搜索
    上传资料 赚现金
    [英语]山东省东营市2022-2023学年高二下学期期末试题(解析版)
    立即下载
    加入资料篮
    [英语]山东省东营市2022-2023学年高二下学期期末试题(解析版)01
    [英语]山东省东营市2022-2023学年高二下学期期末试题(解析版)02
    [英语]山东省东营市2022-2023学年高二下学期期末试题(解析版)03
    还剩17页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    [英语]山东省东营市2022-2023学年高二下学期期末试题(解析版)

    展开
    这是一份[英语]山东省东营市2022-2023学年高二下学期期末试题(解析版),共20页。试卷主要包含了5 分,满分 7,15等内容,欢迎下载使用。

    第一节(共 5 小题; 每小题 1.5 分,满分 7.5 分)
    听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A 、B 、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    例: Hw much is the shirt?
    A. £ 19.15. B. £9.18. C. £9.15.
    答案是 C。
    1. Hw lng des the wman need t wait t eat the pizza?
    A. Five minutes. B. Ten minutes. C. Fifteen minutes.
    2. What des the man think f his village?
    A. Old and peaceful. B. Mdern and nisy. C. Beautiful and mdern.
    3. Wh mved the ckies?
    A. Tm. B. Ray. C. Mary.
    4. Where des the cnversatin take place?
    A. In the library. B. In the labratry. C. In the supermarket.
    5. What will the speakers prbably d next?
    A. Buy anther fish. B. G t a restaurant. C. Make a different dish.
    第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分, 满分 22.5 分)
    听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A 、B 、C 三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完 后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听第 6 段材料,回答第6 至 7 题。
    6. Where are the speakers?
    A. On a farm. B. In a frest. C. In a desert.
    7. Hw did the man knw abut the hrses?
    A. He asked a lcal resident.
    B. He nce read abut them.
    C. He learned frm his travel experience.
    听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。
    8. What des the wman say abut Bb?
    A. He learns things quickly.
    B. He can jump tw meters away.
    C. He’s gd enugh t win the cntest.
    9. When will the cmpetitin be held?
    A. In abut ne mnth. B. In abut tw mnths. C. In abut five mnths.
    10. What des Bb need t d in the cmpetitin?
    A. Run quickly. B. Bark at sme chickens. C. Walk right next t the wman.
    听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。
    11. Hw did the man feel abut the last flight?
    A. Pleased. B. Annyed. C. Cncerned.
    12. What did the wman d during the last flight?
    A. She wrked n the cmputer.
    B. She had a sleep.
    C. She watched mvies.
    13. Which city are the speakers ging t?
    A. Beijing. B. Singapre City. C. Haiku.
    听第 9 段材料,回答第 14 至 17 题。
    14. What kind f bags des the wman use?
    A. Paper. B. Plastic. C. Clth.
    15. What des the man prbably think abut paper bags?
    A. They cst less than the ther ptins.
    B. They are equally bad as plastic bags.
    C. They’re the best chice fr the envirnment.
    16. What des the man say abut clth bags?
    A. They sell cheap at grcery stres.
    B. They are expensive t prduce.
    C. They can be reused.
    17. What are the speakers mainly talking abut?
    A. Shpping. B. Traveling. C. Recycling.
    听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。
    18. What have radi prducers at ABC Internatinal made ver the years?
    A. Many stries. B. Many prgrams. C. Many music albums.
    19. In which prgram can peple hear the artists themselves?
    A. The Rad t Music. B. The Histry f Pp. C. Abut the Big Hits.
    20. What is Pp Wrds abut?
    A. Hw t understand the wrds f pp sngs.
    B. Hw t build yur English vcabulary.
    C. Hw t speak English fluently.
    第二部分 阅读(共两节,满分 50 分)
    第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分, 满分 37.5 分)
    阅读下列短文,从每题所给的 A 、B 、C 、D 四个选项中选出最佳选项。
    A
    Once yu knw where yu are ging, arranging fr the basic transprtatin is the next task.
    Trains – Traveling by train has fallen ut f favur with many travellers in Nrth America, but trains are well wrth cnsidering when the lcatin yu are traveling t is well-served by trains. High speed train travel, when cmbined with rail passes, can als be a gd way t get t different parts f a large cuntry and avid the stress f driving r flying. Be aware that lng distance passenger train schedules are rarely accurate (especially in Nrth America), s plan t give yurself a day r s befre barding and after leaving thse trains.
    Airlines – Airfares are usually cheaper when purchased in advance rather than at the last minute, s bk yur airline tickets first, then structure the rest f yur trip arund yur arrival and departure times. Airfares vary n different days f the week and different times f the mnth and year, s if yu’re flexible with yur departure time, select that ptin n the bking website s cheaper fares can be fund fr yu t cnsider.
    Car rentals – If yu are driving t a destinatin instead f flying, yu will need t prepare fr spending days n the rad. It is als imprtant t keep a clse eye n car rental rates, since they can jump arund based n demand, and even frm lcatin t lcatin within a city r regin.
    Turs – Turs are great because everything is usually arranged fr yu. The dwnside is that yu are part f a grup, s n matter where yu g, there is a crwd with yu. Yu need t be flexible when traveling with a tur grup because nt all the arrangements (r pssibly tur members) may suit yu.
    1. What d we knw abut traveling by train?
    A. It’s Nrth Americans’ favrite.B. It is cnvenient in Nrth America.
    C. It might nt guarantee yur travel schedule.D. It causes as much stress as driving.
    2. What d Airlines and Car rentals have in cmmn?
    A. The mney charged varies.B. Yur flexibility is allwed.
    C. Cnvenience is guaranteed.D. N preparatins are needed.
    3. Which ptin can save the truble f rganizing in persn?
    A. Trains.B. Airlines.C. Car rentals.D. Turs.
    【参考答案】1. C 2. A 3. D
    【语篇解读】本文为一篇应用文。文章介绍了旅行的几种常见的交通方式选择。
    【1题详解】
    细节理解题。根据Trains中关键句“Be aware that lng distance passenger train schedules are rarely accurate (especially in Nrth America), s plan t give yurself a day r s befre barding and after leaving thse trains.(要知道,长途客运列车的时刻表很少是准确的(尤其是在北美),所以在上火车之前和下火车之后,给自己留出一天左右的时间)”可知,乘火车旅行可能不能保证按照旅行计划来。故选C项。
    【2题详解】
    细节理解题。根据Airlines中关键句“Airfares vary n different days f the week and different times f the mnth and year, s if yu’re flexible with yur departure time, select that ptin n the bking website s cheaper fares can be fund fr yu t cnsider.(机票价格在一周中的不同日子、一月和一年中的不同时间有所不同,所以如果你的出发时间比较灵活,可以在订票网站上选择那个选项,这样你就可以找到更便宜的机票供你考虑)”及Car rentals中关键句“It is als imprtant t keep a clse eye n car rental rates, since they can jump arund based n demand, and even frm lcatin t lcatin within a city r regin.(密切关注汽车租赁价格也很重要,因为它们可以根据需求而变化,甚至可以在一个城市或地区的不同地点之间变化)”可知,飞机或者租车在不同情况下价格都不相同。故选A项。
    【3题详解】
    细节理解题。根据Turs中关键句“Turs are great because everything is usually arranged fr yu.(旅游很好,因为一切通常都是为你安排好的)”可知,找旅行团可以省去自己组织旅行的麻烦。故选D项。
    B
    HONG KONG — At the schl where K Cheuk-kiu wrks, there are neither schl bells ringing nr students running arund the playgrund. “Yu lk gd tday. Shall we review the text tgether?” After greeting her student Hei Hei, K, in a light blue unifrm, turns n her tablet cmputer and begins t teach at the bedside.
    Funded in 1954, the Hng Kng Red Crss Hspital Schls initially prvided services in nly ne public medical institutin. Nw, it is a special educatin institute funded by the Hng Kng Special Administrative Regin gvernment, with 26 schl units attached t 19 public hspitals. Its services are mainly divided int three fields — general specialty, psychiatry, and hmebund teaching prgrams. The first tw prvide services fr hspitalized students t reduce their difficulties in returning t schl, while hmebund teaching is aimed at students wh need t stay at hme t recver fr a lng perid. Teachers are assigned t different hspitals r students’ hmes and shift n a regular basis. Depending n the situatin, teachers will carry ut small grup r ne-n-ne bedside teaching, and each sessin lasts abut 30 minutes.
    “Teaching children in a hspital? I was curius and keen t knw mre abut it,” K recalls, explaining she first learned abut the schl frm a newspaper reprt in 2009 when she had just finished her master’s degree in language. K, wh als studied special educatin, applied fr a teaching psitin at the schl and was hired as a Chinese language teacher.
    Teachers in hspitals have t meet students with different medical cnditins and face all kinds f challenges every day, but K regards these experiences as training, which have led her t have a deeper appreciatin f life. Over the years, K has received a lt f greeting cards frm parents and students shwing their appreciatin. Lking at these warm wrds f encuragement, she silently sends her best wishes t the students. “I hpe they can sn recver and g back t schl, and cntinue t pursue their dreams,” she says.
    4. What is K ding?
    A. Teaching at hme.B. Teaching nline.
    C. Teaching in a hspital.D. Teaching in a regular classrm.
    5. What d we knw abut the Hng Kng Red Crss Hspital Schls?
    A. It was funded by the Hng Kng Special Administrative Regin gvernment.
    B. It ffers teaching services fr students bth in hspital and at hme.
    C. It runs n mney raised frm the public.
    D. It assigns teachers t the same hspitals r students’ hmes.
    6. Prbably why did K apply fr a teaching psitin at the schl?
    A. Because she was curius abut teaching.
    B. Because she knew a lt abut the schl.
    C. Because she just graduated frm university.
    D. Because she culd apply what she had learned.
    7. Which can best describe K?
    A. Passinate and dedicated.B. Respnsible and diligent.
    C. Genuine and aggressive.D. Self-centered and sensitive.
    【参考答案】4. C 5. B 6. D 7. A
    【语篇解读】本文是一篇新闻报道,主要讲述了香港红十字医院学校为住院或需要在家康复的学生提供教育服务,以便帮助他们减少返校的困难。
    【4题详解】
    细节理解题。根据第一段中的“After greeting her student Hei Hei, K, in a light blue unifrm, turns n her tablet cmputer and begins t teach at the bedside.(穿着浅蓝色制服的K和学生Hei Hei打招呼后,打开平板电脑,开始在床边上课。)”和第三段中K的话“Teaching children in a hspital?(在医院教孩子?)”可知,K在医院里教孩子。故选C。
    【5题详解】
    细节理解题。根据第二段中的“The first tw prvide services fr hspitalized students t reduce their difficulties in returning t schl, while hmebund teaching is aimed at students wh need t stay at hme t recver fr a lng perid.(前两个为住院学生提供服务,以减少他们返校的困难,而在家教学则针对需要长期待在家里康复的学生。)”可知,香港红十字医院学校为住院或需要在家康复的学生提供教育服务。故选B。
    【6题详解】
    推理判断题。根据第三段中的“K, wh als studied special educatin, applied fr a teaching psitin at the schl and was hired as a Chinese language teacher.(K也学习过特殊教育,她申请了该校的教学岗位,并被聘为汉语教师。)”可知,K学过特殊教育,这刚好符合香港红十字医院学校的工作需求,专业对口,由此可推测出,她应聘这个岗位是因为她可以将自己学习的知识运用到工作中。故选D。
    【7题详解】
    推理判断题。根据最后一段中的“Teachers in hspitals have t meet students with different medical cnditins and face all kinds f challenges every day, but K regards these experiences as training, which have led her t have a deeper appreciatin f life.(医院的老师每天都要遇到不同身体状况的学生,面对各种各样的挑战,但K把这些经历视为训练,让她对生活有了更深的理解。)”可知,K把工作中面对的挑战当作对自己的训练,努力把工作做好,这说明她是一个对自己的工作有热情的人。根据最后一段中的“Over the years, K has received a lt f greeting cards frm parents and students shwing their appreciatin.(这些年来,K收到了许多来自家长和学生的贺卡,表达了他们的感激之情。)”可知,许多家长和学生对K表达感激,这说明K的教学工作非常出色,对待学生有奉献精神。故选A。
    C
    Zib has lng sught t publicize its unique idea n rasted skewers (串肉扦) f meat, vegetables, seafd and ther fdstuffs in the hpe f attracting business. But it was nly in March, when cllege students tried the barbecue fd, tk vides f themselves enjying it, and psted the clips n scial media that it went viral. Since then, yung peple frm acrss the cuntry have flcked t Zib t try its barbecued fd.
    During weekends last mnth, Yang Benxin, wh has run a barbecue restaurant in the city fr nearly three decades, used a ludspeaker t tell peple waiting in line fr a table t chse anther restaurant because the meat at his business had sld ut. Yang’s restaurant has 200 tables, which can accmmdate abut 1,000 diners. But almst every weekend fr the past mnth, the number f peple visiting the restaurant rse beynd its capacity, frcing him t tell thse waiting t try elsewhere.
    In Zib, the fd n barbecue skewers is 70-80 percent precked befre it is brught t the table, where diners cmplete the cking prcess n small stves fueled by ht cals. Zhang Hanzhe, 27, wh visited Zib with friends frm Jinan, capital f Shandng, during the May Day hliday t try the city’s barbecued fd, said, “We prepared the fd accrding t ur wn tastes, and it’s als affrdable.”
    The authrities in Zib have been quick t gain a further advantage frm the sudden inflw f visitrs. The market supervisin and public security authrities acted t ensure fd safety and reasnable pricing in the barbecue sectr, while the city’s public transprtatin cmpany launched bus rutes especially fr peple visiting barbecue restaurants. The city issued a ntice ahead f the May Day hliday, warning that htels in Zib that raised their rm rates by mre than 50 percent during the hliday wuld be punished.
    Qu Chuang, a prfessr at Shandng University’s Schl f Ecnmics, dubted whether the barbecue craze in Zib wuld last lng, but said the city’s biggest gain is that it is nw knwn by mre peple.
    8. What made the barbecue in Zib g viral?
    A. The gvernment’s effrts t publicize it.
    B. Cllege students’ vides f themselves enjying it.
    C. Yung peple’s craziness abut Zib’s culture.
    D. Zib’s specially tailred plicies abut it.
    9. What’s the purpse f paragraph 2?
    A. T prve the ppularity f Zib’s barbecue.
    B. T highlight the pr capacity f Zib’s restaurants.
    C. T call fr imprvements in Zib’s services.
    D. T warn ptential visitrs f the incnvenience.
    10. What’s Qu Chuang’s pinin abut barbecue craze in Zib?
    A. Its advantages utweigh its disadvantages.B. It might cl dwn eventually.
    C. It is f n benefit in the lng run.D. It is f little help in Zib’s ppularity.
    11. Which is the best title?
    A. Zib sets ht pace with ecnmic transfrmatin.
    B. Zib unintentinally draws eyes t its ecnmic transfrmatin.
    C. Zib achieves its gal f ecnmic transfrmatin.
    D. Zib starts heated arguments abut ecnmic transfrmatin.
    【参考答案】8. B 9. A 10. B 11. A
    【语篇解读】本文为一篇说明文。文章介绍了山东淄博烧烤在全国开始走红,这一现象使得当地经济转型步伐加快。
    【8题详解】
    细节理解题。根据文章第一段“But it was nly in March, when cllege students tried the barbecue fd, tk vides f themselves enjying it, and psted the clips n scial media that it went viral.(但直到今年3月,当大学生们品尝了这种烧烤食物,并拍摄了自己享用的视频,并将这些视频发布在社交媒体上时,这种烧烤才迅速走红)”可知,大学生们享用烧烤的视频使得淄博的烧烤火了。故选B项。
    【9题详解】
    推理判断题。根据文章第二段“During weekends last mnth, Yang Benxin, wh has run a barbecue restaurant in the city fr nearly three decades, used a ludspeaker t tell peple waiting in line fr a table t chse anther restaurant because the meat at his business had sld ut.(上个月的周末,在北京经营一家烧烤店近30年的Yang Benxin用扩音器告诉排队等候用餐的人选择另一家餐馆,因为他店里的肉已经卖完了)”及“But almst every weekend fr the past mnth, the number f peple visiting the restaurant rse beynd its capacity, frcing him t tell thse waiting t try elsewhere.(但在过去的一个月里,几乎每个周末,光顾这家餐厅的人数都超过了餐厅的容量,迫使他告诉那些等着的人去试试别的地方)”可推知,第二段的描述证明了淄博烧烤的受欢迎程度。故选A项。
    【10题详解】
    推理判断题。根据文章最后一段“Qu Chuang, a prfessr at Shandng University’s Schl f Ecnmics, dubted whether the barbecue craze in Zib wuld last lng, but said the city’s biggest gain is that it is nw knwn by mre peple.(山东大学经济学院教授曲创对淄博的烧烤热是否会持续很长时间表示怀疑,但他表示,淄博最大的收获是现在有更多人知道了淄博)”可推知,曲创认为对于山东淄博烧烤的狂热最终可能会冷却下来。故选B项。
    【11题详解】
    主旨大意题。根据文章第一段“Zib has lng sught t publicize its unique idea n rasted skewers f meat, vegetables, seafd and ther fdstuffs in the hpe f attracting business.(淄博长期以来一直试图宣传其独特的烤肉理念,包括肉串、蔬菜串、海鲜串和其他食品串,希望能吸引生意)”及倒数第二段“The authrities in Zib have been quick t gain a further advantage frm the sudden inflw f visitrs.(淄博当局迅速从游客的突然涌入中获得了进一步的优势)”并结合全文可知,本文描述了淄博烧烤带动当地经济转型的现象。由此可知,A选项“淄博经济转型步伐加快”适合作为最佳标题。故选A项。
    D
    A wrldwide shift frm fssil fuel-pwered cars t electric vehicles culd significantly reduce the amunt f carbn dixide that humans emit t the atmsphere. But current strategies fr vehicle electrificatin (电气化) can als shift sme pllutin t cmmunities already suffering under higher ecnmic, health and envirnmental burdens, researchers warn.
    Califrnia, which leads the United States by a mile when it cmes t EV adptin, ffers a windw int this evlving prblem. The state is aggressively seeking t reduce its carbn ftprint and has made substantial increases in wind and slar pwer generatin as well as in the prmtin f electric vehicle purchases. One tl the state has used is the Califrnia Clean Vehicle Rebate Prject, r CVRP, which kicked ff in 2010 and ffers cnsumers mney back fr the purchase f new EVs.
    Nw, an analysis f the CVRP’s impact n the state’s air quality frm 2010 t 2021 reveals bth gd and bad news, researchers reprt May 3 in PLOS Climate.
    The gd news is that the CVRP is respnsible fr making a dent in the state’s verall CO2 emissins, reducing them by abut 280,000 metric tns per year n average. The bad news is that the mst disadvantaged cmmunities in the state didn’t see the same verall imprvement in air quality. Thse cmmunities in fact saw an increase in ne type f air pllutin, tiny particulates knwn as PM2.5. That increase may be indirectly related t putting mre EVs n the rad. Althugh electric vehicles themselves dn’t prduce PM2.5 frm their tailpipes, increased electricity generatin, if it’s nt fssil fuel-free, can. Renewable resurces, including rftp slar cells, supplied abut half f Califrnia’s electricity in 2022. But natural gas-fired pwer plants still prvide a large part f the state’s pwer.
    “Electric vehicles are ften incrrectly referred t as ‘zer-emissin vehicles’, but they’re nly as clean as the underlying electric grid (电网) frm which the energy is surced,” Mejía-Duwan says. The mst disadvantaged 25 percent f the state’s cmmunities als cntain 50 percent f the pwer plants, the team fund.
    12. What d we knw frm paragraph 2?
    A. Califrnia takes the lead in envirnmental prtectin.
    B. Wind and slar pwer generatin has dminated Califrnia.
    C. Califrnia’s carbn ftprint has been reduced as planned.
    D. The launch f CVRP is intended t prmte electric vehicle purchases.
    13. What des the underlined “dent” mean in paragraph 4?
    A. adjustment.B. shift.C. reductin.D. increase.
    14. What is the direct cause f an increase in PM 2.5?
    A. Putting mre EVs n the rad.B. Increased electricity generatin.
    C. Warming climate.D. Increased rftp slar cells.
    15. What will Mejía-Duwan prbably agree with?
    A. Zer emissin fr EVs can’t be ensured nwadays.
    B. ‘Zer emissin’ isn’t gd enugh t describe EVs.
    C. EVs, with n zer emissin, shuldn’t be advcated.
    D. EVs have a prmising future as zer emissin vehicles.
    【参考答案】12. D 13. C 14. B 15. A
    【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了全球从化石燃料向电动汽车的转变可以显著减少人类向大气中排放的二氧化碳量。
    【12题详解】
    细节理解题。根据第二段“The state is aggressively seeking t reduce its carbn ftprint and has made substantial increases in wind and slar pwer generatin as well as in the prmtin f electric vehicle purchases. One tl the state has used is the Califrnia Clean Vehicle Rebate Prject, r CVRP, which kicked ff in 2010 and ffers cnsumers mney back fr the purchase f new EVs.(该州正在积极寻求减少碳足迹,并大幅增加了风能和太阳能发电,以及促进电动汽车购买。该州使用的一个工具是加州清洁汽车回扣项目(CVRP),该项目于2010年启动,为消费者购买新电动汽车提供退款)”可知,CVRP项目的推出是为了促进电动汽车的购买。故选D。
    【13题详解】
    词句猜测题。根据第四段“The gd news is that the CVRP is respnsible fr making a dent in the state’s verall CO2 emissins, reducing them by abut 280,000 metric tns per year n average.(好消息是,CVRP负责dent该州的总体二氧化碳排放量,平均每年减少约28万公吨)”可知,平均每年减少约28万公吨,由此可知,CVRP负责减少该州的总体二氧化碳排放量。故猜测划线单词表示“减少”,与reductin同义。故选C。
    【14题详解】
    细节理解题。根据第四段“That increase may be indirectly related t putting mre EVs n the rad. Althugh electric vehicles themselves dn’t prduce PM2.5 frm their tailpipes, increased electricity generatin, if it’s nt fssil fuel-free, can. (这一增长可能与更多的电动汽车上路间接相关。尽管电动汽车本身不会通过排气管产生PM2.5,但如果不是非化石燃料的话,增加发电量也是可能(导致PM2.5)的)”可知,PM2.5增加的直接原因是发电量的增加。故选B。
    【15题详解】
    推理判断题。根据最后一段““Electric vehicles are ften incrrectly referred t as ‘zer-emissin vehicles’, but they’re nly as clean as the underlying electric grid (电网) frm which the energy is surced,” Mejía-Duwan says. (Mejía-Duwan说:“电动汽车经常被错误地称为‘零排放汽车’,但它们的清洁程度仅与能源来源的底层电网一样。”)”可知,Mejía-Duwan可能认为现在无法确保电动汽车的零排放。故选A。
    第二节 (共 5 小题;每小题 2.5 分,满分 12.5 分)
    阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    The Pst-hliday Blues
    The hliday seasn—frm Thanksgiving until New Year’s Day—can be a jyful and relaxing time fr many peple, but nce the festivities wind dwn, sadness and lneliness can creep in.
    _____16_____
    After an exciting event like the hlidays, there is ften a feeling f disappintment r let-dwn. Lking ahead t smething like the hlidays can feel exciting. _____17_____ There can almst be a sense f emtinal withdrawal frm the hliday cheer.
    _____18_____ The pst-hliday blues refer t the shrt-term feelings that individuals experience after the upcming winter mnths. The hlidays ffer mst peple a time t fcus their energy n the task f decrating, baking, planning, and gift giving. After the hlidays are ver, peple may feel lst r empty withut having a gal-driven activity t help them t fcus. _____19_____ The mre yu talk abut this with friends and family, the mre yu’ll find that yu are nt alne in the experience f pst-hliday blues.
    What can cause the Pst-Hliday Blues? The reasns fr the pst-hliday blues can vary frm persn t persn. Sme peple may have truble with the hlidays themselves—the grand expectatins, reminders f lst r estranged lved nes, financial burdens. _____20_____ But when the hliday events end, s des the md bst. Besides, the change f seasns, reduced daylight, decreased physical activity levels, and increased islatin can all cntribute t the pst-hliday blues.
    If any feelings f pst-hliday blues begin impacting yur daily functining, like making it hard t get ut f bed, g t wrk r schl, leave the huse, spend time with thers, r accmplish small tasks. Besides, it may be wrth checking in with a healthcare prvider.
    A. What are the pst-hliday blues?
    B. Sme peple may dislike hlidays.
    C. It’s an idea knwn as the pst-hliday blues.
    D. What can we d t deal with the pst-hliday blues?
    E. It is imprtant t recgnize that this phenmenn is nt uncmmn.
    F. But when the event has passed, the lss f that excitement can feel bad.
    G. Others may receive a bst f happiness after spending time with friends and family.
    【参考答案】16. C 17. F 18. A 19. E 20. G
    【语篇解读】这是一篇说明文,文章主要介绍了节后忧郁的概念,形成的原因以及解决方案。
    【16题详解】
    上文“The hliday seasn—frm Thanksgiving until New Year’s Day—can be a jyful and relaxing time fr many peple, but nce the festivities wind dwn, sadness and lneliness can creep in.(从感恩节到元旦,这个节日对许多人来说是一个快乐和放松的时刻,但一旦庆祝活动结束,悲伤和孤独就会悄然而至)”以及下文“After an exciting event like the hlidays, there is ften a feeling f disappintment r let-dwn.(在像假期这样激动人心的活动之后,人们往往会感到失望或情绪低落)”说明,假期之后,人们往往会感到失望。空出承上启下,C项中的“an idea knwn as the pst-hliday blues”说明前文中的“一旦庆祝活动结束后感到悲伤和孤独”的概念,同样承接下文的“假期后,人们会有失望或情绪低落的感觉”,做本段的主旨句。C项“这是一个被称为节后忧郁的想法”符合语境。故选C。
    【17题详解】
    上文“Lking ahead t smething like the hlidays can feel exciting.(展望像假期这样的事情会让人感到兴奋)”以及“There can almst be a sense f emtinal withdrawal frm the hliday cheer.(从节日的欢呼声中几乎可以感觉到一种情绪上的退缩)”可知,假期结束后兴奋的情绪就会退去。空处呈上启下,D项中的the event和前文中的“the hlidays”相呼应,“the lss f that excitement can feel bad”和下文中的“a sense f emtinal withdrawal frm the hliday cheer”相呼应,说明当假期过去后,失去那种兴奋感会让人感觉很糟糕。故选F。
    【18题详解】
    下文“The pst-hliday blues refers t the shrt-term feelings that individuals experience after the upcming winter mnths. (节后忧郁是指个人在即将到来的冬季月份后所经历的短期情绪)”说明了“节后忧郁”的概念。由此可知空处询问了什么是“节后忧郁”。A项“节后忧郁是什么?”符合语境。故选A。
    【19题详解】
    下文“The mre yu talk abut this with friends and family, the mre yu’ll find that yu are nt alne in the experience f pst-hliday blues.(你和朋友和家人谈论得越多,你就会发现你并不是唯一一个经历过节后忧郁的人)”说明很多的人都会经历“节后忧郁”。D项中的“this phenmenn is nt uncmmn”和下文中的“yu are nt alne in the experience f pst-hliday blues”相呼应,说明“节后忧郁”非常的普遍。故选E。
    【20题详解】
    上文“Sme peple may have truble with the hlidays themselves—the grand expectatins, reminders f lst r estranged lved nes, financial burdens. (有些人可能会对假期本身感到困扰——巨大的期望、对失去或疏远的亲人的提醒、经济负担)”说明有些人会对假期本身感到困惑。空处和前文并列说明另外一些人的情况。sme 表“一些人...,另外一些人”。G项“其他人在与朋友和家人共度时光后,可能会得到幸福感的提升。”符合语境。故选G。
    第三部分 语言运用 (共两节,满分 30 分)
    第一节 (共 15 小题;每小题 1 分, 满分 15 分)
    阅读下面短文, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。
    Alice had a serius disease. She needed a(n) ____21____ bld transfusin t save her life. Her nly chance f ____22____ wuld be t get a transfusin frm her yunger brther, Michael. He had vercme the same disease she had, which was cnsidered a ____23____ . Therefre he had antibdies(抗体)in his ____24____ needed t fight the illness, but n ne was ____25____ what Michael thught.
    The dctr explained t Michael that it wuld save his ____26____ life if he were t give her his bld. The by ____27____ fr a mment befre agreeing t give his bld if it wuld help his sister. This was ____28____ t a by f 5, after all. He ____29____ t d anything t save Alice’s life.
    As the _____30_____ was n, Michael lay next t his sister in the hspital. He felt _____31_____ when seeing his sister cming back t _____32_____ . Then he quietly asked the dctr, “When will I start t _____33_____ ?” N dubt that Michael had _____34_____ that he was giving his life in rder t save her. Hearing the wrds, his parents were astnished ver the _____35_____ , which led Michael t think they were chsing his sister ver him—and even mre astnished and mved that he had been willing t d s.
    While we may nt be faced with such a life r death decisin, being selfless can help us cnnect with thers, which is rewarding and fulfilling.
    21. A. expensiveB. urgentC. dangerusD. cmplicated
    22. A. passageB. victryC. survivalD. escape
    23. A. difficultyB. wnderC. threatD. secret
    24. A. bldB. brainC. stmachD. bne
    25. A. anxiusB. nervusC. wrriedD. certain
    26. A. mther’ sB. father’ sC. brther’ sD. sister’s
    27. A. ranB. sleptC. hesitatedD. disappeared
    28. A. dullB. attractiveC. luckyD. cruel
    29. A. refusedB. stppedC. decidedD. pretended
    30. A. peratinB. peraC. mvieD. perfrmance
    31. A. interestedB. fearfulC. happyD. pitiful
    32. A. greatnessB. lifeC. hmeD. earth
    33. A. dieB. studyC. playD. eat
    34. A. expectedB. agreedC. assumedD. ignred
    35. A. judgementB. mischiefC. accidentD. misunderstanding
    【参考答案】21. B 22. C 23. B 24. A 25. D 26. D 27. C 28. D
    29. C 30. A 31. C 32. B 33. A 34. C 35. D
    【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个五岁的小男孩挽救姐姐生命的感人故事。
    【21题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:她需要紧急输血以挽救生命。A. expensive昂贵的;B. urgent紧急的;C. dangerus危险的;D. cmplicated复杂难懂的。根据“t save her life.”可知,为了活下去,爱丽丝急需输血。故选B。
    【22题详解】
    考查名词词义辨析。句意:她唯一的生存机会就是从她的弟弟迈克尔那里得到输血。A. passage文章;B. victry胜利;C. survival生存;D. escape逃离。根据“She needed a(n) ________ bld transfusin t save her life.”可知,爱丽丝唯一活下去的机会就是迈克尔输血给她。故选C。
    【23题详解】
    考查名词词义辨析。句意:他战胜了她所患的同样的疾病,这被认为是一个奇迹。A. difficulty困难;B. wnder惊奇;奇迹;C. threat危险;D. secret秘密。根据“He had vercme the same disease she had,”可知,迈克尔曾经战胜过和姐姐一样的疾病,这件事被认为是个奇迹。故选B。
    【24题详解】
    考查名词词义辨析。句意:因此,他的血液中有对抗疾病所需的抗体,但谁也不知道迈克尔是怎么想的。A. bld血;B. brain大脑;C. stmach肚子;D. bne骨头。根据“She needed a(n) ________ bld transfusin t save her life.”可知,迈克尔血液里有这种疾病的抗体。故选A。
    【25题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:因此,他的血液中有对抗疾病所需的抗体,但谁也不知道迈克尔是怎么想的。 A. anxius焦急的;B. nervus紧张的;C. wrried担心的;D. certain确定的。根据“what Michael thught.”可知,大家不确定迈克尔是怎么想的。故选D。
    【26题详解】
    考查名词所有格词义辨析。句意:医生向迈克尔解释说,如果他把自己的血给他姐姐,就能救她的命。 A. mther’ s母亲的;B. father’ s父亲的;C. brther’ s哥哥的;D. sister’s姐姐的。根据“Her nly chance f ________ wuld be t get a transfusin frm her yunger brther, Michael.”可知,如果迈克尔输血给姐姐,这将挽救姐姐的生命。故选D。
    【27题详解】
    考查动词词义辨析。句意:男孩犹豫了一会儿,然后同意如果能帮助他的姐姐,他就献血。A. ran跑;B. slept睡;C. hesitated犹豫;D. disappeared消失。根据“befre agreeing t give his bld if it wuld help his sister.”可知,迈克尔在同意输血之前犹豫了一会儿。故选C。
    【28题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:毕竟,这对一个5岁的男孩来说太残酷了。A. dull迟钝的;B. attractive有吸引力的;C. lucky幸运的;D. cruel残忍的;残酷的。根据“a by f 5, after all.”可知,输血对于一个才五岁的孩子来说的确很残酷。故选D。
    【29题详解】
    考查动词词义辨析。句意:他决定不惜一切代价救爱丽丝的命。A. refused拒绝;B. stpped停止;C. decided决定;D. pretended假装。根据“d anything t save Alice’s life.”可知,迈克尔最后决定为了挽救姐姐的生命,他可以做任何事情。故选C。
    【30题详解】
    考查名词词义辨析。句意:手术进行时,在医院里迈克尔躺在他姐姐的旁边。A. peratin手术;B. pera歌剧;C. mvie电影;D. perfrmance表现。根据“Michael lay next t his sister in the hspital.”可知,(输血)手术进行的时候,迈克尔躺在姐姐身边。故选A。
    【31题详解】
    考查形容词词义辨析。句意:看到姐姐苏醒过来,他感到很高兴。A. interested有趣的;B. fearful害怕的;C. happy快乐的;D. pitiful可怜的。根据“when seeing his sister cming back t ________ .”可知,看到姐姐逐渐恢复,迈克尔很高兴。故选C。
    【32题详解】
    考查名词词义辨析。句意:看到姐姐苏醒过来,他感到很高兴。A. greatness伟大;B. life生命;C. hme家;D. earth地球。cme back t life复活;苏醒过来。根据“As the ________ was n, Michael lay next t his sister in the hspital.”可知,输血之后,姐姐苏醒过来了。故选B。
    【33题详解】
    考查动词词义辨析。句意:然后他平静地问医生:“我什么时候开始死亡?” A. die死;B. study学习C. play玩;D. eat吃。根据“N dubt that Michael had ________ that he was giving his life in rder t save her.”可知,迈克尔认为自己会死掉。故选A。
    【34题详解】
    考查动词词义辨析。句意:毫无疑问,迈克尔认为为了救她,他要献出自己的生命。A. expected期望;B. agreed同意;C. assumed假想;认为;D. ignred忽略。根据“Then he quietly asked the dctr, “When will I start t ________ ?””可知,迈克尔原先以为挽救姐姐的生命就是把自己的生命给姐姐。故选C。
    【35题详解】
    考查名词词义辨析。句意:听到这些话,他的父母对这个误解感到惊讶,这让迈克尔以为他们选择了他的姐姐而不是他——更惊讶和感动的是,他竟然愿意这样做。A. judgement判断;B. mischief恶作剧;C. accident事故;D. misunderstanding误会。根据“which led Michael t think they were chsing his sister ver him”可知,父母对迈克尔对于这件事的误解惊讶不已。故选D。
    第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分, 满分 15 分)
    阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    The Ming City Wall Ruins Park, ne f the best parks in Beijing, ______36______ (lcate) in the central area f Beijing frm Chngwenmen East Street t Dngbianmen. ______37______ (cver) a ttal area f abut 15.5 hectares, the park ______38______ (cnsist) f 3.3 hectares f city wall ruins and the sutheast crner twer, and 12.2 hectares f green space.
    The Ming Dynasty City Wall frm Dngbianmen t Chngwenmen is ne f the nly tw remaining Ming Dynasty City Walls in Beijing. ______39______ (histric), the Ming Dynasty City Wall is 25 kilmeters lng and was first built in the 17th year f the Yngle Perid f the Ming Dynasty (1419 AD), and has ______40______ histry f ver 580 years. The remaining relic, ______41______ is abut 1.5 kilmeters lng, used t be part f the inner city wall f Beijing. It is the ______42______ (lng) sectin f the city wall remains in the city, and an imprtant symbl f Beijing.
    Using a simple design, the park highlights the beauty f the ______43______ (ruin) city walls. The “Old Trees and Ming Walls”, “New Charm f Ancient Buildings” and ther sceneries in the park have a lng histry and rich cnntatin (含义), shwing the prfund ______44______ (culture) accumulatin f Chngwenmen, which adds endless imaginatin _______45_______ peple’s mind.
    【参考答案】36. is lcated 37. Cvering 38. cnsists 39. Histrically 40. a
    41. which 42. lngest 43. ruined 44. cultural 45. t
    【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍明城墙遗址公园以及明朝这段城墙的历史。
    【36题详解】
    考查一般现在时的被动语态。句意:明城墙遗址公园是北京最好的公园之一,位于北京中心地区,从崇文门东街到东便门。这里在描述一个客观事实,且句子主语The Ming City Wall Ruins Park和lcate之间是被动关系,是一般现在时的被动语态。故填is lcated。
    【37题详解】
    考查现在分词作状语。句意:公园总面积约15.5公顷,由城墙遗址和东南角塔楼3.3公顷和绿地12.2公顷组成。句子主语the park和动词cver之间是主动关系,是现在分词作状语,位于句子开头,开头字母大写。故填Cvering。
    【38题详解】
    考查一般现在时和主谓一致。句意:公园总面积约15.5公顷,由城墙遗址和东南角塔楼3.3公顷和绿地12.2公顷组成。该句在描述一个客观事实,句子用一般现在时,且动词短语cnsist f“由……组成”无被动语态,句子主语是单数第三人称the park。故填cnsists。
    【39题详解】
    考查副词作状语。句意:从历史上看,明朝城墙长25公里,始建于明永乐十七年(公元1419年),已有580多年的历史。此处是副词修饰整个句子,且大写开头。故填Histrically。
    【40题详解】
    考查不定冠词。句意:从历史上看,明朝城墙长25公里,始建于明永乐十七年(公元1419年),已有580多年的历史。固定用法:a histry f“……的一段历史”。故填a。
    【41题详解】
    考查定语从句。句意:剩下的遗迹长约1.5公里,曾经是北京内城墙的一部分。此处The remaining relic是先行词,指物,在后面的非限制性定语从句中作主语,定语从句由关系代词which引导。故填which。
    【42题详解】
    考查形容词最高级。句意:它是北京现存城墙中最长的一段,也是北京的重要标志。根据空前的the和in the city可知,此处用形容词最高级。故填lngest。
    【43题详解】
    考查过去分词作前置定语。句意:公园采用简单的设计,突出了被毁坏的城墙之美。动词ruin和city之间是被动关系,是过去分词作前置定语。故填ruined。
    【44题详解】
    考查形容词作定语。句意:园内的“古树明墙”、“古建筑新韵”等景观历史悠久、内涵丰富,展现了崇文门深厚的文化积淀,给人们的心灵增添了无尽的想象。句中accumulatin是名词,由形容词修饰,所给词culture是名词,其形容词是cultural。故填cultural。
    【45题详解】
    考查介词。句意:园内的“古树明墙”、“古建筑新韵”等景观历史悠久、内涵丰富,展现了崇文门深厚的文化积淀,给人们的心灵增添了无尽的想象。固定搭配:add…t“增加,添加”。故填t。
    第四部分 写作 (共两节,满分 40 分)
    第一节 (满分 15 分)
    46. 假定你是李华,下周将有一个来自英国的文化交流代表团访问你校, 学校需要口语翻译(interpreter)志愿者。请写一封英文申请信, 内容包括:
    1.写信目的;
    2.个人优势;
    3.表达愿望。
    注意:
    1.词数 80 左右;
    2.可以适当增加细节, 以使行文连贯;
    Dear sir r madam,
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    Yurs,
    Li Hua
    【参考答案】
    Dear sir r madam,
    My name is LiHua, an pen-minded and utging by. Knwing that a Culture Exchange Grup will visit ur schl, I am writing t apply t be ne f the vlunteers as an interpreter.
    First, I have a gd knwledge f English and can speak fluently, enabling me t cmmunicate with freign guests freely. Besides, I have learned Chinese art since 5 years ld, which makes me quite familiar with Chinese Culture.
    If I culd be given the pprtunity, I am sure that I can perfectly live up t yur expectatins. Lking frward t yur early reply.
    Yurs,
    Li Hua
    第二节 (满分 25 分)
    47. 阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    “I want a friend!” my five-year-ld’s clear blue eyes shwed the pain f rejectin. Nah is deaf, and the past cuple f years have begun t shw what the future hlds fr my little guy.
    The first few years f his life, Nah had many friends in ur neighbrhd. Small children dn’t talk a lt and are cntent t simply play. As time passed and Nah gt t the age where speech and hearing were a nticeable part f “hanging ut”, his friends started realizing he was different. Sn, n ne came t play with my tiny sn, and he t began t understand he was different. My heart has ached, and I have spent endless hurs in tears, begging Gd t send him a friend. But the children at schl cme frm everywhere, and nne live near enugh t “hang ut” .
    Nah recently began the heartbreaking hbby f writing and leaving mail n the prch (门廊) fr his “friends” . He sticks his wn tys t the ntes, thinking that he can smehw make friends this way. I ften have t retrieve (取回) his ntes s that he thinks smene is getting his messages f friendship. His excited trips t the frnt prch the next mrning wuld smetimes net him a feeling f having an unseen pen pal. It breaks my heart.
    But tday was different. I gt a miracle—in fact, three f them.
    My phne rang, and I was distracted with a lng-distance friend, catching up with each ther’s lives withut nticing Nah slipping ut the frnt dr. It wasn’t until Nick, my sixteen-year-ld sn came hme fr lunch that Nah’s absence was knwn. Panic-stricken, Nick and I searched the huse, yard, and garage ... n Nah.
    注意:
    1. 续写词数应为 150 左右;
    2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    As I searched the huse again, a millin frightened thughts came thrugh my brain.
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    I let them play until lunchtime, at last walking dwn the street t retrieve my child.
    ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
    【参考答案】One pssible versin:
    As I searched the huse again, a millin frightened thughts came thrugh my brain. A child ff n his wn is scary enugh, let alne a deaf ne. I was thrwn int sheer panic. Just then came Nick’s yell, “I fund him !” I culd hear awe in his vice, and I hurried ver t see. A few huses dwn the street, fur children were playing excitedly. Nah was right in the middle f it. Like brthers and sisters, they were dancing, jumping, laughing, falling, giggling and chasing each ther arund the trees. I watched with tear-filled eyes a scene that mst mthers see every day, but that I had dreamed f and prayed hard fr.
    I let them play until lunchtime, at last walking dwn the street t retrieve my child. I felt like I was flating. “Hi! I’m Nah’s mmmy,” my grin was greeted by fur chubby, dirty, and happy faces. It was nt until then that the three little angels knew my sn’s name. Actually, they knew Nah was deaf, but didn’t care at all. “But he can climb and we like playing with him”, said a girl excitedly. Finally they waved gd-bye. Nah started ff fr hme, and then turned arund. He lked up at me and, with a priceless grin, signed “friends” t me. My heart was just filled with gratitude.

    听力参考答案:1-5 AACAB 6- 10 CBABC 11- 15 BBCAB 16-20 CCBCA
    相关试卷

    山东省东营市2023-2024学年高二下学期7月期末英语试题: 这是一份山东省东营市2023-2024学年高二下学期7月期末英语试题,共12页。试卷主要包含了本试卷由四部分组成,考生必须保持答题卡的整洁等内容,欢迎下载使用。

    2022-2023学年山东省东营市高一(下)期末英语试卷(含详细答案解析): 这是一份2022-2023学年山东省东营市高一(下)期末英语试卷(含详细答案解析),共21页。试卷主要包含了阅读理解,阅读七选五,完形填空,语法填空,书面表达等内容,欢迎下载使用。

    2022-2023学年山东省东营市高二下学期期末英语试题含答案: 这是一份2022-2023学年山东省东营市高二下学期期末英语试题含答案,文件包含精品解析山东省东营市2022-2023学年高二下学期期末英语试题原卷版docx、精品解析山东省东营市2022-2023学年高二下学期期末英语试题解析版docx等2份试卷配套教学资源,其中试卷共45页, 欢迎下载使用。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        还可免费领教师专享福利「樊登读书VIP」

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map