还剩14页未读,
继续阅读
初二英语阅读理解专项训练
展开这是一份初二英语阅读理解专项训练,共17页。试卷主要包含了B.At abut 21等内容,欢迎下载使用。
The Chinese invented the first mechanical clck (机械钟) in 1088. One hundred and ninety-five years later, the British invented the first clck in Eurpe. The Germans invented the alarm clck 67 years later.
The Italians invented the first pcket watch in 1462. Early watches were different frm tday’s in tw ways. First, they nly had an hur hand. Secnd, yu had t keep them in yur pcket. Peple called them “pcket clcks”.
The first wrist watches(腕表) came frm Switzerland, 328 years after the first pcket clck was invented. But they did nt becme ppular until a hundred years later.
Digital(数码的) clcks and watches came frm the US. Shps started t sell them in 1971. At that time, they were the newest inventin in timekeeping.
Tday there are many kinds f watches. Sme are very cheap, sme are very expensive, and sme can even speak and tell yu the time! Clcks and watches have cme a lng way.
1.The first clck in Eurpe was invented in ________.
A.1383B.1293C.1283D.1273
2.The right match abut the clck is ________.
A.American— the alarm clck
B.Germans—the first pcket watch
C.British—The first wrist watches
D.Chinese—the first mechanical clck
3.Which is true accrding t the passage?
A.Chinese first invented the clck.
B.The first pcket watch had tw hands.
C.The first wrist watches became ppular very quickly.
D.Peple used alarm clck t tell time in ancient times.
4.The main idea f the last paragraph is ________.
A.The watches are different in kind
B.The price f the watches is different
C.Different peple have different watches
D.The watches were invented in different cuntries
Numbers are used everywhere. In Chinese culture, sme numbers are believed t be lucky r unlucky based n the Chinese characters that the numbers sund similar t.
Fr example, the wrd fr the number 8 sunds similar t the wrd fr “making a frtune”. S, peple cnsider it a very lucky number. Sme peple will even spend a lt f mney having 8s in their phne numbers r vehicle license plate(车牌照)numbers. The pening ceremny f the Beijing Olympics began at 8:08 p.m. n August 8, 2008.
The number 9 is als a lucky number because f its cnnectin t the emperrs f China. There were nine dragns n emperrs’ rbes (龙袍) and Chinese myth held that the dragn had nine children. The number 9 als stands fr “lng-lasting”. That’s why a man always prpses t a wman with 99 r 999 rses.
S what’s a “bad luck” number in Chia? It might be 4. Many Chinese peple see 4 as a bad luck number because it sunds similar t the character fr “death”.
Because f this, many buildings skip the furth flr and simply call it the fifth flr. In Hng Kng, sme buildings even skip all flrs numbered with 4.
5.Which is nt the reasn why the number 9 is a lucky number?
A.It als stands fr “lng-lasting”
B.It was cnnected t the emperrs f China.
C.A man always prpses t a wman with 99 r 999 rses.
D.It based n the Chinese characters the number 9 sunds similar t .
6.We may nt see the flr number_______ in the building in HngKng.
A.18B.9C.14D.20
7._______numbers are mentined in the passage frm ne t nine?
A.TwB.ThreeC.FurD.Five
8.The main idea f the passage is _______.
A.Why numbers are used everywhere
B.What the numbers sund similar t
C.What the numbers are in Chinese culture
D.What the lucky r unlucky numbers based n
Tina graduated frm cllege. Several days later, she gt a new jb and wuld wrk in the biggest cmpany in her city. Her friends admired her very much.
On her first wrkday, Tina arrived at 8:45 a.m. She tk the lift t the 11th flr, and a clerk shwed her where her desk was. As a green hand, she didn’t knw what t d, s she tried t talk t the girls wh sat near her in the ffice. Hwever, they were nt friendly t her. After a while, a yung bss came in. Tina was surprised that the bss was nt the ld man wh interviewed her several days ag. The bss gave her a lt f reprts t write. But when she began t write, she fund that she had much truble understanding the reprts. She spent almst the whle day trying t d the wrk. At 5:30 p.m., it was time t g hme.
Althugh mst f the reprts weren’t finished, she gt int the lift. On the 10th flr, she met Jhn, the ld man wh interviewed her several days ag. “Tina!” he said, “Why didn’t yu wrk with us tday?” All f a sudden, Tina realized she mistk the 11th flr fr the 10th flr. “Oh, my Gd!” she answered, “______” After hearing this, Jhn culdn’t help laughing.
9.The underlined wrds “green hand” mst prbably mean a persn ______.
A.wh wears in green
B.caring abut the envirnment
C.ding well in gardening
D.withut experience
10.Tina was surprised because ________.
A.her clleagues were nt friendly t her
B.she was given t many reprts t write
C.the yung bss wasn’t the man wh interviewed her
D.she went t the wrng flr
11.Tina spent almst ______ t write the reprts.
A.the whle night
B.the whle mrning
C.the whle afternn
D.the whle day
12.Which f the fllwing is TRUE accrding t the passage?
A.Tina’s friend admired her nly because she gt a new jb.
B.The girls sitting near Tina were unfriendly t her.
C.Tina arrived at the cmpany at 5:30 a.m. n her first wrkday.
D.Tina went t the 10th flr n that day.
13.“________” can be the missing sentence in the passage.
A.I frgt the interview date!
B.I have finished all the reprts!
C.I have been in the wrng ffice all day!
D.I frgt t finish the task.
Cmputers are useful machines. They can help peple a lt in their everyday life. Fr example, they can help peple save much time, and they can help peple d hard wrk.
Tday mre and mre families have cmputers. Parents buy cmputers fr their children. They hpe cmputers can help their children imprve their studies. But many f the children use cmputers t play games, watch mvies r chat, instead f studying. Many teachers and parents cmplain that cmputers make children fall behind. S many parents dn’t allw their children t play cmputers again.
In sme ther cuntries, even sme scientists hate cmputers. They say cmputers let sme peple lse their jbs r bring them a lt f truble.
Will cmputers really bring truble t peple r can they bring peple happiness? It will be up t peple themselves.
14.Why d we say the cmputer is a useful machine?
A.Because it can help us a lt.
B.Because it can help us t find jbs.
C.Because we can use it t play games.
D.Because ur cuntry asks us t learn it.
15.What d many teachers and parents cmplain abut?
A.Cmputers let them lse their jbs.
B.Cmputers make children fall behind.
C.Cmputes bring peple a lt f truble.
D.Their students and children use cmputers t play games.
16.In this passage we knw cmputers ______.
A.are hated by peple
B.als bring us truble
C.bring us happiness nly
D.are bad fr peple’s health
17.What des the underlined wrd “cmplain” mean?
A.抱怨B.赞赏C.考虑D.解释
Sn cmputers and ther machines will be able t remember yu by lking at yur eyes! The prgramme wrks because everyne’s eyes are different. S in the future yu wn’t have t remember a number when yu want t use a machine r take mney ut f a bank. Yu’ll just have t lk at he machine and it will be able t tell wh yu are.
The eye-recgnitin (眼睛识别) prgramme is already being tested in shps and banks in the USA, Britain, Spain, Italy and Turkey. Sn, this technlgy (技术) will take the place f (取代) all ther ways f finding ut wh peple are.
Hwever, scientists are wrking n ther systems (系统). Machines will sn be able t knw yu frm the shape f yur face r hand r even yur smell! We already have machines that can tell wh yu are frm yur vice r the mark made by yur finger.
Eye-recgnitin is better than ther kinds because yur eyes dn’t change as yu get lder, r get dirty like hands r fingers. And even twins have different eyes, s the prgramme can be up t 94% crrect, depending n hw gd the technlgy is. Sme prgrammes may nly be right 51% f the time. In Britain, it was fund that 91% f peple wh had tried it said that they liked the idea f eye-recgnitin.
In the future yur cmputer will be lking yu in the eye. S smile!
18.In the near future, we dn’t need carry ur bank card because ________.
A.there is n need fr us t
B.the machine read ur eyes
C.ur eyes are quite different
D.ur eyes has a special ability
19.Hw many ways f finding peple are mentined in this passage?
A.3B.4C.5D.6
20.What is the advantage f eye-recgnitin ?
A.Eyes will never get lder.
B.Eyes will ften get dirty.
C.Eyes will nt get dirty easily.
D.Eyes will always be changing.
21.What is the passage mainly abut?
A.Peple are very afraid f the eye-recgnitin.
B.Peple are very interested in eye-recgnitin.
C.Scientists are ding smething abut recgnitin.
D.Scientists are finding ut new ways f recgnitin.
Years ag, I lived in a building in a large city. The building next dr was nly a few feet away frm mine. There was a wman wh lived there, whm I had never met, yet I culd see her seated by her windw each afternn, sewing r reading.
After several mnths had gne by, I began t ntice that her windw was dirty. Everything was unclear thrugh the dirty windw. I wuld say t myself, “I wnder why that wman desn’t wash her windw. It really lks terrible.”
One bright mrning I decided t clean my flat, including washing the windw n the inside. Late in the afternn when I finished the cleaning, I sat dwn by the windw with a cup f cffee fr a rest. What a surprise! Acrss the way, the wman sitting by her windw was clearly visible. Her windw was clean! Then it dawned n me. I had been criticizing her dirty windw, but all the time I was watching hers thrugh my wn dirty windw.
That was quite an imprtant lessn fr me. Hw ften had I lked at and criticized thers thrugh the dirty windw f my heart, thrugh my wn shrtcmings? Since then, when I wanted t judge smene, I asked myself first, “Am I lking at him thrugh my dirty windw?” Then I try t clean the windw f my wn wrld s that I may see the wrld abut me mre clearly.
22.When the authr culdn’t see the wman thrugh the windw, ________.
A.he wrried abut herB.he was a little disappinted
C.he thught she shuld have cleaned itD.he wanted t help her clean it
23.The writer culdn’t see everything clearly thrugh the windw because _________.
A.the wman’s windw was dirtyB.the writer’s windw was dirty
C.the wman lived nearbyD.the writer was near sighted
24.The underlined sentence “It dawn n me” prbably means _________.
A.I began t understand itB.it cheered me up
C.I culd see myself in the windwD.it began t get light
25.What des the authr want t tell us?
A.One shuldn’t criticize thers very ften.
B.One shuld ften make his windws clean.
C.One must judge himself befre he judges thers.
D.One mustn’t judge a persn thrugh his dirty windw.
Nw I am a businessman. When I was in high schl, I lst my wallet. I needed gas fr my ld car. After I paid fr the gas, I left my wallet n the bumper (保险杠) and drve away. After sme time, the phne rang and a man asked me if I lst my wallet. I checked my bag and fund it wasn’t there. Then he tld me where t pick up my wallet and asked me t cme t get it. I thanked him abut 10 times fr finding my wallet. While I didn’t want t insult (侮辱) him by giving him sme mney, I really felt like giving smething. S I asked him if there was anything I culd d fr him,and he said, “Just pass it n.”
It was abut 10 years later that I picked up a wallet t. I almst stepped (踩) n it! It tk me several days t find the wner f the wallet. It was a yung man. He lived in anther state, abut 60 miles away frm where I fund the wallet. When I returned his wallet, he was surprised that his mney was still in the wallet and he tried t hand me $2,000. I tld him, “N, thanks, but just pass it n.” “Yes, I will,” he said.
26.Why did the writer NOT give the man any mney t thank him?
A.Because the man was very rich.
B.Because the man stle the writer’s wallet.
C.Because the writer didn’t want t insult him.
D.Because there was n mney in the writer’s wallet.
27.What des the man mean by “Just pass it n”?
A.He wanted the authr t take gd care f the wallet.
B.He wanted the authr t give the wallet t him.
C.He wanted the authr t g hme.
D.He wanted the authr t pass n the kindness t thers.
28.What happened t the writer abut ten years later?
A.He lst his car.B.He stepped n a wallet.
C.He lst his wallet again.D.He picked up a wallet t.
29.Hw lng did it take the writer t find the wner f the wallet?
A.Several minutes.B.Several hurs.
C.Several days.D.Several weeks.
30.What can we knw frm the last paragraph?
A.The writer accepted the yung man’s mney.
B.The yung man wuld help thers like the writer.
C.The writer was angry with the yung man.
D.The writer bught anther wallet later.
Knwn as “Super Dan”, China’s badmintn player Lin Dan is ne f the greatest badmintn players in histry. Fur mnths ag, Lin annunced (宣布) his retirement (退役) thrugh his persnal Weib accunt. Here is what he wrte:
Frm 2000 t 2020, I’ve been thrugh fur Olympics and I never thught abut stpping my career befre. But nw it’s time fr me t say gdbye. And it’s actually s hard fr me.
At nearly 37 years ld, my physical cnditin wn’t allw me t fight with my teammates anymre. In the future, I wish t spend mre time with my family.
I want t thank my cuntry that nurtured (养育) me, my caches (教练) wh trained me, my family wh always stayed with me, my fans wh supprted me and my ppnents (对手) wh encuraged me t be better. I wish t tell all f yu wh are having dreams t stay hungry: G fight fr yur dreams.
Fans were hping t see Lin in the Tky Olympics, which has been put ff t the summer f 2021 because f COVID-19, but Lin culdn’t make it.
31.Where did Lin Dan annunce his retirement?
A.On TV.B.On the radi.C.In the newspaper.D.On the Internet.
32.Hw ld was Lin Dan when he tk part in his first Olympics?
A.At abut 17.B.At abut 21.C.At the age f 30.D.At nearly 37.
33.What stpped Lin frm playing badmintn?
A.His teammates.B.His family.
C.His physical cnditin.D.His lsing interest.
34.Hw did Lin feel abut his retirement?
A.Lucky and happy.B.Difficult and frightened.
C.Happy and thankful.D.Sad and thankful.
35.What is the best title f the passage?
A.Lin Dan missed the Tky Olympics
B.“Super Dan” says gdbye t badmintn
C.Fllw Lin Dan t fight fr yur wn dreams
D.Meet 37-year-ld Lin Dan n his Weib accunt
D yu still remember the summer hliday last year? When yu think back n it, yu might think f many f yur happy times. But hw d yu stre these things in yur mind? By using yur memry. Memry is the ability t remember things. Memrizing happens in a special area in ur brain. When smething happens, yur brain recrds (记录) the imprtant infrmatin and puts it in that area. That is what we call “memry”.
Scientists say that there are tw kinds f memry—shrtterm memry and lngterm memry. Yur shrtterm memry can nly last fr a few secnds t a few minutes. But lngterm memry is able t save infrmatin fr a lng perid f time. Peple usually remember with shrtterm memry, and then frget things quickly after they experience them. They learn abut smething ne day, but frget half f it the next day. A week later, they remember just a third f what they have learnt. S peple frget things easily withut memrizing again and again.
Scientists agree that peple remember things in different ways. Sme remember things better with the help f pictures. Others remember better when they take in the infrmatin by hearing it. But ne thing is fr sure, if yu remember things with different ways tgether, yu can get a better result. Fr example, try imaging pictures with English wrds, and at the same time listening t recrdings f the wrds. Maybe studying English wn’t be a difficult thing.
36.The underlined wrd “stre” in Paragraph 1 means ________.
A.keepB.carryC.discussD.imagine
37.What can we learn abut the lng-term memry frm the passage?
A.Lng-term memry is the mst imprtant way f memrizing.
B.Lng-term memry lasts shrter than shrt-term memry.
C.Lng-term memry can save infrmatin abut ne week.
D.Peple can get lng-term memry by memrizing again and again.
38.Accrding t the scientists, hw can peple remember things better?
A.By cnnecting sunds with pictures.
B.By taking in infrmatin with smell.
C.By cnnecting pictures with English wrds.
D.By remembering with the help f pictures and sunds.
39.What is the passage mainly abut?
A.Sme different types f memry.B.Sme difficulties in learning English.
C.Sme interesting facts abut memry.D.Sme ways t imprve memry.
40.In which sectin f the newspaper wuld yu prbably read this article?
A.Fashin.B.Sprts.C.Science.D.Stries.
参考答案
1.C
2.D
3.A
4.A
【导语】本文主要介绍了钟表的起源和历史。
1.推理判断题。根据“The Chinese invented the first mechanical clck (机械钟) in 1088. One hundred and ninety-five years later, the British invented the first clck in Eurpe. ”可知,中国人在1088年发明了第一个机械钟。195年后,英国人在欧洲发明了第一个钟,也就是1283年的时候,故选C。
2.细节理解题。根据“The Chinese invented the first mechanical clck (机械钟) in 1088.”可知,中国人发明了第一个机械钟。故选D。
3.细节理解题。根据“The Chinese invented the first mechanical clck (机械钟) in 1088.”可知,中国人最先发明了钟。故选A。
4.段落大意题。根据“Tday there are many kinds f watches.”及整段内容可知,最后一段主要介绍手表种类的不同。故选A。
5.C
6.C
7.B
8.D
【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了中国文化中的幸运数字和不幸运的数字。
105.细节理解题。根据文中第一段“In Chinese culture, sme numbers are believed t be lucky r unlucky based n the Chinese characters that the numbers sund similar t.”可知在中国文化中,一些数字被认为是幸运或不幸的,因为这些数字的发音与汉字相似。根据第三段“The number 9 is als a lucky number because f its cnnectin t the emperrs f China…The number 9 als stands fr “lng-lasting”.”可知数字9也是一个幸运数字,因为它与中国的皇帝有关。数字9也代表“持久的”。故选C。
6.细节理解题。根据文中最后一段“In Hng Kng, sme buildings even skip all flrs numbered with 4.”可知在中国香港地区,有些建筑物甚至会跳过带数字4的所有楼层。故选C。
7.细节理解题。根据文中第二段“the wrd fr the number 8 sunds similar t the wrd fr “making a frtune”…”可知提到数字8;根据文中第三段“The number 9 is als a lucky number because f its cnnectin t the emperrs f China.”可知提到数字9;根据文中第四段“S what’s a “bad luck” number in Chia? It might be 4.”可知提到数字4,可见文中总共提到了3个数字。故选B。
8.主旨大意题。根据文中主旨句第一段“Numbers are used everywhere. In Chinese culture, sme numbers are believed t be lucky r unlucky based n the Chinese characters that the numbers sund similar t.”可知数字无处不在。在中国文化中,一些数字被认为是幸运或不幸的,因为这些数字的发音与汉字相似。可见本文主要讲述了幸运或不幸运的数字是基于中国的文化。故选D。
9.D
10.C
11.D
12.B
13.C
【导语】本文讲述了Tina大学毕业后第一次工作的经历,那天她跑错了楼层,在错误的办公室工作了一天。
9.词句猜测题。根据语境“As a green hand, she didn’t knw what t d, s she tried t talk t the girls wh sat near her in the ffice.” (作为……,她不知道做什么,所以她试图跟坐在她附近的女孩谈话)和第一段“Several days later, she gt a new jb.”(几天后,她找到了一份新工作。)可知,Tina大学毕业刚找到工作,所以她是一个新手,没有什么工作的经验。因此green hand指的是“没有经验”。故选D。
10.细节理解题。根据短文第二段“Tina was surprised that the bss was nt the ld man wh interviewed her several days ag”可知,Tina很吃惊,公司的老板并不是几天前面试她的那个。故选C。
11.细节理解题。根据短文中第二段“But when she began t write, she fund that she had much truble understanding the reprts. She spent almst the whle day trying t d the wrk. ”可知,Tina花费一整天的时间做这项工作。故选D。
12.细节理解题。根据第二段“ s she tried t talk t the girls wh sat near her in the ffice. Hwever, they were nt friendly t her.”可知,坐在Tina旁边的女孩对她不友好。B项表述正确,故选B。
13.推理判断题。根据最后一段可知,在下班的时候,Tina才意识到自己把11楼错当成了10楼,她在错误的公司里工作了一天,C选项“我整天都待在错误的办公室里”符合语境,故选C。
14.A
15.B
16.B
17.A
【导语】本文主要介绍了电脑对人们生活的影响,有利也有弊。利与弊主要取决于人们怎么使用它。
14.细节理解题。根据“They can help peple a lt in their everyday life.”可知,电脑在人们的日常生活中帮了人们许多,所以说它是有用的,故选A。
15.细节理解题。根据“Many teachers and parents cmplain that cmputers make children fall behind. ”可知,许多老师和父母抱怨电脑不能帮助孩子们学习反而使他们落后,故选B。
16.细节理解题。根据“They say cmputers let sme peple lse their jbs r bring them a lt f truble.”可知,电脑也会带来麻烦,故选B。
17.词义猜测题。根据“Many teachers and parents cmplain that cmputers make children fall behind.” 可知,电脑使他们的孩子落后,所以推断许多家长和老师是在抱怨,所以划线单词表示“抱怨”,故选A。
18.B
19.D
20.C
21.B
【导语】本文主要介绍了眼睛识别技术的研究及其优势。
18.细节理解题。根据“S in the future yu wn’t have t remember a number when yu want t use a machine r take mney ut f a bank. Yu’ll just have t lk at he machine and it will be able t tell wh yu are.”可知,机器会进行眼睛识别,所以不需要带银行卡等。故选B。
19.细节理解题。根据“Sn cmputers and ther machines will be able t remember yu by lking at yur eyes!”和“Machines will sn be able t knw yu frm the shape f yur face r hand r even yur smell! We already have machines that can tell wh yu are frm yur vice r the mark made by yur finger.”可知,文章一共提及6种识别身份的方式,包括眼睛、脸部、手部、气味、声音和指纹识别。故选D。
20.细节理解题。根据“Eye-recgnitin is better than ther kinds because yur eyes dn’t change as yu get lder, r get dirty like hands r fingers.”可知,眼睛识别比其它方式更好是因为眼睛不会随着年龄增长而发生改变,也不会变脏,选项C“眼睛不容易变脏”符合语境。故选C。
21.主旨大意题。通读全文可知,全文围绕The eye-recgnitin prgramme“眼部识别系统”开展的。故选B。
22.C
23.B
24.A
25.C
【导语】本文作者通过因透过自己脏兮兮的窗户没能准确看清一个人这件小事感悟到,在评判别人之前,必须先看清楚自己,然后才能更清楚地看到自己周围的世界。
22.推理判断题。根据“Everything was unclear thrugh the dirty windw. I wuld say t myself, ‘I wnder why that wman desn’t wash her windw. It really lks terrible.’”可知,当作者从窗户看不见那个女人时,他以为是女人的窗户脏了,所以他认为她应该把窗户擦干净的,故选C。
23.细节理解题。根据短文第三段“One bright mrning I decided t clean my flat, including washing the windw…. I had been criticizing her dirty windw, but all the time I was watching hers thrugh my wn dirty windw.”可知,作者透过窗户看不清楚对面,是因为他自己的窗户脏了。故选B。
24.词义猜测题。根据语境“Then it dawned n me. I had been criticizing her dirty windw, but all the time I was watching hers thrugh my wn dirty windw.”可知,作者突然明白了,不是对面邻居的窗户脏了,而是自己的窗户脏。由此可猜测“It dawned n me”是“突然明白”,故选A。
25.推理判断题。根据文意和短文第四段“Since then, whenever I want t judge smene, I will ask myself first, ‘Am I lking at him thrugh my wn dirty windw?’’”可知,作者通过讲述这个故事告诉我们,在评判别人的时候,先评判一下自己。故选C。
26.C
27.D
28.D
29.C
30.B
【导语】本文讲述了作者弄丢了钱包,然后被一个好心人捡到并归还,好心人不求任何回报,只希望作者能将这种善举传递下去;作者确实这么做了,并在多年后归还了另一位失主的钱包的故事。
26.细节理解题。根据“While I didn’t want t insult (侮辱) him by giving him sme mney, I really felt like giving smething.”可知,作者不想给他钱是因为不想用钱侮辱他,故选C。
27.词句猜测题。根据第二段的介绍可知,作者以同样的方式归还了另一位失主的钱包,所以推断,这句话的意思是“希望作者将这份善举传递给其他人”,故选D。
28.细节理解题。根据“It was abut 10 years later that I picked up a wallet t”可知,作者也捡到了一个钱包。故选D。
29.细节理解题。根据“It tk me several days t find the wner f the wallet.”可知,作者花了好几天时间才找到钱包的主人,故选C。
30.推理判断题。根据“ he tried t hand me $2,000. I tld him, ‘N, thanks, but just pass it n.’ ‘Yes, I will,’ he said.”可知,这个年轻人会像作者一样去帮助其他人。故选B。
31.D
32.B
33.C
34.D
35.B
【导语】本文是一篇记叙文,主要讲述了关于林丹在微博平台宣布退役的事情。
31.细节理解题。根据“Fur mnths ag, Lin annunced (宣布) his retirement (退役) thrugh his persnal Weib accunt.”可知,林丹是在个人微博账号上宣布的退役,因此他是在网上宣布退役的。故选D。
32.推理判断题。根据“Frm 2000 t 2020, I’ve been thrugh fur Olympics…”可知,林丹经历了四届奥运会。再根据“At nearly 37 years ld, my physical cnditin wn’t allw me t fight with my teammates anymre.”可知,林丹宣布退役时是2020年,此时他37岁。再结合常识可知,林丹没有参加2000年的奥运会,因此他第一次参加奥运会是在2004年,当时他应该是21岁。故选B。
33.细节理解题。根据“At nearly 37 years ld, my physical cnditin wn’t allw me t fight with my teammates anymre.”可知,林丹退役是因为他的身体状况不允许了。故选C。
34.细节理解题。根据“And it’s actually s hard fr me.”可知,他对退役感到难过。再根据“I want t thank my cuntry that nurtured (养育) me…ppnents (对手) wh encuraged me t be better.”可知,他很感激自己的国家、教练、家人、粉丝和对手,因此他是感到难过但又感激的。故选D。
35.最佳标题题。阅读全文可知,本文主要讲述了关于林丹在微博平台宣布退役的事情。因此B选项“‘超级丹’告别羽毛球”适合做文章标题。故选B。
36.A
37.D
38.D
39.C
40.C
【导语】本文是一篇说明文,主要介绍了有关“记忆”的一些信息,包括记忆的种类和记忆的方式。
36.词句猜测题。根据下文“Memry is the ability t remember things.”可知,记忆就是记住事物的能力,即把事物保存在脑子里,因此推测stre是“储存”的意思,与keep同义。故选A。
37.细节理解题。根据文中“S peple frget things easily withut memrizing again and again.”可知,没有反复地记忆,人们就很容易忘记事情。也就是说,只有反复地记忆,人们才能记得更久,形成长期记忆。故选D。
38.推理判断题。根据文中“Sme remember things better with the help f pictures. Others remember better when they take in the infrmatin by hearing it. But ne thing is fr sure, if yu remember things with different ways tgether, yu can get a better result.”可知,将记忆过程与图片和声音结合起来,记忆的效果会更好,因此D选项表述正确。故选D。
39.主旨大意题。阅读全文可知,本文主要介绍了有关“记忆”的一些信息,包括记忆的种类和记忆的方式。因此C选项“关于记忆的一些有趣的事实”符合题意。故选C。
40.推理判断题。阅读全文可知,本文是一篇科普类说明文,主要介绍了有关“记忆”的一些信息,因此最有可能出现在报纸的科学板块。故选C。
相关试卷
初二英语下册:句子翻译专项训练:
这是一份初中英语人教新目标 (Go for it) 版八年级下册本册综合课后作业题,共3页。
中考英语阅读理解专项训练:
这是一份中考英语阅读理解专项训练,共21页。试卷主要包含了 99等内容,欢迎下载使用。
中考英语阅读理解专项训练:
这是一份中考英语阅读理解专项训练,共19页。试卷主要包含了B.$2,120等内容,欢迎下载使用。

