开学活动
搜索
    上传资料 赚现金

    2021版 《试吧大考卷》 全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(一)新高考版(含答案解析)

    2021版 《试吧大考卷》 全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(一)新高考版(含答案解析)第1页
    2021版 《试吧大考卷》 全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(一)新高考版(含答案解析)第2页
    2021版 《试吧大考卷》 全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(一)新高考版(含答案解析)第3页
    还剩19页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    2021版 《试吧大考卷》 全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(一)新高考版(含答案解析)

    展开

    这是一份2021版 《试吧大考卷》 全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(一)新高考版(含答案解析),共22页。试卷主要包含了5分,满分37,50,6 millin and 3等内容,欢迎下载使用。
    第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、和D四个选项中,选出最佳选项。
    A
    Why g t Madrid?
    There may be a slight chill (寒冷) in the air, with temperatures staying arund 15℃ in March, but Spain's handsme capital is slwly starting t warm up. Even mre attractive are the cultural events.
    A new exhibitin n the living and wrking spaces f Spain's greatest artist, Picass, has just pened in the studi at the Fundación Mapfre at Pase de Reclets 23 . It runs until 11 May with rarely seen pieces brrwed frm his family.
    Later this summer, the anniversary f the death f the Renaissance (文艺复兴) painter El Grec will be marked with an exciting exhibitin at the Muse del Prad at Pase del Prad frm 24 June t 5 Octber.
    Hw t g?
    The widest range f flights is ffered by EasyJet — frm Bristl, Edinburgh, Gatwick, Liverpl and Lutn. British Airways and its sister airline Iberia cmbine frces frm Heathrw and Lndn City. Ryanair flies frm Manchester and Stansted; Air Eurpa flies frm Gatwick.
    Barajas Airprt is 12km nrth­east f the city centre and is served by frequent trains n Metr line 8, but the shrtest undergrund jurney is a bit cmplex with at least ne change at Nuevs Ministeris statin and takes abut 30 minutes. The fare t any statin in the city centre is 4.50. The airprt express bus runs every 15 t 35 minutes arund the clck; 5 ne way. It takes 40 minutes t reach the city centre. A taxi takes half the time. A flat rate f 30 cvers mst f central Madrid.
    1.When will the exhibitin abut Picass clse?
    A.On 23 March. B.On 11 May.
    C.On 24 June. D.On 5 Octber.
    2.Which airline perates flights frm Manchester t Madrid?
    A.EasyJet. B.Ryanair.
    C.Air Eurpa. D.British Airways.
    3.What is the fastest way t reach central Madrid frm Barajas Airprt?
    A.Take a taxi. B.Take a city bus.
    C.Take Metr line 8. D.Take the airprt express bus.
    B
    My schl appeared n the news last week because we had made an imprtant change in ur lcal area. Our class had planted a large garden in what was nce nly a vacant lt. It was a lt f wrk but it was all wrth it. I gt blisters (水疱) frm digging, and we all gt insect bites, t.
    I learned a lt abut gardening and cllabratin (合作), and then I learned abut the media. Our teacher telephned the TV statin and infrmed them f what we had accmplished. She spke with the prducer. The prducer checked with the directrs, but they said there were plenty f stries similar t urs. They wanted t knw what was special abut ur particular garden, since many schls plant them.
    The teacher explained that, after ging n the Internet t learn abut the prairie (大草原), we had made a prairie garden. We had been t a prairie and gtten seeds frm the plants, and then we planted them. We did nt water the garden, but we did weed it. We decided t let nature water it with rain, since that was hw prairies grew in the past. We sent a picture f the garden t the news statin. In the picture, the grass was s high that it std taller than the furth grade students.
    As a result, the prducer sent a reprter t ur schl. The reprter interviewed the headmaster and asked him many questins abut the garden. After that, he interviewed us, and we explained t him what we had learned thrugh this prject.
    That night, we watched the news, and there we were. The news reprter tld ur stry. It was nly tw minutes lng, but it was us. We were famus. All that wrk, all thse blisters, it was wrth it. We knew that when we saw the garden every day, but nw we knew that the whle city thught s, t.
    4.What seemed t be the TV directrs' initial reactin t the garden?
    A.They were excited. B.They were surprised.
    C.They were wrried. D.They were uninterested.
    5.What is special abut the garden?
    A.Weeds were allwed t spread naturally.
    B.The grass grew faster than cmmn grass.
    C.The seeds came frm the plants f a prairie.
    D.Undergrund water was used fr the plants.
    6.What des the underlined wrd “that” refer t in the last paragraph?
    A.We gt blisters n ur hands. B.Our hard wrk was wrthwhile.
    C.The garden wuld be famus. D.The prject wuld be finished.
    7.Hw did the authr feel abut the prject?
    A.Annyed. B.Curius.
    C.Prud. D.Regreful.
    C
    Heads up! Acrss the cuntry, sprts injuries are a safety cncern fr yung athletes. Nw, the American Medical Assciatin (AMA) has a new set f guidelines aimed at prtecting players frm the danger f cncussins (脑震荡) - serius injuries caused by a blw t the head.
    “By raising awareness f the serius risks assciated with cncussins and ensuring that the apprpriate guidelines are in place, we can reduce the number f yung athletes wh may return t the game t sn, which can put their health at further risk,” said AMA Bard Member Jack Resneck, Jr., M. D., in a statement.
    The plicy recmmends that yung athletes wh may have a cncussin be taken ff the field as sn as pssible. Then, they are nly t return t their sprt with a dctr's written apprval. The plicy als sets age­specific rules fr health care prfessinals and athletic rganizatins in evaluating and caring fr cncussins.
    Accrding t the Centers fr Disease Cntrl and Preventin (CDC), a cncussin is a type f traumatic (创伤的) brain injury caused by a bump, blw, r jlt t the head r hit t the bdy that causes the head and brain t mve rapidly back and frth. This type f mvement can cause the brain t bunce arund r twist inside the skull (颅骨). It can damage brain cells and create chemical changes in the brain.
    The CDC says that between 1.6 millin and 3.8 millin traumatic brain injuries caused by sprts and recreatin­related activities ccur in the U.S. every year. A study frm the Center fr Injury Research and Plicy shwed that as many as 40% f high schl athletes return t playing befre they shuld. The AMA's new guidelines shuld help t bring thse numbers dwn.
    8.Why des the AMA set the new guidelines?
    A.T raise safety standards f sprts.
    B.T prtect athletes frm cncussins.
    C.T set rules fr health care evaluatin.
    D.T help players return t the game quickly.
    9.What shuld yung athletes wh may have a cncussin d?
    A.Avid using the head. B.Leave the field frever.
    C.Get treatment in time. D.Switch t anther sprt.
    10.What is paragraph 4 mainly abut?
    A.What a cncussin is.
    B.What causes damage t brain cells.
    C.Hw the CDC wrks.
    D.Hw a cncussin can be prevented.
    11.Which f the fllwing is the best title fr the text?
    A.Rules fr Safer Play B.Sprts Injuries in the U.S.
    C.Advice t Athletes D.New Plicies fr Dctrs
    D
    Organic fd is very ppular. It is als expensive. Sme rganic fd csts twice as much as nn­rganic fd, but new parents and pet wners are willing t pay up t 200% mre fr rganic fd. Hwever, there are peple wh think it is a waste f mney.
    There is ne main difference between rganic and nn­rganic fd. Organic farms d nt use agricultural chemicals, such as pesticides (杀虫剂). In many cuntries rganic fds have special labels. These guarantee that the prducts are natural.
    Sme peple think rganic means lcally grwn. Originally this was true. Over time rganic farming became mre difficult. The demand fr rganic fd grew larger than the supply. Small cmpanies had t sell ut t large cmpanies. There weren't enugh rganic ingredients (原料), such as grain and cattle. This made it difficult fr many rganic cmpanies t stay in business. Tday, many large cmpanies have an rganic line f prducts.
    Is rganic fd mre nutritius? This is part f the debate. Many farmers and cnsumers believe it is. They think agricultural chemicals cause health prblems such as cancer. Many health prfessinals disagree. Few studies prve that rganic fds prevent health prblems. Health specialists wrry mre abut bacteria (细菌), such as E. cli and salmnella. These can get int cntact with rganic and nn­rganic fd. Dctrs recmmend washing prduce very carefully. Handling meat carefully is imprtant t.
    Mst peple agree that naturally grwn fd tastes better. Is tastier fd wrth the extra mney? This is a matter f pinin. Whether it is healthier r nt may require mre research. Hwever, rganic cnsumers argue it is better t be safe than srry.
    12.What is prbably the majr cncern f rganic fd cnsumers?
    A.Price. B.Safety.
    C.Freshness. D.Variety.
    13.What is the dctrs' suggestin?
    A.Grw yur wn fd. B.Reduce the use f pesticides.
    C.Make sure the fd is clean. D.Buy large cmpanies' prducts.
    14.Which f the fllwing d mst peple agree n rganic fd?
    A.It tastes better. B.It is easier t grw.
    C.It cntains mre fat. D.It is mre nutritius.
    15.Where des this text prbably cme frm?
    A.A recipe bk. B.A chemistry paper.
    C.A medical reprt. D.A health magazine.
    第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    The Htel Wake ­up Call Gets Persnal
    Here's a wake­up call: The htel frnt desk will d ne better than ringing yur phne in the mrning. They'll send an actual human being t yur rm. Dn't wrry. They wn't cme in and give yu a gd mrning kiss. __16__
    Never mind that mst travelers nwadays have smart phnes with built­in alarm clcks. __17__ Here are sme examples. At Wlctt Htel, if a wake­up call is unanswered, they will send an emplyee t yur dr. At Las Ventanas al Parais, an emplyee shws up at yur rm t wake yu up with tea, cffee and breakfast bread. At Mandarin Oriental, a persn rather than an autmated system will call t wake yu up. __18__
    Htels have always taken the wake­up call seriusly. __19__ If yu dn't get yur call within five minutes f the requested time, yu wn't have t pay fr yur rm. Travelers, t, still want t have an ptin f a wake­up call. A study f 285 guests at Crwne Plaza fund that 53% cnsidered a wake­up call very imprtant.
    __20__ In the late 1980s, htels turned t autmated systems. Then all yu'd get was a ring and silence. In the ever­cmpetitive race fr lyal custmers, hwever, many htels are nw getting creative with the wake­up call. Sme htels even have recrdings f celebrity vices. And mre htels will g back t the ld in­persn system f wake­up calls.
    A.But they might bring yu cffee.
    B.If yu dn't answer, yu'll get a wake­up knck.
    C.Crwne Plaza, fr instance, has a wake­up call guarantee.
    D.But the wake­up call became less persnal ver the years.
    E.The htel gets 15 t 30 requests fr wake­up calls each day.
    F.The human wake­up call is a way t persnalize a guest's stay.
    G.Sme guests sleep thrugh the call, while thers turn their phne ringers ff.
    第二部分 语言运用(共两节,满分30分)
    第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
    My name is Miranda Gibsn. I have been at the tp f a tree fr five mnths nw. Sme peple might wnder __21__ n earth I wuld chse t d that.
    I have walked thrugh this frest many times. On 12 December 2011, __22__ rlled int the frest and the destructin (摧毁) began. I culdn't __23__ the thught that these frests wuld be __24__ frever. S, n 14 December 2011, I packed up my life, __25__ f my jb plans, and climbed 60 meters t the tp f this tree. I have been here ever since.
    Life in the tree tp can be __26__ at times. I have times when I feel frustrated (沮丧) and wish I culd __27__, t anywhere, just have a __28__ f scenery fr a minute! There are times t, when I feel terribly __29__. I miss my friends and family. __30__ these times, I find myself lving the __31__.
    Living n the tree has been inspiring. I am willing t __32__ up here fr as lng as it takes, __33__ I hnestly hpe it wn't be t __34__ befre I can put my feet n the grund belw and stand in a frest that will never be __35__.
    21.A.why B.when C.hw D.where
    22.A.water B.animals C.machinery D.turists
    23.A.bear B.help C.keep D.spare
    24.A.sld B.stlen C.prtected D.lst
    25.A.grew ut B.fell shrt C.ran ut D.let g
    26.A.refreshing B.risky C.challenging D.rewarding
    27.A.get up B.get away C.give in D.give up
    28.A.change B.lk C.search D.tuch
    29.A.cnfused B.nervus C.srry D.lnely
    30.A.Beynd B.Withut C.Despite D.Unlike
    31.A.height B.experience C.backgrund D.psitin
    32.A.return B.stp C.stay D.hide
    33.A.but B.thugh C.because D.s
    34.A.sn B.lng C.near D.bad
    35.A.mved B.lgged C.burned D.missed
    第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    On the mrning f her grandsn's wedding, Peg McCrmack received sme bad news. The 91­year­ld was in the hspital after a fall when she fund ut she wuld be unable t attend the 36.________ (celebrate) in Madisn, New Jersey.
    Unknwn t McCrmack, her grandsn Brian 37.________ his wife Lauren had made a heartfelt plan 38.________ (include) her in the day's activities. 39.________ (fllw) by a wedding phtgrapher, the cuple made a surprise visit 40.________ the hspital befre heading t the receptin.
    “She was s excited t watch 41.________ (we) get married,” the bride said. “She was simply living fr this wedding. S we brught the wedding t her.”
    “When we walked int that rm, she was 42.________ (bvius) shcked,” the phtgrapher said. “She just kept 43.________ (say) ‘I can't believe yu're here!’ and thanking them fr cming t see her. The way she held their hands, 44.________ (tuch) their faces and just lked at them, yu culd tell they had such a special bnd. I dn't think she released Brian's hand 45.________ entire time that we were in the rm.”
    “It meant the wrld t bring the wedding t her,” the grm said. “It was such a small prtin f the day t trade in fr such a special mment.”
    第三部分 写作(共两节,满分40分)
    第一节 (满分15分)
    假定你是李华,你的英国朋友Jhn来信询问中国人过春节的风俗习惯。请你结合自己家乡的实际情况给他回信,内容包括:
    1.春节的简介;
    2.过春节的风俗习惯;
    3.邀请他来中国过春节。
    注意:
    1.词数80左右;
    2.可以适当增加细节,以使行文连贯。
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    第二节 (满分25分)
    阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。
    Thugh it is ne f the faded memries f my life tday, there are times when I remember his face clearly, especially his eyes. As he had yellw spts n his eyes we called him Sptty. He wuld have been a stray (流浪的) dg, until he came t me.
    I was seven years ld. My dad had just gt a new jb in Nasik. We had mved int a rented huse. It was raining very heavily n the day we mved.
    It was a cld dark night. We had ur meal and went t sleep. Smehw in the midnight I heard sme strange sunds utside the main dr. I gathered curage and lked ut thrugh the windw and I was really amused with what I saw utside.
    There was a small puppy lying n an ld drmat which my mther had put utside the dr. It was wet and trembling. At first it was difficult t see the little ne. It was the yellw spts n its eyes that made me realize its presence.
    It was trying t get under the drmat t avid the cld air utside and it had managed t get in as I culd see nly its head utside the drmat. Was it sick r injured?
    I felt pity fr the pr sul. I went in and came ut with an ld twel. I went near the inncent ne and held it in my hand and wiped the puppy till he became dry. I tk him int my rm and made a bed fr him with a wlen blanket and a small pillw. He seemed very healthy and cmfrtable in his new bed as he went t sleep immediately.
    The next mrning, everyne in the family came t knw abut the unusual guest. “Shall we keep him with us?” I questined my mm.
    Like any ther parents wuld, my parents first ttally refused my idea but my sister and I cnvinced them t keep Sptty.
    Slwly Sptty gt n with everyne and became ne f the family members.
    Paragraph 1:
    One day, Sptty returned frm his daily walk with a brken leg.
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    Paragraph 2:
    Almst a year later, ne midnight we heard Sptty barking breathlessly.
    ________________________________________________________________________
    ________________________________________________________________________
    仿真模拟(一)
    第一部分 阅读理解
    第一节
    A
    【文章大意】 本文是一篇应用文,介绍了去马德里旅游的相关内容。
    1.答案与解析:B 考查细节理解。根据Why g t Madrid?部分中的“A new exhibitin n the living and wrking spaces f Spain's greatest artist, Picass” “It runs until 11 May with rarely seen pieces brrwed frm his family”可知,有关毕加索生活和工作的地方的展览会持续到5月11日,故选B。
    2.答案与解析:B 考查细节理解。根据Hw t g?部分中的“Ryanair flies frm Manchester and Stansted”可知,Ryanair航空公司经营从曼彻斯特到马德里的航线。故选B。
    3.答案与解析:A 考查细节理解。根据最后一段中的“Metr line 8... takes abut 30 minutes”“The airprt express bus... takes 40 minutes”“A taxi takes half the time”可知,乘坐Metr line 8需要大约30分钟,乘坐机场特快公共汽车需要40分钟,乘坐出租车需要20分钟。由此可知,乘坐出租车是最快的。故选A。
    B
    【文章大意】 本文是一篇记叙文,介绍了我们班培植的“草原式花园”上电视的故事。
    4.答案与解析:D 考查推理判断。根据第二段中的“The prducer checked with the directrs, but they said there were plenty f stries similar t urs... many schls plant them”可知,电视台的负责人说有许多像我们这样的故事。他们想知道我们的花园有何不同,因为许多学校都培植花园。由此可推断,电视台的负责人最初对我们的花园是不感兴趣的。
    5.答案与解析:C 考查细节理解。根据第三段中的“We had been t a prairie and gtten seeds frm the plants, and then we planted them”可知,我们去过大草原,在那里获取草原植物的种子,然后把它们种在花园里。由此可知,我们的花园的特殊之处在于种子来自草原植物。故选C。
    6.答案与解析:B 考查代词指代。根据最后一段中的“All that wrk, all thse blisters, it was wrth it”可知,画线词指代的是其中的“it was wrth it”,即我们培植花园所付出的努力是值得的。故选B。
    7.答案与解析:C 考查推理判断。根据最后一段中的“The news reprter tld ur stry. It was nly tw minutes lng, but it was us... the whle city thught s, t”可知,新闻主播报道了我们的故事,虽然只有两分钟,但是它是有关我们的。我们每天看到花园都觉得我们的努力是值得的,而且现在整个城市的人也会这样认为。由此可知,作者为他们培植花园的活动感到自豪。故选C。
    C
    【文章大意】 本文是一篇说明文。美国医学会制定了一套旨在保护运动员免受脑震荡危险的指导方针。
    8.答案与解析:B 考查细节理解。根据第一段中的“the American Medical Assciatin (AMA) has a new set f guidelines aimed at prtecting players frm the danger f cncussins”可知,美国医学会制定新的指导方针是为了保护运动员免受脑震荡危险。
    9.答案与解析:C 考查推理判断。根据第三段中的“The plicy recmmends that yung athletes wh may have a cncussin be taken ff the field as sn as pssible. Then, they are nly t return t their sprt with a dctr's written apprval”可知,可能有脑震荡的年轻运动员应该尽快离开赛场,并且只有在拥有医生的书面批准后他们才能返回赛场参加体育运动,故可推知他们应该接受及时的治疗。
    10.答案与解析:A 考查段落大意。根据第四段的内容,尤其是“a cncussin is a type f traumatic (创伤的) and frth”可知,本段主要介绍了脑震荡是一种由头部的撞击、重击、震动或身体撞击造成的脑部创伤。故选A。
    11.答案与解析:A 考查标题判断。通读全文,尤其是第一段中的“the American Medical Assciatin (AMA) has a new set f guidelines aimed at prtecting players frm the danger f cncussins”可知,本文主要介绍美国医学会制定了旨在保护运动员免受脑震荡危险的指导方针,故A项作本文标题最佳。
    D
    【文章大意】 本文是一篇议论文。有机食品很受欢迎,但价格也相对昂贵。一些人愿意为此支付高额的费用,也有一些人认为这是在浪费钱财。
    12.答案与解析:B 考查推理判断。根据第二段中的“Organic farms d nt use agricultural chemicals”和第四段中的“They think agricultural chemicals cause health prblems such as cancer”可知,有机食品不使用农药,许多消费者认为农药会引起健康问题,故可推知购买有机食品的消费者主要关心的是安全问题。
    13.答案与解析:C 考查细节理解。根据第四段中的“Dctrs recmmend washing prduce very carefully. Handling meat carefully is imprtant t”可知,医生建议要保证食品是干净的。
    14.答案与解析:A 考查细节理解。根据最后一段中的“Mst peple agree that naturally grwn fd tastes better”可知,大多数人认为有机食品尝起来味道更好。
    15.答案与解析:D 考查文章出处。通读全文可知,本文主要在探究有机食品是否更安全、更有营养,故可推知本文最可能选自健康杂志。
    第二节
    【文章大意】 本文是一篇说明文,介绍了酒店的叫醒服务。
    16.答案与解析:A 考查细节支撑句。根据空前的“They wn't cme in and give yu a gd mrning kiss”可知,A项“但他们可能给你带来咖啡”与上文构成转折关系,符合语境。A项中的“they”和空前的“They”指代同一类人。
    17.答案与解析:F 考查段落主旨句。根据空后所列举的例子可知,本段主要介绍了一些酒店提供个性化的叫醒服务,故F项符合语境。
    18.答案与解析:B 考查细节支撑句。根据空前的“a persn rather than an autmated system will call t wake yu up”可知,B项“如果你没有回应,将会有人敲门叫醒你”承接上文,符合语境。
    19.答案与解析:C 考查细节支撑句。根据空前的“Htels have always taken the wake­up call seriusly”可知,酒店总是认真对待叫醒服务,C项列举皇冠假日酒店提供叫醒保证来佐证空前的观点,符合语境。
    20.答案与解析:D 考查细节支撑句。根据空后的“In the late 1980s, htels turned t autmated systems”可知,D项中的“less persnal”与“autmated”对应,说明酒店叫醒服务变得不那么个性化了。
    第二部分 语言知识运用
    第一节
    【文章大意】 本文是一篇记叙文,主要介绍作者为了保护森林,反对砍伐,在树上生活五个月的经历和感受。
    21.答案与解析:A 根据语境可知,此处指一些人可能想弄明白作者究竟为什么选择这样做,故选why。
    22.答案与解析:C 根据下文中的“rlled int the frest and the destructin (摧毁) began”可知,此处指的应是机器(machinery)开进森林,开始伐木,摧毁森林。
    23.答案与解析:A 这些森林将永远消失的情况作者想都不敢想。bear“承受,忍受”符合语境。
    24.答案与解析:D 参见上题解析。
    25.答案与解析:D 因此,在2011年12月14日,作者放弃了自己的生活,放弃了工作计划,爬了60米到达树顶。let g f“放弃,摒弃”,符合语境。
    26.答案与解析:C 根据下文中的“I have times when I feel frustrated (沮丧)... miss my friends and family”可知,树上的生活是具有挑战性的。refreshing“令人耳目一新的”;risky“冒险的”;challenging“挑战性的”;rewarding“值得做的”。
    27.答案与解析:B 作者有时会感到沮丧,她想逃离到任何地方,换个风景看看。get up“起床,起来”;get away“逃离”;give in“屈服,投降”;give up“放弃”。
    28.答案与解析:A 参见上题解析。
    29.答案与解析:D 根据下文中的“I miss my friends and family”可知,作者有时会感到非常孤独,故选lnely。
    30.答案与解析:C 尽管会有这些“不愉快”的时候,但作者发现自己还是蛮喜欢这种经历的。despite“即使,尽管”,符合语境。beynd“超出,除……之外”;withut“没有”;unlike“不像,与……不同”。
    31.答案与解析:B 参见上题解析。height“高度”;experience“经历”;backgrund“背景”;psitin“地点”。
    32.答案与解析:C 根据上文中的“Living n the tree has been inspiring”及下文中的“fr as lng as it takes”可知,住在树上是鼓舞人心的,作者愿意待在这上面很长时间。return“返回”;stp“停止”;stay“待”;hide“隐藏”。
    33.答案与解析:A 根据语境可知,前后句存在语义上的转折关系,故用but。
    34.答案与解析:B 作者真的希望不久之后她能够脚踩下面的土地,站在这片永远不会被砍伐的森林中。lng“长时间的”,符合语境。
    35.答案与解析:B 参见上题解析。mve“移动”;lg“砍伐”;burn“燃烧”;miss“错过”。
    第二节
    【文章大意】 本文是一篇记叙文,讲述了一对新人来到医院让祖母参与到他们结婚庆典的活动中的故事。
    36.答案与解析:celebratin 考查名词。根据空处与上文中的“her grandsn's wedding”的呼应关系及空前的the可知,此处应填名词。celebratin“庆典,庆祝活动”。
    37.答案与解析:and 考查并列连词。此处连接两个并列的主语,故用and。
    38.答案与解析:t include 考查非谓语动词。此处是make a plan t d sth.结构,故应用不定式。
    39.答案与解析:Fllwed 考查非谓语动词。fllw与其逻辑主语之间是动宾关系,应用过去分词作状语。
    40.答案与解析:t 考查介词。make a visit t是固定搭配,意为“访问,拜访,参观”。
    41.答案与解析:us 考查代词。空处在句中作watch的宾语,故用人称代词we的宾格us。
    42.答案与解析:bviusly 考查副词。修饰动词应用副词。bviusly“显然,明显地”。
    43.答案与解析:saying 考查非谓语动词。keep ding sth.是习惯用法,意为“持续做某事”,故填saying。下文中的“and thanking”亦是提示。
    44.答案与解析:tuched 考查时态。空处和“held”及“lked at”是并列成分,时态应与其保持一致,用一般过去时。故填tuched。
    45.答案与解析:the 考查冠词。此处特指在Brian待在病房的整个期间,故用定冠词the。
    第三部分 写作
    第一节
    【写作指导】 本试题是一篇半开放的作文,要求考生写一封信,介绍春节、过春节的风俗习惯并邀请朋友来中国过春节。话题贴近考生生活,所给要点清晰,且留给考生一定的发挥空间。但要点提示中只列出了大概内容,细节需要考生自己发挥。
    【佳作展台】
    Dear Jhn,
    I'm delighted t learn that yu take great interest in the Spring Festival.
    It's traditinally a time when all family members get tgether and plays a significant rle in every Chinese life. Therefre, varius activities are indispensable fr adding flavr t the festival. We'll have a big feast, gathering arund the table and praying fr next year's gd luck. After the meal, a lucky charm and a red pcket which cntains lucky mney will be given t every kid and sme lucky wrds are said t each ther. Everything will verflw with happiness then.
    I sincerely invite yu t cme t China and spend the Spring Festival with my family.
    Yurs,
    Li Hua
    第二节
    【文章大意】 时至今日,我依旧记得Sptty。它本是一只流浪狗,在一个寒冷的夜晚,它蜷缩在我家门口,被我发现。心生怜悯的我把它抱进来,并为它做了一个温暖的小窝。第二天,我和姐姐央求爸爸和妈妈收养了Sptty。慢慢地,它成为了我们家庭的一员。
    【写作指导】 Paragraph 1的开头语是“一天,Sptty像往常一样散步后归来,但是断了一条腿”,文章接下来应该描述对Sptty伤口的处理,作者的伤心或愤怒等,也可能涉及Sptty虽然受伤了,但是依旧很坚强。
    Paragraph 2的开头语是“大约一年后,一天半夜,我们听到Sptty上气不接下气地叫”,再结合Paragraph 1的内容可知,文章接下来应该描述Sptty的死亡。
    【佳作展台】
    Paragraph 1:
    One day, Sptty returned frm his daily walk with a brken leg. I called ut my mther and she quickly tied a bandage arund his leg and gave him fd t eat. I was very upset. But the next day, Sptty was up t his usual games thugh his leg was injured. After this incident my relatin with Sptty became mre intense. I really admired him fr his curage.
    Paragraph 2:
    Almst a year later, ne midnight we heard Sptty barking breathlessly. We came ut and saw that he was barking cntinuusly heading smewhere. After sme time Sptty became quiet. The next mrning, my heart skipped a beat when I didn't see Sptty. I searched fr him in each and every crner but he was nwhere. I cried and waited fr him but there were n signs f him. What wuld have happened t Sptty? Wuld he have died? These were the nly questins in my mind, but they all remained unanswered frever.

    相关试卷

    2021版《试吧大考卷》全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(九)新高考版(含答案解析):

    这是一份2021版《试吧大考卷》全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(九)新高考版(含答案解析),共25页。试卷主要包含了5分,满分37,__17__等内容,欢迎下载使用。

    2021版《试吧大考卷》全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(七)新高考版(含答案解析):

    这是一份2021版《试吧大考卷》全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(七)新高考版(含答案解析),共25页。试卷主要包含了5分,满分37,5分,满分15分)等内容,欢迎下载使用。

    2021版《试吧大考卷》全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(八)新高考版(含答案解析):

    这是一份2021版《试吧大考卷》全程考评特训卷·英语仿真模拟卷(八)新高考版(含答案解析),共23页。试卷主要包含了5分,满分37,5分,满分15分)等内容,欢迎下载使用。

    英语朗读宝
    • 精品推荐
    • 所属专辑
    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map