终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    高一英语人教版必修一课时作业:1.1 Section Ⅰ Warming up & Reading—Pre-reading Word版含答案 练习

    立即下载
    加入资料篮
    高一英语人教版必修一课时作业:1.1 Section Ⅰ Warming up & Reading—Pre-reading Word版含答案第1页
    高一英语人教版必修一课时作业:1.1 Section Ⅰ Warming up & Reading—Pre-reading Word版含答案第2页
    还剩3页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    人教版 (新课标)必修1&2必修1Unit 1 Friendship课时训练

    展开

    这是一份人教版 (新课标)必修1&2必修1Unit 1 Friendship课时训练,
    课时作业() Unit 1 FriendshipSection  Warming up & Reading—Pre­reading.阅读理解A(2016·信阳高一上学期期末考试)Many people often lose their friends and they don’t know  how  to  keep a  long friendship.So how  can you keep a  long friendshipThe following passage explains very well about this matter.The first thing you need to do is become a good listener.In this wayyou show your friends that you are interested in their lives.You want to know more about them and you want to help them solve their problems.They will cherish the friendship more if they know you care about them.The next thing is that you should respect other people’s privacy.People usually don’t like others to know about their private lifeso you should show respect toward their privacy.Sometimesthey need some suggestions from othersbut this does not mean that others can know about their entire life.So respect for privacy is a must for keeping a long friendship.The third important thing is that you need to be able to forgive.You must remember that nobody is perfect in this world.It is important to forgive others and not to blame them for the mistakes they have already made.You are not perfect either.Thus you need to apologize to others for the mistakes you may have made.Pay attention to the three things aboveand you will be able to have long friendships.语篇解读 友谊在我们的人生中占有重要地位,作者在本文中告诉我们保持长久友谊的三个方法。1This passage is written to tell us________.Awhy a long friendship is importantBwhat we can do for our friendsChow to make friends with othersDhow to keep a long friendship解析: 主旨大意题。通读全文可知,作者在本文中主要告诉我们保持长久友谊的三个方法,故选D答案: D2According to the passagewhat is the first thing that we  need to do?ATo know more about our friends.BTo share our happiness and sadness.CTo be good at listening to our friends.DTo help our friends solve their problems.解析: 细节理解题。根据第二段的The first thing you need to do is become a good listener可知应选C答案: C3From Paragraph 3 we know that________.Awe should never share our private lives with othersBsome people never care about their privacyCit is important to respect other people’s privacyDsome people like sharing their privacy解析: 细节理解题。根据第三段的The next thing is that you should respect other peoples privacy可知,作者认为尊重别人的隐私很重要。答案: C4The writer most probably thinks that________.Aeveryone makes mistakesBsome people are perfectCpeople often make stupid mistakesDwe shouldn’t apologize for every mistake解析: 推理判断题。根据第四段的You must remember that nobody is perfect in this world可推断,作者认为每个人都有犯错的时候。答案: ABSenior year is supposed to be the best year of my high school life.But for a whileit seemed like the most stressful.At the beginning of the school yearI knew that I was going to have to pick a college and a majorand I thought that I was going to major in journalism (新闻学)I had already taken many college tours.But one day I thought about it and asked myselfDo you really want to be a journalistDo you really enjoy writing that much to make it your careerI didn’t know the answers to my own questionsand I felt lost.My college research had focused on journalism.Now that I doubted my majorI began to doubt the colleges as well.I feared that all that time spent visiting colleges was then a waste.After realizing thisI started to get really stressed.My friends kept telling me what they wanted to be and which college they wanted to go to.It seemed as though everyone had their lives planned out while I was still not certain what my major would be.One day in OctoberI was on the train with some friends and they were all discussing their dream colleges and how eager (渴望的) they were for the majors they chose.One of my friends told us that she had known she wanted to do nursing since her sophomore (高中二年级的) year.I felt jealous—I wasn’t even thinking about the college two years ago.Then someone asked meMelwhat college do you want to go toI_was_caught_off_guard.Uhwhat I saidtrying to buy some time.Then another friend jumped inYeahMelwhat major are you going to studyUmI’m not really sure I said.I haven’t decided yet.The world seemed to stop moving for my two friends.WhatHow couldn’t you know yet语篇解读 本文主要讲述了作者高中时期对选择大学专业及上哪所大学所产生的困惑。5From the passage we can learn that________.Athe author knew the answers to her own questionsBthe author was interested in journalism at firstCthe author thought that all that time spent visiting colleges was usefulDthe author’s friends never told her what they wanted to do in the future解析: 细节理解题。由第二段第二句可知选B。其他三项都与原文不符。答案: B6The writer felt________because her friends were already thinking about colleges two years ago.Aangry    BhappyCsatisfied   Djealous解析: 细节理解题。由第四段I felt jealous—I wasnt even thinking about the college two years ago可知选D答案: D7The underlined sentence “I was caught off guard” means the author________.Adidn’t know how to answer the questionBdidn’t understand her friendsCwas hit by her friendsDcouldn’t leave her guard then解析: 推理判断题。由文章下一句话“‘UhwhatI saidtrying to buy some time以及前文提到的作者对自己的专业和学校比较迷茫,可知作者对朋友的问题有些不知所措。答案: A8The last paragraph mainly deals with________.Ahow surprised the friends wereBhow happy the author wasChow important the author’s choice wasDhow jealous the author was解析: 主旨大意题。通读本段作者和朋友的对话可知最后一段主要讲述了朋友们的吃惊态度。答案: AC Before you make friendsyou have to decide who you want to be your friends.Most people like  to have friends who like to do the same thing they do.The quickest way to make a friend is to smile.When you smilepeople think you are friendly and easy to talk to.It may not be easy at first to smilebut remember most people will stay away from a scared (害怕的) or angry looking face.One easy way to start a conversation with someone is to say something nice about him.Think about how great you feel when someone says something nice to you.Doesn’t it make you want to keep talking to that person?Ask your new friends questions about themselves.Who’s their favorite singerwhere do they livewhat do they do after school are all good questions to start a conversation.Make sure you have something to add to the conversationtoo.When someone asks you a questiondo have an answer for them.There’s nothing that will stop a conversation quicker than a_shrug_for_an_answer.Kids who show an interest in other kids and who are kind and friendly make good friends.Remembereveryone wants to be around people who like to do similar (相似的) things and people who are nice to them.语篇解读 大多数人都想交兴趣相同的朋友,那么到底该如何交朋友呢?本文给出了一些建议。9This passage gives us some advice on________.Ahow to make friendsBwhat kind of person you can make friends withChow to start a conversationDthe importance of smile解析: 主旨大意题。通读全文可知文章主要讲述了如何交朋友,故选A答案: A10Most people like to make friends with those________.Awho are sad every day Bwho share the same interestCwho are fond of talking Dwho say bad things to them解析: 细节理解题。根据第一段Most people like to have friends who like to do the same thing they do.和最后一段内容可知兴趣相同的人容易成为朋友,故选B答案: B11According to the third paragraphmost people enjoy talking to one ________.Awho is always smilingBwho seems to be friendlyCwho praises themDwho points out their shortcomings解析: 细节理解题。根据第三段第二句Think about how great you feel when someone says something nice to you.可知人们喜欢和表扬自己的人谈话,故选C答案: C12The underlined (划线的) part in this passage means “________”Abeing very proud  Bmaking no answerCknowing nothing  Dnot hoping to answer解析: 词义猜测题。划线部分与前面的When someone asks you a questiondo have an answer for them.相对应,因此划线部分意思是不作回答,故选B答案: B.七选五If you go into the woods with friends who are older than  youstay with them.__1__If you do get lostthoughthis is what you should do.__2__  Don’t try to find your friends—let them look for you.You can help them to find you by staying in one place.__3__Give them a signal by shouting or whistling times again.Stop.Then shout or whistle three times again.Any signal given three times is a call for help.Keep up the shouting or whistlingalways three times together.Then the people who hear you will know they have heard your signal.They will give two shoutstwo whistlesor two gun shots.__4__If you don’t think that you will be found before night comesget some branches.Try to put them together and make a little house.Cover up the holes with leaves and grass.__5__You have to leave your little branch house to look for a river.Don’t just walk away.Make a trail for yourself so you can find your way back.Do this by picking off small branches and dropping them as you walk.The most important thing to do when you are lost is—STAY IN ONE PLACE.ASurvive the woods.BIf you don’tyou may get lost.CSit down and stay where you are.DHow can you get the food you need in the woods alone.EWhenever a signal is given twice it is an answer to a call for help.FWhat would you do if you get hungry or need drinking water?GThere is another way to help your friends or other people nearby to find you.答案: 1.B 2.C 3.G 4.E 5.F  

    相关试卷

    高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Nelson Mandel -- a modern hero课时作业:

    这是一份高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 5 Nelson Mandel -- a modern hero课时作业,共5页。

    高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 3 Travel journal复习练习题:

    这是一份高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 3 Travel journal复习练习题,共5页。

    高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 4 Earthquakes巩固练习:

    这是一份高中英语人教版 (新课标)必修1&2Unit 4 Earthquakes巩固练习,共5页。

    • 课件
    • 教案
    • 试卷
    • 学案
    • 其他
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map