyball.BIn modern (现代的) China, people’s lives (生活) are becoming better and better. Many people don’t stay at home during their vacation. They want to go out to see something different or do something interesting. So people living in the country come to cities and people from cities go to the countryside for vacation. During the vacation, trains, buses and planes are all very busy. It is very hard to buy train or plane tickets (票) . So many people take buses or drive cars to travel.Like many people, my family love nature. We like spending time in the beautiful countryside. It is Saturday, my family drove us to the countryside for vacation. There were too many cars on the street, so we had to move very slowly. It took us about an hour to get out of the city. Then after fifty minutes’ drive, we came to a hill (小山) . Not far from it, there is a lake. The water is very clean. And there were many people fishing there. It was a good place to have a picnic (野餐) , so we took the food, fruit and drink out of the car. We sat down under a big tree on the hill and began to eat. Before we finished eating, it suddenly (突然) started to rain hard. We had to run back to our car. Then we drove back home. What a bad vacation!36.What do people from cities do during their vacation according to the passage?A. Going to the countryside.B. Going to other countries.C. Staying at home.D.Working all the time.37. Why do many people take buses or drive cars to travel during the vacation?A. Because it is more interesting.B. Because it is difficult to buy train or plane tickets.C. Because they have more time.D. Because it is cheaper to take buses or drive cars.38. How long did it take the writer’s family to get to the hill by car?A. For about an hour. B. For fifty minutes.C. For about two hours. D. For about three hours.39. Where did the writer’s family have the picnic?A. In their car. B. On the boat.C. On the hill. D. By the lake.40. Why did the writer say “What a bad vacation”?A. Because there were many boats in the lake.B. Because many people went to the countryside by car.C. Because they forgot to take food and drink.D. Because it rained when they were eating.CThis Sunday morning, 28th April 2019, we will hold a “Helping Hands” carnival(嘉年华) at Gongdao Community Center. We need some volunteers. All the work is free. Come and join us!How many volunteers does this carnival need according to this table?A.5. B.12. C.28. D.65.If you are 14 years old, and you are friendly and kind, you are free on Sunday morning, you can become a volunteer as a(n) .A.baby-sitter B.host/hostess C.family doctor D.engineer43.Which of the following is Right according to the passage?A.Family doctors should be friendly and kind, they should cook well.B.If you join the carnival, you can get some money for your work.C.Family cooks should be under 65 years old and good at cooking.D.If you are a host or hostess, you should do your work in the morning.第II卷 (主观题 共45分)Ⅳ.词汇运用(10)根据句意及所给的汉语提示填写单词。44.There are many different (俱乐部) in our school.45.Be quiet! The (工程师) are having a meeting now.46.——Where does Miss Wang live?——She lives in the (中心) of the town.47. The temperature in our hometown usually drops (在……以下) zero in winter.48.——What are the students doing?——They are talking about (将来的) jobs.用括号内所给词的适当形式填空。49.The poor students want (go) to school like others.50.We have great fun (watch) the 3D film Titanic.51.—— (not make) a mess on the balcony, Betty. ——Sorry, I won’t.My brother is feeling much (good) these days.Mr Green and his son are both (policeman).Ⅴ.根据要求完成句子,每空一词。(10) My new neighbour is kind and helpful.(对画线部分提问) your new neighbour ?My washing machine is broken.(同义句转换) my washing machine.We are lucky to have a teacher like Miss Li.(同义句转换) for us a teacher like Miss Li.Mary will learn a new kind of dance in the gym.(对画线部分提问) Mary learn a new kind of dance?My aunt has to go to work by train.(同义句转换)My aunt has to to work.Ⅵ.根据汉语提示完成句子(5)。这个英语故事使我高兴。This English story .我们的工程师在这儿帮你们解决问题。Our engineer are here to help you .我足够幸运能有像你这样的朋友。I am lucky enough to have a friend .我的洗衣机坏了。我将请人修理一下。My washing machine is . I’ll someone it.Ⅶ.任务型阅读(10)The clock in the mirrorTom arrived at the bus station quite early for Paris bus. The bus for Paris would leave at five to twelve. He saw a lot of people waiting in the station. Some were standing in line(排队), and others were walking around. There were a group of schoolgirls. Their teacher was trying to keep them in line. Tom looked around but there was no place for him to sit.He walked into the station cafe ( 咖啡厅). He looked up at the clock there. It was only twenty to twelve. He found a seat and sat down before a large mirror(镜子) on the wall. Just then, Mike, one of Tom’s workmates came in and sat with Tom.“What time is your bus?” asked Mike.“There’s plenty of time yet,” answered Tom.“Well, I’ll get you some more tea then, “ said Mike.They talked while drinking. Then Tom looked at the clock again. “Oh! It’s going backward(倒行)!” he cried. “A few minutes ago it was twenty to twelve and now it’s half past eleven.”“You’re looking at the clock in the mirror,” said Mike. Tom was so sad. The next bus was not to leave for another hour. Since then Tom never liked mirrors.根据短文内容,回答下列问题。How did Tom go to Paris one day? Were there many people in the station? What time was it when Tom looked up at the clock for the first time? 66.Who was Mike? 67.How did Tom feel when he knew he had missed the bus? Ⅷ.书面表达(10)俗话说“远亲不如近邻”,邻居对我们的生活非常重要。请你根据下面的提示,以“My neighbour”为题写一篇作文。要点如下:1.我是Mike,住在阳光花园,在那里我结识了一个新邻居Ben。我和他住同一栋楼,我住在五楼,他住在八楼;2.他是一名警察,在附近的警察局上班,他工作很努力,有时候晚上上班;3.他热心而且乐于助人,人们遇到各种问题时,都向他求助;4.我们小区的每个人都很喜欢他,我们有他这样的好邻居真实太幸运了。注意:1.短文必须包括以上要点,要求语句通顺,意思连贯;2.可开展合理想象,作适当发挥;3.词数:80左右。 You are wanted(招聘)VolunteerNumberWorking timeRequirements(要求)Family cook2Every Sunday 10:00-11:00healthy and under 65 years old, can cook home-made dishes wellBaby-sitter3Weekends 7:00-9:00patient and friendly, aged from 13 to 70, look after children wellHost/hostess(主持)2Weekends 19:00-21:00good at standard(标准) Putonghua, good-looking and smartFamily doctor2Every Sunday 8:00-11:00should get a doctor’s license(执照), friendly and kind, over 20Engineer3Weekdays 18:00-19:00do well in checking computers and mobile phones, ready to help people with all kinds of problems参考答案与解析Ⅰ.单项选择(15)1.【答案】D【解析】本题考查固定搭配。ask sb. to do sth.意为“要求某人做某事”。结合句意“你们的邻居经常要求你们一起玩球类运动吗?”可知答案为D。2.【答案】A【解析】本题考查介词固定搭配。句意:我的妹妹想在将来成为一名作家,因为她喜欢为孩子们写故事。in the future意为“在将来”,故答案为A。3.【答案】D【解析】本题考查be worried about/worry about的区别。worry about sth./sb.意为“担心某事/某人”,其中worry为动词;be worried about意为“为……担心”,其中worried为形容词。句意:不要担心你的英语考试,我相信你能通过的。故答案为D。4.【答案】A【解析】本题考查like的用法。like既可以作动词又可以作介词。作动词like意为“喜欢”,有数的变化;作介词like意为“像……一样”,无数的变化。句意:这个男孩像他爸爸一样,喜欢钓鱼。第一空的like作为介词;第二空的like作为动词,故答案为A。5.【答案】A【解析】本题考查特殊疑问词辨析。根据答语“大约30分钟后”可知,本处提问“多久之后你能到机场?”。how soon多久;how long多长时间;how much多少钱;how often多久一次。故答案为A。6.【答案】C【解析】本题考查固定搭配。be ready to do sth.意为“愿意做某事”。结合句意“简非常的乐于助人,她总是愿意帮助他人。”可知答案为C。7.【答案】B【解析】本题考查连词辨析。句意:这辆自行车很旧,但是迈克很喜欢它。and和,又;but但是;so因此,所以;because因为。结合句意可知答案为B。8.【答案】B【解析】本题考查动词时态。由句中的this evening可知,该空用一般将来时,结合选项可知答案为B。9.【答案】D【解析】本题考查kinds of的用法。由句中的谓语动词are可先排除选项A;再根据many后面加可数名词的复数形式可知,选项B错误。kinds of...意为“的种类”,故答案为D。10.【答案】A【解析】本题考查动词时态。由句中的tomorrow可知,该空处用一般将来时,故答案为A。11.【答案】C【解析】本题考查固定搭配。help sb. with sth.意为“帮助某人做某事”,故答案为C。12.【答案】C【解析】本题考查固定搭配。want sb. to do sth.意为“想要某人做某事”,故答案为C。13.【答案】A【解析】本题考查固定搭配。be good at意为“擅长”,后接动名词,结合选项可知答案为A。14.【答案】A【解析】本题考查sound like的用法。sound like意为“听起来像”,放在句首用第三人称单数形式,故答案为A。15.【答案】C【解析】本题考查不定代词的用法。something/anything为不定代词,something用于肯定句中;anything用在否定句或疑问句中,故先排除B和D选项;再根据不定代词修饰形容词,应放在形容词的前面,故答案为C。II.完形填空(15分)16.【答案】C【解析】本题考查疑问词辨析。what什么;why为什么;who谁;where哪里。句意:如果你选择一个人做你的邻居,你选择什么样的人做邻居。故答案为C。17.【答案】B【解析】本题考查with的用法。“with+名词”放在名词后作定语,表示“有……”。故答案为B。18.【答案】B【解析】本题考查名词辨析。friends朋友;money钱;houses房屋;work工作。句意:比尔·盖茨是一个有钱人。即a man with lots of money,故答案为B。19.【答案】B【解析】本题考查情态动词辨析。must必须;may可能;need需要;can能够;会。句意:你可能会选择像特朗普一样的总统或是你最好的朋友,做你的邻居。故答案为B。20.【答案】B【解析】本题考查疑问词辨析。what什么;who谁;why为什么;when什么时候。句意:你知道我想选谁做我的邻居吗?故答案为B。21.【答案】C【解析】本题考查固定搭配。choose...as...意为“选择……作为……”,故答案为C。22.【答案】C【解析】本题考查介词辨析。by通过……;before在……以前;like像……一样;from来自……。句意:我想找一位像福尔摩斯那样的侦探做邻居。故答案为C。23.【答案】D【解析】本题考查a lot of/a lot的区别。a lot of=lots of,后接可数名词或不可数名词;many后接可数名词复数;a lot可用作副词,修饰动词,结合句意“我想如果我住在他隔壁的话,我能从他那学到很多。”可知答案为D。24.【答案】D【解析】本题考查固定搭配。be one’s neighbour意为“做某人的邻居”,作主语时用being,故答案为D。25.【答案】C【解析】本题考查固定句式。句意:做一个侦探的邻居会使得向他请教变得很容易。hard困难的;hardly几乎不;easy容易的;easily容易地。“make+it+形容词+(for sb.)+to do sth.”意为“使得(某人)做某事怎么样”。故答案为C。26.【答案】B【解析】本题考查形容词辨析。angry生气的;afraid害怕的;tired累的;happy高兴的。句意:没有坏人敢伤害我,因为他们都很害怕他。be afraid of...意为“害怕”,故答案为B。27.【答案】A【解析】本题考查名词辨析。problem困难;麻烦;news新闻;word单词;information信息。句意:当我有些麻烦时,我能跑去他的家里。故答案为A。28.【答案】B【解析】本题考查固定搭配。tell告诉;ask要求;answer回答;talk谈论。ask sb. for help意为“向某人求助”。故答案为B。29.【答案】C【解析】本题考查maybe的用法。may作情态动词,表示“也许”,放在动词原形前;may be表示“也许是”;maybe用作副词,表示“也许”。该句已有情态动词can,只能用一个副词。故答案为C。30.【答案】A【解析】本题考查名词辨析。chance机会;way方法;house房屋;message信息。句意:而且,我也许有机会和他一起工作。故答案为A。Ⅲ.阅读理解(25)31.【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句“We have PE lessons twice(两次)a week, but we do sports after school every day.”可知答案为B。32.【答案】C【解析】细节理解题。根据文章第二句“One sport is basketball. The boys like playing it best,”可知,男孩子们最喜欢打篮球,故答案为C。33.【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第二段倒数第二句“We often play volleyball when the weather is fine.”可知答案为B。34.【答案】A【解析】词义猜测题。结合句子“When there is a match, many students go to watch and cheer for them.”及常识可知,当有比赛的时候,许多学生会去看及为他们喝彩,故答案为A。35.【答案】D【解析】推理判断题。根据文章第一段第一句“In our school, many students love sports.”可知选项A错误;由第二段第三句“The boys like playing it best, and many of the girls enjoy playing it, too.”可知选项B错误;由文章第三段倒数第二句“We have a sports meeting once(一次)a year.”可知选项C错误。故答案为D。36.【答案】A【解析】细节理解题。根据文章第一段第四句“So people living in the country come to cities and people from cities go to the countryside for vacation.”可知答案为A。37. 【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第一段倒数最后两句话“It is very hard to buy train or plane tickets (票) . So many people take buses or drive cars to travel.”可知,许多人坐大巴车或自驾游去旅游是因为很难买到火车票或机票,故答案为B。38. 【答案】C【解析】推理判断题。根据文章第二段“It took us about an hour to get out of the city. Then after fifty minutes’ drive, we came to a hill (小山) .”可知,作者一家大约花费了两个小时的时间到达小山,故答案为C。39. 【答案】C【解析】细节理解题。根据第二段“It was a good place to have a picnic (野餐) , so we took the food, fruit and drink out of the car. We sat down under a big tree on the hill and began to eat.”可知答案为C。40. 【答案】D【解析】细节理解题。根据文章第二段内容“Before we finished eating, it suddenly (突然) started to rain hard. We had to run back to our car. ”可知,作者说这是个糟糕的假期是因为当他们野餐的时候,雨下得很大。故答案为D。41.【答案】B【解析】数字计算题。根据表格提示可知,一共要招聘12名志愿者(2+3+2+2+3=12)。故答案为B。42.【答案】A【解析】细节理解题。招聘保姆的条件是:耐心且友好,年龄在13-70岁之间,会照顾儿童。故答案为A。43.【答案】C【解析】细节理解题。根据招聘家庭厨师的条件“healthy and under 65 years old, can cook home-made dishes well”可知,选项C正确。第II卷 (主观题 共45分)Ⅳ.词汇运用(10)44.【答案】clubs45.【答案】engineers46.【答案】center47.【答案】below48.【答案】future49.【答案】to go50.【答案】watching51.【答案】Don’t make52.【答案】better53.【答案】policemenⅤ.根据要求完成句子,每空一词。(10) 54.【答案】What is; like55.【答案】There is something broken with56.【答案】It’s lucky; to have57.【答案】Where will58.【答案】take a trainⅥ.根据汉语提示完成句子(5)。59.【答案】makes me happy60.【答案】with the problems61.【答案】like you62.【答案】broken; ask; to fixⅦ.任务型阅读(10)63.【答案】By bus.【解析】根据文章第一段第一句“Tom arrived at the bus station quite early for Paris bus.”可知答案。64.【答案】Yes, there were.【解析】根据文章第一段内容“Some were standing in line(排队), and others were walking around. There were a group of schoolgirls. Their teacher was trying to keep them in line.”可知答案。65.【答案】Twenty to twelve.【解析】根据文章第二段第二句话“He looked up at the clock there. It was only twenty to twelve.”可知答案。66.【答案】One of Tom’s workmates.【解析】根据文章第二段最后一句“Just then, Mike, one of Tom’s workmates came in and sat with Tom.”可知答案。67.【答案】He felt sad.【解析】根据文章最后一段内容“Tom was so sad. The next bus was not to leave for another hour.”可知答案。Ⅷ.书面表达(10)【参考范文】My neighbourHi, my name is Mike. I live in Sunshine Garden. I have a new neighbour. His name is Ben. He and I live in the same building. I live on the fifth floor and he lives on the eighth floor.He is a policeman. He works in a police station nearby. He works very hard. Sometimes he works at night.He is kind and helpful. When people meet all kinds of problems, they all ask him for help. Everyone in my neighbourhood likes him very much. It is lucky for us to have such a good neighbour like him.
相关资料
更多