终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    新人教版高考英语一轮复习考点规范练24含解析

    立即下载
    加入资料篮
    新人教版高考英语一轮复习考点规范练24含解析第1页
    新人教版高考英语一轮复习考点规范练24含解析第2页
    新人教版高考英语一轮复习考点规范练24含解析第3页
    还剩5页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    新人教版高考英语一轮复习考点规范练24含解析

    展开

    这是一份新人教版高考英语一轮复习考点规范练24含解析,共8页。


    考点规范练24

    .阅读理解

    A

    I grew up in a middle-class household in Australia. In terms of safety and standard of living,a comfortable lifestyle is all I ever knew,and as a result,I was not aware of just how lucky I was.

    It was a Monday,and a teacher told us about an overseas mission trip to Cambodia. I had never been overseas before,and I knew absolutely nothing about Cambodia,but something inside of me knew I needed to go on this trip.

    I spent the next few months working on $7.25 hourly wage at an awful fast food chain,saving every penny I earned. Just days before departure,I managed to hit my target.

    I will never forget the moment I nervously stepped off the plane in Cambodia. I vividly recall the sight of malnourished(营养不良的)children begging for money tearing at my heart. I saw what true poverty looked like as we went to hand food packages out at a massive garbage dump in the city,home to thousands of families,many of whom were forced to seek for food among the rubbish.

    In the following days,I played with children who,despite living in hard conditions, were overflowing with joy and happiness. I met families who,despite having nothing,were some of the kindest people I’d ever met. For the first time,my eyes were opened to the reality that happiness was not defined by money. People here were rich in relationships and community,and shared with each other the little that they had.

    Through the trip,I began to see the value of learning from people of other races and cultures. I finally saw that there was a much bigger world outside of my little one,and experienced first-hand the beauty of human diversity.

    1.How did the author react when hearing about the overseas mission trip?

    A.She considered it a little bit risky.

    B.She really looked forward to taking it.

    C.She hesitated in the first place.

    D.She imagined a lot about Cambodia.

    2.How did the author feel when she saw the children at first?

    A.Upset.     B.Bored.

    C.Moved. D.Inspired.

    3.What did the author think of the locals after getting along with them?

    A.They considered wealth very important.

    B.They were poor but had their simple pleasure.

    C.They struggled very hard to become rich.

    D.They were really bad at building relationships.

    4.What was the biggest benefit the author got from the trip?

    A.She got some work experience. 

    B.She learnt to be independent.

    C.She made friends with some locals. 

    D.She learned about the outside world.

     

    B

    (2019·全国)

    Before the 1830s,most newspapers were sold through annual subscriptions in America,usually $8 to $10 a year.Today $8 or $10 seems a small amount of money,but at that time these amounts were forbidding to most citizens.Accordingly,newspapers were read almost only by rich people in politics or the trades.Inaddition,most newspapers had little in them that would appeal to a mass audience.They were dull and visually forbidding.But the revolution that was taking place in the 1830s would change all that.

    The trend,then,was toward the penny paper”—a term referring to papers made widely available to the public.It meant any inexpensive newspaper;perhaps more importantly it meant newspapers that could be bought in single copies on the street.

    This development did not take place overnight.It had been possible(but not easy)to buy single copies of newspapers before 1830,but this usually meant the reader had to go down to the printer’s office to purchase a copy.Street sales were almost unknown.However,within a few years,street sales of newspapers would be commonplace in eastern cities.At first the price of single copies was seldom a pennyusually two or three cents was chargedand some of the older well-known papers charged five or six cents.Butthe phrase penny paper caught the public’s fancy,and soon there would be papers that did indeed sell for only a penny.

    This new trend of newspapers for the man on the street did not begin well.Some of the early ventures(企业)were immediate failures.Publishers already in business,people who were owners of successful papers,had little desire to change the tradition.It took a few youthful and daring businessmen to get the ball rolling.

    5.Which of the following best describes newspapers in America before the 1830s?

    A.Academic.   B.Unattractive.

    C.Inexpensive. D.Confidential.

    6.What did street sales mean to newspapers?

    A.They would be priced higher.

    B.They would disappear from cities.

    C.They could have more readers.

    D.They could regain public trust.

    7.Who were the newspapers of the new trend targeted at?

    A.Local politicians.

    B.Common people.

    C.Young publishers.

    D.Rich businessmen.

    8.What can we say about the birth of the penny paper?

    A.It was a difficult process.

    B.It was a temporary success.

    C.It was a robbery of the poor.

    D.It was a disaster for printers.

    .七选五阅读

    (2017·浙江)

    How to Do Man-on-the-Street Interviews

    The man-on-the-street interview is an interview in which a reporter hits the streets with a cameraman to interview people on the spot. 1  But with these tips,your first man-on-the-street interview experience can be easy. 

    When your boss or professor sends you out to do man-on-the-street interviews for a story,think about the topic and develop a list of about ten general questions relating to it.Forexample,if your topic is about environmental problems in America,you might ask,Why do you think environmental protection is important in America? 2  

    Hit the streets with confidence. 3 Say,Excuseme,I work for XYZ News,and I was wondering if you could share your opinion about this topic.” This is a quick way to get people to warm up to you. 

    Move on to the next person if someone tells you she is not interested in talking on camera.Don’t get discouraged.

     4 Each interview that you get on the street shouldn’t be longer than ten minutes.As soon as you get the answer you need,move on to the next person.Make sure that as you go from interview to interview,you are getting a variety of answers.If everyone is giving you the same answer,you won’t be able to use it.A safe number of interviews to conduct is about six to ten. 5  

    If your news station or school requires interviewees to sign release forms to appear on the air,don’t leave work without them.

    A.Limit your time.

    B.As you approach people,be polite.

    C.If you don’t own a camera,you can buy one.

    D.For new reporters,this can seem like a challenging task.

    E.To get good and useful results,ask them the same question.

    F.That number of interviews should give you all the answers you need.

    G.With a question like this,you will get more than a Yes or No reply.

    .书面表达

    假定你是李华,你的美国朋友Peter想来中国旅行,他写信向你了解他到北京后乘坐何种交通工具旅行比较适宜。请你给他写封回信,建议他乘坐高铁。

    建议理由:

    1.便捷、准点;

    2.舒适、安全;

    3.购票方便、价格适宜。

    注意:1.词数100左右;

    2.可以适当增加细节,以使行文连贯;

    3.开头和结尾已为你写好。

    参考词汇:中国高铁 CRH(China Railway High-speed)

    自助售票机self-service ticket machine

    Dear Peter,

    I’m expecting you to come to China.__________________________________________________

    _____________________________________________________________________________________

    _____________________________________________________________________________________

    _____________________________________________________________________________________

    _____________________________________________________________________________________

    _____________________________________________________________________________________

    Yours,

    Li Hua


    考点规范练24(必修5 Unit4)

    .【解题导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在澳大利亚的一个中产阶级家庭中长大,直到有一天作者的柬埔寨之旅,让作者意识到了什么才是真正的幸福。

    1.B 细节理解题。根据第二段第二句Ihadneverbeenoverseasbefore,andIknewabsolutelynothingaboutCambodia,butsomethinginsideofmeknewIneededtogoonthistrip.”可知,我从来没有去过国外,我对柬埔寨一无所知,但内心深处我知道我需要进行这次旅行。由此可推知,当作者听说这次海外之旅时,她真的很期待接受它。故选B项。

    2.A 推理判断题。根据第四段可知,永远不会忘记在柬埔寨紧张地走下飞机的那一刻。清楚地记得营养不良的孩子乞讨的情景,那情景令伤心欲绝。当们在一个巨大的垃圾场去分发食品时,看到了什么是真正的贫穷。由此可推知,作者最初看到孩子们时心里是难过的。故选A项。

    3.B 推理判断题。根据倒数第二段第三、四句Forthefirsttime,myeyeswereopenedtotherealitythathappinesswasnotdefinedbymoney.Peopleherewererichinrelationshipsandcommunity,andsharedwitheachotherthelittlethattheyhad.”可知,作者第一次意识到幸福不是由金钱定义的。这里的人们关系很融洽,彼此分享着他们仅有的那点东西。由此可推知,与当地人相处之后,作者认为他们很穷,但他们有自己简单的快乐。故选B项。

    4.D 推理判断题。根据最后一段可知,通过这次旅行,作者开始看到向其他种族和文化的人们学习的价值。作者终于发现她的小世界外面有一个更大的世界,并亲自经历人类多样性的美丽。作者从这次旅行中得到的最大的收获是她了解了外面的世界。故选D项。

    【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了便士报产生的背景及其发展的艰难过程。

    5.B 细节理解题。根据第一段的第四、五句Inaddition,mostnewspapershadlittleinthemthatwouldappealtoamassaudience.Theyweredullandvisuallyforbidding.”可知,当时的报纸枯燥无味,没有吸引力。

    6.C 推理判断题。根据第二段的“...papersmadewidelyavailabletothepublic.”“...thatcouldbeboughtinsinglecopiesonthestreet.”可知,街头销售能让报纸有更多的读者。

    7.B 细节理解题。根据最后一段的第一句Thisnewtrendofnewspapersfor‘themanonthestreet’didnotbeginwell.”中提到的themanonthestreet可知,报纸的目标读者是普通人。

    8.A 推理判断题。最后一段中提到早期的一些企业是直接失败的。那些拥有成功报纸的出版商几乎不想改变传统。一些年轻大胆的商人才把这件事情推动起来。由此推测,便士报的推动过程比较艰难。

    .【解题导语】本文是总分结构,介绍了应如何进行街道采访。作者针对采访要提问的问题、采访的时间、采访的人数、采访的方式等方面提出了一些建议。

    1.D 根据后面的But以及canbeeasy可知,这里要填的句子表示街道采访对新记者来说有一定的难度,故选D项。D项的意思是:对新记者而言,这似乎是一项具有挑战性的任务。

    2.G 上一句是一个问题,这与G项中的aquestionlikethis相呼应。G项的意思是:提出了这样一个问题,你得到的回答就不只是或者不是了,你会获得更多的信息。

    3.B 本段主要介绍了采访时的态度,要礼貌而自信。从后面的Excuseme...Iwaswonderingifyoucould...”可知,记者在街头采访时要非常有礼貌,故选B项。

    4.A 根据后面的shouldn’tbelongerthantenminutes可知,这里指要把握好采访的时间。因此选A项。

    5.F 前文说,进行6至10人的采访比较保险,F项中的Thatnumber正好与之呼应,意思是采访这么多人足以使你得到所有你想要的答案。

    .Dear Peter, 

    I’m expecting you to come to China.When you arrive in Beijing,you’d better take the CRH train,which has been well developed and become popular in China nowadays.It has lots of different lines,so it is convenient for you to travel wherever you want to go.The CRH trains are spacious,comfortable and run at high speed.It’s easy to get tickets through many channels,such as by telephone,through the Internet,or on the self-service ticket machine.Besides,prices of tickets are reasonable.It offers first-class services to passengers and I am sure you will enjoy a good journey. 

    Yours,

    Li Hua 

     

    相关试卷

    2022年高考英语一轮复习考点规范练24含解析新人教版:

    这是一份2022年高考英语一轮复习考点规范练24含解析新人教版,共7页。试卷主要包含了The Margaret A等内容,欢迎下载使用。

    福建专用2022年高考英语一轮复习考点规范练24含解析新人教版:

    这是一份福建专用2022年高考英语一轮复习考点规范练24含解析新人教版,共7页。

    广西专用2022年高考英语一轮复习考点规范练24含解析新人教版:

    这是一份广西专用2022年高考英语一轮复习考点规范练24含解析新人教版,共7页。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单
        欢迎来到教习网
        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        使用学贝下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        即将下载

        新人教版高考英语一轮复习考点规范练24含解析
        该资料来自成套资源,打包下载更省心 该专辑正在参与特惠活动,低至4折起
        [共10份]
        浏览全套
          立即下载(共1份)
          返回
          顶部
          Baidu
          map