开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    2022届江苏省扬州中学(如皋市第一中学)高三下学期开学考试英语解析版+听力练习题

    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • 练习
      2022届江苏省扬州中学(如皋市第一中学)高三下学期开学考试 英语 解析版(含听力).doc
    • 音频
      2022届江苏省扬州中学(如皋市第一中学)高三下学期开学考试 英语听力2022.02.mp3
    2022届江苏省扬州中学(如皋市第一中学)高三下学期开学考试 英语 解析版(含听力)第1页
    2022届江苏省扬州中学(如皋市第一中学)高三下学期开学考试 英语 解析版(含听力)第2页
    2022届江苏省扬州中学(如皋市第一中学)高三下学期开学考试 英语 解析版(含听力)第3页
    还剩12页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2022届江苏省扬州中学(如皋市第一中学)高三下学期开学考试英语解析版+听力练习题

    展开

    这是一份2022届江苏省扬州中学(如皋市第一中学)高三下学期开学考试英语解析版+听力练习题,文件包含2022届江苏省扬州中学如皋市第一中学高三下学期开学考试英语解析版含听力doc、2022届江苏省扬州中学如皋市第一中学高三下学期开学考试英语听力202202mp3等2份试卷配套教学资源,其中试卷共15页, 欢迎下载使用。
    2022.02
    第Ⅰ卷 (共 95 分)
    听力(共两节,满分30分)
    第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
    听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    Wh might the wman be?
    A. An ffice wrker. B. A student. C. A bss.
    2. What des the man ask the wman t d?
    A. Delete the message cmpletely.
    B. Restart the cmputer.
    C. Dn’t push the key.
    3. What are the speakers talking abut?
    A. When t g t Chicag.B. Hw t g t Chicag.C. What t d in Chicag.
    4. Hw much des the wman save?
    A. $11.30. B. $99.26. C. $110.56.
    5. When will the speakers eat tgether?
    A. At 11:00 p.m. B. At 10:30 p.m.C. At 6:20 p.m.
    第二节 (共 15 小题,每小题1.5 分,满分 22.5 分)
    听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听第6段材料,回答第6、7题。
    What d we knw abut Betty?
    A. She had a majr peratin.
    B. She is in hspital.
    C. She brught sme flwers t the man.
    7. Wh is Betty talking t?
    A. Her teacher. B. Her dctr. C. Her classmate.
    听第7段材料,回答第8至10题。
    8. Where des the cnversatin prbably take place?
    A. At a gym. B. At a swimming pl. C. At a restaurant.
    9. Why des the man apply fr a membership card?
    A. T gain muscle. B. T lse weight. C. T have a special discunt.
    10. What will the man d next?
    A. Cmplete a frm. B. Call his friend. C. G swimming.
    听第8段材料,回答第11至13题。
    Where are the speakers?
    A. At the man’s huse. B. At a restaurant. C. At the wman’s huse.
    12. What is the wman?
    A. A ck. B. A teacher. C. A student.
    13. What des the man think f the fried kidney?
    A. Tasty. B. Salty. C. Disgusting.
    听第9段材料,回答第14至17题。
    What is the man ding at first?
    A. Searching fr an English magazine.
    Lking fr an English language bk.
    C. Practicing prnunciatin f wrds.
    15. What will the man mst prbably d?
    A. G t the philsphy sectin.
    B. Keep the bk fr mre than tw mnths.
    C. Get three bks at the same time.
    16. Hw much will the man pay?
    A. $400. B. $190. C. $150.
    17. Hw des the wman sund?
    A. Patient. B. Indifferent. C. Disappinted.
    听第10段材料,回答第18至20题。
    What des Minr Heat mean?
    A. The extreme ht pint is cming.
    B. The httest perid is ver.
    C. The httest seasn is cming.
    19. Which activity is unnecessary during Minr Heat?
    A. Earthquake relief. B. Fld cntrl. C. Drught relief.
    20. What can peple d during Minr Heat?
    A. Hang the clthes ut in the shade.
    B. Play with fireflies at hme.
    C. Appreciate the ltus flwer.
    第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)
    第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
    A
    Is yur child interested in academic studies? Attending a summer camp with this fcus is a perfect way fr them t explre while giving them experience and cnfidence. We have selected sme f the best summer camps frm arund the cuntry that fcus n academics.
    Snaplgy STEAM Camps
    Snaplgy ffers the best S. T. E. A.M. camps arund. Children will have fun explring themes like Minecraft, Star Wars and Superheres while learning all abut Science, Technlgy, Engineering, Art, and Math. We use LEGO bricks, technlgy and ther familiar tys t make STEAM cncepts accessible t all learners. Shhh … Dn’t tell them it’s educatinal!
    Capitl Debate
    Capitl Debate’s gal is t help yuth find their vice. Never debated befre? N wrries. Thusands f shy students have walked thrugh ur drs t becme cnfident yung adults and leaders in their cmmunity. Our strategy is t unlck the hidden talents students pssess. Our aim is t use instructin, educatin, and learning t prvide the mst imprtant cmpnent f ur debate camps-fun!
    iD Tech Summer Camp
    Jin ver 50, 000 students wh are building in-demand skills, cllabrating with friends, gaining cnfidence, and having fun. Fr ages 7-18, ur camp prvides the httest curricula in Pythn, Java, 3D mdeling, and mre. With 5 students max per instructr, we perfectly blend persnalized learning and time t scialize and instructr feedback will be delivered via email s yu can track yur child’s success.
    Sea Turtle Camp
    Jin us this summer fr Sea Turtle Camp! Our summer camp prgrams immerse yuth, ages 10-17, in the field f marine(海洋的)bilgy. Visit the Karen Beasley Sea Turtle Hspital t learn first-hand abut the sea turtle recvery prcess. Campers als participate in fun, hands-n marine science activities thrughut their camp sessin. Our missin is t inspire the yuth t knw mre abut the envirnment thrugh expsure t the wrld f marine bilgy.
    21.Which camp best suits children wh are t shy t speak in public?
    A.Snaplgy STEAM Camps. B.Capitl Debate.
    C.iD Tech Summer Camp. D.Sea Turtle Camp.
    22.What can parents d in iD Tech Summer Camp?
    A.Cllabrate with kids. B.Participate in curricula.
    C.Scialize with instructrs. D.Fllw kids’ prgress.
    23.What is the shared feature f these camps?
    A.They just fcus n academic perfrmance.
    B.They prvide fun experiences with tys.
    C.They stress learning happily.
    D.They are intended fr primary students nly.
    B
    There is n such thing as a perfect wman, and Nthing But Thirty screenwriter Zhang Yingji wanted t cnvey this message in telling the stries f three different wmen, wh have fund very different ways t climb their wn muntains.
    Wang Manni is a wman wh will climb any muntain as lng as she finds it challenging. Zhng Xiaqin is ne wh will nly climb if she has smene t g alng with her. She will nt verexert herself, and she will definitely stp nce she has reached a cmfrtable place. Gu Jia, n the ther hand, has already started t think abut reaching the peak befre she even starts the climb, regardless f whether she is alne r has cmpany.
    In a sense, the scriptwriter purpsely created Gu Jia as the perfect wman f thirty. She is married, with a successful husband and a yung sn. She is living the dream, but Gu Jia des nt feel cmplete. She feels lst. She is flawed. She has episdes f succumbing t her wn greed and disregard t thse arund her.
    “She is smene wh chases alter perfectin.” said Tng Ya (wh prtrays Gu Jia). “Obviusly, this is stressful fr thse arund her. She hides things. She isn’t perfect, but in frnt f thers, she has t stay perfect.”
    Her chase fr perfectin and her stubbrnness t maintain this image has effected many f the relatinships in her life. She chases after what she believes is right fr thers. Because f this, she and her husband start t see and value things differently, which puts a strain n their relatinship.
    Gu Jia’s persnal struggles give life t the character. Many viewers are able t relate t her, and, thrugh her character, find a shadw f themselves. There’s still a lt left that we can learn frm the wmen f Nthing but Thirty, but maybe like them, we t can find the curage in urselves t walk n that rad which is truly meant fr us.
    24.Accrding t the article, which f the fllwing best describes Zhng Xiaqin’s persnality?
    A.Ambitius and gal-drivenB.Mderate and cntent
    C.Aimless and impulsiveD.Visinary and independent
    25.Accrding t Paragraph 3, what is nt true abut Gu Jia’s life?
    A.She has her wn wrries and insecurities.
    B.She leads a seemingly perfect and enviable life.
    C.She can be greedy and insensitive t thers’ feelings.
    D.She is discntented with life because f her husband.
    26.Accrding t the passage, audiences have a preference fr Gu Jia mainly because she ________.
    A.is a perfectinistB.stands up t her husband
    C.balances her wrk and life wellD.displays sme identifiable traits
    27.What is the main purpse f this passage?
    A.T call attentin t the rise f feminism.
    B.T intrduce the plt f Nthing but Thirty.
    C.T cntrast the main characters f Nthing but Thirty.
    D.T encurage viewers t find inspiratin in Nthing but Thirty.
    C
    Humans are nt the nly nes that like gld. Australian scientists have discvered a new fungus (真菌) that decrates its lng, thread-like tendrils (卷须) with gld cllected frm the sil. The experts desperately hpe the “gld digger” will prvide infrmatin n the lcatins f gld depsits and make searching fr the precius metal easier, and mre envirnmentally friendly.
    The gld-lving fungus was discvered accidentally by a team f researchers led by Dr. Tsing Bhu, a scientist at Australia natinal science agency, CSIRO, when they were examining the micrbes (微生物) in the sil at Bddingtn, a tiny twn hme t Australia's largest gld mine.
    A clser analysis suggested that the fungus uses chemical interactins with undergrund minerals t accumulate gld frm its surrundings. Thugh fungi ften interact with ther things in nature, the reactin with gld was unexpected. “Fungi are well-knwn fr playing an imprtant rle in the recycling f rganic material, such as leaves and bark, as well as fr the cycling f ther metals,” Dr. Bhu explained. “But gld is s chemically inactive that this interactin is bth unusual and surprising.”
    The fungi are nt wearing the gld fr beauty. “There is a bilgical benefit frm this reactin.” Dr. Bhu said, “Gld-lving fungi can grw faster and bigger relative t ther fungi that dn’t wrk with gld.”
    The researchers still need t cnduct further analysis t understand the relatinship between the fungi and the precius metal. Mre imprtantly, they need t determine if its presence is a sure sign f the existence f large depsits f the metal undergrund. The scientists als believe the fungi culd be used t detect the presence f gld in waste prducts and man-made electrnics.
    Hwever, thse hping t get free gld frm the fungi are in fr a disappintment, fr the delicate fungus is hard t see. Als, its gld can nly be seen under a micrscpe.
    28.What d the experts hpe fr?
    A.Investigating the sites.B.Excavating the gld mines.
    C.Getting further infrmed.D.Unearthing gld depsits.
    29.What culd be learned accrding t Dr. Bhu?
    A.Fungi’s interactin with gld is unexpected but beneficial.
    B.Gld’s classificatin is bilgically identified by fungi.
    C.Fungi’s frmatin with gld is fairly natural and frequent.
    D.Gld is chemically accumulated by fungi’s evlutin.
    30.Hw des the authr find the finding?
    A.It excites the gld diggers’ mtivatin.
    B.It has a lng way t g befre cnfirmatin.
    C.It lays the fundatin f gelgical studies.
    D.It ensures the search f gld sites.
    31.What can be the suitable title fr the text?
    A.Beauty-lving Fungi Wrapped by Gld
    B.Gld-lving Fungi Discvered in Australia
    C.Bddingtn, Austria’s Largest Gld Mine
    D.New Discvery f Gld with Fungi
    D
    In general, ur sciety is becming ne f giant enterprises directed by a bureaucratic (官僚主义的) management in which man becmes a small, well-iled cg in the machinery. The iling is dne with higher wages, well-equipped factries and piped music, and by psychlgists and “human-relatins” experts; yet all this iling des nt change the fact that man has becme pwerless, that he des nt whleheartedly participate in his wrk and he is bred with it. In fact, the blue-cllar and the white-cllar wrkers have becme ecnmic puppets wh dance t the tune f autmated machines and bureaucratic management.
    The wrkers and emplyees are anxius, seemingly because they might find themselves ut f a jb r they wuld say that they are unable t acquire any real satisfactin r interest in life. In fact, they live and die withut ever having cnfrnted the fundamental realities f human existence as emtinally and intellectually independent and prductive human beings.
    Thse higher up n the scial ladder are n less anxius. Their lives are n less empty. They are even mre insecure in sme respects. They are in a highly cmpetitive race. T be prmted r t fall behind is nt a matter f salary but even mre a matter f self-respect. When they apply fr their first jb, they are tested fr intelligence as well as fr the right mixture f submissiveness (顺从) and independence. Frm the mment n they are tested again and again by the psychlgists, fr whm testing is a big business, and by their superirs, wh judge their behavir, sciability, capacity t get alng, etc. This cnstant need t prve that ne is as gd as r better than ne’s fellw-cmpetitr creates cnstant anxiety and stress, the very causes f unhappiness and illness.
    Am I suggesting that we shuld return t the pre-industrial mde f prductin r t nineteenth-century “free enterprise” capitalism? Certainly nt. Prblems are never slved by returning t a stage which ne has already utgrwn. I suggest transfrming ur scial system frm a bureaucratically managed industrialism in which maximal prductin and cnsumptin are ends in themselves int a humanist industrialism in which man and full develpment f his ptentialities are the aims f scial arrangements. Prductin and cnsumptin shuld serve as means t this end, and shuld be prevented frm ruling man.
    32.By “a well-iled cg in the machinery”, the authr expresses the idea that man is ________.
    A.expected t wrk in reasnable harmny with the rest f sciety
    B.a replaceable cmpnent f sciety, thugh functining smthly
    C.respnsible fr the smth running f sciety and business peratins
    D.an essential part f sciety thugh individual’s functin is insignificant
    33.The real cause f the anxiety f the wrkers and emplyees is that ________.
    A.they are frced t give up their individuality and independence
    B.they are filled with the well-funded fear f being unemplyed
    C.they dn’t have any genuine satisfactin r interest in real life
    D.they have t face the fundamental realities f human existence
    34.Frm the passage we can infer that real happiness f life belngs t thse wh _____.
    A.hld well-paid and life-lng jbsB.enjy high scial status and reputatin
    C.utperfrm their fellw-cmpetitrsD.stay away frm ver-cmpetitiveness
    35.T slve the present scial prblems the authr suggests the we shuld ________.
    A.turn t the prductin mde f ur ancestrs
    B.ffer higher wages t wrkers and emplyees
    C.enable man t fully develp his ptentialities
    D.take the fundamental realities fr granted
    第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    Fr mst peple, life has becme a burden n their shulders, and its weight is grwing heavier and heavier, until ne day they can’t carry it anymre. S hw can we design a life that is less cmplex and mre meaningful? With minimalism (极简主义). __36___ The fllwing ways will assist yu in yur jurney t living a simper yet fuller life.
    __37___ Mst peple’s living space is filled with things that are never used and dn’t cntribute t their well-being. Separate the nes yu d need frm the nes yu dn’t, and thrw the latter right int the dustbin — r better, give them away t peple wh might actually benefit frm them.
    Appreciate all the amazing things yu already have. We cnstantly cmpare urselves t thers wh seem happier, mre beautiful and mre imprtant than us. We try ur best t imitate thse we envy. _38____ We need t stp cmparing and accept urselves fr wh we are, with all ur imperfectins. Take a mment t appreciate what yu have.
    D ne thing at a time. Minimalist living actually means making the mst ut f each and every mment. We’re usually carrying ut different tasks at the same time. S whatever we are ding, ur mind is partly wndering smewhere else. ___39___
    Develp mindfulness. ___40___ Thus yu need t develp mindfulness. Mindfulness means fully attending t what’s happening in the present. There are many ways ne can d s. Perhaps the mst cmmn way is t sit fr abut 30 minutes smewhere cmfrtably with yur upper back straight and pay full attentin t yur breath as it’s cming in and ut thrugh yur nse. In this way, yu wn’t be distracted by yur thughts.
    A. It is abut enjying life mre with less.
    B. Stp cnsuming prducts yu dn’t need.
    C. Yet n matter hw much we try, we always fail.
    D. Get rid f things that dn’t serve yur happiness.
    E.minimalist living requires a calm and undisturbed mind.
    F.Stp multitasking and cncentrate n a single thing at a time.
    G.Unfrtunately, ur minds are filled with wrries in ur busy lives.
    第三部分 语言运用(共两节,满分30分)
    第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
    Sme flks spend decades lking fr their best friends.I was __41__ enugh t findmine in Grade 7 at my senir schl –eight __42__ girls.
    As we prgressed t high schl,a cuple f girls __43__ and a cuple f new neswrmed their way in.By the end f Grade 12,the grup had mre r less __44__ int itsfinal frm,ne that's remained remarkably __45__ fr the past 20 years.
    Amng ur many __46__ is an annual Christmas exchange.This event first __47__ whenwe were 12.We set it up n the lng,sticky cafeteria tables at ur schl t swap __48__gifts bught with ur pcket mney.In fllwing years,we'd __49__ a night f it,watching mvies and rdering pizza in parents' living rms,__50__ mving int ur wnshabby student apartments,int slightly less shabby adult apartments and then int ur first__51__.
    At the beginning, we gave each ther butterfly hair clips and s n.Thse __52__brightmall jewellery and cheerful husewares as we began nesting in ur 20s and baby clthes ncewe started having __53__ in ur 30s.
    Hlidays with family can be __54__,but ur exchange ffered smething else:a chancefr my friends and me t __55__ur wn traditins and play at being grwn-ups.
    41.A.cautiusB.astnishedC.luckyD.clever
    42.A.matureB.teenageC.fashinableD.strange
    43.A.drpped utB.drpped inC.shwed upD.shwed ff
    44.A.brkenB.frcedC.separatedD.united
    45.A.secretB.lngC.naturalD.cmplete
    46.A.hbbiesB.traditinsC.ceremniesD.rules
    47.A.caught nB.tk placeC.brke utD.fell dwn
    48.A.fancyB.expensiveC.mdestD.generus
    49.A.repeatB.addC.searchD.make
    50.A.instantlyB.literallyC.eventuallyD.cnsequently
    51.A.hmesB.schlsC.sheltersD.ffices
    52.A.held n tB.gave way tC.catered tD.adapted t
    53.A.salariesB.jbsC.kidsD.families
    54.A.rareB.practicalC.inspiringD.csy
    55.A.createB.refrmC.applyD.recgnize
    第Ⅱ卷 (共 55 分)
    第二节 短文填空(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。
    There are nw well ver 1,000 clleges and universities that dn’t require SAT r ACT scres in deciding whm t admit, a number that is grwing every year. 56 new study finds that scres n these tests are f little value in predicting students’ perfrmance in cllege, and 57 (raise) the questin: Shuld thse tests be required at all?
    When a cllege cnsiders test-ptinal admissins plicies, the first 58 (react) peple feel is that the cllege will admit less 59 (qualify) students. Actually, mre students frm diverse backgrunds 60 (admit) t clleges ablishing test scres and students graduate at a higher rate. 61 , sme researchers questin the impact the plicies have had 62 schls. They argue that 63 the study is shwing can’t prve test scres can be an bstacle fr students. But tw 64 (year) wrth f data clearly indicate that students wh g int university with high test scres perfrm n better than their fellw students. S the 65 (add) value f test scres in predicting perfrmance is minimal.
    If a cllege wants t d a better jb serving traditinally under-served ppulatins, test ptinal plicies can prvide a very useful tl.
    第四部分 写作(共两节,满分40分)
    第一节 应用文写作(满分15分)
    假定你是校学生会主席李华,你校足球队将与来自伦敦的学生进行一场友谊赛,请你代表全体师生用英语写一篇欢迎辞。内容包括:
    1. 校队简介;2. 比赛意义;3. 表达祝愿。
    注意:
    1. 写作词数应为80左右;2. 可适当增加细节,以使行文连贯。
    参考词汇:友谊赛a friendly match
    Dear guests, teachers and fellw students,
    I'm Li Hua, chairman f the Students' Unin._________________________________________
    _________________________________________________________________________________
    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    第二节 读后续写(满分25分)
    67. 下面材料,根据其内容和段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    A few senir high students were ging t Frt Lauderdale with sandwiches and drinks in the paper bags, dreaming f the glden beaches as the gray cld f New Yrk vanished behind them. As the bus passed thrugh New Jersey, they began t ntice a man, wh sat in frnt f them, dressed in a plain, ill-fitting suit, never mving, his dusty face masking his age. He fixed his eyes n the pht in his hands, frzen int sme persnal ccn f silence.
    Deep int the night, utside Washingtn, the bus pulled int Hward Jhnsn’s, and everybdy gt ff except the man. He sat rted in his seat, and the students began t wnder abut him, trying t imagine his life: perhaps he was a sea captain, a runaway frm his wife, an ld sldier ging hme. When they went back t the bus, ne f the students sat beside him and intrduced himself.
    "We’re ging t Flrida," the student said brightly. “I hear it’s really beautiful."
    “It is,” the man said quietly, as if remembering smething he had tried t frget.
    "Want sme bread?" the student said. He smiled and tk a piece. He thanked him and retreated again int his silence. After a while, the man tld his stry slwly and painfully.
    His name was Ving,he had been in prisn in New Yrk fr the past fur years,and nw he was ging hme. " When I was in prisn I wrte t my wife," he said "I tld her that I was ging t be away fr a lng time, and that if she culdn't stand it, if the kids kept asking questins, if it hurt t much, she culd just frget me, I'd understand,"
    “Last week,knwing I wuld be free, I wrte her again. We used t live in Brunswick and there's a big ak tree just as yu cme int twn. I tld her that if she wuld take me back, she shuld put a yellw handkerchief n the tree, and I'd get ff and cme hme with her. If she didn't accept me, frget it, n handkerchief, and I'd g n thrugh."
    "Ww," the student exclaimed and gazed at the pht in his hands. All the ther students were int it.
    注意:1. 续写词数应为150左右;
    2. 请按照如下格式在答题卡的相应位置作答。
    Paragraph 1:
    In the pht, the students saw a yung wman with tw little children standing befre an ak tree._____________________________________________________________________________
    _________________________________________________________________________________
    _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Paragraph 2:
    With the ak tree in sight, the students were up ut f their seats, wild with jy.ButVing sat there, amazed._____________________________________________________________________
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    英语开学考2022.02参考答案
    听力:
    1-5 ACBAC 6-10 BCABA 11-15 CBABC 16-20 BACAC
    阅读:
    21-23 BDC 24-27 BDDD 28-31 CABB 32-35 BADC
    七选五:
    36-40 ADCFE
    完型:
    41-45 CBADD 46-50 BBCDC 51-55 ABCDA
    语法填空:
    56. A 57. raises 58. reactin 59. qualified 60. are admitted
    61. Hwever / Still / Nevertheless 62. n 63. what 64. years’ 65. added
    应用文:
    Dear guests, teachers and fellw students,
    I'm Li Hua, chairman f the Students' Unin. First, please allw me, n behalf f ur schl, t extend the warmest welcme t ur distinguished guests frm Lndn. And we are hnred t have the chance t play a friendly match with yu.
    Established in the 1950s, ur ftball team enjys a gd reputatin as ne f the tp teams thrughut the prvince, winning ne champinship after anther. Nw it has 50 members and 4 caches. Tday's friendly match is a glden pprtunity fr yung players frm Britain and China t develp ftballing skills and enhance ur friendship.
    Finally, I heartily wish the match a remarkable success.
    读后续写:
    Paragraph 1:
    In the pht, the students saw a yung wman with tw little children standing befre an ak tree."What a lvely wman and cute kids. ""Yeah, she is a smart wman wh can always make ur small huse warm and cmfrtable." Ving murmured. With Brunswick appraching, Ving stpped staring at the pht, tightening his face, as if prtecting himself against anther disappintment. The students tk ver windw seats, waiting fr the cming f the ak tree. Then Brunswick was ten miles, and then five. All the peple pened their eyes wide, waiting fr a miracle.
    Paragraph 2:
    With the ak tree in sight, the students were up ut f their seats, wild with jy. But Ving sat there, amazed. The ak tree was cvered with yellw handkerchiefs, twenty r thirty f them, maybe hundreds, flying in the wind. The ak tree std like a banner f welcme, blwing in the wind. All the students culdn’t hld back their excitement, shuting, crying, ding small dances r shaking fists in triumph. As the students remained thrilled, Ving slwly rse frm his seat, hlding himself tightly, and made his way t the frnt dr f the bus.
    听力原文:
    Text 1
    M: Hell, Kate. Overtime again, will yu?
    W: Yes, I’ve gt t, if I want t get a pay raise.
    Text 2
    W: Please help me with this cmputer. This little message keeps cming up. I dn’t understand it. It’s frustrating.
    M: Oh, that’s a minr prblem. Just dn’t push this key.
    W: All right, thanks.
    Text 3
    M: I think I might take the train t Chicag tmrrw. It’s prbably ging t be a lng ride, but it’s cheaper than flying.
    W: I think yu shuld just spend the mney flying. It’s much faster, and yu’ll have mre time t visit the city.
    Text 4
    M: Yur ttal cmes t $110.56. D yu have a membership card?
    W: Oh, yes. Thank yu fr reminding me. Here yu are.
    M: OK, yur new ttal is $99.26.
    Text 5
    M: Laura, wuld yu like t get smething t eat with me at 11:00 p.m.?
    W: Srry, that’s t late. I usually g t bed arund 10:30 p.m.
    M: OK, hw abut 6:20 p.m.? It’s dinner time.
    W: That’s fine.
    Text 6
    M: Betty, hw are yu feeling tday? ⑦Our classmates are cncerned abut yu.
    W: I feel better. Thanks fr cming.
    M: I brught yu sme flwers.
    W: Thanks.
    M: Did yu talk t yur dctr? What did he say?
    W: ⑥He said it was just a minr peratin and I can leave hspital next week. S dn’t wrry abut me.
    M: That’s gd. Is there anything I can d fr yu?
    W: Yes, can yu ring the nurse? It’s time fr anther injectin(注射).
    Text 7
    M: Excuse me. ⑧I’m interested in applying fr a membership card.
    W: That’s fine. Here is a list f ur prices. Hw did yu hear abut us?
    M: Oh, a friend f mine is a member here. I think this plan is best fr me.
    W: What services are yu interested in?
    M: I wuld like t have access t the swimming pl. ⑧⑨And I als wrk ut t lse weight in the gym.
    W: Alright. ⑩Just fill ut this frm first. And hw d yu like t pay?
    Text 8
    W: ⑪Everything is ready. Please cme t the dining rm.
    M: Ww, what a marvelus(了不起的) table yu’ve gt here! I’ve lng heard Chinese dishes are well-knwn all ver the wrld fr their clr, arma(香气) and taste.
    W: ⑪I hpe yu like my cking.
    M: ⑫I think yu are nt nly a gd teacher but als a gd ck.
    W: Thanks fr the cmpliment(称赞). Let’s begin with chicken which will bring luck t the guests, accrding t Chinese culture.
    M: It sunds interesting. In that case, I’ll eat mre.
    W: Please help yurself t it.
    M: Thanks.⑬I like fried kidney(炒腰花) best amng Chinese fd.
    W: Have a try.
    M: ⑬Well, it’s really unusual! It’s quite tender(嫩) and delicius!
    Text 9 (第17题为推断题)
    W: Whatkind f bk are yu searching fr?
    M: ⑭An excellent English language bk. Frm it I can get new wrds and practice basic prnunciatin f lng wrds.
    W: Yu can g thrugh bks written by Charles Dickens r Jhn Miltn. There yu can learn new wrds and practice prnunciatin. And yu can get thse bks in the literature sectin.
    M: Can I get them issued fr a mnth?
    W: Yes, yu can. Fr that yu need t get a membership card issued fr yurself. ⑮That card will permit yu t get 2-3 bks at a time.
    M: Ma’am, is it mandatry(强制的) t get a membership card?
    W: Well, if yu want t issue mre than ne bk at a time, it is a must.
    M: D I have t pay fr it?
    W: Yes, ⑮⑯$100 fr the first six mnths and $30 every six mnths fr renewal.
    M: OK. Ma’am, ⑮⑯please issue me a membership card fr tw years.
    Text 10
    W: The traditinal Chinese lunar calendar divides the year int 24 slar terms. ⑱Minr Heat(小暑), the 11th slar term f the year, signifies(意味着) the httest perid is cming but the extreme ht pint has yet t(还没有) arrive. In China, the 24 slar terms were created thusands f years ag t guide agricultural prductin. But the slar term culture is still useful tday t guide peple’s lives thrugh special fds, cultural ceremnies and even healthy living tips that crrespnd with each term.
    The fllwing are 4 things yu need t knw abut Minr Heat.
    A seasn f strms, thunder and hail
    Strms, thunder and hail ften happen during Minr Heat, thugh in sme years there might be drughts. ⑲One f the prevailing(占主导地位的,流行的) farming activities during Minr Heat is staying n tp f fld cntrl and drught relief.
    A seasn fr the ltus flwer
    ⑳In Minr Heat, high temperatures are gd fr the grwth f the ltus flwer. Frm Minr Heat t the Duble Ninth Festival, the ltus flwer(荷花) is in full blm, and always simple but elegant.
    Firefly seasn
    Minr Heat is the seasn when fireflies becme lively. Zhu Shuzhen, a wman f the Suthern Sng Dynasty, nce described in her famus pem Summer Fireflies a happy scene f children playing with fireflies in the wds at night.
    Sunning clthes
    During the Minr Heat perid, with the lngest amunt f sunlight and the strngest sunlight radiatin, many families hang their clthes ut in the sun t prevent mildew(霉,霉菌).
    答案详解:
    阅读
    A
    这是一篇广告。本文是一则夏令营广告,主要向家长介绍了四个夏令营的特点,供家长做出选择。
    21.细节理解题。根据小标题“Capitl Debate(国会辩论)”下段的“Never debated befre? N wrries. Thusands f shy students have walked thrugh ur drs t becme cnfident yung adults and leaders in their cmmunity.(从未辩论过?别担心。成千上万害羞的学生走进我们的大门,成为自信的年轻人和社区领袖)”可知,国会辩论可帮助孩子学会辩论,让害羞的孩子变得自信,因此,最适合害羞不敢在公共场合讲话的孩子的夏令营是B项“Capitl Debate(国会辩论)”符合题意,故选B项。
    22.细节理解题。根据小标题“ID Tech Summer Camp (ID技术夏令营)”中介绍的最后一句“With 5 students max per instructr, we perfectly blend persnalized learning and time t scialize and instructr feedback will be delivered via email s yu can track yur child’s success. (每个讲师最多5名学生,我们将个性化学习和社交时间完美融合,讲师反馈将通过电子邮件发送,您可以跟踪孩子的成功)”可知,ID技术夏令营中,导师通过邮件向父母反馈孩子的表现,这样父母就可以了解孩子在学习上的讲步。因此,家长在ID技术夏令营可以做的是D项“Fllw kids’ prgress. (跟踪孩子的进步)”符合题意,故选D项。
    23.细节理解题。根据第二段中“Dn’t tell them it’s educatinal! (嘘…别告诉他们这是教育!)和第三段中“Our aim is t use instructin, educatin, and learning t prvide the mst imprtant cmpnent f ur debate camps-fun! (我们的目标是通过指导、教育和学习,为我们的辩论营提供最重要的乐趣!)”和第四段中“Jin ver 50, 000 students wh are building in-demand skills, cllabrating with friends, gaining cnfidence, and having fun. (加入超过50000名学生的行列,他们正在培养需求技能,与朋友合作,获得自信,享受乐趣)” 和最后一段中“Campers als participate in fun, hands-n marine science activities thrughut their camp sessin (露营者在整个露营期间还参与有趣的、实践性的海洋科学活动)”可知,每一个camp都强调在学习的过程中享受乐趣(fun),所以可知它们都非常重视孩子们在学习过程中的心理体验,强调快乐学习。因此,这些营地的共同特点是C项“They stress learning happily (他们强调快乐学习)”符合题意,故选C项。
    B
    本文是一篇记叙文。世界上没有完美的女人,而《三十而已》的编剧张英基通过讲述三个不同的女人的故事来传达这个信息,她们用不同的方式去攀登自己的山峰。作者鼓励观众在《三十而已》中寻找灵感。
    24.推理判断题。根据第二段中“Zhng Xiaqin is ne wh will nly climb if she has smene t g alng with her. She will nt verexert herself, and she will definitely stp nce she has reached a cmfrtable place.(钟小琴是那种只有有人陪她一起爬才会爬的人。 她不会过度劳累,而且一旦她到达一个舒适的地方,她肯定会停止)”推知,钟小琴是一个温和的、知足常乐的性格。故选B。
    25.细节理解题。根据第三段中“In a sense, the scriptwriter purpsely created Gu Jia as the perfect wman f thirty. She is married, with a successful husband and a yung sn. She is living the dream, but Gu Jia des nt feel cmplete. She feels lst. She is flawed.(在某种意义上,编剧有意将顾佳塑造成一个三十岁的完美女人。 她结婚了,有一个成功的丈夫和一个年幼的儿子。她活在梦想中,但顾佳并不觉得完整。她觉得自己迷失了。她是有缺陷的)”,可知,根据第三段,关于顾佳的生活,“她因为丈夫对生活不满”是不正确的。故选D。
    26.推理判断题。根据最后一段中“Her chase fr perfectin and her stubbrnness t maintain this image has effected many f the relatinships in her life. She chases after what she believes is right fr thers.(她对完美的追求和她对保持这种形象的执着影响了她生活中的许多关系。她追求她认为对别人正确的东西)”可知,根据文章所述,观众之所以喜欢顾佳,主要是因为她有一些可辨认的特质。故选D。
    27.目的意图题。根据第一段“There is n such thing as a perfect wman, and Nthing but Thirty screenwriter Zhang Yingji wanted t cnvey this message in telling the stries f three different wmen, wh have fund very different ways t climb their wn muntains.(世界上没有完美的女人,而《三十而已》的编剧张英基想通过讲述三个不同的女人的故事来传达这个信息,她们用不同的方式去攀登自己的山峰)”和最后一段中“There’s still a lt left that we can learn frm the wmen f Nthing but Thirty, but maybe like them, we t can find the curage in urselves t walk n that rad which is truly meant fr us.(我们还可以从《三十而已》的女性身上学到很多,但也许像她们一样,我们也能找到勇气,走在这条真正适合我们的道路上)”推知,这篇文章是鼓励观众在《三十而已》中寻找灵感。故选D。
    C
    这是一篇说明文。科学家发现了“喜欢”金子的真菌。本文介绍了其发现经过、生物习性及相应的科学展望。
    28.细节理解题。根据第一段中的“The experts desperately hpe the “gld digger” will prvide infrmatin n the lcatins f gld depsits (沉淀物) and make searching fr the precius metal easier, and mre envirnmentally friendly.”可知,专家们迫切希望“淘金者”能提供金矿的位置信息,使寻找这种贵金属变得更容易,更环保。由此可知,专家们希望获得更多关于携带金子的真菌的信息。故选C。
    29.推理判断题。根据第三段中“Thugh fungi ften interact with ther things in nature, the reactin with gld was unexpected.”及Dr. Bhu说的话“But gld is s chemically inactive that this interactin is bth unusual and surprising.”可知,虽然真菌经常与自然界中的其他事物相互作用,但与黄金的反应却是出乎意料的。黄金的化学反应并不活跃,两者间的相互作用既不寻常又令人惊讶。再根据第四段中的““There is a bilgical benefit frm this reactin.” Dr. Bhu said, “Gld-lving fungi can grw faster and bigger relative t ther fungi that dn’t wrk with gld.””可知,“这种反应有生物学上的好处。” Dr. Bhu说,“与其他不能与黄金共生的真菌相比,喜欢黄金的真菌可以生长得更快、更大。”由此可知,Dr. Bhu认为真菌与黄金的相互作用出人意料,但却是有益的。故选A。
    30.推理判断题。根据第五段中“The researchers still need t cnduct further analysis t understand the relatinship between the fungi and the precius metal. Mre imprtantly, they need t determine if its presence is a sure sign f the existence f large depsits f the metal undergrund.(研究人员仍然需要进行进一步的分析,以了解真菌和贵金属之间的关系。更重要的是,他们需要确定它的存在是否是地下存在大量金属矿床的确切迹象)”以及最后一段“Hwever, thse hping t get free gld frm the fungi are in fr a disappintment, fr the delicate fungus is hard t see.(然而,那些希望从真菌中获得免费黄金的人注定要失望了,因为这种脆弱的真菌很难看到)”可推断出,作者认为此发现尚需做深入的研究。故选B。
    31.主旨大意题。根据第一段的“Humans are nt the nly nes that like gld. Australian scientists have discvered a new fungus (真菌) that decrates its lng, thread-like tendrils (卷须) with gld cllected frm the sil.”以及后文都是对该喜金真菌的描述,包括发现方式、发现分析及对其的科学展望等可知,标题核心词为gld-lving fungi(喜金真菌)。A项中核心词为beauty-lving fungi(爱美真菌),错误;C选项中核心词为gld mine(金矿),错误;D选项中核心词为gld with fungi(含真菌的金子),错误。故选B。
    D
    本文为一篇议论文,作者认为,在现代官僚主义管理制度下,人出现普遍焦虑的现象,为了摆脱这一现状,社会制度应该向鼓励人及其潜能充分开发的人文主义工业转变。
    32.词义猜测题。根据文章第一段关键句“The iling is dne with higher wages, well-equipped factries and piped music, and by psychlgists and “human-relatins” experts; yet all this iling des nt change the fact that man has becme pwerless, that he des nt whleheartedly participate in his wrk and he is bred with it.”(起润滑作用的是更高的工资、设备完善的工厂和播放的音乐以及心理学家和“人际关系”专家;然而,所有这些润滑并不能改变这样一个事实:人已经变得无能为力,他不再全心全意地参与工作,他对工作感到厌倦。)可推断,通过 “well-iled cg in the machinery”(机器上润滑良好的齿轮),作者认为,尽管运行平稳,人却是社会一个可替代的组成部分,地位无足轻重。故选B项。
    33.细节理解题。根据文章第二段关键句“In fact, they live and die withut ever having cnfrnted the fundamental realities f human existence as emtinally and intellectually independent and prductive human beings.”(事实上,他们在活着和死去的时候,从来没有面对过人类作为情感上和智力上独立和有生产力的人存在的基本现实。)可知,工人和雇员焦虑的真正原因是他们被迫放弃自己的个性和独立性。故选A项。
    34.推理判断题。根据文章第三段关键句“This cnstant need t prve that ne is as gd as r better than ne’s fellw-cmpetitr creates cnstant anxiety and stress, the very causes f unhappiness and illness.”(这种持续不断地需要证明自己与竞争对手一样好或更好的需要,导致了持续不断的焦虑和压力,这正是不快乐和疾病的根源。)可知,作者认为,过多的竞争导致的焦虑和压力是不快乐的根源,因此,生活中真正的幸福属于那些远离过度竞争的人。故选D项。
    35.细节理解题。根据文章最后一段关键句“I suggest transfrming ur scial system frm a bureaucratically managed industrialism in which maximal prductin and cnsumptin are ends in themselves int a humanist industrialism in which man and full develpment f his ptentialities are the aims f scial arrangements.”(我建议把我们的社会制度,从以最大限度的生产和最大限度的消费为目的的官僚主义管理下的工业主义,转变为以人及其潜能的充分开发为社会安排目的的人文主义工业主义。)可知,为了解决目前的社会问题,作者建议我们应该使人充分开发自己的潜力。故选C项。
    七选五
    这是一篇说明文。介绍了一些帮助人们过上简单而充实的生活的方法。
    36.上文“S hw can we design a life that is less cmplex and mre meaningful? With minimalism.(那么,我们怎样才能设计一个不那么复杂而又更有意义的生活呢?极简主义。)”说明我们要用极简主义设计一个不复杂而又更有意义的生活,选项A“这是关于用更少的资源享受更多的生活。”承接上文,解释了极简主义,耗费资源更少而更有意义。语义通顺合理。故选A项。
    37.下文“Mst peple’s living space is filled with things that are never used and dn’t cntribute t their well-being. Separate the nes yu d need frm the nes yu dn’t, and thrw the latter right int the dustbin — r better, give them away t peple wh might actually benefit frm them.(大多数人的生活空间都充满了从未用过的东西,对他们的健康没有好处。把你真正需要的和不需要的分开,把后者扔到垃圾箱里——或者更好,把它们送给那些可能真正从中受益的人。)”建议应该把生活空间中从未用过的东西扔掉或者送人,选项D“摆脱那些与你快乐无关的事情。”概括本段主题,把生活空间中那些无关的东西摆脱掉。语义通顺合理。故选D项。
    38.上文“We cnstantly cmpare urselves t thers wh seem happier, mre beautiful and mre imprtant than us. We try ur best t imitate thse we envy. (我们总是把自己和那些看起来比自己更快乐、更美丽、更重要的人进行比较。我们尽力模仿我们所羡慕的人。)”说明人们总是互相攀比并模仿自己羡慕的人,选项C“然而无论我们如何努力,我们总是失败。”承接上文,转折语义,说明这样做并不成功,引出下文“We need t stp cmparing and accept urselves fr wh we are, with all ur imperfectins. (我们需要停止比较,接受我们自己,接受我们所有的不完美。)”建议停止攀比,接受自己。语义通顺合理。故选C项。
    39.上文段首“D ne thing at a time. (一次只做一件事。)”概括了本段主题,一次做好一件事,选项F“停止一心多用,一次只专注一件事。”呼应段首,建议要一次专注于一件事。选项中cncentrate n a single thing at a time和上文段首D ne thing at a time语义一致。故选F项。
    40.下文“Thus yu need t develp mindfulness. Mindfulness means fully attending t what’s happening in the present. (因此你需要培养正念。正念意味着完全关注当下正在发生的事情。)”建议要培养正念,关注当下,选项E“极简主义生活需要一个平静和不受干扰的头脑。”和下文之间存在因果关系,因为生活需要平静不受干扰,所以要培养正念,关注当下。故选E项。
    完形填空
    41.C。第一段作者提到的有些人花费数年寻找好朋友与后面形成一个对比:作者在七年级遇见自己的好朋友,所以倍感幸运。故C选项符合题意。
    42.B。这是一个线索题,根据上一句提到的七年级的孩子可知,她们是十几岁的女孩。
    43.A。从此句的后面部分“ cuple f new nes wrmed their way in”可知,有些人退出,而有些人加入。
    44.D。此句的意思是:有几个人退出,有几个加入,最终我们形成了一个团队,符合题意。
    45.D。根据前文可知,这个群体有人退出去,有人加入进来,以及后文作者对这个团队友谊的描述可知,在接下来的20年这个团队保持得相当完整。
    46.B。根据文中对圣诞节互送礼物的描述以及最后一段中的“ur wn traditins”可知,我们一直进行这个在圣诞节互送礼物的传统。
    47.B。根据全文可知第一次互送礼物这个仪式是在我们12岁的时候举行的,故take place“发生,举行”符合题意。
    48.C。根据文章的行文顺序,当时是12岁,用赚的零花钱买的礼物,可知,这个礼物不是很贵
    49.D。此句的意思是,我们选定一个晩上来进行此事。make“安排,准备”。
    50.C。根据上下文可知,举行这个活动的地方,一步步在变换,故选项C符合题意。
    51.A.根据作者的时间顺序和地点转移(parents’ living rms,student apartments,adult apartments)的措述,可推断聚会的地点应该到了家里。
    52.B。此句的意思是,我们送的礼物从开始送的蝴蝶型发卡到后来的商店买的珠宝。give way t“为……让位”,这里就是“取而代之”的意思。
    53.C。根据此句中“baby clthes”推断出我们有了孩子后我们给孩子们买衣服。
    54.D。根据常理推断,跟家人在一起的节日是温馨的。
    55.A。根据前文可知,这一群女孩建立了自己的互送礼物的传统。故选项A符合题意。

    相关试卷

    2022-2023学年江苏省扬州市高三下学期开学考试英语试题 PDF版 听力:

    这是一份2022-2023学年江苏省扬州市高三下学期开学考试英语试题 PDF版 听力,共19页。

    2022-2023学年江苏省扬州市高三下学期开学考试英语试题 PDF版 听力:

    这是一份2022-2023学年江苏省扬州市高三下学期开学考试英语试题 PDF版 听力,共19页。

    2021扬州中学高二下学期开学考试英语试题听力:

    这是一份2021扬州中学高二下学期开学考试英语试题听力

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map