|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期末考试英语试题含解析
    立即下载
    加入资料篮
    2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期末考试英语试题含解析01
    2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期末考试英语试题含解析02
    2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期末考试英语试题含解析03
    还剩25页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期末考试英语试题含解析

    展开
    这是一份2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期末考试英语试题含解析,共28页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。

     青铜峡市宁朔中学 吴忠中学青铜峡分校
    2021-2022学年第二学期 高二年级英语期末试卷
    第一部分 听力(共两节,满分30分)
    第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    1. What color pants does the woman like best?
    A. Brown B. Blue C. Grey.
    2. What does the man want the woman to do?
    A. Change the tablecloths B. Wash the dishes C. Collect the basket.
    3. Where are the photos?
    A. On the bookshelf. B. On the table C. On the TV.
    4. What are the speakers mainly talking about?
    A. A restaurant B.A paper. C.A person.
    5. How does the woman sound?
    A. Excited B.Frightened C. Confused
    第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白,选出最佳选项。
    听第6段材料,回答第6、7题。
    6. What is the man suffering from?
    A. A headache B. A fever C. A runny nose
    7. What will the man do next?
    A. Visit a doctor B.Go to his office. C. Make a phone cal
    听第7段材料,回答第8、9题。
    8. What is the woman' s plan for tomorrow?
    A. To meet a friend B.To see a dentist C.To work on a website
    9. When will the woman help the man?
    A. On Monday B. On Tuesday C. On Wednesday.
    听第8段材料,回答第10至12题。
    10. What is Arrow Agency?
    A. An electronics company. B. An advertising company C. An IT company
    11. What is the woman’s job?
    A. Selling products. B. Designing webs. C. Writing ads
    12. What is the probable relationship between the speakers?
    A. Friends B. Co-workers C. Strangers
    听第9段材料,回答第13至16题。
    13. Where did the man want to go at first?
    A. Rhodes B. Cyprus C. Crete
    14. What does the woman say about the Summer Hotel?
    A. It' s new B. It s quiet C. It s busy.
    15. Which is a four-star hotel?
    A. The Ocean Hotel. B. The Spring Hotel. C The Summer Hotel
    16. How far is the Spring Hotel from the beach?
    A. About one mile B. About two miles. C. About three miles
    听第10段材料,回答第17至20题
    17. How long is Main Canteen open every day?
    A. For three hours B. For four hours C. For five hours
    18. What is the biggest advantage of the Corner Cafe?
    A. It offers free Internet B. It has nice chairs C. It has various food
    19. How much is a meal in the Theatre bar?
    A. About£1.50. B. About£2.30 C. About£3.00
    20. What can students do on Fridays?
    A. Try special drinks B. See drum performances C. Enjoy jazz concerts.
    第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)
    第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
    A
    Whether you are hoping to relax or you are looking forward to staying active in vacation, seeking out great hikes is a good choice. If you are planning a trip to southern California, or you live in San Diego, now it is time to search for new hiking trails (路线). Here are some of the most popular hikes in San Diego.
    Cedar Greek Falls
    For this hike, you’ll hike from the Cedar Creek Falls to the Devil's Punch Bowl, which is a pool at the base of Cedar Creek Falls. It can really heat up in the summer, and it is hard to hike, so be sure to pack lots of water and protein-filled snacks.
    Cuyamaca Peak (顶峰)
    The peak is in Cuyamaca Rancho State Park, and you’ll see plenty of snow-capped trees if you do this hike in the winter. There are 37 trails in the state park, but you’ll want to stick to Azalea Glen Loop. It’s a difficult seven-mile hike that will bring you right to Cuyamaca Peak.
    Cowles Mountain
    It is well known that Cowles Mountain is the highest point in San Diego—so it’s worth visiting for the fact that you can see Mexico from the peak. The three-mile hike is quite difficult. If you are willing to wake up before the sun, Cowles Mountain is a beautiful spot to watch the sunrise. It’s one of San Diego’s most popular hikes, so starting early might also help avoid the crowds.
    Swami’s Beach
    Take the trail from Swami’s Beach to Cardiff Beach and you will experience impressive ocean views and the smooth sound of waves crashing onto the sand. As an easy out-and-back hike, the path is accessible (可进入的) from Swami’s Beach and is about three miles in total.
    1. What do you need to take if you choose the Cedar Creek Falls?
    A. A raincoat. B. An umbrella.
    C. Food and water. D. A hat and a map.
    2. What is Cowles Mountain famous for?
    A. The difficult hiking trail. B. Being the peak in San Diego.
    C. The beautiful sunrise. D. The great length of the trail.
    3. Which hiking trail will you choose if you want to see the sea?
    A. Cedar Greek Falls. B. Cuyamaca Peak.
    C. Cowles Mountain. D. Swami’s Beach.
    【答案】1. C 2. B 3. D
    【解析】
    【分析】本文为一篇应用文,介绍了圣地亚哥一些最受欢迎的徒步路线。
    【详解】1.细节理解题。根据原文Cedar Greek Falls中关键句“It can really heat up in the summer, and it is hard to hike, so be sure to pack lots of water and protein-filled snacks.”(夏天的时候真的很热,而且很难徒步旅行,所以一定要带很多水和富含蛋白质的零食。)可知,选择Cedar Creek Falls需要带食物和水。故选C项。
    2.细节理解题。根据原文Cowles Mountain中关键句“It is well known that Cowles Mountain is the highest point in San Diego—so it's worth visiting for the fact that you can say Mexico from the peak.”(众所周知,考尔斯山是圣地亚哥的最高点——所以它值得一游,因为你可以从山顶俯瞰墨西哥。)可知,Cowles Mountain因是圣地亚哥的顶峰而著名。故选B项 。
    3.细节理解题。根据原文Swami’s Beach中关键句“Take the trail from Swami’s Beach to Cardiff Beach and you will experience impressive ocean views and the smooth sound of the waves crashing onto the sand.”(从斯瓦米海滩走到卡迪夫海滩,你会体验到令人印象深刻的海景和海浪拍打沙滩的声音。)可知,如果想要看海,应该选择Swami’s Beach徒步路线。故选D项。
    B
    More homeowners arc using solar panels as a more environmentally friendly energy source. But solar panels work best when the sun shines directly on them, which means they’re only working at their full potential for one or two hours of the day.
    A team of students at Santa Clara University have found a more efficient way to harvest the sun’s energy. They designed and built a solar powered tiny house on a revolving (旋转的) platform that moves with the sun. “By revolving to face the sun, the house’s solar panels are able to collect about 30% more energy than others of the same size,” one of its creators says.
    The design, called rEvolve, won the first place at the second annual Tiny House Competition in October. The goal of the competition is to select the best zero-net energy (零能源) tiny house.
    They built the first rEvolve house for San Francisco-based non-profit Operation Freedom Paws (OFP) which matches disabled soldiers with service dogs. After the competition, they donated the structure to the organization, which will use it as temporary housing for soldiers visiting the Bay Area. OFP normally pays for hotels for participating soldiers, since its training program takes 48 weeks. The 15 students designed the rEvolve house to revolve in 12 hours (about the same time it takes the sun to go across the sky). That way, the panels always face the solar rays that hit them.
    The house has eight 330-watt solar panels, and stores electricity in 83-amp-hour batteries. During the winter when there’s less sunlight, the house uses the batteries’ stored energy. Once the batteries are dead (they have an eight-year guarantee), they can be recycled and turned into new ones.
    4. What is the problem with solar panels?
    A. They don’t last long enough.
    B. They only work when the sun shines directly.
    C. They are not environmentally friendly enough.
    D. They work at their full potential for a short time.
    5. What is so special about rEvolve?
    A. It is popular with disabled soldiers.
    B. It turns to face the sun for 12 hours a day.
    C. It is equipped with more efficient batteries.
    D. It can store enough solar energy in 12 hours.
    6. What does the author mean by “harvest” in paragraph 2?
    A. Waste. B. Produce. C. Absorb. D. Release.
    7. What do we know about the rEvolve house from the last paragraph?
    A. It works well all year round.
    B. It doesn’t work well in winter.
    C. Its batteries can be changed for free.
    D. Its batteries work for 8 years at least.
    【答案】4. D 5. B 6. C 7. A
    【解析】
    【导语】本文是一篇说明文,主要讲的是美国圣塔克拉拉大学的学生们发明了一种能够跟随太阳转动的太阳能房屋,它极大地提高了太阳能的利用率。
    【4题详解】
    细节理解题。根据第一段的“But solar panels work best when the sun shines directly on them, which means they’re only working at their full potential for one or two hours of the day.(但太阳能电池板在阳光直射时工作得最好,这意味着它们一天中只有一到两个小时发挥最大潜能。)”可知,太阳能电池板的问题是他们在短时间内充分发挥自己的潜力。故选D。
    5题详解】
    细节理解题。根据第二段中的“a solar powered tiny house on a revolving (旋转的) platform that moves with the sun(一个太阳能驱动的小房子,它坐落在一个随太阳旋转的平台上)”和倒数第二段的“The 15 students designed the rEvolve house to revolve in 12 hours(这15名学生设计的旋转房屋可以在12小时内旋转)”可知,rEvolve的特别之处在于每天有12个小时面向太阳。故选B。
    【6题详解】
    词句猜测题。根据文章第二段的“By revolving to face the sun, the house’s solar panels are able to collect about 30% more energy than others of the same size(通过面向太阳旋转,该住宅的太阳能电池板能够比其他同等大小的太阳能电池板多收集30%的能量)”可知,圣塔克拉拉大学的学生们发现了一种更有效的方法来吸收太阳能,划线词harvest的意思是“吸收”,和Absorb意思相近,故选C。
    【7题详解】
    推理判断题。根据最后一段的“The house has eight 330-watt solar panels, and stores electricity in 83-amp-hour batteries. During the winter when there’s less sunlight, the house uses the batteries’ stored energy. Once the batteries are dead (they have an eight-year guarantee), they can be recycled and turned into new ones.(这栋房子有8块330瓦的太阳能电池板,并将电力储存在83安培小时的电池中。在阳光较少的冬天,房子会使用电池储存的能量。一旦电池用完(它们有八年的保修期),就可以回收并制成新的电池。)”可知,它整年都能很好地工作。故选A。
    C
    Teenagers who talk on the cell phone a lot, and hold their phones up to their right ears, score worse on one type of memory test. That’s the finding of a new study. That memory impairment might be one side effect of the radiation (放射线) that phones use to keep us connected while we’re on the go.
    Nearly 700 Swiss teens took part in a test of figural memory. This type helps us remember abstract (抽象的) symbols and shapes, explains Milena Foerster. The teens took memory tests twice, one year apart. Each time, they had one minute to remember 13 pairs of abstract shapes. Then they were shown one item from each pair and asked to match it with one of the five choices. The study volunteers also took a test of verbal memory. That’s the ability to remember words. The two memory tests are part of an intelligence test. The researchers also surveyed the teens on how they use cell phones. And they got call records from phone companies. The researchers used those records to figure out how long the teens were using their phones. This allowed the researchers to work out how big a radiation exposure (接触) each person could have got while talking.
    A phone user’s exposure to the radiation can differ widely. Some teens talk on their phones more than others. People also hold their phones differently. If the phone is close to the ear, more radiation may enter the body, Foerster notes. Even the type of network signal that a phone uses can matter. Much of Switzerland was using an older “second-generation” type of cell phone networks, the study reports. Many phone carriers (通讯公司) have moved away from such networks. And more companies plan to update their networks within the next few years.
    The teens’ scores in the figural memory tests were roughly the same from one year to the next. But those who normally held their phones near the right ears, and who were also exposed to higher levels of radiation, scored a little bit worse after a year. No group of teens showed big changes on the verbal memory test. Why might one type of memory be linked to cell phone use, but not another? Foerster thinks it could have to do with where different memory centers sit in the brain. The site that deals with the ability to remember shapes is near the right ear.
    8. According to Paragraph 2, which of the following is TRUE?
    A. The teens took two types of memory tests four times in total.
    B. The teens needed to report the average time spent on their phones.
    C. Researchers paid little attention to the teens’ habits of using phones.
    D. The teens’ ability of remembering words is shown in figural memory test.
    9. What can we infer from Paragraph 3?
    A. How people hold their phones has no effect on their bodies.
    B. Phone users can make more money with new networks.
    C. The cell phone network type has little to do the cell phone use.
    D. Radiation levels are affected by the cell phone network types.
    10. According to the study, teens who use their phones to their right ears a lot do worse in ________.
    A. matching numbers B. reading signals
    C. remembering shapes D. learning words
    11 What might be the best title for the text?
    A. Cell phone use and safety warnings
    B. Facts about cell phone use at school
    C. Dangerous levels of cell phone use among teens
    D. Teen’s cell phone use linked to memory problems
    【答案】8. A 9. D 10. C 11. D
    【解析】
    【分析】这是一篇说明文。一项新研究发现记忆损伤可能是手机辐射的副作用之一,文章同时说明了这项研究进行的过程,以及辐射水平受手机网络类型的影响和经常使用手机右耳的青少年在记忆形状方面做得更差。
    【8题详解】
    细节理解题。根据第二段中The teens took memory tests twice, one year apart.可知这些青少年总共参加了四次两种类型的记忆测试。故选A。
    【9题详解】
    推理判断题。根据第三段中Even the type of network signal that a phone uses can matter.(甚至是手机使用的网络信号的类型也很重要。)可知辐射水平受手机网络类型的影响。故选D。
    【10题详解】
    细节理解题。根据最后一段中The teens’ scores in the figural memory tests were roughly the same from one year to the next. But those who normally held their phones near the right ears, and who were also exposed to higher levels of radiation, scored a little bit worse after a year.(这些青少年在图形记忆测试中的分数,一年比一年大致相同。但那些正常情况下把手机放在右耳附近的人,以及那些暴露在高水平辐射下的人,一年后的得分要低一些。)可知根据这项研究,经常使用手机右耳的青少年在记忆形状方面做得更差。故选C。
    【11题详解】
    主旨大意题。根据文章第一段中Teenagers who talk on the cell phone a lot, and hold their phones up to their right ears, score worse on one type of memory test. That’s the finding of a new study.(在一项记忆测试中,经常打电话、把手机举到右耳的青少年得分更低。这是一项新研究的发现。)以及文章主要内容主要围绕着青少年使用手机与记忆问题有关的问题。故选D。
    D
    The global population growing, the climate is warming, and, no surprise, the demand for energy is steadily increasing. We need to use less energy in any way that we can.
    German design student Tobias Tribenbacher, from the University of the Arts Berlin, has created a street light called Papilio in response to global sustainability initiatives, saying that he initially chose to create a city-facing streetlight due to such lights’ role in tight pollution.
    Papilio can be mounted to walls or set up as a freestanding lantern. The lamp should ideally be placed between three to six metres above ground, where ground-level winds are the strongest. The lamp is shaped like a pinwheel that acts as a wind turbine (涡轮), catching the wind to produce its own energy. It also has a rechargeable battery that stores electricity, so the lamp can operated even on less windy days.
    Another key component of the lamp is the light itself. The warm- colored light doesn’t draw the attention of insects, and it uses an infrared(红外线的)sensor so that the light is only started by nearby motion, reducing its contribution to light pollution.
    Aside from saving public space and beautifying streets, the streetlight’s design is also a visual signal of clean energy in action.“Design not only determines how street lights are working. It can also shape our attitude towards them and consequently affect how we use them,” Tobias Tribenbacher says.“Because energy creation is often an invisible process, projects such as these help the production of electricity become comprehensible.”
    The lamp’s ability to change wind power into electricity can also be a huge benefit to naturally windy areas. And since it doesn’t require any electrical infrastructure (基础设施), there will be an opportunity to fix the street lights in remote settings or places where infrastructure innovations can be cost-prohibitive.
    Just as lanterns create the character of streets and squares, Papilio is envisioned as a public sustainability statement that motivates residents to take part in transforming our cities into climate-friendly, future-proof environments.
    12. Why did Tribenbacher choose to create the street light?
    A. To tackle light pollution.
    B. To reduce biodiversity loss.
    C. To beautify the city he lives in.
    D. To draw public attention to waste.
    13. Which of the following is the feature of the street light?
    A. It occupies a large space.
    B. It can be fixed anywhere.
    C. It is switched off by hand.
    D It is unattractive to insects.
    14. What do Tribenbacher’s words in Paragraph5 imply?
    A. The climate crisis is tough to address.
    B. Design can facilitate our comprehension.
    C. We must take action to save clean energy.
    D. We know little about electricity generation.
    15. What is the purpose of the text?
    A. To stress the importance of innovation.
    B. To introduce a wind- powered street light.
    C. To advocate environmental sustainability.
    D. To analyze the sustainability of the street light.
    【答案】12. A 13. D 14. B 15. B
    【解析】
    【导语】本文是一篇说明文。文章主要讲述了一个新型的路灯,这款路灯是由风能转化为电能,因此可以减少能源使用,从而减少对环境的污染。
    【12题详解】
    细节理解题。根据第二段“German design student Tobias Tribenbacher, from the University of the Arts Berlin, has created a street light called Papilio in response to global sustainability initiatives, saying that he initially chose to create a city-facing streetlight due to such lights’ role in tight pollution.(来自柏林艺术大学的德国设计专业学生Tobias Tribenbacher设计了一盏名为Papilio的路灯,以响应全球可持续发展倡议。他说,他最初选择设计一盏面向城市的路灯,是因为这种灯在解决严重污染问题中扮演着重要角色。)”以及第四段“it uses an infrared(红外线的)sensor so that the light is only started by nearby motion, reducing its contribution to light pollution.(它使用了一个红外传感器,这样光只在附近运动时才开始,减少了它对光污染的贡献。)”可知,这款灯最初设计就是用来应对光污染问题。故选A。
    【13题详解】
    细节理解题。根据第四段“Another key component of the lamp is the light itself. The warm- colored light doesn’t draw the attention of insects, and it uses an infrared(红外线的)sensor so that the light is only started by nearby motion, reducing its contribution to light pollution.(这盏灯的另一个关键组成部分是灯本身。这种暖色的光不会引起昆虫的注意,它使用了一个红外传感器,这样光只在附近运动时才开始,减少了它对光污染的贡献。)”可知,这款灯不会吸引小昆虫。故选D。
    【14题详解】
    推理判断题。根据第五段““Design not only determines how street lights are working. It can also shape our attitude towards them and consequently affect how we use them,” Tobias Tribenbacher says.“Because energy creation is often an invisible process, projects such as these help the production of electricity become comprehensible.”(“设计不仅决定了路灯的工作方式。它还可以塑造我们对它们的态度,进而影响我们如何使用它们,”托拜厄斯·特里本巴赫说。“因为能源生产往往是一个无形的过程,这样的项目有助于电力生产变得容易理解。”)”可推断,这样的设计可以促进我们对于能源生产的理解。故选B。
    【15题详解】
    推理判断题。根据文章第二段“German design student Tobias Tribenbacher, from the University of the Arts Berlin, has created a street light called Papilio in response to global sustainability initiatives, saying that he initially chose to create a city-facing streetlight due to such lights’ role in tight pollution.(来自柏林艺术大学的德国设计专业学生Tobias Tribenbacher设计了一盏名为Papilio的路灯,以响应全球可持续发展倡议。他说,他最初选择设计一盏面向城市的路灯,是因为这种灯在解决严重污染问题中扮演着重要角色。)”以及下文对这款灯的作用、工作原理的介绍可知,本篇文章的目的是介绍一款风能路灯。故选B。
    第二节 (其5小题;每小题2分,满分10分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    For parents the most stressful years in parenting are perhaps the time when their kids turn into teenagers. Some parents have a strong belief that a strict approach to parenting the kids is a must. Others believe that it is best to give teenagers a free hand. ____16____ The best way to parent teens is to use a mix of both. Read below for more tips on parenting teens.
    Encourage discussion.
    Make use of the problem areas in your teen's development as an opportunity to teach him or her tricks of good decision-making. ____17____. The only way in which you can do so is treat your kid as an adult. That is why it is very important to discuss the matter with your teen as you do with any other adult.
    Follow rules.
    If you have set rules for your teen to follow, then make sure you are strict in them. A teen who knows that there are certain rules that cannot be overlooked will make an effort to follow them. ____18____. Award your teenager when he or she follows the rules, but don’t forget to punish him or her each time a rule is broken.
    Do not ignore your teenager’s unfriendly attitude or regard it as normal teen behavior. If you ignore this at the start, then you will have to face all the more difficult situations later. Mind signs which can point towards such behavior as sleeping late, missing classes, etc. ____19____ Be observant (善于观察的), but don’t let it become obvious.
    Help set goals.
    Parents often make the mistake of setting unreasonable goals for their teens. The expectations you have should be dependent on the abilities of your kids. Never shout at them if they fall short of their goals. ____20____. Only then are they able to reach their goals next time.
    A. Instead, encourage them and help them to find their faults and weaknesses.
    B. However, the teen will not act this way if you are not firm about the whole thing.
    C. Parents should enjoy some sports with their kids.
    D. Parents should recognize that teen years are the time when kids want more personal space.
    E. Both these approaches are, however, right and wrong.
    F. This will turn him or her into a responsible adult.
    G. If you see any such sign, talk to him or her without overreacting.
    【答案】16. E 17. F 18. B 19. G 20. A
    【解析】
    【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了在孩子进入青少年时期的时候父母正确应对措施。
    【16题详解】
    根据前文“Some parents have a strong belief that a strict approach to parenting the kids is a must. Others believe that it is best to give teenagers a free hand.(一些父母坚信,对孩子的严格管教是必须的。另一些人认为最好让青少年放手去做。)”以及下文“The best way to parent teens is to use a mix of both.(对青少年家长来说,最好的方法是两者结合使用。)”可知,空格处是对前两种教育方式的否定。E选项“Both these approaches are, however, right and wrong.(然而,这两种方法有对有错。)”符合题意,故选E。
    【17题详解】
    根据前文“Make use of the problem areas in your teen's development as an opportunity to teach him or her tricks of good decision-making.(利用你孩子成长过程中存在问题的领域作为一个机会,教他或她做出正确决策的技巧。)”以及后文“The only way in which you can do so is treat your kid as an adult.(你唯一能做的就是像对待成年人一样对待你的孩子。)”可知,这个方法有助于他健康的成长。F选项“This will turn him or her into a responsible adult.(这将使他或她成为一个负责任的成年人。)”符合题意,故选F。
    【18题详解】
    根据前文“If you have set rules for your teen to follow, then make sure you are strict in them.(如果你给你的孩子定了规矩,那么你一定要严格执行。)”可知,本段讲述的是遵守规则的重要性。B选项“However, the teen will not act this way if you are not firm about the whole thing.(然而,如果你对整个事情不坚定,孩子不会这样做。)”符合题意,故选B。
    【19题详解】
    根据前文“Mind signs which can point towards such behavior as sleeping late, missing classes, etc. (介意迹象可以指向迟睡等行为,缺失的课程等等等。)”可知,本段讲述的是遇到这些迹象的做法。G选项“If you see any such sign, talk to him or her without overreacting.(如果你看到任何这样的迹象,不要反应过度地和他或她交谈。)”符合题意,故选G。
    【20题详解】
    根据前文“Never shout at them if they fall short of their goals.(如果他们没有达到目标,千万不要对他们大喊大叫。)”可知,空格处可讲述孩子没达到目标正确做法。A选项“Instead, encourage them and help them to find their faults and weaknesses.(相反,鼓励他们,帮助他们发现自己的缺点和弱点。)”符合题意,故选A。
    第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分)
    第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
    You can tell a lot about a man by how he treats his dogs.
    For many years, I enjoyed living with my dogs, Tilly and Chance. Their ___21___ was nearly enough to keep my loneliness at bay. Nearly. Last year, I started dating, but with ___22___. When I first dated Steve, I ___23___ he had a dog, Molly, and a cat, Flora. While I was ___24___ that he was an animal lover, I ___25___ that three dogs were perhaps too many, and my dogs might attack ___26___, the cat.
    The next week we ___27___ our dogs together. It was a hot day. When we paused to catch our ___28___, Steve got down on one knee. Was he proposing (求婚)? I liked him too, but so ___29___? He poured water from a bottle into his hand and offered it to my dogs. ______30______, I began to fall for him.
    We ______31______ to date, though neither of us brought up the future. And then in late November, Tilly had an operation on her ______32______. I took the dogs out four times a day, and I worried that Tilly ______33______ climbing the stairs could reopen the wound. Then Steve ______34______ his house. All worked ______35______. The three dogs formed a pack that, with coaching, ______36______ Flora’s space; Steve and I formed a good team ______37______ for Tilly. We made good housemates.
    A year later, much to my ______38______, this man produced a little box with a ring and proposed to me. He did not kneel (跪) down, nor did I ______39______ him to. That’s only for giving ______40______ to the dogs that brought us together.
    21. A. ownership B. membership C. companionship D. leadership
    22. A. reservations B. expectations C. confidence D. prejudice
    23. A. feared B. doubted C. hoped D. learned
    24. A. unsatisfied B. amused C. terrified D. thrilled
    25. A. predicted B. worried C. regretted D. insisted
    26. A. Flora B. Chance C. Molly D. Tilly
    27. A. tied B. walked C. bathed D. fed
    28. A. breath B. balance C. attention D. imagination
    29. A. calm B. sure C. soon D. real
    30. A. By the way B. In that case C. By all means D. In that moment
    31. A. continued B. decided C. intended D. pretended
    32. A. eye B. tail C. ear D. leg
    33. A. secretly B. constantly C. eventually D. unwillingly
    34. A. left B. sold C. suggested D. searched
    35. A. late B. hard C. fine D. free
    36. A. emptied B. respected C. occupied D. discovered
    37. A. looking B. caring C. waiting D. calling
    38. A. delight B. credit C. interest D. disadvantage
    39. A. beg B. trust C. need D. aid
    40. A. toys B. awards C. food D. water
    【答案】21. C 22. A 23. D 24. D 25. B 26. A 27. B 28. A 29. C 30. D 31. A 32. D 33. B 34. C 35. C 36. B 37. B 38. A 39. C 40. D
    【解析】
    【导语】这是一篇记叙文。文章讲述了,作者认为你可以从一个男人对待他的狗的方式来了解他很多,作者多年和两只爱犬生活在一起,去年开始和拥有猫狗的史蒂夫约会,但有所保留,因为一次遛狗时史蒂夫把水给自己的爱犬喝,作者渐渐对史蒂夫产生爱意,在之后的接触中,史蒂夫和作者一起照顾作者的爱犬,一年后史蒂夫向作者求婚。
    【21题详解】
    考查名词词义辨析。句意:它们的陪伴几乎足以让我远离孤独。A. ownership所有权;B. membership会员;C. companionship陪伴;D. leadership领导。根据“keep my loneliness at bay”可知,此处是指它们的陪伴。故选C。
    【22题详解】
    考查名词词义辨析。句意:去年,我开始约会,但有所保留。A. reservations保留;B. expectations期望;C. confidence信心;D. prejudice偏见。根据后文“three dogs were perhaps too many”(三条狗可能太多了)可知,此处是指“我”一开始有所顾忌和保留。故选A。
    【23题详解】
    考查动词词义辨析。句意:当我第一次和史蒂夫约会时,我得知他有一条名叫Molly的狗和一只名叫Flora的猫。A. feared恐惧;B. doubted怀疑;C. hoped希望;D. learned了解到。根据“he had a dog, Molly, and a cat, Flora”可知,此处是指了解到这一情况。故选D。
    【24题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:虽然我很高兴他是一个动物爱好者,但我担心三条狗可能太多了,我的狗可能会攻击猫Flora。A. unsatisfied不满意的;B. amused愉快的;C. terrified害怕的;D. thrilled非常开心的。根据前文“For many years, I enjoyed living with my dogs, Tilly and Chance.”(多年来,我喜欢和我的狗——蒂莉和吉斯——一起生活。)可知,“我”很高兴他是一个动物爱好者。故选D。
    【25题详解】
    考查动词词义辨析。句意:虽然我很高兴他是一个动物爱好者,但我担心三条狗可能太多了,我的狗可能会攻击猫Flora。A. predicted预测;B. worried担心;C. regretted后悔;D. insisted坚持。根据“three dogs were perhaps too many, and my dogs might attack”可知,此处是指“我”很担心。故选B。
    【26题详解】
    考查名词词义辨析。句意:虽然我很高兴他是一个动物爱好者,但我担心三条狗可能太多了,我的狗可能会攻击猫Flora。A. Flora弗洛拉;B. Chance查恩斯;C. Molly莫莉;D. Tilly蒂莉。根据前文“he had a dog, Molly, and a cat, Flora”可知,此处是指担心“我”的狗攻击史蒂夫的猫Flora。故选A。
    【27题详解】
    考查动词词义辨析。句意:第二周,我们一起遛狗。A. tied系;B. walked牵着(动物)走;C. bathed沐浴;D. fed喂养。根据后文“When we paused”可知,此处是指一起遛狗。故选B。
    【28题详解】
    考查名词词义辨析。句意:当我们停下来休息时,史蒂夫单膝跪下。A. breath呼吸;B. balance平衡;C. attention注意力;D. imagination想象。根据“Steve got down on one knee”可知,此处是指停下来休息。 故选A。
    【29题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:我也喜欢他,但这么快?A. calm冷静的;B. sure确定的;C. soon很快的;D real真正的。根据前文“Was he proposing (求婚)?”(他是在求婚吗?)可知,此处是指约会的第二周就求婚太快了。故选C。
    【30题详解】
    考查介词短语辨析。句意:就在那一刻,我开始爱上他。A. By the way顺便说一句;B. In that case那样的话;C. By all means务必;D. In that moment那一刻。根据前文“He poured water from a bottle into his hand and offered it to my dogs.”(他从瓶子里把水倒在手里,递给我的狗。)可知,此处是指就在那一刻“我”开始爱上他。故选D。
    【31题详解】
    考查动词词义辨析。句意:我们继续约会,虽然我们都没有提到未来。A. continued继续;B. decided决定;C. intended打算;D. pretended假装。根据“though neither of us brought up the future”可知,此处是指“我”们继续约会。故选A。
    【32题详解】
    考查名词词义辨析。句意:11月下旬,Tilly的腿做了一次手术。A. eye眼睛;B. tail尾巴;C. ear耳朵;D. leg腿。根据后文“climbing the stairs could reopen the wound”(爬楼梯会让伤口重新裂开)可知,此处是指Tilly的腿做了一次手术。故选D。
    【33题详解】
    考查副词词义辨析。句意:我一天带狗出去四次,我担心Tilly不断地爬楼梯会使伤口重新裂开。A. secretly秘密地;B. constantly不断地;C. eventually最终;D. unwillingly不情愿地。根据前文“I took the dogs out four times a day”(我每天带狗出去四次)可知,此处是指不断地爬楼梯。故选B。
    【34题详解】
    考查动词词义辨析。句意:然后史蒂夫建议去他家。A. left离开;B. sold卖;C. suggested建议,推荐;D. searched搜寻。根据后文“We made good housemates.”(我们成了很好的室友。)可知,此处是指史蒂夫建议去他家。故选C。
    【35题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:一切都很好。A. late晚的;B. hard困难的;C. fine好的;D. free自由的。根据后文“We made good housemates.”(我们成了很好的室友。)可知,此处是指一切都很好。故选C。
    【36题详解】
    考查动词词义辨析。句意:这三条狗组成了一个团队,在训练下,尊重Flora的空间;史蒂夫和我组成了一个照顾Tilly的好团队。A. emptied清空;B. respected尊重;C. occupied占据;D. discovered发现。根据后文“We made good housemates.”(我们成了很好的室友。)可知,此处是指狗狗们会尊重猫咪的空间。故选B。
    【37题详解】
    考查动词词义辨析。句意:这三条狗组成了一个团队,在训练下,尊重Flora的空间;史蒂夫和我组成了一个照顾Tilly的好团队。A. looking看;B. caring照顾;C. waiting等待;D. calling打电话。根据前文“Tilly had an operation”可知,此处是指史蒂夫和“我”一起照顾Tilly。故选B。
    【38题详解】
    考查名词词义辨析。句意:一年后,令我非常高兴的是,这个男人拿出一个带戒指的小盒子向我求婚。A. delight高兴;B. credit信用;C. interest兴趣;D. disadvantage缺点。根据“this man produced a little box with a ring and proposed to me”可知,此处是指“我”很高兴。故选A。
    【39题详解】
    考查动词词义辨析。句意:他没有跪下,我也不需要他跪下。A. beg乞求;B. trust信任;C. need需要;D. aid帮助。根据nor和“He did not kneel (跪) down”可知,此处是指“我”也不需要他跪下。故选C。
    【40题详解】
    考查名词词义辨析。句意:正是给爱犬喝水的举动把我们带到一起。A. toys玩具;B. awards奖励;C. food食物;D. water水。根据“brought us together”和前文“He poured water from a bottle into his hand and offered it to my dogs.”可知,此处是指给爱犬喝水的举动。故选D。
    【点睛】

    第二节 ( 共10小题:每小题1.5分, 满分15分 )
    阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式.
    A visually-challenged man from Beijing recently hiked (徒步) 40 days to Xi’an, as a first step ___41___ (journey) the Belt and Road route (路线) by foot.
    On the 1,100 kilometer journey, the man Cao Shengkang, ___42___ lost his eyesight at the age of eight in a car accident, crossed 40 cities and counties in three province. Inspired by the Belt and Road Forum for International Cooperation ___43___ (hold) in Beijing, Cao decided to cover the route by hiking as a tribute (致敬) to the ancient Silk Road. ___44___ friend of his, Wu Fan, volunteered to be his companion during the trip.
    Cao and Wu also collected garbage along the road, in order to promote environmental ___45___ (protect). Cao believes this will make the hiking trip even more ___46___ (meaning). The two of them collected more than 1,000 plastic bottles along the 40-day journey.
    In the last five years. Cao ___47___ (walk) through 34 countries in six continents, and in 2016, he reached the top of Kilimanjaro, Africa’s ___48___ (high) mountain.
    Now, Cao has started the second part of his dream to walk along the Belt and Road route. He flew 4, 700 kilometers ___49___ Xi’an to Kashgar on Sept. 20, ____50____ (plan) to hike back to Xi’an in five months.
    【答案】41. to journey
    42. who 43. held
    44. A 45. protection
    46. meaningful
    47. has walked
    48. highest
    49. from 50. planning
    【解析】
    【导语】本文是一篇记叙文。文章讲述的是一个有视力障碍的北京男子曹盛康徒步旅行一带一路的事情。
    【41题详解】
    考查非谓语动词。句意:近日,一名来自北京的盲人徒步40天来到西安,作为“一带一路”徒步旅行的第一步。step前面有序数词first,应用不定式,作后置定语。故填to journey。
    【42题详解】
    考查定语从句。句意:在1100公里的旅程中,8岁时因一次车祸失明的男子曹盛康穿过了三个省的40个城市和县。此处是非限制性定语从句,先行词为the man,在从句中作主语,应用关系代词who引导。故填who。
    【43题详解】
    考查非谓语动词。句意:受到在北京举行的“一带一路”国际合作高峰论坛的启发,曹决定徒步穿越这条路线,以向古代丝绸之路致敬。动词hold意为“举行”,和谓语之间没有连词,和逻辑主语“the Belt and Road Forum”之间构成被动关系,且动作已完成,应用过去分词,作后置定语。故填held。
    【44题详解】
    考查冠词。句意:他的一位朋友吴凡在旅行中自愿成为他的同伴。此处名词friend第一次出现,所以应用不定冠词表示泛指,且friend是以辅音音素开头的词,应用不定冠词a。故填A。
    【45题详解】
    考查名词。句意:曹和吴还沿路收集垃圾,以促进环境保护。根据句意和空前的形容词environmental可知,此处应用名词protection,作宾语,protection表示“保护”时,是不可数名词。故填protection。
    【46题详解】
    考查形容词。句意:曹认为这将使这次徒步旅行更加有意义。此处是make复合结构,应用形容词meaningful表示“有意义的”,作宾语补足语。故填meaningful。
    【47题详解】
    考查动词时态。句意:在过去的五年中,曹穿越了六大洲的34个国家,2016年,他到达了乞力马扎罗山顶,这是非洲最高的山峰。根据时间状语in the last five years可知,此处应用现在完成时,主语Cao为第三人称单数,助动词用has。故填has walked。
    【48题详解】
    考查形容词最高级。句意:在过去的五年中,曹穿越了六大洲的34个国家,2016年,他到达了乞力马扎罗山顶,这是非洲最高的山峰。根据空前Africa’s可知,此处是指三者或三者以上的比较,应用形容词最高级。故填highest。
    【49题详解】
    考查介词。句意:9月20日,他从4700公里外的西安飞到了喀什,计划在五个月内徒步回到西安。根据句意和Xi’an to Kashgar可知,此处表示“从西安飞往喀什”,应用介词from,固定搭配from…to…表示“从……到……”。故填from。
    【50题详解】
    考查非谓语动词。句意:9月20日,他从4700公里外的西安飞到了喀什,计划在五个月内徒步回到西安。动词plan意为“计划”,和谓语之间没有连词,和主语构成主动关系,应用现在分词,作状语。故填planning。
    【点睛】

    第四部分 写作 (共两节,满分35分)
    第一节 短文改错 (共10小题;每小题1分,满分10分)
    51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
    增加:在缺词处加一个漏字符号(Λ),并在其下面写出该加的词。
    删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
    修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
    注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
    2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
    Yesterday afternoon, Mr. Liu, a famous psychologist, has delivered a lecture about mental health for the students of senior 3 in the school auditorium.
    A lecture lasted about two hours. Mr. Liu taught the students what to handle stress, setbacks and failures and how to improve them interpersonal skills. His lecture consisted in three sections: the concept of mental health, the symptoms of unhealthy psychology state and how to improve one's mentally health. Before the lecture, he gave some advices to the students who needed help.
    The students learned a lot from the lecture. Not only they realize the importance of mental health, but they also found the approaches to improve it.
    【答案】1. 删除has
    2. A →The
    3. what →how
    4. them →their
    5. in →of
    6. mentally →mental
    7. before → after
    8.advices→advice
    9. they前加did
    10. improve →improving
    【解析】
    【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了一位心理学博士给同学们开讲座,帮助他们了解精神健康的重要性以及改进的方法。
    【详解】1.考查时态。句意:昨天一位知名的心理学家刘先生在学校礼堂给高三的学生进行了一个关于精神健康的讲座。根据时间状语yesterday afternoon可知,此处简单陈述一件过去的事情,用一般过去时,故删除has。
    2.考查冠词。句意:这场讲座持续了大约两个小时。此处特指刘先生的讲座,需要使用定冠词,故将a改为the。
    3.考查疑问副词。句意:刘先生教同学们如何处理压力、挫折、失败以及如何提高人际技能。由不定式短语to handle stress不缺成分可知,此处用疑问副词,根据句意“如何”,应用疑问词how,故将what改为how。
    4.考查代词。句意:刘先生教同学们如何处理压力、挫折、失败以及如何提高人际技能。由interpersonal skills为名词短语,应该用形容词性物主代词their修饰,故将them改为their。
    5.考查介词。句意:他的讲座由三部分组成。根据语境可知,此处是固定短语consist of“由……组成”,故将in改为of。
    6.考查形容词。句意:以及如何改善一个人的精神健康。因为health为名词,形容词修饰名词,故将mentally改为mental。
    7.考查连接词。句意:讲座之后,他给了那些需要帮助的同学们一些建议。根据一般的常识和逻辑,讲座一般是主讲人先发表演讲,结束以后会进行提问或者建议环节,故将before改为after。
    8考查名词。句意:讲座之后,他给了那些需要帮助的同学们一些建议。因为advice为不可数名词,所以没有复数形式,故将advices改为advice。
    9.考查倒装句。句意:他们不仅意识到了精神健康的重要性,还发现了改进精神健康的方法。否定词谓语句首句子要部分倒装,即把情态动词/助动词提到主语前面,描述过去的事件,此处应该把助动词did提到主语前面,故在they前加did。
    10.考查动名词。句意:他们不仅意识到了精神健康的重要性,还发现了改进精神健康的方法。此处approaches后面的to为介词而非动词不定式符号,后面应该跟动名词作宾语,故将improve改为improving。
    第二节 书面表达(满分25分)
    52. 假设你是某学校学生会主席李华,在期末考试即将到来之际,为了抵制作弊,请你以学生会的名义用英语写一封倡议书。
    内容主要包括:
    1. 陈述作弊的危害;
    2. 倡议抵制作弊。
    注意:
    1. 间数80左右;
    2. 可适当增加细节,以使行文连贯;
    3. 开头和结尾已给出。
    Dear fellow students,
    As our final exams are approaching, I'd like to call on all of you to reject cheating.
    __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Honesty is one of the best qualities, Let's say no to cheating!
    The Students' Union
    【答案】One possible version:
    Dear fellow students,
    As our final exams are approaching, I'd like to call on all of you to reject cheating.
    As we all know, the purpose of exams is to test how we are getting along with our learning. If we cheat in exams, our teachers will not know exactly whether or not we have learnt well what we should learn. Besides, if we get a high mark by cheating, we might think there is no need for us to work hard. So I offer some suggestions here. Firstly, we should develop a positive attitude to exams. It is a shame for us to get a high mark in a dishonest way, which secures ourselves an unfair advantage over those who behave decently. Secondly, work hard at our lessons. We can do well in the exam if we make full preparations in advance.
    Honesty is one of the best qualities. Let's say no to cheating!
    The Students' Union
    【解析】
    【分析】本篇书面表达属于应用文。要求考生给即将要参加期末考试的学生们发起一个抵制作弊的倡议。
    【详解】1.词汇积累
    接近:approaching/draw near/around the corner
    众所周知:As we all know/as is known to all
    相处:get along with/get on with
    此外:Besides/what’s more
    2.句式拓展
    简单句变复合句
    简单句:Firstly, we should develop a positive attitude to exams.
    拓展句:What we should keep in mind firstly is that we should develop a positive attitude to exams.
    【点睛】【高分句型1】If we cheat in exams, our teachers will not know exactly whether or not we have learnt well what we should learn.(由If引导的条件状语从句,whether引导的宾语从句和what引导的宾语从句)
    【高分句型2】It is a shame for us to get a high mark in a dishonest way, which secures ourselves an unfair advantage over those who behave decently.(由which引导的非限制性定语从句和who引导的限制性定语从句)
    听力答案:1. C 2. A 3. B 4. A 5. C 6. B 7.C 8. A 9. C 10. B 11. A 12. C 13.B 14.B 15.A 16.C 17.A 18.A 19.B 20. C

    相关试卷

    2022-2023学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期中考试英语试题含答案: 这是一份2022-2023学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期中考试英语试题含答案,共9页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。

    2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期中考试英语试题含解析: 这是一份2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期中考试英语试题含解析,共26页。试卷主要包含了5分,满分7, B等内容,欢迎下载使用。

    2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期中考试英语试题含解析: 这是一份2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期中考试英语试题含解析,共26页。试卷主要包含了5分,满分7, B等内容,欢迎下载使用。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        还可免费领教师专享福利「樊登读书VIP」

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        即将下载

        2021-2022学年宁夏青铜峡市宁朔中学高二下学期期末考试英语试题含解析
        该资料来自成套资源,打包下载更省心 该专辑正在参与特惠活动,低至4折起
        [共10份]
        浏览全套
          立即下载(共1份)
          返回
          顶部
          Baidu
          map