|试卷下载
搜索
    上传资料 赚现金
    2022-2023学年辽宁省沈阳市五校联考高二上学期期末考试英语试卷 (解析版)
    立即下载
    加入资料篮
    2022-2023学年辽宁省沈阳市五校联考高二上学期期末考试英语试卷   (解析版)01
    2022-2023学年辽宁省沈阳市五校联考高二上学期期末考试英语试卷   (解析版)02
    2022-2023学年辽宁省沈阳市五校联考高二上学期期末考试英语试卷   (解析版)03
    还剩20页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2022-2023学年辽宁省沈阳市五校联考高二上学期期末考试英语试卷 (解析版)

    展开
    这是一份2022-2023学年辽宁省沈阳市五校联考高二上学期期末考试英语试卷 (解析版),共23页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。

    上学期期末考试高二年级英语科试卷
    第I卷
    第一部分听力(共两节,满分30分)
    第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    1.What is the weather like today?
    A. Sunny. B. Rainy. C. Windy.
    2. What does the man seldom do at home?
    A. Washing clothes. B. Sweeping the floor. C. Wiping tables.
    3. What will the man do on the weekend?
    A. Go outing. B. Do nothing. C. Visit his parents.
    4. Why can’t the man see Dr. Block in the morning?
    A. She will not be free until 11:00.
    B. She will be absent until 11:00.
    C. He’s cancelled the appointment.
    5. How did the man get the train ticket?
    A. He booked it through the Internet.
    B. He went to the station to book it.
    C. He managed to use the hotline.
    第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听第6段材料,回答第6、7题。
    6. Why does the woman make the call?
    A. To ask the man whether he likes the new apartment.
    B. To find out whether the man knows how to turn on the heating.
    C. To ensure that the man has moved into the apartment.
    7. What does the man want the woman to do tonight?
    A. Have a meal with him. B. Help him with the party. C. Attend his party.
    听第7段材料,回答第8、9题。
    8. What did the man use to make the roses stay fresh longer?
    A. Sugar and vinegar. B. Salt. C. Aspirin.
    9. How many roses does the man buy?
    A. A dozen. B. Half a dozen. C. Two dozen.
    听第8段材料,回答第10至12题。
    10. When is the deadline for the speakers to hand in their English papers?
    A. Tomorrow. B. Next Monday. C. Next Tuesday.
    11. Why will the woman go to Yangzhou?
    A. She will hold a party for her grandma.
    B. She wants to visit her relatives.
    C. She will attend a family reunion.
    12. What will the speakers do next?
    A. Go to the man’s house. B. Watch a movie together. C. Repair the woman’s TV.
    听第9段材料,回答第13至16题。
    13 What does the man like reading most?
    A. Morning newspapers. B. Fashion magazines. C. Education documents.
    14. Which of the following will probably be included in the new laws according to the conversation?
    A. The kind of car you can own.
    B. The way you can get your car.
    C. The place you can use your car.
    15. What is the disadvantage of airports?
    A. They cost more than trains under the oceans.
    B. They take up too much space.
    C. They make too much pollution.
    16. What does the man think of trains going under the oceans?
    A. Impossible. B. Effective. C. Expensive.
    听第10段材料,回答第17至20题。
    17. What led Elizabeth Blackwell to study medicine?
    A. Her family’s support. B. Her friend’s death. C. Her sickness.
    18. Where did Elizabeth go to the medical college?
    A. In England. B. In America. C. In Switzerland.
    19. What did Elizabeth think was the true responsibility of doctors?
    A. To prevent diseases. B. To cure patients. C. To offer free medical care.
    20. Why is Elizabeth Blackwell remembered?
    A. She was the first woman to study medicine in the college.
    B. She started a hospital for the women.
    C. She showed women the way to move on.
    第二部分阅读理解(共两节, 满分50分)
    第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
    A
    The following are some coding games, toys, and apps the kids in their life will love.
    Think & Learn Code-a-pillar Twist
    Best for ages: 3-6
    Price: $34.99
    It’s never too early to start learning programming. In fact, the earlier the better. This code-a-pillar lets preschoolers twist dials to create sequences and send the caterpillar on a programmed path. There are more than 1,000 possible coding combinations, so this toy will keep your child entertained for hours.
    Robo Rally
    Best for ages: 12+
    Number of players: 2-6 players
    Price: $39.99
    Have some time to play with your kids? You’ll all love Robo Rally. You’ll use playing cards to direct robots’ moves, avoid obstacles, and make it to a checkpoint. Get ready for some friendly coding performance.
    Robot Turtles
    Best for ages: 4+
    Number of players: 2-5 players
    Price: $24.99
    Designed by a programming expert, Robot Turtles challenges even younger kids to write programs using playing cards, making it a great way for them to become familiar with programming principles. It’s another one that you’ll want to play with your kids — and, we promise, you’ll enjoy it too.
    GrokLearning
    Best for ages: 13+
    Price: $5 per year for students up to Grade 6, $30 per year for students up to Grade 7
    GrokLearning is a series of online courses introducing students to coding. For kids who like a little competition, GrokLearning also hosts online coding contests that take place across the globe.
    1. What do Robo Rally and Robot Turtles have in common?
    A. Both are designed for kids aged 12+.
    B. Both are designed by a programming expert.
    C. Both are designed as cards playing instructions.
    D. Both are suitable for parents to play with their kids.
    2 Which one is suitable for those preferring to take part in a match?
    A. Robo Rally B. GrokLearning
    C. Robot Turtles D. Think & Learn Code-a-pillar Twist
    3. What is the passage mainly about?
    A. The toys that help kids write programs.
    B. Introductions of a series of online courses.
    C. Some toys that will keep kids entertained for hours.
    D. Introductions of some games, toys, and apps for kids.
    【答案】1. D 2. B 3. D
    【解析】
    【导语】这是一篇应用文。文章主要介绍孩子们在生活中会喜欢的一些编码游戏、玩具和应用程序。
    【1题详解】
    细节理解题。根据Robo Rally中“Have some time to play with your kids? You’ll all love Robo Rally.(有时间和你的孩子玩吗?你们都会喜欢机器人拉力赛的)”和Robot Turtles中“It’s another one that you’ll want to play with your kids — and, we promise, you’ll enjoy it too.(这是另一个你想和你的孩子一起玩的游戏,我们保证,你也会喜欢的)”可知,机器人拉力赛和机器人海龟的共同点是两者都适合父母和孩子玩耍。故选D。
    【2题详解】
    细节理解题。根据最后一段“For kids who like a little competition, GrokLearning also hosts online coding contests that take place across the globe.(对于喜欢小比赛的孩子,GrokLearning还举办了全球范围内的在线编码比赛)”可知,GrokLearning适合那些喜欢参加比赛的人。故选B。
    【3题详解】
    主旨大意题。根据第一段“The following are some coding games, toys, and apps the kids in their life will love.(以下是孩子们生活中会喜欢的一些编码游戏、玩具和应用程序)”可知,文章主要介绍孩子们在生活中会喜欢的一些编码游戏、玩具和应用程序。即这篇文章主要介绍一些儿童游戏、玩具和应用程序。故选D。
    B
    At a medical laboratory clinic in Waterloo, Ontario, an elderly woman sat on the edge of a waiting room chair belting out the Celine Dion tune My Heart Will Go On. With little effort, she was able to send her sweet, high-pitched voice exploding into every corner of the clinic. I had fun watching how people reacted. There was a lot of shifting in seats, but mainly they awkwardly turned away their eyes and tried to pretend there was nothing out of the ordinary going on.
    I was there with my father, who was getting a routine blood test when the woman arrived. She settled into the seat directly across from my dad. I was concerned about how my dad would react to the possible interact on his space. He was 77 at the time and had been living with Alzheimer’s for several years. He was a brilliant, introverted man. When he was healthy, he considered it wholly bad mannered to bring more attention to oneself.
    Her singing began gently, like a quiet hum. I glanced over at Dad. His smile was gone, and he was staring right at her. It seemed to be something like confusion. This wasn’t an unusual state for him, and I wondered whether he was actually seeing her at all or if he was lost somewhere deep in his mind, not really aware of her presence at that point.
    Her singing slowly got louder. By the time she got to the chorus — “near, far, wherever you are…”, Dad looked a little stunned. Still, I watched for any sign of an irritated outburst. Instead, his face softened, and the tension eased in his brow. He no longer looked confused.
    People say that Alzheimer’s is a thief, that it steals your loved ones slowly, day by day. There is so much heartbreaking truth in that statement. But certain experiences with my dad have allowed me to see a side of him that I never knew existed. That’s what happened for me that day in the clinic. When her song ended, the woman opened her eyes. My dad was still looking directly at her. “That was beautiful,” he said. And she smiled and said, “Thank you.”
    4. How did people react to the elderly woman’s singing at the medical laboratory clinic?
    A. They mainly looked away and ignored her.
    B. They politely signaled to her to stop singing.
    C. They enjoyed her singing and sang with her.
    D. They felt quite annoyed and changed their seats immediately.
    5. What do we know about the father in the text?
    A. He was a shy man before getting Alzheimer’s.
    B. He became annoyed on hearing the song.
    C. He would like to sing with the woman.
    D. He was getting a pre-operative test in the hospital.
    6. What can we learn from the last paragraph?
    A. I got to know that my father liked music.
    B. Alzheimer’s steals many things from old people.
    C. This song helped me understand more about my father.
    D. Everyone with Alzheimer’s has experienced some bad moments.
    7. What’s the main idea of the passage?
    A. Singing for patients with Alzheimer’s.
    B. Some heartbreaking truths about Alzheimer’s.
    C. Dad’s reaction to a woman’s singing at the clinic.
    D. An elderly woman’s beautiful singing at the clinic.
    【答案】4. A 5. A 6. C 7. C
    【解析】
    【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者陪伴患有老年痴呆症的父亲在诊所候诊时,一个老妇人唱起了歌。歌声结束后父亲夸奖了女人的歌声。这件事让作者更加了解父亲了。
    【4题详解】
    细节理解题。根据第一段中“There was a lot of shifting in seats, but mainly they awkwardly turned away their eyes and tried to pretend there was nothing out of the ordinary going on.(座位上有很多人在移动,但主要是他们尴尬地把目光移开,试图假装没有什么不寻常的事情发生)”可知,人们对那位老妇人在医学化验诊所唱歌的反应是他们主要看向别处,无视她。故选A。
    【5题详解】
    细节理解题。根据第二段中“When he was healthy, he considered it wholly bad mannered to bring more attention to oneself.(当他身体健康的时候,他认为给自己更多的关注是完全没有礼貌的)”可知,父亲在得老年痴呆症之前是个害羞的人。故选A。
    【6题详解】
    细节理解题。根据最后一段“But certain experiences with my dad have allowed me to see a side of him that I never knew existed. That’s what happened for me that day in the clinic.(但与我父亲的某些经历让我看到了他不为人知的一面。这就是那天在诊所发生的事)”可知,这首歌帮助我更了解我的父亲。故选C。
    7题详解】
    主旨大意题。根据最后一段中“When her song ended, the woman opened her eyes. My dad was still looking directly at her. “That was beautiful,” he said. And she smiled and said, “Thank you.”(当她的歌结束时,女人睁开了眼睛。我爸爸仍然直直地看着她。“太美了,”他说。她笑着说:“谢谢。”)”结合文章主要讲述了作者陪伴患有老年痴呆症的父亲在诊所候诊时,一个老妇人唱起了歌。歌声结束后父亲夸奖了女人的歌声。这件事让作者更加了解父亲了。由此可知,这篇文章的主旨是父亲对诊所里一个女人唱歌的反应。故选C。
    C
    Most people don’t think much about the food scraps (残羹剩饭) they throw away; however, researchers in Tokyo have developed a new method to reduce food waste by recycling deserted fruit and vegetable scraps into strong construction materials.
    Worldwide industrial and household food waste amounts to hundreds of billions of pounds per year, a large proportion of which consists of edible scraps, like fruit and vegetable peels. This unsustainable practice is both costly and environmentally unfriendly, so researchers have been searching for new ways to recycle these organic materials into useful products.
    “Our goal was to use seaweed and common food scraps to construct materials that were at least as strong as concrete,” explains Yuya Sakai, the senior author of the study.
    The researchers borrowed a “heat pressing” concept that is typically used to make construction materials from wood powder, except they used vacuum-dried, pulverized food scraps, such as seaweed, cabbage leaves, and orange, onion, pumpkin, and banana peels as the component powders. The processing technique involved mixing the food powder with water and seasonings, and then pressing the mixture into a mold at high temperature. The researchers tested the bending strength of the resulting materials and monitored their taste, smell, and appearance.
    “With the exception of the sample from pumpkin, all of the materials exceeded our bending strength target,” says Kota Machida, a senior collaborator. “We also found that Chinese cabbage leaves, which produced a material over three times stronger than concrete, could be mixed with the weaker pumpkin-based material to provide effective reinforcement.”
    Given that food waste is a global financial burden and environmental concern, it is crucial to develop methods for recycling food scraps. Using these substances to prepare materials that are strong enough for construction projects, but also maintain their edible nature and taste, opens the door to a wide range of creative applications from the one technology.
    8. Why do the researchers search for new ways to recycle organic materials?
    A. Because they want to reduce waste and preserve the environment.
    B. Because they want to make a fortune by recycling the food waste.
    C. Because the construction of strong material needs much food waste.
    D. Because the amount of food waste is too large to store at the moment.
    9. Which step is NOT necessary in the process?
    A. Press food scraps into powder. B. Improve the strength of Chinese cabbage.
    C. Mix food powder with seasonings. D. Press the food powder at high temperature.
    10. What is a suitable title for the text?
    A. Food Scraps Are Stronger Than Concrete B. Throw Away Food Scraps —A New Waste
    C. Buildings With Food Scraps —A New Trend D. Turn Food Scraps Into Construction Materials
    11. Where is the text probably from?
    A. A food report. B. A biography book.
    C. A recipe book. D. A science magazine.
    【答案】8. A 9. B 10. D 11. D
    【解析】
    【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了为了减少食物浪费,东京的研究人员将废弃的水果和蔬菜废料回收成坚固的建筑材料。介绍了食物做成建筑材料的过程以及人们对此的看法。
    【8题详解】
    细节理解题。根据第一段“Most people don’t think much about the food scraps (残羹剩饭) they throw away; however, researchers in Tokyo have developed a new method to reduce food waste by recycling deserted fruit and vegetable scraps into strong construction materials.(大多数人都不怎么考虑他们扔掉的食物残渣;然而,东京的研究人员开发了一种减少食物浪费的新方法,将废弃的水果和蔬菜废料回收成坚固的建筑材料)”可知,研究人员要寻找回收有机材料的新方法是因为他们想减少浪费,保护环境。故选A。
    【9题详解】
    细节理解题。根据第四段中“The researchers borrowed a “heat pressing” concept that is typically used to make construction materials from wood powder, except they used vacuum-dried, pulverized food scraps, such as seaweed, cabbage leaves, and orange, onion, pumpkin, and banana peels as the component powders. The processing technique involved mixing the food powder with water and seasonings, and then pressing the mixture into a mold at high temperature.(研究人员借用了通常使用木粉制造建筑材料的”热压”概念,但他们使用了真空干燥的粉状食物残渣,如海藻、卷心菜叶和橙子、洋葱、南瓜和香蕉皮作为粉末的组成部分。加工工艺是将食品粉末与水和调味料混合,然后在高温下将混合物压入模具)”可知,B选项“提高大白菜的强度”是不必要的。故选B。
    【10题详解】
    主旨大意题。根据第一段“Most people don’t think much about the food scraps (残羹剩饭) they throw away; however, researchers in Tokyo have developed a new method to reduce food waste by recycling deserted fruit and vegetable scraps into strong construction materials.(大多数人都不怎么考虑他们扔掉的食物残渣;然而,东京的研究人员开发了一种减少食物浪费的新方法,将废弃的水果和蔬菜废料回收成坚固的建筑材料)”结合文章主要说明了为了减少食物浪费,东京的研究人员将废弃的水果和蔬菜废料回收成坚固的建筑材料。介绍了食物做成建筑材料的过程以及人们对此的看法。可知,D选项“将食物残渣转化为建筑材料”最符合文章标题。故选D。
    【11题详解】
    推理判断题。根据文章主要说明了为了减少食物浪费,东京的研究人员将废弃的水果和蔬菜废料回收成坚固的建筑材料。介绍了食物做成建筑材料的过程以及人们对此的看法。可推知,文章选自科学杂志。故选D。
    D
    In the far North, fire season usually doesn’t start until June, when snow has melted away and summer lightning storms sweep into the region. So scientist Sander Veraverbeke was confused when in May of 2016 he saw little patches of fire on some satellite images from Alaska and the Northwest Territories.
    “I was like, what the hell is going on?” says Veraverbeke, an Earth scientist at the Vrije Universiteit of Amsterdam in the Netherlands.
    What he saw on the satellite images were “zombie fires,” remains of burns from the previous year that somehow stayed alive, smoldering underground, through the long, cold winter.
    Zombie fires aren’t an entirely new phenomenon in the Arctic; fire managers have noted occasional flare-ups in past decades. But Veraverbeke’s team found that their occurrences are tightly linked to climate change, happening more often after hot, long summers with lots of fire and suggesting that these still-rare events could become more frequent.
    “The sheer fact that this is happening is evidence for how quickly the region is changing,” he says.
    Like all forests, the wooded stretches of the Arctic sometimes catch on fire. But unlike many forests in the mid-latitudes, which thrive on or even require fire to preserve their health, Arctic forests have evolved to burn only infrequently.
    Climate change is reshaping that mode. In the first decade of the new millennium, fires burned 50 percent more acreage each year in the Arctic, on average, than any decade in the 1900s. Between 2010 and 2020, burned acreage continued to creep up, particularly in Alaska, which had its second worst fire year ever in 2015 and another bad one in 2019. Scientists have found that fire frequency today is higher than at any time since the formation of boreal (北极的) forests some 3,000 years ago, and potentially higher than at any point in the last 10,000 years.
    12. Why did Sander Veraverbeke feel puzzled?
    A. Because he saw something unusual from some newspaper pictures.
    B. Because he didn’t realize there were zombie fires in the Arctic.
    C. Because the fires started burning earlier than he previously expected.
    D. Because there was much snow in Alaska and the Northwest Territories.
    13. What does the underlined word “smoldering” in paragraph 3 mean?
    A. Burning B. Releasing C. Exploding D. Weakening
    14. What can we know about the fires in the Arctic?
    A. They play a role in preserving the forests.
    B. Zombie fires are a new discovery of Sander Veraverbeke.
    C. Zombie fires tend to happen after hot summers with lots of fire.
    D. They burned 50 percent of the area in the Arctic between 2000 and 2010.
    15. What’s the author’s purpose in writing the text?
    A. To help readers learn about the Arctic. B. To show concern about climate change.
    C. To call on people to control zombie fires. D. To warn readers of the dangers of zombie fires.
    【答案】12. C 13. A 14. C 15. B
    【解析】
    【导语】这是一篇说明文。文章主要说明了北方火灾季节发生比之前更早,介绍了研究人员对此的看法。
    【12题详解】
    细节理解题。根据第一段“In the far North, fire season usually doesn’t start until June, when snow has melted away and summer lightning storms sweep into the region. So scientist Sander Veraverbeke was confused when in May of 2016 he saw little patches of fire on some satellite images from Alaska and the Northwest Territories.(在遥远的北方,火灾季节通常要到6月才开始,那时雪已经融化,夏季闪电风暴席卷该地区。因此,当科学家Sander Veraverbeke在2016年5月从阿拉斯加和西北地区的一些卫星图像上看到小块的火时,他感到困惑)”可知,Sander Veraverbeke感到困惑是因为火势比他之前预期的要早。故选C。
    【13题详解】
    词句猜测题。根据画线词上文“What he saw on the satellite images were “zombie fires,” remains of burns from the previous year that somehow stayed alive”可知,他在卫星图像上看到的是“僵尸火”,即前一年的烧伤残留物,不知怎么还活着,在漫长而寒冷的冬天里在地下燃烧着。故画线词意思是“燃烧”。故选A。
    【14题详解】
    细节理解题。根据第四段“But Veraverbeke’s team found that their occurrences are tightly linked to climate change, happening more often after hot, long summers with lots of fire and suggesting that these still-rare events could become more frequent.(但Veraverbeke的团队发现,它们的发生与气候变化密切相关,在炎热、漫长、有很多火的夏天发生得更频繁,这表明这些仍然罕见的事件可能会变得更加频繁)”可知,僵尸火往往发生在炎热的夏天,火灾很多。故选C。
    【15题详解】
    推理判断题。根据最后一段“Climate change is reshaping that mode. In the first decade of the new millennium, fires burned 50 percent more acreage each year in the Arctic, on average, than any decade in the 1900s. Between 2010 and 2020, burned acreage continued to creep up, particularly in Alaska, which had its second worst fire year ever in 2015 and another bad one in 2019. Scientists have found that fire frequency today is higher than at any time since the formation of boreal (北极的) forests some 3,000 years ago, and potentially higher than at any point in the last 10,000 years.(气候变化正在重塑这种模式。在新千年的第一个十年里,北极地区每年的火灾面积平均比20世纪的任何十年都多50%。在2010年至2020年期间,燃烧面积继续攀升,尤其是在阿拉斯加,2015年和2019年分别发生了史上第二严重的火灾。科学家们发现,今天的火灾频率比大约3000年前北方森林形成以来的任何时候都要高,而且可能比过去1万年中的任何时候都要高)”可推知,作者写这篇文章的目的是表达对气候变化的关注。故选B。
    第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    We need to be conscious of the fact that people around us influence us in subtle ways that may encourage us, or hamper it. Motivational speaker Jim Rohn famously said, “You’re the average of the five people you spend most of your time with”. ___16___
    If this “circle” of people is goal-driven, and encouraging, we can experience a positive impact on our actions. On the other hand, if the people around us are negative and restrictive, we may subconsciously “live-up” to these qualities and stop our own personal growth in the process.
    ___17___
    How do you identify who is influencing you? Be mindful of the conversations you have with people and the activities you engage in with them. What are the opinions that dominate in your social group? ___18___If there is a discrepancy between what you are and where you want to be, look at your circle of five and you will see how instrumental they are in influencing your path. Identify and exclude time and energy vampires from your circle of five.
    Nourish your circle
    Once you identify the people who belong to your reference group, it is important to nourish these relationships. ___19___ Different individuals evolve at a different pace. The important part is to be aware of this living and changing “circle of five”. Of course, five is a rough guide. It could be slightly more or less. Let this circle of five motivate you, help you gain courage, and take the right actions.
    ___20___ Play this role sincerely and demonstrate a growth mindset to anyone who lists you as part of their circle of five.
    A. Know your circle
    B. Dominate your circle
    C. Over time, this core circle may change.
    D. It means that this “circle” can help you live a better life.
    E. The influence of those around us can be quite significant.
    F. Also remember, just like others influence you, you also have an influence on others.
    G. What are the similarities between you and the five people you are constantly close to?
    【答案】16. E 17. A 18. G 19. C 20. F
    【解析】
    【导语】这是一篇说明文。我们周围的人以微妙的方式影响我们,文章主要介绍了如何利用它让自己过上更好的生活。
    【16题详解】
    根据后文“If this “circle” of people is goal-driven, and encouraging, we can experience a positive impact on our actions. On the other hand, if the people around us are negative and restrictive, we may subconsciously “live-up” to these qualities and stop our own personal growth in the process.(如果这个“圈子”的人是目标驱动的,鼓励的,我们可以体验到对我们的行为的积极影响。另一方面,如果我们周围的人是消极的和限制性的,我们可能会下意识地“活”这些品质,并在这个过程中停止我们自己的个人成长)”可知,周围的人可以影响我们的个人成长,即对我们的影响巨大。故E选项“我们周围的人的影响可能相当大”符合语境,故选E。
    【17题详解】
    根据本段内容“How do you identify who is influencing you? Be mindful of the conversations you have with people and the activities you engage in with them. What are the opinions that dominate in your social group?(你如何确定谁在影响你?注意你和人们的对话和你参与的活动。在你的社会群体中占主导地位的观点是什么?)”可知,后文的问句说明要详细了解你的圈子。故A选项“了解你的圈子”符合语境,故选A。
    【18题详解】
    根据上文“How do you identify who is influencing you? Be mindful of the conversations you have with people and the activities you engage in with them. What are the opinions that dominate in your social group?(你如何确定谁在影响你?注意你和人们的对话和你参与的活动。在你的社会群体中占主导地位的观点是什么?)”以后文“If there is a discrepancy between what you are and where you want to be, look at your circle of five and you will see how instrumental they are in influencing your path. Identify and exclude time and energy vampires from your circle of five.(如果你的现状和你想要达到的目标之间存在差异,看看你的五个人的圈子,你会发现他们对你的道路有多么重要。从你的5个圈子中找出并排除时间和精力吸血鬼)”可知,本句与上文都是设问句,结合后文可知本句主要是关于周围五个人的设问。故G选项“你和这五个人有什么相似之处?”符合语境,故选G。
    【19题详解】
    根据后文“Different individuals evolve at a different pace. The important part is to be aware of this living and changing “circle of five”.(不同的个体以不同的速度进化。重要的部分是要意识到这个活的和变化的“五人圈”)”可知,本句总结后文,指出随着时间推移,核心圈会发生变化。故C选项“随着时间的推移,这个核心圈可能会发生变化。”符合语境,故选C。
    【20题详解】
    根据后文“Play this role sincerely and demonstrate a growth mindset to anyone who lists you as part of their circle of five.(真诚地扮演这个角色,向那些把你列为“五人圈”一员的人展示你的成长心态)”可知,后文提到要展示成长心态,说明自己也会影响别人。故F选项“还要记住,就像别人影响你一样,你也影响着别人”符合语境,故选F。
    第三部分语言知识运用(共两节,满分30分)
    第一节(共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面的短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
    When I woke up on Aug 4, 2016, there was only one thing on my mind: what to wear. A billion thoughts ___21___through my brain in the closet. It was my first day of high school. I need to ___22___the people who I would spend the next four years with. First impressions did ___23___, which made me nervous.
    After carefully searching my closet, I ___24___came out in a dress from Target. I felt powerful as I headed toward room 1136. But as I entered class, my jaw ___25___ to the floor.
    Sitting at her desk was Mrs Hutfilz, my English teacher, in the same ___26___ as me. I kept my
    head down and ___27___to my seat. I made it through my brief ___28___ speech until Mrs Hutfilz rose to her feet, jokingly ___29___ that she liked my style. Although this was the ___30___ I had been afraid of, all my ___31___ surprisingly melt away, and the students paid attention as I shared my story. My smile grew as I laughed with other students.
    ___32___ back four years later, the ten minutes I spent ___33___ of giving my speech were really not worth it. My first period of high school ___34___made the day unforgettable in the best way and taught me that Mrs Hutfilz has a(n)___35___sense of style!
    21. A. flew B. swallowed C. raced D. floated
    22. A. astonish B. impress C. greet D. please
    23. A. count B. guarantee C. occur D. emphasize
    24. A. anxiously B. urgently C. delightfully D. proudly
    25. A. attached B. cracked C. dropped D. hung
    26. A. dress B. mood C. gesture D. position
    27. A. wandered B. skipped C. struggled D. tiptoed
    28. A. demonstration B. introduction C. illustration D. presentation
    29. A. adding B. whispering C. inferring D. pondering
    30. A. incident B. moment C. period D. vision
    31. A. anxiety B. enthusiasm C. frustration D. relief
    32. A. Looking B. Recalling C. Reminding D. Turning
    33. A. aware B. afraid C. proud D. embarrassed
    34. A. subsequently B. constantly C. certainly D. initially
    35. A. formal B. objective C. ordinary D. awesome
    【答案】21 C 22. B 23. A 24. D 25. C 26. A 27. D 28. B 29. A 30. B 31. A 32. A 33. B 34. C 35. D
    【解析】
    【导语】这是一篇记叙文。主要讲述了作者在高中第一天和老师撞衫了,十分尴尬。但是老师却幽默地夸奖了作者,这让作者克服了焦虑和紧张,也让那一天变得难忘。
    【21题详解】
    考查动词词义辨析。句意:在衣柜里,我的脑子里闪过无数个念头。A. flew飞翔;B. swallowed吞咽;C. raced比赛;急速运转;D. floated漂浮。根据后文“through my brain”指作者脑子急速运转,闪过无数个念头,应用动词race。故选C。
    【22题详解】
    考查动词词义辨析。句意:我要给我未来四年的伙伴留下好印象。A. astonish使吃惊;B. impress使印象深刻;C. greet问候;D. please取悦。根据上文“It was my first day of high school.(这是我上高中的第一天)”可知,作者要给朋友留下好印象。后文“First impressions did”也是提示。故选B。
    【23题详解】
    考查动词词义辨析。句意:第一印象很重要,这让我很紧张。A. count重要;B. guarantee保证;C. occur发生;D. emphasize强调。根据后文“which made me nervous”可知,第一印象很重要,所以这让作者感到紧张。故选A。
    【24题详解】
    考查副词词义辨析。句意:在仔细地搜索了我的衣橱后,我自豪地穿了一条从塔吉特百货买来的裙子。A. anxiously焦急地;B. urgently紧急地;C. delightfully高兴地;D. proudly自豪地。根据后文“I felt powerful”可知,这条裙子让作者感到自豪。故选D。
    【25题详解】
    考查动词词义辨析。句意:但当我走进教室时,我的下巴掉到了地上。A. attached附上;B. cracked砸开;C. dropped落下;D. hung悬挂。结合后文可知作者和老师穿了一样的裙子,所以惊讶得下巴掉到了地上。故选C。
    【26题详解】
    考查名词词义辨析。句意:坐在课桌旁的是我的英语老师赫菲尔兹太太,她穿着和我一样的裙子。A. dress裙子;B. mood情绪;C. gesture手势;D. position位置。根据上文“came out in a dress from Target”可知,两人都穿着裙子。故选A。
    【27题详解】
    考查动词词义辨析。句意:我低着头,踮着脚尖走到座位上。A. wandered漫游;B. skipped跳跃;C. struggled挣扎;D. tiptoed踮着脚走。根据上文“I kept my head down and”可知,作者感到失落,走路脚步也轻了,踮着脚走。故选D。
    【28题详解】
    考查名词词义辨析。句意:我做了简短的自我介绍,直到哈菲尔兹夫人站起来,开玩笑地补充说,她喜欢我的风格。A. demonstration演示;B. introduction介绍;C. illustration插图;D. presentation典礼。呼应第一段“It was my first day of high school.(这是我上高中的第一天)”指做了简短的自我介绍。故选B。
    【29题详解】
    考查动词词义辨析。句意:我做了简短的自我介绍,直到哈菲尔兹夫人站起来,开玩笑地补充说,她喜欢我的风格。A. adding补充;B. whispering低语;C. inferring推断;D. pondering沉思。根据后文“that she liked my style”可知,哈菲尔兹夫人站起来,开玩笑地补充说,她喜欢我的风格。故选A。
    【30题详解】
    考查名词词义辨析。句意:虽然这是我一直害怕的时刻,但我所有的焦虑都意外地消失了,当我分享我的故事时,学生们都很专注。A. incident事件;B. moment时刻;C. period时期;D. vision幻想。结合第一段可知,作者高中第一天非常紧张,现在轮到作者自我介绍了,所以是害怕的时刻。故选B。
    【31题详解】
    考查名词词义辨析。句意:虽然这是我一直害怕的时刻,但我所有的焦虑都意外地消失了,当我分享我的故事时,学生们都很专注。A. anxiety焦虑;B. enthusiasm热情;C. frustration沮丧;D. relief安慰。呼应第一段中“which made me nervous”指作者焦虑。故选A。
    【32题详解】
    考查动词词义辨析。句意:四年后回想起来,我害怕发表演讲的那十分钟真的不值得。A. Looking看;B. Recalling回想起;C. Reminding提醒;D. Turning转弯。根据后文“back four years later”可知为短语look back表示“回顾”。故选A。
    【33题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:四年后回想起来,我害怕发表演讲的那十分钟真的不值得。A. aware意识到的;B. afraid害怕的;C. proud自豪的;D. embarrassed尴尬的。结合第一段中“which made me nervous”可知,指当时作者害怕发表演讲。故选B。
    【34题详解】
    考查副词词义辨析。句意:当然,我高中的第一段时光以最好的方式使那一天成为难忘的一天,并教会我哈菲兹太太有一种极好的时尚感!A. subsequently后来;B. constantly总是;C. certainly当然;D. initially首先。根据后文“made the day unforgettable in the best way”可知,作者认为高中第一天确实很难忘。故选C。
    【35题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:当然,我高中的第一段时光以最好的方式使那一天成为难忘的一天,并教会我哈菲兹太太有一种极好的时尚感!A. formal正式的;B. objective客观的;C. ordinary普通的;D. awesome极好的。根据后文“sense of style!”可知,作者认为哈菲兹太太有一种极好的时尚感。故选D。
    第II卷
    第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    Already famous at home, now China’s wandering elephants are becoming international stars. Major global media are recording ____36____ group more than yearlong, 500-kilometer walk from their home in a wildlife reserve in mountainous southwest Yunnan province to the outskirts of the provincial capital of Kunming.
    The fifteen elephants ____37____ (catch) at night trotting(疾走) down urban streets by security cameras over the past months, followed by those ____38____ (seek)to minimize damage and keep both elephants and people out of harm’s way. ____39____ no animals or people have been hurt, reports put damage to crops at more than $1 million.
    ____40____ exactly motivated them to make the epic journey remains a mystery, although they appear to be especially attracted to corn, tropical fruit and other crops, tasty and ____41____(plenty) and easy to obtain in the lush tropical region. Others have speculated their leader may be simply lost.
    Asian elephants, the continent’s largest land animal, are ____42____ decline overall. Habitat loss and resulting human-wildlife conflict ____43____ (be) their biggest threats. Elephants are given the top level of protection in China, allowing their numbers to ____44____ (steady) increase even as their natural habitat shrinks, and requiring farmers and others _____45_____(exercise) maximum restraint when encountering them.
    【答案】36. the
    37. have been caught
    38. seeking
    39. While##Though##Although
    40 What 41. plentiful
    42. in 43. are
    44. steadily
    45. to exercise
    【解析】
    【导语】这是一篇说明文。在国内已经很出名的中国流浪大象现在正在成为国际明星。全球主要媒体都在记录这群人从西南山区云南省野生动物保护区的家到省会昆明郊区,历时一年多,步行500公里的历程。
    【36题详解】
    考查冠词。句意:全球主要媒体都在记录这象群从西南山区云南省野生动物保护区的家到省会昆明郊区,历时一年多,步行500公里的历程。group此处特指象群应用定冠词the。故填the。
    【37题详解】
    考查时态语态。句意:在过去的几个月里,安保摄像头曾在夜间捕捉到这十五头大象在城市街道上小跑的情景,随后,那些试图将损失降到最低、让大象和人都远离危险的人也跟踪到了这一幕。主语与谓语构成被动关系,结合后文over the past months可知为现在完成时的被动语态。故填have been caught。
    【38题详解】
    考查非谓语动词。句意:在过去的几个月里,安保摄像头曾在夜间捕捉到这十五头大象在城市街道上小跑的情景,随后,那些试图将损失降到最低、让大象和人都远离危险的人也跟踪到了这一幕。分析句子结构可知seek与逻辑主语those构成主动关系,故用现在分词作状语。故填seeking。
    【39题详解】
    考查状语从句。句意:尽管没有动物或人受伤,但据报道,农作物的损失超过100万美元。引导让步状语从句,表示“尽管”应用while/though/although,句首单词首字母要大写。故填While/Though/Although。
    【40题详解】
    考查主语从句。句意:究竟是什么促使他们进行这一史诗般的旅程仍然是一个谜,尽管他们似乎特别喜欢玉米、热带水果和其他作物,这些作物美味而丰富,在郁郁茂盛的热带地区很容易获得。引导主语从句,从句中缺少主语,指事情应用what。句首单词首字母要大写。故填What。
    【41题详解】
    考查形容词。句意:究竟是什么促使他们进行这一史诗般的旅程仍然是一个谜,尽管他们似乎特别喜欢玉米、热带水果和其他作物,这些作物美味而丰富,在郁郁茂盛的热带地区很容易获得。修饰crops应用形容词plentiful。故填plentiful。
    【42题详解】
    考查介词。句意:亚洲象是非洲大陆最大的陆地动物,其数量总体上正在减少。短语in decline表示“减少”。故填in。
    【43题详解】
    考查主谓一致。句意:栖息地的丧失和由此导致的人类与野生动物的冲突是它们最大的威胁。陈述客观事实用一般现在时,主语为Habitat loss and resulting human-wildlife conflict,谓语用复数。故填are。
    【44题详解】
    考查副词。句意:在中国,大象得到了最高级别的保护,即使它们的自然栖息地在缩小,大象的数量也能稳步增加,农民和其他人在遇到大象时也要保持最大限度的克制。修饰动词increase应用副词steadily,作状语。故填steadily。
    【45题详解】
    考查非谓语动词。句意:在中国,大象得到了最高级别的保护,即使它们的自然栖息地在缩小,大象的数量也能稳步增加,农民和其他人在遇到大象时也要保持最大限度的克制。短语require sb. to do sth.表示“需要某人做某事”。故填to exercise。
    第四部分写作(共两节,满分40分)
    第一节(满分15分)
    46. 假定你是校学生会主席李华。你校的英国友好校组织学生代表团即将访问你校,届时将出席你校为期一周的英语节活动。现由你主持英语节开幕式。请根据以下提示写一篇发言稿。
    1.表示欢迎;
    2.介绍活动;
    3.表达期望。
    注意:1.词数80左右;
    2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
    3.开头和结尾已给出。
    Good morning, everyone. I’m Li Hua, chairman of the Students’ Union.
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Thank you.
    【答案】Good morning, everyone. I’m Li Hua, chairman of the Students’ Union. I am honored to express my warm welcome to all the guests from Britain on behalf of our school. We are lucky to have all of you in our English festival.
    As scheduled, the English festival will last a whole week. We will have a variety of activities, such as drama performances and English talent show, among which the highlight is telling stories of Chinese in English. I’m convinced that all these activities will arouse our interest as well as improve the abilities and skills in English. Your participation will be highly appreciated.
    I sincerely wish you a pleasant time and our English festival a success.
    Thank you.
    【解析】
    【导语】本篇书面表达属于应用文。假定你是校学生会主席李华。你校的英国友好校组织学生代表团即将访问你校,届时将出席你校为期一周的英语节活动。现由你主持英语节开幕式。请根据以下提示写一篇发言稿。
    【详解】1.词汇积累
    表达:express→convey
    相信:convince→believe
    改善:improve→promote
    真诚地:sincerely→heartily
    2.句式拓展
    合并简单句
    原句:I am honored to express my warm welcome to all the guests from Britain on behalf of our school. We are lucky to have all of you in our English festival.
    拓展句:Not only am I honored to express my warm welcome to all the guests from Britain on behalf of our school, but also we are lucky to have all of you in our English festival.
    【点睛】[高分句型1] As scheduled, the English festival will last a whole week. (运用了as引导非限制性定语从句)
    [高分句型2] I’m convinced that all these activities will arouse our interest as well as improve the abilities and skills in English. (运用了that引导宾语从句)
    第二节(满分25分)
    47. 阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    My mum and grandma drove me to a 5km race. There was a fierce thunderstorm, and when we got there, I had to wait for it to pass beneath an overhang (屋檐) with the other runners. I started to feel a little nervous, because some of the people there looked really fast. They had proper running shoes and long skinny legs. They were all different ages. I wasn’t wearing running clothes; just a normal T-shirt and shorts.
    An hour after the official start time even though it was still raining, the race organisers said we could go. That morning, I was running confidently and feeling strong. The route went through a neighbourhood and there were quite a few people cheering us on, but I didn’t see any faces I knew. It started to pour again, but I love running in the rain: It keeps me cool and I can keep going for longer, even when I get tired, when I run, I don’t wear a watch to see what distance I’m at;I just focus on moving, breathing and how my body feels.
    At one point, I came to a split (分叉) in the course. A woman who was directing us blocked off (封锁) the route which I was meant to take and told me to go the other way, so I followed her directions.
    I was confused, but just kept running. I knew I must be close to finishing the 5km, but I couldn’t see the finishing line. After a while I saw route directions for a 10km race. I was worried and thought I was lost, but had to keep going. My body started to get tired and my muscles a little sore. I said to myself, “You’re almost there. Just keep breathing.” Eventually I saw the finishing line and spotted my mum. She looked angry. I got past the line and she was yelling, “Why did you do this, Kade? You are in so much trouble.”
    注意:
    1.续写词数应为150左右。
    2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    I learned why my mum was angry later.
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    My mum went up to the lady who was timing the race.
    ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【答案】One possible version:
    I learned why my mum was angry later. When she didn’t see me at the 5km finishing line, she and my grandma had gone looking for me and couldn’t find me anywhere. They thought something bad had happened. She’d even given a photograph of me to a fireman, before someone said they’d spotted me in the 10km. I said, “I didn’t do this on purpose, Mum! It was a mistake.” She calmed down when she realised I hadn’t intentionally done it. I felt bad that I had worried her.
    My mum went up to the lady who was timing the race. She told my mum, “He finished first. He won the race.” It’s funny, because in the pictures of the finish, there is no one in front of or behind me. I couldn’t believe it. I didn’t even know I was running a 10km and I had won it. My mum and my grandma were so excited and kept hugging me. I was still trying to catch my breath. I felt so happy and proud. It was my first time running such a distance.
    【解析】
    【分析】本文以人物为线索展开,讲述了作者在一次5公里赛跑的过程中,偶遇雷雨天气,即使没有穿专业的跑步服,作者仍然很专注。在一个分叉口,听从了一个女人的指挥,作者错过了5公里的终点线,继续跑到了10公里的终点。妈妈因为在预计的5公里终点线找不到作者,开始搜寻并担心作者。得到了别人给的信息,妈妈等在了10公里的终点线,并且很生气质问作者,作者向妈妈解释了原因,得到了谅解,妈妈和计时员了解到作者优异的成绩,大家都很高兴。
    【详解】1.段落续写
    ①由第一段首句内容“后来我才知道妈妈为什么生气。”可知,第一段可描写妈妈生气的原因和作者做出的解释。
    ②由第二段首句内容“我妈妈走到给比赛计时的女士跟前。”可知第二段可描写计时人员告诉妈妈比赛结果以及妈妈,奶奶和作者的反应。
    2.续写线索:妈妈对作者跑过5英里终点线感到生气——作者给出解释——得到妈妈谅解——妈妈走到计时员面前询问结果——得到好成绩,皆大欢喜
    3.词汇激活
    行为类
    ①寻找:look for/search for
    ②发现:spot/find
    ③相信:believe/have faith in
    ④拥抱:hug/embrace
    情绪类
    ①感觉糟糕:felt bad/feel awkward
    ②兴奋的:excited/thrilled
    【点睛】[高分句型1] She’d even given a photograph of me to a fireman, before someone said they’d spotted me in the 10km.(运用了before引导的时间状语从句和省略了引导词that的宾语从句)
    [高分句型2] It’s funny, because in the pictures of the finish, there is no one in front of or behind me.(运用了because引导的原因状语从句和there be句型)
    听力答案:1-5 CABAB 6-10 BACBB 11-15 CABAB 16-20 CBBAC




    相关试卷

    辽宁省沈阳市五校协作体2023-2024学年高二上学期期末英语试题(PDF版附解析): 这是一份辽宁省沈阳市五校协作体2023-2024学年高二上学期期末英语试题(PDF版附解析),共23页。

    辽宁省沈阳市五校协作体2023-2024学年高二上学期期中考试英语试题(解析版): 这是一份辽宁省沈阳市五校协作体2023-2024学年高二上学期期中考试英语试题(解析版),共22页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。

    2022-2023学年辽宁省鞍山市铁东区五校高二上学期期末英语试卷含解析: 这是一份2022-2023学年辽宁省鞍山市铁东区五校高二上学期期末英语试卷含解析,共26页。试卷主要包含了5分)等内容,欢迎下载使用。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        还可免费领教师专享福利「樊登读书VIP」

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map