开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    阿克苏市实验中学2021-2022学年高一上学期期末考试英语试卷(含答案)

    阿克苏市实验中学2021-2022学年高一上学期期末考试英语试卷(含答案)第1页
    阿克苏市实验中学2021-2022学年高一上学期期末考试英语试卷(含答案)第2页
    阿克苏市实验中学2021-2022学年高一上学期期末考试英语试卷(含答案)第3页
    还剩16页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    阿克苏市实验中学2021-2022学年高一上学期期末考试英语试卷(含答案)

    展开

    这是一份阿克苏市实验中学2021-2022学年高一上学期期末考试英语试卷(含答案),共19页。试卷主要包含了阅读理解,七选五,完形填空,语法填空,单句改错,书面表达等内容,欢迎下载使用。
    阿克苏市实验中学2021-2022学年高一上学期期末考试英语试卷
    学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

    一、阅读理解
    Welcome to Made-in-China website!

    Tea pot
    Color: White
    Price: ¥120
    Delivery (递送) time: 10 work days after received 30% payment. Tea pots with good quality. And the best gift for your friends or your family.

    Handbag
    Color: Black-and white
    Price: ¥280 (¥520 for two on Women's Day)
    Delivery time: 7 days after confirmation (认证)
    We have our own designers. Our new styles may satisfy(使……满意) you.

    2020 Newly Children Bicycle
    Color: Blue
    Price: ¥240 (20% off on Children's Day)
    Delivery time: 5 days after confirmation
    With a basket for children aged from 3-7

    New Design Fashion Button
    Color: All kinds of colors
    Price: ¥1.00 (¥9 for ten)
    Delivery time: 3 days after confirmation
    New and popular designs, you can dye(染色) them into different colors if you like.
    1、Where can you buy these things according to the ad?
    A. In a mall. B. In a shop. C. In a supermarket. D. On the Internet.
    2、The best birthday gift for your grandpa is __________.
    A. some buttons B. a tea pot C. a handbag D. a children bicycle
    3、My mother ordered some fashion buttons, and she can get them ______ days later.
    A. three B. five C. seven D. ten
    4、If you have ¥400, you can buy __________.
    A. two handbags B. 500 buttons
    C. a handbag and a bicycle D. a tea pot and a handbag
    Classroom rules are important for all students—even middle school and high school students. Start your school year or even your lessons with a discussion on the rules. Students are more likely to follow the rules when they understand the reasons for them. For this reason, it is important to explain why you have made certain rules.
    Two helpful teaching ways—when setting rules for middle school and high school students are:
    ◆Make rules that say what to do instead of saying what not to do.
    ◆Start every rule with an action word (verb).
    Perhaps a better way to go about writing classroom rules is to do it democratically (民主地). Get your class together and ask them what rules they want to see in their classroom. I have found that young people are surprisingly conservative (保守的) about the rules. They’ll offer some tough and powerful rules that they all must follow.
    By getting students to come up with the rules together, they are setting their own personal rules. It makes them more accountable (有责任的) not only to yourself as the teacher, but also to themselves.
    Classroom rules are necessary for learning. When students misbehave, they are disrespecting (不尊重) other students. Everyone in the class has the right to learn. If a student influences other students who are trying to learn, that needs to be stopped.
    5、It is more possible for students to follow the rules when ________.
    A. the rules are made by the teacher
    B. their teachers force them to do so
    C. they know they will be punished if they break the rules
    D. they understand why the rules are made
    6、Which of the following rules has been made according to the helpful teaching ways mentioned in the material?
    A. It is polite to keep quiet when others answer a question.
    B. Be quiet when others answer a question.
    C. You must be quiet when others answer a question.
    D. Don’t make a noise when others answer a question.
    7、What is a better way to create classroom rules?
    A. Correcting the students’ mistakes in class.
    B. Having a discussion on students’ opinions.
    C. Asking students to join in the rule-making process.
    D. Requiring students to make their own personal rules first.
    8、The material has been written for ________.
    A. students B. teachers C. parents D. headmasters
    “Shoes from Italy will make your legs look thinner and longer…”
    In a small room, Zhang Man is describing the products to buyers who are watching her livestream(直播). She sells more than 100,000 pairs of shoes in just ten minutes.
    Zhang Man is one of the people who sell products through livestreaming. It has become a new way of buying and selling products in China these years.
    Mi Sitian is a new mom from Lanzhou, Gansu Province. She is a fan of livestream shopping. For her, it is time-saving and easy way of shopping.
    “I can hardly find the time to go to stores after having a baby.” 0she said. “I only have some free time at night to watch livestreaming on the Internet.” Also, livestream shopping makes it possible for her to communicate with the sellers face-to-face.” “It’s just like shopping in the real stores,” she said.
    For sellers, livestreaming helps them sell more products. Even the Chinese government sees it as a way to help farmers out of poverty(贫困). Han Mei is a fruit farmer from Linyi, Shandong Province. She has 90,000 fans. She got 1.1 million yuan by selling fruit through livestreaming in a few months.
    Seeing what the Chinese market is doing with livestreaming, many other countries are ready to adopt it. Livestreaming is sure to be popular outside of China.
    9、At the beginning of the passage, Zhang Man is busy ________.
    A. talking with friends B. shopping online
    C. selling shoes D. taking a photo
    10、Mi Sitian hardly goes to stores because she ________.
    A. doesn’t like going shopping B. doesn’t have enough money
    C. needs to take care of her baby D. hates talking with people face-to-face
    11、What does the underlined word “adopt” mean in the last paragraph in Chinese?
    A. 接受 B. 影响 C. 收养 D. 帮助
    12、Where does the text probably come from?
    A. A novel. B. A science report C. A website. D. A travel guide.
    Can you write the Chinese characters “ganga” (embarrassment) correctly? Do you know how to write characters like “gala” (the corner of walls)? If you can’t, you are not alone. “Now most people are typing into computers instead of writing on paper. We type Chinese characters mainly according to their pronunciation. The result is to recognize characters without remembering how to write them. China Youth Daily did a survey of 2,517 people, in which 90 percent said they had once forgotten how to write a common Chinese character.
    Compared to adults, teenagers are better at writing Chinese characters because they spend more time learning and practicing at school. However, the influence of digital (数字的) technology cannot be left out, according to He Yu, head of a research team for Chinese teaching.
    “Many students lose themselves in digital tools such as mobile phones and computers, they spent too much time on these tools. As a result, too much use of the tools will make students too lazy to think and write.” he said. Such worries have brought about a popular TV show titled Chinese Spelling Hero, which pays attention to Chinese character writing among teenagers.
    In April, the Ministry of Education called for better calligraphy (书法) education in schools. Organizations like the China Calligraphy Association are also working to train more teachers in calligraphy. Interestingly, calligraphy teachers can’t always avoid the influence of modern technology. Shen Bin is a calligraphy teacher at a primary school in Beijing. She said that it’s common for teachers like her to forget certain words. “The calligraphy class is also a good chance for me to remember how to write.” she said.
    13、We type Chinese characters mainly according to their ______.
    A. spelling B. pronunciation C. meaning D. shape
    14、Why are teenagers better at writing Chinese characters than adults?
    A. They have a good memory.
    B. They play mobile phones less.
    C. They know more ways in learning Chinese characters.
    D. They study and write Chinese characters for a long time.
    15、Which of the following is TRUE?
    A. Calligraphy teachers are not influenced by modern technology at all.
    B. Adults are better at writing Chinese characters than teenagers.
    C. Students will be too lazy to think and write if they use the digital tools too much.
    D. The TV show Chinese Spelling Hero pays attention to Chinese writing among
    二、七选五
    16、Tips for Upcoming Senior Two
    People often describe Senior Two as a year with “much more homework, more frequent exams and more fierce competitions”. ①_______
    1. Manage your time carefully and make full use of it.
    Try to study not hard but efficiently. Make a to-do-list for your time after school. Don’t just spend quite a long time on only one subject. ②_______ Remember to take breaks when you feel exhausted.
    2. Treat Competition in Class in a right way.
    Don’t treat your classmates as potential(潜在的)enemies. Competition cannot be avoided, but everyone wants to study and live in a friendly environment. ③_______ By helping others solve problems, you inspire others, enrich your own knowledge and gain lasting friendship.
    3. ④_______
    Don’t let your former rankings limit you. What really matters is how you treat exams and ranking. Forget the class ranking or grade rankings, but compete with yourself. In a while, you will see yourself climbing in scores and rankings.
    All in all the coming new school year is sure to be full of challenges. Too much worry only adds to your difficulties in your development. ⑤_______ Wish you the best of luck in the new academic year!
    A. Learn for yourself, not for others.
    B. Have a right attitude towards your rankings.
    C. Good time management skills are very important.
    D. Instead, divide the hours into small periods for different subjects
    E. When you prepare for the battle, some advice from me may be of help
    F. So when they turned to you for help, just share your wisdom immediately
    G. If you keep my advice in mind, you will achieve a lot and lead a happy life.
    三、完形填空(20空)
    Dear Mom and Dad,
    I’d like you to know that I appreciate everything you’ve done for me, such as teaching me, taking care of me, and loving me.
    I’m writing this thank-you letter, Mom and Dad, because I want you to know what a big 1 you have truly made in my life. You 2 me so many things about the world and myself. You were the 3 ones to tell me about the importance of 4 by telling me it was 5 to refuse all my other playmates from using my toys. And to this day, 6 those toys are long gone, I 7 to live by the idea of sharing my blessings (祝福) with the people 8 me.
    Mom and Dad, you also educated me to be sympathetic (同情) towards the blind old man. You told me that our pets are there for us to 9 and not to hurt. And because of those 10 , I’ve learnt to be 11 .
    Thank you, Mom and Dad. You gave me some of the nicest 12 . Mom, I remember how you would let me sleep in your bed and how you 13 to bring me my favorite fried chicken and take care of me whenever I was 14 . Dad, I remember the 15 you put into making me a playhouse in the yard so my friends and I could 16 happily there.
    I may have 17 you and your purposes when I was much younger. But now I know that 18 you did was for my own good.
    Mom and Dad, I hope this thank-you 19 is enough to let you know how much I 20 everything you’ve done for me.
    All the love
    Rex
    17、A. point B. benefit C. discovery D. difference
    18、A. left B. taught C. gave D. showed
    19、A. oldest B. nicest C. first D. last
    20、A. studying B. sharing C. playing D. acting
    21、A. wrong B. likely C. ordinary D. possible
    22、A. before B. unless C. though D. because
    23、A. volunteer B. stop C. pretend D. continue
    24、A. beside B. around C. like D. against
    25、A. play with B. clean up C. look after D. take away
    26、A. lessons B. messages C. tales D. lectures
    27、A. unique B. caring C. polite D. curious
    28、A. memories B. methods C. solutions D. ideas
    29、A. had B. refused C. used D. decided
    30、A. disappointed B. hungry C. sick D. tired
    31、A. effect B. difficulty C. practice D. effort
    32、A. play B. live C. observe D. chat
    33、A. ignored B. misunderstood C. forgotten D. learned
    34、A. something B. nothing C. anything D. everything
    35、A. explanation B. article C. passage D. letter
    36、A. appreciate B. miss C. admire D. care
    四、语法填空
    37、    The Internet brings more than ①_______(convenient) to people's lives. Jan, an English teacher, suddenly came down with a serious illness and had to give ②_______ her job. Later, she made a discovery that ③_______(surf) the Internet could help her feel less lonely and bored. She got to know that one of the greatest benefits of the Internet was that there ④_______(be) no longer a distance between people. ⑤_______(inspire) by Internet users, she decided to set up an IT club to teach the elderly how ⑥_______(use) computers and the Internet. She has started taking online classes to learn more about how to use the Internet to make society ⑦_______(good). She thinks ⑧_______ is highly important for everyone to have access ⑨_______ the Internet and know how to use new technology. Besides, her next goal is to set up ⑩_______ charity website to raise money for children in poor countries.
    五、单句改错
    38、At the beginning, writing Chinese was a picture-based language.
    39、But the city’s one million of people were asleep as usual that night.
    40、Appreciate one’s own cultural heritage is very important for understanding oneself.
    41、Nearly everything in the city destroyed.
    42、In average, 500 elephants are killed every year.
    43、Jan’s life has been great improved by the internet.
    44、I’m a expert in the computer.
    45、Workers built shelters for survivors who homes had been destroyed.
    46、On 26 December 2004, a tsunami kills more than 6,500 tourists, fishermen, and other locals in southeast Asia.
    47、One of the most deadly earthquake of the 20th century had begun.
    六、书面表达
    48、假定你李华,你们学校将举办以“Protect Wild Animals”为主题英语演讲比赛。请你根据以下提示写一篇英语演讲稿。
    1. 野生动物的现状(过度猎捕);
    2. 保护建议(建保护区、提高保护意识等);
    3. 美好愿景。
    注意:
    1. 词数80左右;
    2. 可以适当增加细节,以使行文连贯;
    3. 开头和结尾已经写好,不计入总词数
    参考词汇:自然保护区nature reserve; 意识awareness
    Good morning, everyone!
    I’m very glad to give a speech today. The topic of my speech is…
    ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Thank you!
    参考答案
    1、答案:D
    解析:理解判断题。根据开头的Welcome to Made-in-China website可知,这是一个网店,我们可以在网上买这些东西,故选D。
    2、答案:B
    解析:细节理解题。根据Tea pots with good quality. And the best gift for your friends or your family的意思"质量好的茶壶.给你的朋友或家人最好的礼物"可知,给爷爷最好的生日礼物是茶壶,而不能是纽扣、手包或儿童自行车;故选B。
    3、答案:A
    解析:理解判断题。根据"New Design Fashion Button Color: All kinds of colors Price: ¥1.00(¥9 for ten) Delivery time: 3 days after confirmation"可知, 纽扣的收货时间是确认后3天.所以我妈妈订购一些时尚纽扣,三天后她就能拿到,故选A。
    4、答案:D
    解析:理解判断题。根据"Tea pot Color: White Price: ¥120; Handbag Color: Black and white Price: ¥280(¥520 for two on Women's Day); 2019 Newly Children Bicycle Color: Blue Price: ¥240( 20% off on Children's Day); New Design Fashion Button Color: All kinds of colors Price: ¥1.00(¥9 for ten)"可知,如果你有400元钱,你可以买一个茶壶和一个手包,其它的都买不到,故选D。
    5、答案:D
    解析:细节理解题。根据Students are more likely to follow the rules when they understand the reasons for them.(当学生们理解制定这些规则的原因时,他们更有可能遵守这些规则。)可知学生们理解为什么制定规则时,他们才更有可能遵守规则。故选D。
    6、答案:B
    解析:细节理解题。根据Make rules that say what to do instead of saying what not to do. Start every rule with an action word (verb).(制定规则是规定什么可以做而不是规定什么不可以做。每条规则以行为词即动词开头。)可知选项B符合,选项A和C不是以行为词(动词)开头,选项D是规定什么不可以做。故选B。
    7、答案:C
    解析:细节理解题。根据Perhaps a better way to go about writing classroom rules is to do it democratically(民主地). By getting students to come up with the rules together, they are setting their own personal rules.(或许一个更好的编写课堂规则的方法是民主地进行。通过学生一起参与,让他们制定自己的规则。)可知制定课堂规则更好的方法是让学生们参与规则的制定过程。故选C。
    8、答案:B
    解析:推理判断题。根据Classroom rules are important for all students—even middle school and high school students.(课堂规则对所有学生来说都很重要—即使是初中生和高中生。)以及it is important to explain why you have made certain rules.(解释为什么制定这些规则很重要。)可知本文是给制定规则的人提出的建议,制定规则的应该是老师,所以文章是为老师而写。故选B。
    9、答案:C
    解析:细节理解题。根据“In a small room, Zhang Man is describing the products to buyers who are watching her livestream(直播). She sells more than 100,000 pairs of shoes in just ten minutes”可知,她正在忙着售卖鞋子,故选C。
    10、答案:C
    解析:细节理解题。根据“I can hardly find the time to go to stores after having a baby”可知,她几乎不能去商店购买东西,因为她要照顾孩子,故选C。
    11、答案:A
    解析:词义猜测题。根据“Seeing what the Chinese market is doing with livestreaming, many other countries are ready to adopt it”可知,看到中国的直播市场正在做的事情,许多其他国家准备接受它,所以adopt表示“接受”,故选A。
    12、答案:C
    解析:推理判断题。本文主要介绍了当今流行的一种购物方式—直播购物,这篇短文最有可能来自网站,故选C。
    13、答案:B
    解析:细节理解题。根据原文We type Chinese characters mainly according to their pronunciation.(我们打汉字主要是根据发音。)可知,我们主要根据汉字的发音来输入汉字。故选B。
    14、答案:D
    解析:细节理解题。根据原文Compared to adults, teenagers are better at writing Chinese characters because they spend more time learning and practicing at school. (与成年人相比,青少年更擅长写汉字,因为他们在学校花更多的时间学习和练习。)可知,青少年比成年人更擅长写汉字是因为他们学习和书写汉字很长一段时间。故选D。
    15、答案:C
    解析:细节判断题。根据原文Many students lose themselves in digital tools such as mobile phones and computers, they spent too much time on these tools. As a result, too much use of the tools will make students too lazy to think and write.(许多学生沉迷于手机和电脑等数字工具,他们在这些工具上花费了太多时间。因此,过多的使用这些工具会让学生懒得去思考和写作。)可知,如果学生们过多地使用数字工具,他们就会太懒而不愿思考和写作,因此C选项正确。故选C。
    16、答案:①-⑤EDFBG
    解析:①考查对上下文的理解和推理判断能力。下文给出了几条建议,所以这里意思是当你为这场战役准备的时候,我的一些建议可能会有帮助,故答案选E。
    ②考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Don't just spend quite a long time on only one subject.可知这里意思是相反,要根据不同的科目,把时间分成许多小的学时,故答案选D。
    ③考查对上下文的理解和推理判断能。根据By helping others solve problems, you inspire others, enrich your own knowledge and gain lasting friendship.可知这里意思是所以当他们向你寻求帮助的时候,立即分享你的智慧,故答案选F.
    ④考查对上下文的理解和推理判断能力。Don't let your former rankings limit you. What really matters is how you treat exams and ranking. Forget the class ranking or grade rankings, but compete with yourself. In a while, you will see yourself climbing in scores and rankings.这一自然段主要讲了排名的问题,所以这一段的标题应该是对于自己的排名,要有一个正确的态度,故答案选B。
    ⑤考查对上下文的理解和推理判断能力。根据All in all, the coming new school year is sure to be full of challenges. Too much worry only adds to your difficulties in your development.可知这里意思是如果你记住我的建议,你将会收获许多并目过上快乐的生活,故答案选G。
    17、答案:D
    解析:考查名词词义辨析。句意:爸爸妈妈,我写这封感谢信是因为我想让你们知道你们给我的生活带来了多么大的改变。A.point点;B.benefit益处;C.discovery发现;D.difference不同,根据“I 7 to live by the idea of sharing my blessings(祝福) with the people 8 me.”以及“I've learnt to be 11 ”可知,作者写这封感谢信是因为作者想让父母知道你们给作者的生活带来了多么大的改变。故选D项。
    18、答案:B
    解析:考查动词词义辨析。句意:你教会了我很多关于这个世界和关于我自己的东西。A.lef离开;B.taught教;C,gave给;D.showed展示。根据“such as teaching me”以及“so many things about the world and myself.”可知,父母教会了作者很多东西。故选B项。
    19、答案:C
    解析:考查形容词词义辨析。句意:你们是第一个通过告诉我拒绝其他玩伴玩我的玩具是不对的来告诉我分享的重要性的人。A.oldest最老的;B.nicest最好的;C.first第一的;D.last最后的。根据常识可知,父母是孩子的第一启蒙老师。故选C项。
    20、答案:B
    解析:考查动词词义辨析。句意:你们是第一个通过告诉我拒绝其他玩伴玩我的玩具是不对的来告诉我分享的重要性的人。A.studying学习;B.sharing分享; C.playing玩; D.acting行动。根据“by the idea of sharing”可知,父母是第一人告诉作者分享重要性的人。故选B项。
    21、答案:A
    解析:考查形容词词义辨析。句意:你们是第一个通过告诉我拒绝其他玩伴玩我的玩具是不对的米告诉我分享的重要性的人。A.wrong错误的;B.likely可能的;C.ordinary普通的;D.possible可能的。根据“And to this day, 6 those toys are long gone, I 7 to live by the idea of sharing my blessings (祝福) with the people 8 me.”可知,作者已经成年,仍然与人分享自己的祝福的想法去生活,这都得益于作者小时候父母教有自己拒绝与其他玩伴玩自己的玩具是不对的。故选A项。
    22、答案:C
    解析:考查连词词义辨析。句意:直到今天,尽管那些玩具早已不在了,我仍然怀揣着以与我周围的人分享我的祝福的想法去生活。A.before在……之前;B.unless除非;C.though尽管;D.because因为。分析句意可知,木句为让步状语从句。故选C项。
    23、答案:D
    解析:考查动词词义辨析。句意:直到今天,尽管那些玩具早己不在了,我仍然怀揣着以与我周围的人分享我的祝福的想法去生活,A.volunteer志愿;B.stop停止;C.pretend假装;D.continue继续。根据“And to this day, 6 those toys are long gone”可知,尽管那些玩具早已不在了,作者仍然怀揣着以与作者周围的人分享自己祝福的想法去生活,可见父母的教有对作者产生了深远的影响。故选D项。
    24、答案:B
    解析:考查介词词义辨析。句意:直到今天,尽管那些玩具早已不在了,我仍然怀揣着以与我周围的人分享我的祝福的想法去生活。A.beside在……旁边;B.around在……周围;C.like像;D.against反对。作者与周围的人分享自己的祝福。故选B项。
    25、答案:C
    解析:考查动词短语词义辨析。句意:你告诉我我们的宠物需要照顾,而不是伤害它们.A.play with玩耍;B.clean up清理;C.look after照顾:D.take away拿走。根据“not to hurt.”可知,笼物需要照顾。故选C项。
    26、答案:A
    解析:考查名词词义养析。句意:因为您们的教导,我学会了关心别人。A.lessons课程,教导;B.messages信息;C.tales故事;D.lectures演讲。根据“you also educated me”可知,因为父母的教导,作者学会了关心别人。故选A项。
    27、答案:B
    解析:考查形容词词义辨析。句意:因为您们的教导,我学会了关心别人。A.unique独一无二的:B.caring关心的:C.polite礼貌的;D.curious好奇的。根据“Mom and Dad, you also educated me to be sympathetic(同情)towards the blind old man. You told me that our pets are there for us to 9 and not to hurt.”可知,正是父母的教导,作者学会了关心他人。故选B项。
    28、答案:A
    解析:考查名词词义辨析。句意:你们给了我一生最美好的回忆。A.memories记忆:B.methods方法:C.solutions解决措施:D.ideas观点。根据下文“I remember”可知,父母给了作者最美好的回忆。故选A项。
    29、答案:C
    解析:考查动词词义辨析。句意:妈妈,我记得你是怎么让我睡在你的床上的,我生病的时候你总是给我带我最喜欢的炸鸡,照顾着我。A.had有,B.refused拒绝,C.used使用:D.decided决定。根据“bring me my favorite fried chicken”可知,父母总是带作者喜欢的炸鸡。used to do sth“过去常常做某事”。故选C项。
    30、答案:C
    解析:考查形容词词义辨析。句意:妈,我记得你是怎么让我睡在你的床上的,我生病的时候你总是给我带我最喜欢的炸鸡,照顾着我。A.disappointed失望的;B.hungry饿的;C.sick生病的:D.tired疲意的。根据“take care of me”可知,作者生病时父母照顾作者。故选C项。
    31、答案:D
    解析:考查名词词义辨析。句意:爸爸,我还记得您竭尽全力为我在院子里建了一个游戏房,好让我和我的朋友们在那里快乐地玩要。A.effect影响;B.difficulty困难;C.practice实践;D.effort努力。根据“you put into making me a playhouse in the yard”可知,父亲您竭尽全力为作者在院子里建了一个游戏房。故选D项。
    32、答案:A
    解析:考查动词词义辨析。句意:爸爸,我还记得您竭尽全力为我在院子里建了一个游戏房,好让我和我的朋友们在那里快乐地玩耍。A.play玩:B.live生活:C.observe观察,D.chat聊天。根据“making me a playhouse”可知,游戏房是供玩耍的地方。枚选A项。
    33、答案:B
    解析:考查动词词义辨析。句意:在我小的时候,我可能误解了你们和你们的目的。A.ignored忽略;B.misunderstood误解;C.forgotten忘记;D.learned学习。根据“when I was much younger...”以及常识可知,小的时候可能误解父母。故选B项。
    34、答案:D
    解析:考查代词词义辨析。句意:但现在我知道你所做的一切都是为了我自己。A.something一些事;B.nothing什么也没有;C.anything任何事情;D.everything每件事情。根据“everything you've done for me”以及常识可知,父母作的一切都是为了作者。故选D项。
    35、答案:D
    解析:考查名词词义讲析。句意:爸爸妈妈,我希望这封感谢信足以让你们知道我多么感谢你们为我所做的一切。A.explanation解释;B.article文章;C.passage短文;D.letter信件。根据“I'm writing this thank-you letter”可知,作者写的是感谢信。故选D项。
    36、答案:A
    解析:考查动词词义辨析。句意:爸爸妈妈,我希望这封感谢信足以让你们知道我多么感谢你们为我所做的一切。A.appreciate感激;B.miss错过;C.admire获慕;D.care关心。根据“I'd like you to know that I appreciate everything”可知,作者感激父母为自己所做的一切。故选A项。
    37、答案:①convenience②up③surfing④was⑤Inspired⑥to use⑦better⑧it⑨to⑩a
    解析:①考查名词。句意:互联网给人们的生活带来了更多的使利。空处需填名词作宾语,convenience意为“方便”,表抽象概念,不可数。故填convenience。
    ②考查固定短语。句意:简,一位英语老师,突然患了重病,不得不放弃了她的工作。give up为固定短语,意为“放弃”。故填up
    ③考查非谓语动词。句意:后米,她发现上网可以帮助她感觉不那么孤独和无聊。分析句子结构可知,that引导的同位语从句,解释discovery的内容,从句中已有谓语动词could help,空处需填动名词构成动名词短语作主语。故填surfing。
    ④考查动词时态。句意:她了解到互联网最大的好处之一是人与人之间不再有距离,受到互联网用户的启发,她决定成立一个IT俱乐部,教老年人如何使用电脑和互联网。根据空前的“was”可知,此处为一般过去时,空处缺少谓语动词,a distance为单数名词,be动词用was。故填was。
    ⑤考查非谓语动词。句意同上。分析句子结构可知,已有谓语动词was,空处需填非谓语动词作后置定语,people和inspire为逻辑动宾关系,需用过去分词形式。故填inspired。
    ⑥考查非谓语动词。句意同上。“疑问词+动词不定式”为固定用法,在此处作直接宾语。故填to use。
    ⑦考查形容词比较级。句意:她已经开始参加在线课程,学习更多如何利用互联网让社会变得更好。“make+宾语+宾语补足语”为固定用法,空处需填形容词作宾语补足语,此处表示“让社会变得更好”,空处需填形容词比较级。故填better.
    ⑧考查代词。句意:她认为对每个人来说,接触互联网并知道如何使用新技术是非常重要的。think为及物动词,后面为省略that的宾语从句,从句中it为形式主语,代替后面真正的主语动词不定式。故填it。
    ⑨考查介词。句意同上。have access to为固定短语,意为“可以接近,有权使用”。故填to。
    ⑩考查冠词。句意:此外,她的下一个日标是建立一个慈善网站,为贫困国家的儿童筹集资金。website为可数名词,此处表示泛指,且charity发音以辅音音素开头,需用不定冠词a修饰。故填a。
    38、答案:writing→written
    解析:考查固定短语。句意:起初,汉语是一种基于图形的语言。根据固定搭配“written Chinese”意为“汉语,书面汉语”。故将writing改为written。
    39、答案:删掉of
    解析:考查介词。句意:但是这个城市的一百万人那天晚上像往常一样睡着了。“million”意为“百万”,是数词:因被前面具体数字one修饰,所以不能跟介词of。故删掉of。
    40、答案:Appreciate→Appreciating
    解析:考查非谓语动词。句意:欣赏自己的国家的文化遗产对了解自己非常重要。分析句子成分可知,is为句子的谓语动词,因此“Appreciate one's own cultural heritage”为句子主语成分,“appreciate”意为“欣赏”,是动词,所以此处用动名词作主语。故将Appreciate改为Appreciating
    41、答案:destroyed前加was
    解析:考查动词语态和主谓一致。句意:城市里几乎所有的东西都被毁了。分析句子成分可知,复合不定代词everything为句子主语,所以谓语动词用单数:又因everything和destroy之间为被动关系,事情己经发生了,所以这里用要一般过去时的被动语态。故在destroyed前加was。
    42、答案:In→On
    解析:考查介词。句意:平均每年有500头大象被杀。根据固定搭配“on average”意为“平均”,在句中做状语成分:因放在句首,所以首字母要大写。故将山改为On
    43、答案:great →greatly
    解析:查副词。句意:互联网使Jan的生话有了很大的改善。分析句子成分可知,improve为动词,应用副词修饰,做状语。故将great改为greatly。
    44、答案:a→an
    解析:考查冠词。句意:我是电脑方面的专家。“expert”意为“专家”,为可数名词,所以在其前加不定冠词,表泛指:又因expert以元音因素开头,前面应用an。枚将a改为an。
    45、答案:who→whose
    解析:考查定语从句。句意:工作人员为房屋被毁的幸存者建造了避难所。分析句子成分可知,这是一个定语从句,先行词为survivors,根据后文的homes可知,这里的关系代词应与先行词之间是所属关系,所以要用关系代词whose.。故将who改为whose.
    46、答案:kills→killed
    解析:考查动词时态。句意:2004年12月26日,东南亚的一场海喷造成6500多人死亡,其中包括游客、渔民和当地人。根据时间状语On 26 December 2004可知,海啸是发生在过去,所以动问时态应用一般过去时。故将kills改为killed。
    47、答案:earthquake→earthquakes
    解析:考查名词。句意:20世纪最致命的一场地震已经爆发了。根据固定搭配“one of+可数名词的复数”意为“……之一”可知,这里应该用可数名词的复数形式。故将earthquake改为earthquakes。
    48、答案:
    Good morning, everyone!
    I'm very glad to give a speech today. The topic of my speech is Protect Wild Animals.
    As we all know, animals also play a part in keeping the balance of nature. Unfortunately they are being over–hunted, and some of them are dying out. So it is urgent to take some measures to protect them. First, we must build nature reserves. Second, we should raise our awareness of environmental protection. To harm animals is to harm ourselves. Therefore, let's take the responsibility and do what we can to protect them. I hope in the future we can live harmoniously and happily together with animals.
    Thank you!
    解析:本篇书面表达属于应用文,要求考生写一篇演讲,演讲内容包括:野生动物的现状(过度猎捕):保护野生动物建议(建保护区、提高保护意识等):美好愿景。词数80左右。
    第一步:市题体裁:应用文一演讲稿。
    要点:1,野生动物的现状(过度猎捕);2保护野生动物建议(建保护区、提高保护总识等):3.美好愿景。
    结构:总分
    第二步:列提纲
    一、框架
    1、演讲稿一开始就开宗明义,说明演讲的主题,然后谈由于过度猎捕野生动物的现状,接着给出至少两个保护野生动物的建议,最后展望美好的愿景。
    2、详细谈保护野生动物的建议:1)建野生动物保护区;2)提高人们的保护意识;3)出台更严厉的法律来制裁猎捕野生动物的行为。(题目要求至少给两个建议,这个是备选)
    3、希望人和动物和谐共处,相互依存。
    二、段落主题句
    The topic of my speech is Protect Wild Animals.
    It is known to all of us that animals play a part in keeping the balance of nature.
    But, some of them are dying out.
    We should take some measures to protect them.
    I hope in the future we can live harmoniously and happily together with animals.
    第三步:展开用说明法将主题句展开。
    第四步:润色修改范文格式正确,完成了试题规定的任务,覆盖所有内容要点,应用了很多的语法结构和词汇:状语从句:As we all know, animals also play a part in keeping the balance of nature.,宾语从句:I hope in the future we can live harmoniously and happily together with animals.,形式主语:So it is urgent to take some measures to protect them.,非谓语动词:To harm animals is to harm ourselves,等,这简范文的另一亮点是:句子间的承接词,First, Second, Therefore,它们的使用使整箱文章的层次分明,条理清晰,结构流畅。祈使句let's take the responsibility and do what we can to protect them.的使用符合演讲的特点,能够渲染气氛,使语言更有力。句子they are being over-hunted, and some of them are dying out,中现在进行时的使用突出了野生动物保护的迫切性,也给文章增色,完全达到了预明的写作目的。


    相关试卷

    2023-2024学年新疆阿克苏市实验中学高三上学期第一次月考英语试题含答案:

    这是一份2023-2024学年新疆阿克苏市实验中学高三上学期第一次月考英语试题含答案,文件包含2023-2024高三第一次月考docx、答案docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共8页, 欢迎下载使用。

    2022-2023学年新疆阿克苏市实验中学高二上学期第一次月考英语试题含答案:

    这是一份2022-2023学年新疆阿克苏市实验中学高二上学期第一次月考英语试题含答案,文件包含新疆阿克苏市实验中学2022-2023学年高二上学期第一次月考英语试题原卷版docx、新疆阿克苏市实验中学2022-2023学年高二上学期第一次月考英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共35页, 欢迎下载使用。

    2022-2023学年新疆阿克苏市实验中学高一上学期第一次月考英语试题含答案:

    这是一份2022-2023学年新疆阿克苏市实验中学高一上学期第一次月考英语试题含答案,文件包含新疆阿克苏市实验中学2022-2023学年高一上学期第一次月考英语试题原卷版docx、新疆阿克苏市实验中学2022-2023学年高一上学期第一次月考英语试题答案版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共36页, 欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map