终身会员
搜索
    上传资料 赚现金

    (全国统考)2021高考英语一轮复习第1编话题五Book4Unit4Bodylanguage课时作业(含解析)

    立即下载
    加入资料篮
    (全国统考)2021高考英语一轮复习第1编话题五Book4Unit4Bodylanguage课时作业(含解析)第1页
    (全国统考)2021高考英语一轮复习第1编话题五Book4Unit4Bodylanguage课时作业(含解析)第2页
    (全国统考)2021高考英语一轮复习第1编话题五Book4Unit4Bodylanguage课时作业(含解析)第3页
    还剩5页未读, 继续阅读
    下载需要20学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    (全国统考)2021高考英语一轮复习第1编话题五Book4Unit4Bodylanguage课时作业(含解析)

    展开

    Unit 4 Body language课时作业.完形填空(2020·广西柳州市高三上学期摸底考试)Clara Daly was seated on an Alaska Airlines flight from Boston to Los Angeles when a flight attendant (服务员) asked an urgent question over the loudspeaker: Does anyone on board know American Sign Language Clara, 15, __1__ the call button. The flight attendant __2__ and explained the situation. We have a passenger on the plane who's __3__ and deaf she said. The passenger seemed to want something, but he was traveling alone and the flight attendants couldn't __4__ what he needed. Clara had been studying ASL for the past year and was able to finger spell on the man's __5__. So she __6__ her seat belt, walked toward the front of the plane, and __7__ by the seat of the passenger, Tim Cook. Gently taking his hand, she __8__ How are you? Are you OK Tim asked for some water. When it __9__ Clara returned to her seat. She came again a bit later because Tim wanted to know the __10__. Clara got him to know that it was nearly 10 am. On her third __11__ she stopped and stayed for a while. Wow, this is cool Clara said to the flight attendant. “In fact, he didn't need anything. He was just __12__ and wanted to talk.”So for the next hour, they were both __13__ chatting with each other. She talked about her family and her __14__ for the future (she wants to be a politician). Tim told Clara how he had __15__ become blind over time and __16__ stories of his days as a traveling salesman.  Clara was __17__ the flight attendant told New York Times during an online __18__. You could see Tim was very excited to have someone he could __19__ with, and Clara was like a(n) __20__ appearing in need, unexpectedly.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章讲述了15岁的小女孩帮助航班乘务员与一位聋哑人用手语交流的故事,体现了浓浓的温暖之情。1A.put   BpressedCmade   Dcovered答案:B 句意:Clara,15岁,按下了呼叫按钮。pressed 压,按符合语境,选B2A.came by   Bsat downClooked up   Dwalked away答案:A 空服人员需要走到Clara面前才能解释当下的情况。come by 过来符合语境,故选A3A.cold   BmadCblind   Dsick答案:C 四个选项中只有blind 失明的可以作为deaf 聋的的并列词。4A.believe   BnoticeCaccept   Dunderstand答案:D 正因为不会手势语,不明白那位乘客的需要才向其他乘客寻求帮助。5A.hand   BarmCbook   Ddesk答案A 根据后文“Gently taking his hand”可知Clara是在对方的手上写字进行交流。6A.left   BtiedCunfastened   Dbroke答案:C 乘坐飞机要系安全带,所以她解开安全带,才能朝飞机前部走去……unfastened 解开,故选C7A.stood up   Bbent overClay down   Dturned over答案:B Clara站着,Tim Cook坐着,两人想通过在手上写字交流,那么Clara就要弯下腰。bend over 弯腰。故选B8A.shook   BwroteCshouted   Dwhispered答案:B 根据冒号后的话可知,这是ClaraTim手上写下来的,故选B9A.arrived   BappearedCdropped   Dstopped答案:A it指代前文中提到的水,Clara见水送到,才回去座位,故选A10A.job   BflightCseat   Dtime答案:D 根据下一句她告诉他将近10点可知Tim想知道时间。11A.trip   BchatCletter   Dvisit答案:D 四个选项中只有visit能够表示逗留,与空格后文衔接。故选D12A.terrified   BthirstyClonely   Ddelighted答案:C 根据空格后文可知Tim想找人聊天是因为孤独。故选C13A.displeased   BregretfulCrelaxed   Dlucky答案:C 能够聊天一个小时,可见两人都很放松。故选C14A.courses   BplansCdoubts   Dproblems答案:B 她想成为一名政治家是她未来的计划,故选B15A.generally   BimmediatelyCincreasingly   Dgradually答案:D over time 随着时间的推移,所以他是逐渐失明的。故选D16A.shared   BforgotCrepeated   Dcomplained答案:A Clara讲了自己的计划,Tim也会分享他作为旅行推销员的故事。17A.nervous   BshyCselfish   Dcaring答案:D Clara作为一个只有15岁的孩子来说,她的举动是非常caring 贴心的18A.interview   BjobClesson   Dopportunity答案:A 根据New York Times可知这位空姐在接受《纽约时报》在线采访时说了夸奖Clara的话故选A19A.live   BworkCcommunicate   Dstart答案:C 根据ClaraTim的互动可知此处指Tim很开心有人与他交流故选C20A.attendant   BangelCstudent   Ddancer答案:B 对Tim来说善解人意的Clara就像一个天使故选B.阅读理解(2020·江西省抚州市临川二中高三月考)Exactly five years ago, on New Year's Eve, I was invited to a children's ball by a man high up in the business world, who had his connections, his circle of acquaintances, and his close friends. So it seemed as though the children's ball was merely an excuse for the parents to come together and discuss matters of interest to themselves, quite innocently and casually. I was an outsider, and, as I had no special matters to express, I was able to spend the evening independently of the others. There was another gentleman present who had just stumbled upon (偶然遇到) this affair of domestic happiness, just like me. He was the first to attract my attention. His appearance was not that of a man of noble birth. He was tall, rather thin, very serious, and well dressed. Obviously he had no heart for the family celebration. The moment he went off into a corner by himself, the smile disappeared from his face, and his thick dark brows knitted into a frown. He knew no one except the host and showed every sign of being bored to death, though bravely keeping the role of thorough enjoyment to the end. Later I learned that he was a provincial, had come to the capital on some important business, had brought a letter of recommendation to our host, and our host had taken him under his protection, not at all with love. It was merely out of politeness that he had invited him to the children's ball. They did not play cards with him. They did not offer cigars. Thus, my gentleman, not knowing what to do with his hands, spent the evening stroking his whiskers (胡须). His whiskers were really fine, but he stroked them so eagerly that one got the feeling that the whiskers had come into the world first and afterwards the man in order to stroke them. 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了在一次孩子的舞会上对一位先生的观察和描写。1According to the author, the real purpose of the children ball was that ________.Athe parents wanted to make their children happy Bthe parents had a chance to meet and socialize Cthe host hoped to make the guests happy Dthe host wanted to give a welcome to an important guest答案:B 细节理解题。根据第一段中的“So it seemed as though the children's ball was merely an excuse for the parents to come together and discuss matters of interest to themselves, quite innocently and casually.”可知,在作者看来,孩子们的舞会仅仅是家长们聚在一起讨论他们感兴趣的事情的借口,故选B2Why was the gentleman unhappy?            AHe was one of the poor relatives of the host. BHe was from the countryside. CHe was trying to do some business with the host. DHe was not really welcome in the ball.答案:D 推理判断题。根据第二段中的“Later I learned that he was a provincial, had come to the capital on some important business, had brought a letter of recommendation to our host, and our host had taken him under his protection, not at all with love.”可知,他是一个来自外省的人出于一些重要的事情,凭着一封举荐信来到这里,完全不是因为爱,可以推断出这个人是不受欢迎的,故选D3The gentleman touched his whiskers eagerly just because ________.Ahe liked his whiskers very much                      Bhe had the habit of doing so Che was embarrassed in the ball                       Dhe felt uneasy wearing whiskers答案:C 推理判断题。根据最后一段中的Thus, my gentleman, not knowing what to do with his hands, spent the evening stroking his whiskers (胡须)可知,因为整个晚上没有人理他,(这位先生)不知道手该干些什么,所以一个晚上都在抚摸自己的胡子。由此可推断他是多么的尴尬,故选C4When the author was telling the story, he was ________.Ahumorous    Bserious Cjoking      Ddoubtful答案:B 推理判断题。通读整篇文章,可以看出作者在讲故事时是严肃的,故选B(2019·全国卷)Marian Bechtel sits at West Palm Beach's Bar Louie counter by herself, quietly reading her e­book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtel's “me” time. And like more Americans, she's not alone.A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore, 74 percent, according to statistics from the report.I prefer to go out and be out. Alone, but together, you know  Bechtel said, looking up from her book. Bechtel, who works in downtown West Palm Beach, has lunch with coworkers sometimes, but like many of us, too often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. She returns to work feeling energized. Today, I just wanted some time to myself she said.Just two seats over, Andrew Mazoleny, a local video­grapher, is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he's on a first­name basis if he wants to have a little interaction (交流). I reflect on how my day's gone and think about the rest of the week he said. It's a chance for self­reflection. You return to work recharged and with a plan.That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one, but those days are over. Now, we have our smartphones to keep us company at the table. It doesn't feel as alone as it may have before all the advances in technology said Laurie Demeritt, whose company provided the statistics for the report.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了现在的美国人多数喜欢独自一人吃饭,他们喜欢这种独处带来的自由。5What are the statistics in paragraph 2 about?AFood variety.   BEating habits.CTable manners.   DRestaurant service.答案:B 推理判断题。根据第二段中的大部分人独自吃早饭或午饭,一起吃晚饭的数据可知,这是对美国人的饮食习惯进行了调查,故答案为B6Why does Bechtel prefer to go out for lunch?ATo meet with her coworkers.BTo catch up with her work.CTo have some time on her own.DTo collect data for her report.答案:C 细节理解题。根据第三段最后一句可知,Bechtel更喜欢出去吃午饭的原因是想拥有自己的时间,故答案为C7What do we know about Mazoleny?AHe makes videos for the bar.BHe's fond of the food at the bar.CHe interviews customers at the bar.DHe's familiar with the barkeeper.答案:D 推理判断题。根据题干中的Mazoleny可定位到第四段第一、二句,其中be on a first­name basis的意思是关系好,可以直呼其名,由此可知 Mazoleny与酒吧服务员很熟,故答案为D8What is the text mainly about?AThe trend of having meals alone.BThe importance of self­reflection.CThe stress from working overtime.DThe advantage of wireless technology.答案:A 主旨大意题。根据第一、三、四段的例子,第二段的数据以及最后一段第一句再次提及的“eat alone”可知,本文主要说了独自用餐已经逐渐成为一种趋势,故答案为A.短文改错When I was in the underground, a couple with a young boy come in on one of the stops. The young man sat opposite to me got up and sat somewhere else. There were much seats available so no three seats together. So he left his place so that the family can be together. Seeing that, I reached for one of my smile’ card and wrote at the back “You are kind. Thank you.” I gave it to the young man with smile. Puzzling at first, he then accepted it and said “Thank you. Have a lovely day.” I think everyone will be happily to bring convenience and the warmth to people around them.答案:When I was in the underground, a couple with a young boy  in on one of the stops. The young man  opposite to me got up and sat somewhere else. There were  seats available  no three seats together. So he left his place so that the family  be together. Seeing that, I reached for one of my smile’  and wrote at the back “You are kind. Thank you.” I gave it to the young man with  smile.  at first, he then accepted it and said “Thank you. Have a lovely day.” I think everyone will be  to bring convenience and  warmth to people around them.1comecame 考查动词的时态。描述过去的动作,用一般过去时。2satsitting 考查非谓语动词。此处是非谓语动词,作后置定语,表示主动。所以用sitting。该句谓语动词是got upsat3muchmany 考查限定词。seat是可数名词,修饰可数名词用many,而much修饰不可数名词。4sobut 考查连词。此处是转折关系,所以用but5cancould 考查动词的时态。描述过去的动作,用一般过去时。6cardcards 考查名词。one of the +名词中的名词用其复数形式。7smile前加a 考查固定表达。with a smile是习惯表达,意为微笑着8PuzzlingPuzzled 考查由过去分词转化来的形容词。描述人的主观主理,常用­ed结尾的形容词。此处修饰句子的主语he9happilyhappy 考查形容词。在be动词后面作表语,用形容词形式。10.去掉the 考查冠词。warmth是抽象名词,与前面的convenience是并列关系。  

    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map