搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 18 Beauty Word版含解析

    高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 18 Beauty Word版含解析第1页
    高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 18 Beauty Word版含解析第2页
    高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 18 Beauty Word版含解析第3页
    还剩3页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 18 Beauty Word版含解析

    展开

    这是一份高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 18 Beauty Word版含解析,共6页。
    .阅读理解(建议用时15)A[2016·广东揭阳一中检]When traveling, it's important to learn about the customs and etiquette of the global village. What we consider polite behavior at home isn't always accepted outside our borders. Etiquette of Gift GivingGift giving should be a happy, positive experience. When selecting a present for someone in Netherlands, don't purchase fancy kitchen knives or scissors. Giving sharp, pointy objects as gifts is considered unlucky. Be careful when presenting flowers to a friend or a business partner in Russia. Yellow blooms suggest cheat or a relationship breaks up. Traditionally, red carnations are placed on the tombs of the dead. Writing cards or notes while visiting South Korea, be mindful of your pen's ink color. Writing a person's name in red ink traditionally suggests that the person has passed away—an important point to remember when giving a birthday card.Eating CustomsBeing early or on time is viewed as being rude, too eager or even greedy in Venezuela. If you are invited to someone's home for a meal, it's recommended that you arrive 10 minutes later than the requested time. When having a meal in Egypt, don't use the salt shaker (盐瓶). It's insulting to your host to spread salt on your food, which means that you find the meal terrible. Japan is a very polite nation, and their fondness for etiquette extends to the use of chopsticks. According to Japanese custom, if you're in the middle of eating, use the opposite end of your chopsticks to secure food from a shared plate. When doing business in Turkey, it's the custom for your host to pay for your meal. Requests to split the bill won't be accepted. If you would like to pay your fair share, Turks recommend inviting your host to a follow­up meal. 本文讲述的是去外国旅游时应注意的两种礼仪——送礼物和就餐礼仪。1Which of the following is TRUE according to the passage?A.Giving a fancy kitchen knife to a friend from Russia is a good choice.B.You can use blue ink to write notes to your friend from South Korea.C.Dining with Japanese, one can use either end of the chopsticks to get food from shared plates.D.Invited to a meal, one should arrive earlier to show respect for the host.答案:B 细节理解题。根据第二段giving a kitchen knifeNetherlands有关C项未提及,根据be mindful of your pen's ink color.故选B2What does the underlined word “insulting” in Paragraph 3 refer to?ARespectful. BChallenging. C.Indifferent.   D.Offensive.答案:D 词义猜测题。根据第三段which means that you find the meal terrible.可推测insulting的意思应表示对主人不敬,故选D3Where is this passage probably from?AA news report. B.A travel essay.CA culture column. D.A food magazine.答案:C 推理判断题。根据首段讲述的内容可知本文讲述的是与旅游相关的礼节、礼仪或风俗问题,故答案为C1polite adj. 有礼貌的  2.unlucky adj. 不幸的3greedy adj. 贪婪的  4.extend vi. 延伸;伸出5secure adj. 安全的;可靠的1pass away 去世  2.according to 根据;依据原文:If you are invited to someone's home for a meal, it's recommended that you arrive 10 minutes later than the requested time.(recommend的用法)译文:如果你被邀请到某人家就餐,建议你比请求的时间晚十分钟到。仿写:The doctor strongly recommended that he_take_a_holiday.医生强烈建议他去休假。B[2015·兰州一中期中]It is commonly believed that the earliest Chinese paper­cuts appeared during the sixth century. Some  scholars believe it was even earlier. Legend has it that during the Western Han Dynasty (206 BC­AD 24), Emperor Wudi was very sad after one of his favorite concubines, Madame Li, died. A Taoist priest, Li Shaoweng, cut a piece of hemp paper in the shape of Madame Li. When evening fell, the emperor's servants lit candles in his bedroom; the reflection of that paper­cut on the wall made the emperor think about his beloved concubine.The Yuxian paper­cut is different from most paper­cuts produced in other regions of China. Paper­cuts from other regions are mostly cut­with scissors or knives­from single­colored paper, such as red or black paper.There are four major procedures to making the Yuxian paper­cut: First, sketch the pattern on the draft paper; second, fasten the draft to the paper to be cut; third, use a knife to carve out the pattern; and fourth, dye (染色) the paper­cut with various colors.Precise cutting skills are needed to make a piece of the Yuxian paper­cut, which highlights the craft maker's artistic taste and dyeing skills. That explains the following saying: The successful making of a Yuxian paper­cut is 30 percent dependent on the maker's cutting skills, and 70 percent on the maker's dyeing skills.The traditional Yuxian paper­cut highlights two themes: Flowers and characters in Chinese operas. The paper­cut is particularly known for its vivid description of characters in various traditional Chinese operas. In October 2009, the art of Yuxian's paper­cut was added to the list of intangible Cultural Heritage (非物质文化遗产) established by UNESCO (United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization)本文讲述的是中国传统文化——剪纸艺术的历史以及蔚县剪纸的特点。4The first paragraph is actually about ________.AEmperor Wudi's favorite concubine     Bthe origins of Chinese paper­cutsCthe inventor of Chinese paper­cut         Done of the themes of Yuxian paper­cut答案:B 主旨大意题。根据第一段首句可以概括本段的主旨大意。It is commonly believed that the earliest Chinese paper­cuts appeared during the sixth century.可知。5Which is the most important skill of making paper­cut?ADrawing  skill.             BCutting skill.CDyeing skill.             DCarving skill.答案:C 细节理解题。根据倒数第二段The successful...is 30 percent dependent on the maker's cutting skills...可知。6According to the passage, Yuxian paper­cut is especially famous for its ________.Alively images of characters in classic operas  Btraditional Chinese operasCChinese cultural influence on operas        Dadvanced cutting techniques答案:A 细节理解题。根据最后一段...known for its vivid description of characters in various traditional...。可知。7What is the best title for the passage?AThe Earliest Chinese Legend BThe Yuxian Paper­cut SkillsCEmperor Wudi's Sad Story          DChinese Yuxian Paper­cut答案:D 主旨大意题。本文第一段由剪纸历史引出话题,从第二段便展开对蔚县剪纸进行介绍,由此选D项。1reflection n. 反射;沉思  2.highlight vt. 突出;强调3dependent adj. 依靠的  4.particularly adv. 特别;尤其5establish vt. 建立;创办1in the shape of ……的形式;呈……的形状2be different from ……不同;不同于……原文:It is commonly believed that the earliest Chinese paper­cuts appeared during the sixth century.(主语从句)译文:人们普遍认为,中国最早的剪纸出现在六世纪。仿写:It_is_acknowledged_that he is innocent.大家公认他是无辜的。.七选五(建议用时7)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 [2016·福建检测]Most of you love watching movies. They can be funny, sad, imaginative, inspiring, and so much more! There are so many possibilities and so many great movies to watch!The making of a movie usually begins with a script (剧本). __1__ The producer is the person who is responsible for coordinating (协调) aspects of the film like budget and scheduling. The producer plans out how the project will be carried out and he usually starts by hiring a director!__2__ The director will usually identify themes or feelings that he or she wants the movie to convey to its audience and will then assemble (聚集) all the other people who will be needed, such as costume­designers, makeup artists, special effects crew, stuntmen, cameramen, and, of course, actors!Next, shooting begins! __3__ Often a director will want to get several “takes” (versions) of a scene or moment and usually only a few minutes of the movie are finished in one day's work. __4__ So once filming is completed, the director must then work with editors to piece them all together, deciding which takes to use and adding in any special effects or touch­ups.The entire process from acquiring the script to editing the scenes generally takes months or even years! Once it's ready, the finished movie is then distributed to movie theatres. __5__AScenes are also usually not shot in order.BThe actual filming can be a slow process.CThe way that movies are made has changed a lot over time.DIt gets bought by a movie studio or a producer.EThe producer plays a very important role in making a movie.FIn movies, the director's job is to bring the script to life on camera.GPeople can watch and enjoy it in the theatre.本文讲述的是电影从剧本到拍摄再到后期制作的整个简要过程。1D 根据上文中...begins with a script(剧本)以及选项D中的代词It指代的重要性可知。2F 根据下文讲述的内容可知,此空概括全段的主旨大意,核心内容与导演有关。3B 根据shooting begins可知该段讲述的是拍摄电影,选项Bfilming意思与shooting相近。4A 根据上句中讲述的内容可知,该空与拍摄场景有关,故答案是A项。5G 电影拍摄过程及制作结束后,最后应该是由观众来观赏,故选G项。.语法填空(建议用时8)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。[2016·天津月考]A man requested an old scholar to get rid of his son's bad habits. The scholar took the boy for __1__ walk through a garden. Suddenly he stopped __2__ (ask) the boy to pull out a tiny plant growing there.The boy held the plant between his thumb and forefinger and pulled it out. The old man then asked him to pull out a slightly __3__ (big) plant. The boy pulled hard and the plant came out, roots and all. Now pull out that one said the old man __4__ (point) to a bush. This time, the boy managed it but with great __5__ (difficult)After that, the old man led him to a big tree and said, Now take this one out the boy grasped the trunk and tried his best to pull it out. But it would not move. It's __6__ (possible) said the boy, breathing __7__ (heavy) with effort. “So it is with bad habits said the wise man. When they are weak, it is easy to pull them out but when they become strong they cannot __8__ (remove)The walk __9__ the old man changed the boy's life. So don't wait for bad habits to take root. Get rid of them while you have control over them, __10__ they will control you.1________ 2.________ 3.________ 4.________5________ 6.________ 7.________ 8.________9________ 10.________1a 考查冠词。walk在此指散步,作可数名词且泛指。2to ask 考查非谓语动词。此处表示停下来去做某事,stop to do sth.3bigger 考查比较级。与上文a tiny plant对比,且slightly常与比较级连用。4pointing 考查非谓语动词。pointing作伴随状语。5difficulty 作介词with的宾语且由great修饰。6impossible 考查构词法。根据句意可知此处应为possible的反义词。7heavily 考查副词。修饰breathing8be removed 考查语态。removethey是被动关系。9with 和老人一起的那次散步改变了男孩的生活。10or/otherwise 考查连词。祈使句+or/otherwise+陈述句,此结构相当于一个否定意义的条件句。.书面表达(建议用时20) [2016·九江一模]近日,你们班就学校每天清晨开展冬季跑操活动进行了一次讨论。请根据以下内容,给学校英文报编辑写一篇短文:支持(大部分):增强体质;磨炼意志;放松自我……反对(少数):单调;天气寒冷;学业繁重……你的观点:……注意:1.词数100左右(开头已写好,不计入总词数)2.可适当增加细节,以使行文连贯。Recently our class had a heated discussion about the Winter Morning Jogging Activity in our school._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________One possible versionRecently_our_class_had_a_heated_discussion_about_the_Winter_Morning_Jogging_Activity_in_our_school. Opinions are divided on this topic.Most students are in favor of this activity. They believe that the activity in winter can not only help improve physical health but develop a strong will. Besides, it's a good way to relieve stress. On the other hand, a minority of the students are opposed to it.  They think the activity is too dull.  In addition, there is so much heavy study and it's so cold outside that they would rather stay in the classroom to study.As far as I'm concerned, I support the activity because it benefits  us  greatly.  The  modern  society  requires  many qualities of us, so bookworms can't keep up with the times any longer.   

    相关试卷

    高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 17 Laughte Word版含解析:

    这是一份高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 17 Laughte Word版含解析,共7页。

    高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 16 Stories Word版含解析:

    这是一份高考英语北师大版一轮复习练习:选修6 Unit 16 Stories Word版含解析,共7页。

    高考英语一轮复习unit 18 beauty课时练含答案:

    这是一份高考英语一轮复习unit 18 beauty课时练含答案,共12页。

    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map