|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    四川省南充市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(Word版附解析)
    立即下载
    加入资料篮
    四川省南充市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(Word版附解析)01
    四川省南充市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(Word版附解析)02
    四川省南充市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(Word版附解析)03
    还剩20页未读, 继续阅读
    下载需要15学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    四川省南充市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(Word版附解析)

    展开
    这是一份四川省南充市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(Word版附解析),共23页。试卷主要包含了考试结束后,将答题卡交回等内容,欢迎下载使用。

    (考试时间:120分钟;总分150分 )
    注意事项:
    1.答题前,务必将自己的姓名、班级、考号填写在答题卡规定的位置上。
    2.答选择题时,必须使用2B铅笔将答题卡上对应题目的答案标号涂黑,如需改动,用橡皮擦擦干净后,再选涂其它答案标号。
    3.答非选择题时,将答案书写在答题卡相应位置上,写在本试卷上无效。
    4.考试结束后,将答题卡交回。
    第一部分听力(共两节,满分30分)
    做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
    第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    1. What des the wman think f the man’s rm?
    A. Big. B. Untidy. C. Clean.
    2. Hw is the man ging t travel?
    A. By train. B. By bus. C. By plane.
    3. What is the man ging t d?
    A. Return the ticket.
    B. Take anther flight.
    C. Catch the plane at 8:00.
    4. Where will the man g t spend his vacatin?
    A. T Ls Angeles. B. T Seattle. C. T Vancuver.
    5. What des the man think f living in a rented flat?
    A. Nt bad. B. Nt gd. C. Nt sure.
    第二节(共15小题;每小题 1.5分,满分 22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听下面一段长对话, 回答小题。
    6. Hw much did the wman pay fr the jacket?
    A. $50. B. $60. C. $120.
    7. Fr whm will the man prbably buy a jacket?
    A. Fr himself. B. Fr his wife. C. Fr his sister.
    听下面一段长对话, 回答小题。
    8. Wh drew the picture?
    A. The man. B. The wman. C. Jeff.
    9. What is the wman gd at?
    A. Drawing pictures. B. Making up stries. C. Recgnizing dinsaurs.
    10. What is the man lking frward t seeing?
    A. Wrks finished by the wman and Jeff.
    B. A T-Rex cmes t tday’s real wrld.
    C. Peple live peacefully with the dinsaurs.
    听下面一段长对话, 回答小题。
    11. What has the wman been ding fr nearly an hur?
    A. Lking at the apartment ads.
    B. Writing sme huse sales ads.
    C. Reading sme interesting news.
    12. What des the man think f their present apartment?
    A. Small. B. Fine. C. Mdern.
    13. What wuld the wman wuld like t chse?
    A. A new place with an extra bedrm.
    B. A new place with a larger kitchen.
    C. A new place with a big dinning rm.
    14. What can we knw frm the cnversatin?
    A. Their apartment has a small dining rm.
    B. The wman earns a small salary.
    C. The man gt a raise last mnth.
    听下面一段长对话, 回答小题。
    15. Hw des the neighbr ‘s sn bther the wman?
    A. His music player wakes her kids up.
    B. He shuts the dr with lud nise.
    C. He sings ludly at night.
    16. What des the wman think abut cmplaining t her neighbrs?
    A. It’s prper. B. It’s useless. C. It’s stupid.
    17. What des the man advise the wman t d?
    A. Reprt the matter t the plice.
    B. Visit the neighbrs with a gift.
    C. Intrduce her kids t the neighbrs.
    听下面一段独白, 回答小题。
    18. Hw many languages are spken in the USA?
    A. 30. B. 300. C. 900.
    19. Which language has the third largest speakers in the USA?
    A. Chinese. B. Spanish. C. French.
    20. Which is the place Krean speakers mainly live in?
    A. Nrthern Califrnia. B. Texas. C. Washingtn State.
    第二部分阅读(共两节,满分50分)
    第一节(共15小题:每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
    A
    It’s quite hard t make a list f the mst beautiful cities t visit in Italy, as every city in Italy has its wn lk and unique atmsphere. Hwever sme f them are mre ppular than the thers. And here is the list f them.
    Venice
    Venice, a unique city built ver the water, is ne f Italy’s mst beautiful and rmantic cities. The heart f Venice is Piazza San Marc with its magnificent church, Saint Mark’s Basilica. Wandering alng Venice’s canals and getting lst in its narrw streets must be appealing. Venice is in the nrtheast f Italy and histrically was a bridge between East and West.
    Milan
    Milan, ne f Eurpe’s wealthiest cities, is knwn fr stylish shps, galleries and restaurants 1t als has a rich artistic and cultural heritage. Its Gthic Dum, with its beautiful marble facade (大理石外墙), is magnificent. Da Vinci’s painting The Last Supper, which is in Santa Maria Delle Grazie, is ne f Milan’s tp attractins.
    Naples
    Naples is ne f Italy’s mst lively cities. It lies n the cast suth f Rme and is the mst imprtant city in suthern Italy. Naples keeps much f its Barque character and is a staring pint fr trips t Pmpeii, Herculaneum, and the Amalfi Cast. It hlds many histrical and artistic treasures, and is famus fr its pizza and desserts!
    Blgna
    Blgna is knwn fr its beauty, wealth and fd. Its flat streets are lined with arcades (拱廊), making it a gd walking city in every kind f weather. Blgna is the biggest city in nrthern Italy’s Emilia Rmagna regin and its Piazza Maggire is ne f the biggest squares in Eurpe. Even amng Italians, it’s cnsidered the cking capital f the cuntry.
    1. Hw des Venice differ frm ther cities in Italy accrding t the article?
    A. Its streets are lined with arcades.B. It’s a city built ver the water.
    C. It is a starting pint fr trips t Pmpeii.D. It has a rich artistic and cultural heritage.
    2. Where can turists appreciate The Last Supper?
    A. In La Scala.B. In Gthic Dum.
    C. In Saint Mark’s Basilica.D. In Santa Maria Delle Grazie.
    3. What d Naples and Blgna have in cmmn?
    A. They are famus fr fd.B. They are the capitals f fashin.
    C. They are lcated in nrthern Italy.D. They have famus pera huses.
    【答案】1. B2. D3. A
    【解析】
    【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍了意大利的四个城市以及各自的特色。
    【1题详解】
    细节理解题。根据第二段“Venice, a unique city built ver the water, is ne f Italy’s mst beautiful and rmantic cities.(威尼斯是一座独特的水上城市,是意大利最美丽、最浪漫的城市之一)”可知,威尼斯与意大利其他城市的不同在于是一座建在水上的城市。故选B。
    【2题详解】
    细节理解题。根据第三段“Da Vinci’s painting The Last Supper, which is in Santa Maria Delle Grazie, is ne f Milan’s tp attractins.(达芬奇的画作《最后的晚餐》是米兰最吸引人的景点之一,收藏在Santa Maria Delle Grazie美术馆)”可知,在Santa Maria Delle Grazie可以欣赏到《最后的晚餐》故选D。
    【3题详解】
    细节理解题。根据倒数第二段“It hlds many histrical and artistic treasures, and is famus fr its pizza and desserts!(它拥有许多历史和艺术珍品,并以披萨和甜点而闻名!)”以及最后一段“Blgna is knwn fr its beauty, wealth and fd.(博洛尼亚以其美丽、财富和美食而闻名)”可知,那不勒斯和博洛尼亚的共同之处是都以食物闻名。故选A。
    B
    She was walking at eight mnths and cmpleting 100-piece jigsaw puzzles at 15 mnths. S it is n surprise that Abigail Wilsn, 15, frm Cnnecticut, USA, recently made histry when she became the yungest black female ever accepted int an American university! “I’m prud f myself fr getting in, but I usually find it hard t get excited. It is pretty cl, I guess,” said Abigail.
    Her mther, Nancy, said that Abigail was a quiet baby, brn tw weeks late n Christmas Day. She didn’t speak her first wrds until she was 22 mnths ld. Nancy and her husband thught smething must be wrng, but when she started t talk, it was with perfect speech. Her parents read her nrmal bedtime stries and they didn’t knw at the time that she was learning all f it.
    Abigail has always been the yungest persn in her class. At the age f six, she was in the furth grade; at eight, she began taking classes at an Internatinal Baccalaureate (国际中学毕业会考) prgram, and at ten, she tk her first high schl class in math. She has studied several languages, including Spanish, French, Chinese, Russian, Arabic and German.
    Abigail says that she desn’t usually plan when she studies. She cnsiders herself scatterbrained. And she always delays things up t the last minute — this, she says, gives her the mtivatin t really d smething.
    In her free time, Abigail plays hckey and basketball, brwses the Internet, reads, cks and hangs ut with her friends (they are all 17 and 18 years ld). She has als studied music. Her mther says that Abigail’s music lessns have helped her t be a nrmal teen. She believes that Abigail needs t be in a situatin where she has t fail in rder t learn. “She finds playing the pian t be very difficult, but it has made her learn better,” said Nancy. “She can’t always be successful, r she wn’t learn anything! Peple always learn mre frm their failures than frm their successes.”
    4. Abigail spke her first wrd when she was ______.
    A. 15 mnths ldB. 22 mnths ldC. 17 mnths ldD. 18 mnths ld
    5. Why des Abigail’s mther think learning t play the pian is gd fr Abigail?
    A. Because Abigail can make new friends.
    B. Because Abigail can learn smething frm failure.
    C. Because Abigail can learn t play a musical instrument.
    D. Because Abigail can be mtivated and d things quickly.
    6. Which f the fllwing statements is TRUE?
    A. Almst all f Abigail’s classmates are lder than her.
    B. Abigail’s parents read very difficult stries t her in rder t make her a genius.
    C. Abigail started taking classes at an Internatinal Baccalaureate prgram at the age f ten.
    D. Abigail made histry because she became the yungest ever t enter an American university.
    7. Which f the fllwing titles is the mst suitable fr the article?
    A. Rads t SuccessB. Universities in America
    C. Abigail — a Genius GirlD. Difficulty f Making Mistakes
    【答案】4. B5. B6. A7. C
    【解析】
    【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述了天才黑人女孩Abigail的经历,她虽然开始说话的时间比较晚,但是学习能力非常出众,一直是班级里最年轻的学生,兴趣非常广泛,15岁的她最近创造了历史,成为美国大学有史以来最年轻的黑人女学生。
    【4题详解】
    细节理解题。根据第二段中的“She didn’t speak her first wrds until she was 22 mnths ld. (她直到22个月大的时候才会说第一句话)”可知,Abigail在22个月的时候说了第一句话。故选B项。
    【5题详解】
    细节理解题。根据最后一段中的“Her mther says that Abigail’s music lessns have helped her t be a nrmal teen. She believes that Abigail needs t be in a situatin where she has t fail in rder t learn. “She finds playing the pian t be very difficult, but it has made her learn better,” said Nancy. (她的母亲说,Abigail的音乐课帮助她成为一个正常的青少年。她认为Abigail需要经历失败才能学习。“她发现弹钢琴很难,但这使她学得更好,”Nancy说)”可知,母亲认为学习弹钢琴对Abigail有好处是因为她可以经历失败,从中学到一些东西。故选B项。
    【6题详解】
    细节理解题。根据第三段中的“Abigail has always been the yungest persn in her class. (Abigail一直是班上最年轻的学生)”可知,A项“Abigail的同学几乎都比她大”与文意相符。故选A项。
    【7题详解】
    主旨大意题。通读全文可知,文章围绕天才黑人女孩Abigail的经历展开,讲述了她虽然开始说话的时间比较晚,但是学习能力非常出众,一直是班级里最年轻的学生,兴趣非常广泛,15岁的她最近创造了历史,成为美国大学有史以来最年轻的黑人女学生。由此可知,C项“Abigail——天才女孩”契合文章大意,适合作为标题。故选C项。
    C
    One day, King Sisyphus f Crinth was trying t slve the city’s fresh water prblem. He happened t lk up and saw Zeus fly by. The king f gds was carrying a lvely river spirit (小精灵) in his arms.
    “That Zeus,” sighed (叹气) King Sisyphus. “What a truble-maker!”
    Sn after, the river gd Aspus flew by. “Sisyphus! Have yu seen my daughter?” he asked.
    “If yu give my city a surce f fresh water, I will tell yu what I saw,” King Sisyphus shuted back. Immediately, a clear stream (水流) f fresh water appeared.
    “Zeus tk her that way,” the king pinted.
    The king knew Zeus wuld be angry when he fund ut what he had dne. But Crinth badly needed a surce f fresh water. And finally, it had ne.
    Sure enugh, Zeus was very angry. He tld his brther Hades (the gd f the underwrld) t take Sisyphus t the underwrld immediately!
    “When they tell yu I am dead, d nt put a gld cin under my tngue,” King Sisyphus said quietly t his wife. As a gd wife, she did exactly as the king had tld her.
    Because Sisyphus was an imprtant persn, Hades himself met him at the River Styx, the entrance t the underwrld. Because n gld cin was placed under his tngue(舌头), the king arrived as a pr beggar.
    “Where is yur gld cin?” Hades asked. “Hw can yu pay fr a trip acrss the River Styx and arrive in the underwrld?”
    King Sisyphus hung his head in shame. “I had a terrible wife. She didn’t give me anything after I had died.”
    “G right back there and teach that wman sme manners!” Hades raised his vice. He then sent Sisyphus back t Earth. The king became alive again.
    Sisyphus and his wife laughed when he tld her abut the experience. But he never tld it t anyne else. Yu never knw when the gds are listening!
    8. What was Sisyphus was ding when Zeus flew by with a river spirit?
    A. Rebuilding Crinth.B. Chatting with his wife.
    C. Asking Aspus fr help.D. Lking fr a surce f water.
    9. What did Zeus decide t d when he knew what Sisyphus had dne?
    A. Zeus decided t destry Crinth.B. Zeus decided t end Sisyphus’ life.
    C. Zeus decided t make Crinth drier.D. Zeus decided t kill Sisyphus’ wife.
    10. What did ne need in rder t crss the River Styx, accrding t the article,?
    A. A gd wife.B. A glden bat.C. Sme mney.D. Sme water.
    11. Which f the fllwing statements is the mst prbable ending f the stry?
    A. Sisyphus lived happily with his wife.
    B. Sisyphus taught his wife sme manners.
    C. Sisyphus was sent t the underwrld again.
    D. Sisyphus had t find a fresh water surce again.
    【答案】8. D9. B10. C11. A
    【解析】
    【导语】这是一则神话故事。文章主要讲的是发生在科林斯国王Sisyphus 与众神之王宙斯之间的一个故事。
    【8题详解】
    细节理解题。根据文章第一段“One day, King Sisyphus f Crinth was trying t slve the city’s fresh water prblem. He happened t lk up and saw Zeus fly by. The king f gds was carrying a lvely river spirit (小精灵) in his arms.(一天,科林斯国王Sisyphus 试图解决城市的淡水问题。他碰巧抬头看见宙斯飞过。众神之王怀里抱着一个可爱的河神。)”可知众神之王怀里抱着一个可爱的河神飞过时King Sisyphus正在寻找水源。故选D项。
    【9题详解】
    细节理解题。根据文章第七段“Sure enugh, Zeus was very angry. He tld his brther Hades (the gd f the underwrld) t take Sisyphus t the underwrld immediately!(果然,宙斯非常生气。他告诉他的兄弟Hades (冥界之神)立即把Sisyphus带到冥界!)”可知宙斯得知Sisyphus所做的事情后决定让冥界之神处死Sisyphus。故选B项。
    【10题详解】
    细节理解题。根据文章第十段“ “Where is yur gld cin?” Hades asked. “Hw can yu pay fr a trip acrss the River Styx and arrive in the underwrld?”(“你的金币在哪儿?”阎王问。“你怎么能付得起穿越冥河到达阴间的旅费呢?”)”可知为了穿越冥河一个人要有一些钱。故选C项。
    【11题详解】
    推理判断题。根据文章倒数第二段““G right back there and teach that wman sme manners!” Hades raised his vice. He then sent Sisyphus back t Earth. The king became alive again.(“马上回去,给那个女人点规矩!”Hades提高了嗓门。然后他把Sisyphus送回了地球。国王又活过来了。)”以及最后一段“Sisyphus and his wife laughed when he tld her abut the experience. (当Sisyphus 告诉他的妻子这段经历时,他们都笑了。)”可知故事最可能的结局是Sisyphus又活了过来并且与妻子幸福地生活在一起。故选A项。
    D
    The pyramids f Giza(吉萨金字塔) have been timeless(永恒的) symbls f Egyptian culture. But wh actually built them? Fr years, we did nt knw fr sure. But recently an ancient village was discvered near the pyramids. Clse by, there was a cemetery(墓地) where pyramid builders were buried. Frm studying these places, archelgists are nw certain that the pyramids were nt built by slaves r freigners (r aliens!). Instead, rdinary Egyptians built them.
    It tk abut eighty years t build the pyramids. Accrding t archelgists, abut 20,000 t 30,000 peple tk part in the task. The wrkers had different rles. Sme were respnsible fr digging up the rcks that were t be used. Others were tasked with mving them, while anther grup was given the jb f shaping them int blcks. Peple als wrked n different teams, each with its wn name. These teams wuld ften cmpete against each ther t d a jb faster.
    Life fr these wrkers was hard. “We can see that in their skeletns,” says Azza Mhamed Sarry El-Din, a scientist wh has been studying the bdies that were fund in the cemetery. The bnes shw signs f arthritis (关节炎), which prbably develped as a result f having t carry heavy things fr a lng time. Archelgists have als fund many female skeletns in the cemetery. The damage t their bnes is similar t that f the men. Their lives may have been even tugher. Male wrkers wuld n average live t be between the ages f 40 and 45, but wmen wuld nly live t be between the ages f 30 and 35. Hwever, wrkers usually had enugh fd, and they als had gd medical care when they gt sick r hurt.
    The wrk was hard, but the labrers were prud f their wrk. On a wall in Khufu’s Great Pyramid, fr example, a grup f wrkers wrte Friends f Khufu. “It’s because they were nt just building the tmb f their king,” says Egyptian archelgist Zahi Hawass. “They were building Egypt. It was a natinal prject, and everyne was a participant.”
    12. Accrding t the latest discveries in the text, wh built the pyramids in Egypt?
    A. Sme freigners.B. Sme aliens.
    C. Sme rdinary Egyptians.D. Sme slaves.
    13. The underlined wrd “archelgist” (in paragraph 1) prbably means “a persn wh studies ______.”
    A. ancient scietiesB. living things
    C. human behavirD. the uter space
    14. What can we knw abut the pyramid builders frm the last paragraph?
    A. The pyramid builders were lking fr new friends.
    B. The pyramid builders were very angry with their bsses.
    C. The pyramid builders were satisfied with their achievements.
    D. The pyramid builders were in truble because f their bad behavir.
    15. What part f the magazine is the passage prbably taken frm?
    A. Sprts.B. Fashin.
    C. Persnal Feelings.D. Scientific Research.
    【答案】12. C13. A14. C15. D
    【解析】
    【导语】这是一篇说明文。主要介绍了金字塔是由谁建造的,一直以来都是个谜。现在,考古学家们通过研究发现确信金字塔不是由奴隶或外国人(或外星人)建造的。相反,是普通的埃及人建造了它们。
    【12题详解】
    细节理解题。根据第一段中“Frm studying these places, archelgists are nw certain that the pyramids were nt built by slaves r freigners (r aliens!). Instead, rdinary Egyptians built them.”(通过对这些地方的研究,考古学家现在确信金字塔不是由奴隶或外国人(或外星人)建造的。相反,是普通的埃及人建造了它们。)可知,一些普通的埃及人建造了埃及的金字塔。故选C项。
    【13题详解】
    词义猜测题。根据第一段中“But recently an ancient village was discvered near the pyramids. Clse by, there was a cemetery(墓地) where pyramid builders were buried.”(但最近在金字塔附近发现了一个古老的村庄。附近有一个墓地,金字塔建造者就埋葬在那里。)可知,archelgists走访古村落,去发现古时候的东西,了解古文化,由此可知,archelgist指的是“研究古代社会的人”,即考古学家。故选A项。
    【14题详解】
    细节理解题。根据最后一段“The wrk was hard, but the labrers were prud f their wrk. On a wall in Khufu’s Great Pyramid, fr example, a grup f wrkers wrte Friends f Khufu. “It’s because they were nt just building the tmb f their king,” says Egyptian archelgist Zahi Hawass. “They were building Egypt. It was a natinal prject, and everyne was a participant.””(工作很辛苦,但工人们为他们的工作感到自豪。例如,在胡夫大金字塔的一面墙上,一群工人写着“胡夫之友”。埃及考古学家Zahi Hawass说:“这是因为他们不仅仅是在为他们的国王建造坟墓。”“他们在建设埃及。这是一个全国性的项目,每个人都是参与者。”)可知,从最后一段我们可以知道金字塔建造者对他们的成就感到满意。故选C项。
    【15题详解】
    推理判断题。根据文章大意以及第一段“The pyramids f Giza(吉萨金字塔) have been timeless(永恒的) symbls f Egyptian culture. But wh actually built them? Fr years, we did nt knw fr sure. But recently an ancient village was discvered near the pyramids. Clse by, there was a cemetery(墓地) where pyramid builders were buried. Frm studying these places, archelgists are nw certain that the pyramids were nt built by slaves r freigners (r aliens!). Instead, rdinary Egyptians built them.”(吉萨金字塔一直是埃及文化永恒的象征。但到底是谁建造的呢?多年来,我们都不确定。但最近在金字塔附近发现了一个古老的村庄。附近有一个墓地,金字塔建造者就埋葬在那里。通过对这些地方的研究,考古学家现在确信金字塔不是由奴隶或外国人(或外星人)建造的。相反,是普通的埃及人建造了它们。)可知,文章主要讲的是金字塔是由谁建造的,一直以来都是个谜。现在,考古学家们通过研究发现确信金字塔不是由奴隶或外国人(或外星人)建造的。相反,是普通的埃及人建造了它们。由此可知,这是一篇关于科学考古类的文章,所以可推知,这篇文章可能取杂志的科学研究部分。故选D项。
    第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    Fun Ways t Learn English Faster
    Sme peple find it easy t learn English while thers have truble learning it. Hw can yu help yurself lean English? ______16______
    ·Read, read, read.
    One f the easiest things yu can d t learn English faster is t read as much as yu can. ____17____ This will make yur vcabulary better and it will als help yu learn grammar and slang.
    ·Watch mvies.
    Watching mvies will als help yu imprve yur English, by helping yu t hear what it sunds like and als helping yu t learn new wrds. _____18_____Once yu have a basic vcabulary, try t keep the subtitles (字幕) ff and fcus n listening fr the wrds yu d knw and guessing the wrds yu dn’t knw frm what is happening n the screen.
    ·Sing sngs.
    Learning and singing sngs is anther gd way t make yur English better. _____19_____ It will als help increase yur vcabulary. Find a sng yu like, learn it, and learn what the lyrics mean.
    ·_____20_____
    Yu can als just make friends with English language speakers nline and chat, email, and Skype tgether in rder t practise yur English. Yu can talk abut whatever yu want! Yu can find nline friends by jining fan cmmunities r thrugh language-learning cmmunities.
    A. Make a friend.
    B. Jin a fan cmmunity.
    C. Read things all the time.
    D. Yu can start watching with subtitles n.
    E. This will help yu imprve yur prnunciatin.
    F. Newspapers are a gd way t learn the basics f a language.
    G. Here are several tips t make it a little easier and mre interesting t learn English.
    【答案】16. G17. C18. D19. E20. A
    【解析】
    【导语】这是一篇说明文。文章主要向我们介绍了几种快乐学英语的方法。
    【16题详解】
    根据上文“Sme peple find it easy t learn English while thers have truble learning it. Hw can yu help yurself lean English?(有些人觉得学英语很容易,而另一些人却觉得很难。如何帮助自己学习英语?)”以及文章主要向我们介绍了几种快乐学英语的方法。故G选项“这里有几个小贴士可以让学习英语变得更容易、更有趣”符合语境,故选G。
    【17题详解】
    根据上文“One f the easiest things yu can d t learn English faster is t read as much as yu can.(为了更快地学习英语,最简单的事情之一就是尽可能多地阅读)”可知,上文提到了多阅读,说明阅读可以有助于学英语。而C项“一直读东西”符合语境,其中Read 与前文对应。故选C。
    【18题详解】
    根据后文“Once yu have a basic vcabulary, try t keep the subtitles ff and fcus n listening fr the wrds yu d knw and guessing the wrds yu dn’t knw frm what is happening n the screen.(一旦你掌握了基本的词汇,试着关掉字幕,专注于听你知道的单词,并根据屏幕上发生的事情猜测你不知道的单词)”可知,后文提到了掌握了基本的词汇,就根据屏幕上发生的事情猜测你不知道的单词,故本句是建议看字幕情况下看电影。而D项“你可以打开字幕开始观看”符合语境,与后文形成转折关系,其中subtitles 与后文对应。故选D。
    【19题详解】
    根据后文“It will als help increase yur vcabulary. Find a sng yu like, learn it, and learn what the lyrics(歌词)mean.(这也有助于增加你的词汇量。找到一首你喜欢的歌,学习它,并了解歌词的含义)”可知,本句主要在说明唱歌的好处,故E项“这将帮助你提高发音”符合语境,其中This will help 与后文It will als help 对应。故选E。
    【20题详解】
    根据后文“Yu can als just make friends with English language speakers nline and chat, email, and Skype tgether in rder t practise yur English. Yu can find nline friends by jining fan cmmunities r thrugh language-learning cmmunities.(你也可以在网上和说英语人交朋友,一起聊天、发电子邮件和Skype,练习英语。你可以通过加入粉丝社区或通过语言学习社区找到在线朋友)”可知,本段的主旨是通过交友来提高英语。而A项“交个朋友”符合语境,其中Make a friend与后文 make friends对应。故选A。
    第三部分语言运用(共两节,满分30分)
    第一节 (共15小题,每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
    I jined a language exchange prgram nline last year and had the chance t meet Lucy, a girl frm England. We gradually became ____21____ with each ther. At first, it was ____22____ t talk t smene I had never met befre, but as time went by, ur cnversatins cntinued ____23____ .
    Being a teenager culd be challenging, but having smene like Lucy, wh ____24____ me even frm thusands f miles away, made it easier. Hwever, little did I knw that she had been fighting with depressin fr many years. When she finally pened up and shared her ____25____ with me, I was bth shcked and grateful that she ____26____ me enugh t tell me that.
    Frm that day n, I tried t ____27____ her regularly and encuraged her t seek prfessinal help. Finally, Lucy started seeing a dctr, and then she made prgress in ____28____ her cnditin. But later, with increased learning tasks, we bth became ____29____, s ur cnversatins became less frequent. One Sunday night, I surfed the Internet and fund that Lucy had cleaned up all her scial media psts. I was anxius and tried t ____30____ her, but there was n respnse. I cmpletely ____31____ her. Weeks turned int mnths, and I gave up the ____32____ f hearing frm her again. Surprisingly, Lucy sent me an email ne day. In her message, she aplgised and explained her sudden ____33____. Als, she thanked me fr my help during her darkest mments. Her wrds tuched my heart, and I realized the influence ur ____34____ had made n bth f us.
    Even thugh we are ____35____ by distance and time znes, ur friendship remains strng and cntinues t thrive.
    21. A. angryB. strictC. disappintedD. familiar
    22. A. strangeB. inspiringC. luckyD. wise
    23. A. secretlyB. naturallyC. helplesslyD. dubtfully
    24. A. supprtedB. respectedC. judgedD. surveyed
    25. A. adventureB. struggleC. suggestinD. perfrmance
    26. A. prtectedB. satisfiedC. trustedD. influenced
    27. A. search frB. cmmunicate withC. turn dwnD. depend n
    28. A. frgettingB. prvingC. explainingD. managing
    29. A. busierB. smarterC. weakerD. safer
    30. A. encurageB. praiseC. cntactD. accept
    31. A. std frB. kept away frmC. tk afterD. lst track f
    32. A. hpeB. traditinC. chiceD. risk
    33A. instructinB. absenceC. failureD. cmment
    34. A. persnalityB. cnfidenceC. creativityD. cnnectin
    35. A. warnedB. cheatedC. separatedD. surprised
    【答案】21. D22. A23. B24. A25. B26. C27. B28. D29. A30. C31. D32. A33. B34. D35. C
    【解析】
    【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了作者加入了一个在线语言交换项目,认识了英国女孩露西,两人逐渐熟悉,互相支持,建立了深厚的友谊。
    【21题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:我们渐渐熟悉了彼此。A. angry生气的;B. strict严格的;C. disappinted失望的;D. familiar熟悉的。根据后文“as time went by, ur cnversatins cntinued”可知,对话继续了下去,两人渐渐熟悉了,故选D。
    【22题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:起初,和一个我从未见过的人说话很奇怪,但随着时间的流逝,我们的谈话自然地继续着。A. strange奇怪的;B. inspiring鼓舞人心的;C. lucky幸运的;D. wise明智的。根据后文“t talk t smene I had never met befre”以及常识,和一个从未见过的人说话很奇怪。故选A。
    【23题详解】
    考查副词词义辨析。句意:起初,和一个我从未见过的人说话很奇怪,但随着时间的流逝,我们的谈话自然地继续着。A. secretly秘密地;B. naturally自然地;C. helplessly无助地;D. dubtfully怀疑地。根据上文“but as time went by, ur cnversatins cntinued”指随着时间的流逝,谈话自然地继续着。故选B。
    【24题详解】
    考查动词词义辨析。句意:作为一个青少年可能是充满挑战的,但有像露西这样的人,即使在千里之外也支持我,这让我变得更容易。A. supprted支持;B. respected尊重;C. judged判断;D. surveyed调查。根据后文“me even frm thusands f miles away, made it easier”可知,作者的生活因为露西的支持变得容易了。故选A。
    【25题详解】
    考查名词词义辨析。句意:当她最终敞开心扉,和我分享她的挣扎时,我既震惊又感激,因为她足够信任我,愿意告诉我这些。A. adventure冒险;B. struggle挣扎;C. suggestin建议;D. perfrmance表现。呼应上文“Hwever, little did I knw that she had been fighting with depressin fr many years.(然而,我不知道的是,她已经与抑郁症抗争了多年)”可知,露西分享自己和抑郁症的挣扎,故选B。
    【26题详解】
    考查动词词义辨析。句意:当她最终敞开心扉,和我分享她的挣扎时,我既震惊又感激,因为她足够信任我,愿意告诉我这些。A. prtected保护;B. satisfied满足;C. trusted信任;D. influenced影响。根据后文“enugh t tell me that”可知,露西愿意敞开心扉是因为信任作者。故选C。
    【27题详解】
    考查动词短语辨析。句意:从那天起,我试着定期和她沟通,鼓励她寻求专业帮助。A. search fr寻找;B. cmmunicate with交流;C. turn dwn拒绝;D. depend n依靠。根据后文“her regularly and encuraged her t seek prfessinal help”可知,作者试着定期和她沟通,鼓励她寻求专业帮助。故选B。
    【28题详解】
    考查动词词义辨析。句意:最后,露西开始看医生,然后她在控制病情方面取得了进展。A. frgetting忘记;B. prving证明;C. explaining解释;D. managing管理,控制。根据上文“Finally, Lucy started seeing a dctr, and then she made prgress in”此处指开始看医生,抑郁症病情得到了控制,manage此处表示“控制”,符合语境。故选D。
    【29题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:但后来,随着学习任务的增加,我们都变得更忙了,所以我们的谈话变得不那么频繁了。A. busier更忙的;B. smarter更聪明的;C. weaker更虚弱的;D. safer更安全的。根据上文“with increased learning tasks”可知,学习任务增加,变得更忙碌了。故选A。
    【30题详解】
    考查动词词义辨析。句意:我很着急,试着联系她,但没有回应。A. encurage勇气;B. praise赞美;C. cntact联系;D. accept接受。根据后文“her, but there was n respnse”可知,作者尝试联系露西,但没有回应。故选C。
    【31题详解】
    考查动词短语辨析。句意:我完全找不到她了。A. std fr代表;B. kept away frm避免;C. tk after照顾;D. lst track f失去联系。上文“but there was n respnse.”提到露西没有回应,到后来完全和露西失去了联系。故选D。
    【32题详解】
    考查名词词义辨析。句意:几个星期过去了,几个月过去了,我放弃了再次收到她来信的希望。A. hpe希望;B. traditin传统;C. chice选择;D. risk风险。根据上文“Weeks turned int mnths, and I gave up the”可知,过去了很久,作者放弃了和对方联系上的希望。故选A。
    【33题详解】
    考查名词词义辨析。句意:她在邮件中道歉并解释了她突然缺席的原因。A. instructin指导;B. absence缺席;C. failure失败;D. cmment评论。根据上文“Weeks turned int mnths, and I gave up the”可知,露西消失了好几个月,在邮件里解释了原因。故选B。
    【34题详解】
    考查名词词义辨析。句意:她的话触动了我的心,我意识到我们的关系对我们俩的影响。A. persnality个性;B. cnfidence自信;C. creativity创造性;D. cnnectin联系,关系。根据上文可知作者和露西建立深厚的友谊,故此处指这段关系对两人的影响。故选D。
    【35题详解】
    考查动词词义辨析。句意:尽管我们隔着遥远距离和不同的时区,但我们的友谊依然牢固,并将继续茁壮成长。A. warned警告;B. cheated欺骗;C. separated分开;D. surprised使惊讶。根据后文“by distance and time znes”可知,两人被距离和时区分隔开了。故选C。
    第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空自处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    In mdern sciety, many traditinal Chinese festivals are becming less and less ppular. Hwever, these traditinal festivals are an imprtant part f Chinese culture, ______36______teach us a lt abut ur natin’s histry. S we must prtect and maintain them. The Dragn Bat Festival, fr example, _____37_____ (celebrate) in hnur f Qu Yuan, ______38______ great pet living in the Warring States perid f ancient China. Prmting traditinal festivals ______39______(help) t spread such knwledge abut ur natinal histry. Mrever, traditinal festivals enable us ______40______ (learn) mre abut fine Chinese values. The full mn n the festival is cnsidered t stand fr family tgetherness and family members will cme back hme even if they live very far away.
    By ______41______ (bserve) these festivals, yunger generatins learn t hnur fine Chinese values. ______42______(final), traditinal festivals are a surce f natinal pride and help shape ur natinal identity. Traditinal festivals tell us wh we are and fill us with pride in being Chinese and they have a great impact ______43______ millins f peple wh want t learn ______44______ (much) abut China. Traditinal festivals have been passed dwn t us frm previus generatins. Every ne f us shuld have a strng sense f _______45_______(respnsible) t prtect them fr the future generatins.
    【答案】36. which
    37. is celebrated
    38. a39. helps
    40. t learn
    41. bserving
    42. Finally
    43. n##upn
    44. mre45. respnsibility
    【解析】
    【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了传统节日的重要意义,通过庆祝这些节日,年轻一代学会了尊重中国的优良价值观。我们每个人都应该有强烈的责任感来保护传统节日。
    【36题详解】
    考查定语从句。句意:然而,这些传统节日是中国文化的重要组成部分,它教会了我们很多关于我们民族的历史。此处非限制性定语从句修饰先行词these traditinal festivals,在从句中作主语,指物,故填which。
    【37题详解】
    考查时态语态。句意:例如,端午节是为了纪念屈原而庆祝的,屈原是中国古代战国时期的一位伟大诗人。主语与谓语构成被动关系,陈述客观事实用一般现在时的被动语态,主语为The Dragn Bat Festival,谓语用单数。故填is celebrated。
    【38题详解】
    考查冠词。句意:例如,端午节是为了纪念屈原而庆祝的,屈原是中国古代战国时期的一位伟大诗人。pet为泛指,且great是发音以辅音音素开头的单词。故填a。
    【39题详解】
    考查主谓一致。句意:推广传统节日有助于传播有关我们民族历史的知识。陈述客观事实用一般现在时,主语为动名词短语,谓语用三单形式。故填helps。
    【40题详解】
    考查非谓语动词。句意:此外,传统节日使我们能够更多地了解中国的优良价值观。短语enable sb. t d sth.表示“使某人能做某事”。故填t learn。
    41题详解】
    考查非谓语动词。句意:通过庆祝这些节日,年轻一代学会了尊重中国的优良价值观。作介词by的宾语,应用动名词形式。故填bserving。
    【42题详解】
    考查副词。句意:最后,传统节日是民族自豪感的源泉,有助于塑造我们的民族认同。修饰后文句子应用副词finally,首字母大写。故填Finally。
    【43题详解】
    考查介词。句意:传统节日告诉我们我们是谁,让我们为自己是中国人而感到自豪,它们对数百万想要更多地了解中国的人产生了巨大的影响。表示“对……有巨大影响”短语为have a great impact n/upn。故填n/upn。
    【44题详解】
    考查比较级。句意:传统节日告诉我们我们是谁,让我们为自己是中国人而感到自豪,它们对数百万想要更多地了解中国的人产生了巨大的影响。结合语境,此处表示“了解更多”,应用比较级mre。故填mre。
    【45题详解】
    考查名词。句意:我们每个人都应该有强烈的责任感来保护他们的后代。表示“责任感”短语为a sense f respnsibility,故填名词respnsibility作宾语。故填respnsibility。
    第四部分写作(共两节,满分40分)
    第一节(满分15分)
    46. 假如你是高一学生李华,你校英语阅读社 (English Reading Club)正在招募(recruit) 新成员,你非常渴望加入。请你用英语写一封申请信,内容包括:
    1. 写信目的;
    2. 加入英语阅读社的原因;
    3. 希望获准。
    注意:
    1.写作词数应为80个左右;
    2.请按照以下格式在答题卡的相应位置作答。
    Dear Sir/ Madam,
    My name is Li Hua, a freshman in ur schl.
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Yurs,
    Li Hua
    【答案】Dear Sir/ Madam,
    I’m Li Hua, a freshman in ur schl. Learning the English Reading Club is recruiting new members, I am writing t apply t be ne f them.
    Reading classics can nt nly give me a deep insight int histry and culture but braden my hrizns. The club, therefre, becmes what I’m eager t jin. Fr ne thing, challenging t read bks in the riginal will definitely imprve my English level. Fr anther, I can make mre like-minded friends, participate in its activities and cntribute my ideas. Understanding the respnsibilities that cme with membership, I assure yu f my cmmitment and active participatin.
    I wuld appreciate it if yu culd cnsider my applicatin. Lking frward t yur early reply.
    Yurs,
    Li Hua
    【解析】
    【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生对于你校英语阅读社 (English Reading Club)正在招募(recruit) 新成员这一情况,你非常渴望加入,用英语写一封申请信。
    【详解】1.词汇积累
    拓宽:braden→ widen
    渴望做某事:be eager t d→ desire t d
    提高,增强:imprve→ enhance
    参加:participate in→ taking part in
    2.句式拓展
    简单句变复合句
    原句:Learning the English Reading Club is recruiting new members, I am writing t apply t be ne f them.
    拓展句:Because I learn the English Reading Club is recruiting new members, I am writing t apply t be ne f them.
    【点睛】【高分句型1】Understanding the respnsibilities that cme with membership, I assure yu f my cmmitment and active participatin.(运用了that引导定语从句和现在分词形式作状语。)
    【高分句型2】I wuld appreciate it if yu culd cnsider my applicatin.(运用了连词if引导的条件状语从句。)
    第二节(满分25分)
    47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    After filling ut fifty applicatins, ging thrugh fur interviews, and winning ne ffer, I tk what I culd get — a teaching jb at what I cnsidered a distant wild area: western New Jersey. My characteristic ptimism was alive nly when I reminded myself that I wuld be ding what I had wanted t d since I was furteen — teaching English.
    Schl started. I was teaching English. I wrked hard, taking time ff nly t eat and sleep. And then there was my sixth-grade class wh were nly six years yunger than me. I was struggling in my wrk as a yung idealistic teacher. I wanted t make literature cme alive and t prmte a lve fr the written wrd. The students wanted t thrw spitballs (纸团)and whisper dirty wrds in the back f the rm.
    In cllege, I had been taught that a successful educatr shuld ignre bad behavir. S I did, cnfident that, as the textbk had said, the bad behavir wuld disappear as I gave my students psitive attentin. But in fact, humans, particularly teenagers, rarely seem reasnable. By the time my bss, wh was als my taskmaster, knwn t be the strictest, mst demanding, mst quick t fire inexperienced teachers, came int the classrm t bserve me, the students exhibited very little gd behavir t praise.
    My bss sat in the back f the rm. The bys in the class were making animal nises, hitting each ther while the girls filed their nails r read magazines. I just pretended it all wasn’t happening and went n lecturing and tried t ask sme inspiring questins. My bss, sitting in the back f the rm, seemed t be grwing bigger and bigger. After twenty minutes, he left silently. Visins f unemplyment marched befre my eyes. I felt mildly prud that I gt thrugh the rest f class withut crying, but at my next free perid, I had t face him.
    注意:1.续写词数应为150左右;
    2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    Paragraph 1:
    After class, I walked t his ffice, tk a deep breath and pened the dr.
    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Paragraph 2:
    Inspired by his advice, I walked tward the classrm, determined t make a change.
    _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【答案】After class, I walked t his ffice, tk a deep breath and pened the dr. My bss was sitting in his chair with a pker face, gazing at me silently. I said nthing, wndering if he wuld fire me right away. He handed me an envelpe, which added t my anxiety at that mment. Hwever, my eyes were wide pen when I pened it and read the letter. It was nt an unemplyment letter but a letter with several suggestins abut my teaching, ne f which was highlighted in red: An educatr shuld respect students’ feelings. Almst immediately, a surge f warmth rse inside me.
    Inspired by his advice, I walked tward the classrm, determined t make a change. As the bell rang, I std n the platfrm, eyes wandering acrss the classrm. I cleared my thrat and annunced, “Bys and girls, let’s begin with what yu think abut my literature lessn.” Suddenly, a cmplete silence fell ver the class. Each student lifted their head and cast me a puzzled lk. Flashing a smile, I encuraged, “Anything yu’d like t say is welcmed!” At this, a ripple f excitement spread thrugh the classrm. The literature class sn amazingly came t life thanks t their brilliant vices. It was at that time that I fully understd what my bss tld me: respecting the students instead f ignring them will make a difference.
    【解析】
    【导语】本文以事件为线索展开,讲述了我大学毕业以后在新泽西州西部的一所学校担任英语老师,尽管我很努力在教书,学校的同学们还是不为所动,最后导致我的老板很生气。但是出乎意料的是老板给了我中肯的建议,让我明白教育者要尊重学生的感受,于是我开始改变自己的教学,最终使课堂再次活跃起来的故事。
    【详解】1.段落续写:
    ①由第一段首句内容“下课后,我走到他的办公室,深吸一口气,打开了门。”可知,第一段可描写我觉得自己表现不好以为要失业的时候,老板给了我中肯的建议。
    ②由第二段首句内容“在他的建议的启发下,我走向教室,决心做出改变。”可知,第二段可描写我在老板的启发下改进教学后取得的成果。
    2.续写线索:担心被解雇——老板给出建议——改进教学——取得成果——感悟
    3.词汇激活
    行为类
    ① 盯着:gaze at/stare at
    ② 宣布:annunce/declare
    ③鼓励:inspire/encurage
    情绪类
    ①焦虑:anxiety/wrry
    ②迷惑的:puzzled/cnfused
    【点睛】
    [高分句型1]Hwever, my eyes were wide pen when I pened it and read the letter.(由连词when引导的时间状语从句)
    [高分句型2]He handed me an envelpe, which added t my anxiety at that mment. (由关系代词which引导非限制性定语从句)
    相关试卷

    四川省南充市嘉陵第一中学2023-2024学年高一上学期12月月考英语试题(Word版附解析): 这是一份四川省南充市嘉陵第一中学2023-2024学年高一上学期12月月考英语试题(Word版附解析),共20页。试卷主要包含了 考试结束后,请将答题卡交回, Wh tk the pht?, What did Mr等内容,欢迎下载使用。

    四川省南充市高级中学2023-2024学年高一上学期期中英语试题(Word版附解析): 这是一份四川省南充市高级中学2023-2024学年高一上学期期中英语试题(Word版附解析),共22页。试卷主要包含了考试结束后,将答题卡交回等内容,欢迎下载使用。

    四川省南充市高级中学2023-2024学年高二上学期期中英语试题(Word版附解析): 这是一份四川省南充市高级中学2023-2024学年高二上学期期中英语试题(Word版附解析),共23页。试卷主要包含了考试结束后,将答题卡交回等内容,欢迎下载使用。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        还可免费领教师专享福利「樊登读书VIP」

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map