|试卷下载
终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题
    立即下载
    加入资料篮
    资料中包含下列文件,点击文件名可预览资料内容
    • 练习
      安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题.docx
    • 音频
      安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语听力.mp3
    安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题01
    安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题02
    安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题03
    还剩13页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题

    展开
    这是一份安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题,文件包含安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题docx、安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语听力mp3等2份试卷配套教学资源,其中试卷共16页, 欢迎下载使用。

    2021级高二下学期4月期中考
    英语试题
    本试卷满分150分,考试时间120分钟。请在答题卡上作答。
    第一部分 听力(共两节,满分30分)
    第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
    听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
    1. What does the man always do on Saturday?
    A. See a film. B. Have a class. C. Review his notes.
    2. Why is the woman leaving work early?
    A. To take care of her mother. B. To post a package. C. To pick up a car.
    3. What’s the probable relationship between the two speakers?
    A. Uncle and niece. B. Aunt and nephew. C. Cousins.
    4. How does the woman go to work this week?
    A. By car. B. By bike. C. On foot.
    5. What does the man think the plants need most?
    A. Wind. B. Water. C. Sunshine.
    第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
    听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
    听第6段材料,回答第6、7题。
    6. Which is the woman’s favorite about summer?
    A. The rain. B. The heat. C. The warm longer days.
    7. Why does the woman enjoy summer?
    A. She can take a long holiday.
    B. She can do outdoor activities.
    C. She can bicycle with friends in the rain.
    听第7段材料,回答第8、9题。
    8. What does the man think of the house in Eccles?
    A. It is the cheapest. B. It is the biggest. C. It is the newest.
    9. What is the disadvantage of the house in Monton?
    A. It is old. B. It is noisy. C. It is unfurnished.
    听第8段材料,回答第10至12题。
    10. Who will be on the face of the $20 bill?
    A. Susan B. Anthony. B. Harriet Tubman. C. Alice Paul.
    11. What did Susan B. Anthony do?
    A. She saved many slaves.
    B. She helped pass a new law.
    C. She started an important conversation.
    12. Why are the speakers excited?
    A. The 19th Amendment just passed.
    B. Women will be featured on U.S. money.
    C. Alexander Hamilton won’t be on the $10 bill.
    听第9段材料,回答第13至16题。
    13. What is the woman’s problem?
    A. She doesn’t like chocolate.
    B. She hasn’t got her teeth fixed.
    C. Her teeth are sensitive to sweet.
    14. How often does the woman usually go to the dentist?
    A. Once every 6 weeks. B. Once every 6 months. C. Only when having a toothache.
    15. How does the woman take care of her teeth?
    A. By brushing her teeth 3 times a day.
    B. By taking some medicine.
    C. By drinking less iced tea and coffee.
    16. What does the man suggest the woman do?
    A. Go to the dentist at once.
    B. Choose foods and drinks wisely.
    C. Enjoy the movie and chocolate.
    听第10段材料,回答第17至20题。
    17. When did the speaker go to the cinema for the first time?
    A. In 1932. B. In 1937. C. In 1945.
    18. What did the speaker get from his mother?
    A. Sweets. B. Chocolate. C. Some money.
    19. How did the speaker feel in the cinema?
    A. Amazed. B. Bored. C. Frightened.
    20. What does the speaker say about the film in those days?
    A. The sets were real and convincing.
    B. The actors’ performances were great.
    C. The special effects were unbelievable.
    第二部分 阅读理解 (共两节,满分50分)
    第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)
    阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
    A
    Dorset Prize
    Website: http://tupelopress.org
    A cash prize of $8,500, publication by Tupelo Press, and 20 author copies are given annually for a story collection. The winner also receives the option of either a weeklong residency (驻留时间) at the Massachusetts Museum of Contemporary Art in Massachusetts, or a two-week residency at Gentle House in Washington, both valued at $1,500. Submit (提交) an entry of 48 to 88 pages with a $30 entry fee by June 30.
    Short Story Award for New Writers
    Website: http://mastersreview.com
    A cash prize of $3,000 and online publication in Masters Review are given twice yearly for a short story by a new writer. Writers who have not published a book are eligible (符合条件的). The winning story will be reviewed by a select group of literary agents, including Bent Agency and Writers House. Using only the online submission system, submit a story of up to 6,000 words with a $20 entry fee by August 31.
    New Millennium Writing Awards
    Website: http://newmillenniumwritings.org
    Four cash prizes of $1,000 each and publication in New Millennium Writings are given twice yearly for a single poem, a short story, a fiction and a creative nonfiction. Previously unpublished works or works that have been published only online are eligible. Submit up to three poems totaling no more than five pages, a fiction or a creative nonfiction of up to 7,000 words with a $20 entry fee by July 31.
    Short Memoir (回忆录) Prize
    Website: http://fishpublishing.com
    A cash prize of $1,035 and publication in the Fish Publishing are given annually for a short memoir. The winner is also invited to give a reading at the West Cork Literary Festival in August 2024. Submit a memoir of up to 4,000 words with a $19 entry fee by July 31.
    21. Which one charges the highest entry fee?
    A. Dorset Prize. B. Short Story Award for New Writers.
    C. New Millennium Writing Awards. D. Short Memoir Prize.
    22. Which website will you visit if you submit your poem?
    A. http://tupelopress.org B. http://mastersreview.com
    C. http://newmillenniumwritings.org D. http://fishpublishing.com
    23. What do the four awards have in common?
    A. They all take place once a year.
    B. They are all intended for new writers.
    C. They all have a cash prize for award winners.
    D. They are all open to entries all the year round.
    B
    A 9-year-old girl from Maryland has made an important discovery: a 15 million-year-old megalodon (巨齿鲨) tooth.
    Molly Sampson, along with her sister Natalie, 17, and her dad, Bruce Sampson, went out to hunt “treasure” in a bay near Calvert Cliffs on Christmas morning. At around 10:30, Molly saw her Christmas miracle: a 5-inch-long megalodon tooth. Her sister and father went over to see what Molly was so excited about. Bruce said he was shocked by his daughter’s “once-in-a-lifetime find.” “This is the kind of find every fossil hunter dreams of,” he said. They were amazed by the discovery.
    “I was so excited because of the size and rarity of the find, and I kept thinking I was dreaming,” Molly said. “It was something I have always wanted to find, and I couldn’t believe it.” This is not the first time she’s found a megalodon tooth during her fossil hunts—but she’s never found one that large. “I have found five other megalodon teeth, but they are only an inch or two in size,” she said.
    “Molly’s tooth would have come from a teenager shark between 45-50 feet long. The largest megalodons could have grown to be 65 feet long. Based on the tooth, the creature was about 15 million years old,” said Dr. Stephen Godfrey, a famous paleontologist (古生物学家).
    Megalodons lived from about 25 million years ago to about 2.5 million years ago. They were one of the—if not the largest marine predators (海洋捕食性动物) the world has ever known. “They shaped the global marine ecosystem, and global marine food-webs,” said Godfrey.
    Molly Sampson has been fossil hunting with her dad ever since she was little. “I will never stop!” she said. “When I grow up, I want to collect fossils and study them like a paleontologist.”
    24. Which aspect of the shark tooth shocked Bruce?
    A. Its age. B. Its size. C. Its quality. D. Its owner.
    25. What can we learn about Molly?
    A. She received a Christmas gift from his dad.
    B. She disliked staying at home at Christmas.
    C. She came across a teenager shark.
    D. She has found at least 6 megalodon teeth.
    26. What can we infer from Dr. Stephen Godfrey’s words?
    A. Megalodons shouldn’t be hunted.
    B. The tooth belonged to the largest megalodon.
    C. The tooth dates back to 25 million years ago.
    D. Megalodons once played a critical role in the ocean.
    27. What is the purpose of the text?
    A. To introduce megalodons to readers.
    B. To report a little girl’s unusual discovery.
    C. To excite readers’ interest in fossil hunting.
    D. To promote the public’s awareness of animal protection.
    C
    A new recommendation from the American Academy of Pediatrics (儿科) says doctors should treat childhood obesity actively.
    The problem of being overweight affects over 14 million American children. Doctors say carrying extra weight often results in lifelong health problems. Children can develop high blood pressure, diabetes and depression.
    In the past, many doctors thought children would grow out of bad eating habits. They used the method of “wait and see” to decide what to do. But the new guidelines say overweight children should receive operations or take medicine to reduce their weight. The new guidelines recommend weight loss drugs for children as young as 12 and operations starting at 13.
    Semaglutide is the drug described in the report. It has recently received approval as an obesity treatment for children 12 and older. It is reported that teenagers have used the drug and reduced their BMI by about 16%.
    Ihuoma Eneli, one of the writers of the new guidelines, disagrees with the old guidelines. She said, “Waiting doesn’t work.” She said doctors usually see “a continuation of weight gain and the possibility that children will have obesity in adulthood.” Eneli said the drugs or operations should go along with life changes, which means children need help choosing better foods and finding ways to exercise more.
    Dr. Claudia Fox, a weight management doctor at the University of Minnesota, said semaglutide helps her patients have a “possibility of even having an almost normal BMI.” Justin Ryder, a Chicago doctor, said the drug helps patients feel more full than they would be without it. “In addition,” he said, “working out is necessary.”
    Dr. Stephanie Byrne, a doctor in Los Angeles, said she still wants to see more research on how semaglutide affects many different children. However, she said, she is glad pediatricians are starting to think differently about obesity. “I definitely think that diet and exercise won’t do it for a number of teens who are struggling with this,” she said.
    28. What does the method of “wait and see” refer to?
    A. Patients have to wait for new drugs. B. Patients should receive operations.
    C. Doctors wait for new research. D. Doctors don’t take any measures.
    29. What do Ihuoma Eneli and Dr. Claudia Fox think of taking semaglutide?
    A. It can avoid being overweight. B. It’s better than operating on patients.
    C. It should be combined with exercising. D. It is the best option for overweight children.
    30. What is Dr. Stephanie Byrme’s attitude towards semaglutide?
    A. Supportive. B. Unfavorable. C. Cautious. D. Unconcerned.
    31. Which might be the best title of the text?
    A. US starting to take action to deal with children obesity
    B. US doctors offering new guidelines on children obesity
    C. New ways found to deal with children obesity in the US
    D. American children faced with the serious problem of obesity
    D
    Designers are increasingly using different kinds of materials to produce products that do not harm the environment. Reused plastic bottles, wood, plant fiber, and even seaweed are being used in place of traditional materials for household goods and clothing.
    Nina Edwards Anker’s electronic lights look like ancient pieces of paper placed around LEDs. But a closer look shows that they are made of algae (海藻). Anker came up with the idea while working on a doctoral research project at the Oslo School of Architecture and Design. She wants to find ways to mix design ideas with production and supply methods that do not use up resources.
    Heimtextil is an international trade show for new textile s(纺织品) in Frankfurt, Germany. This year’s show placed attention on making new products that came from reused materials. Olaf Schmidt, vice president of textile technology, said, “We’ll see companies bespeaking how materials like nylon, plastic and metal can be reused—for example, carpet tiles (方块地砖) that can be reused at the end of their life as materials for new tiles.”
    Fashion industry expert Veronika Lipar described the field’s most important change—a move to sustainability (持续性). She said, “The industry is trying to reduce ‘effect’ on the environment and no longer be the biggest polluter.”
    Patagonia, North Face and Timberland are among the companies now using natural materials to produce goods. Italian company Frumat has developed a plant-based leather made from the waste created by apple juice makers. Two Mexican developers, Adrian Lopez Velarde and Marte Cazarez, have created a leather using cactus (仙人掌) leaves. Cactuses interest new material developers because they can live in hot climates and poor soil. Meanwhile, Pinatex helps support farms in the Philippines by using waste from the pineapple harvest to create material that is sold to makers of shoes, clothing and other products.
    32. Why are Nina Edwards Anker’s electronic lights made of algae?
    A. To save resources. B. To cut down the costs.
    C. To improve the lights’ quality. D. To produce more electronic lights.
    33. What does the underlined word “bespeaking” in Paragraph 3 probably mean?
    A. Responding. B. Predicting. C. Refusing. D. Displaying.
    34. What do Veronika Lipar’s words suggest?
    A. Fashion industry is not satisfying people’s demands.
    B. Fashion industry does great harm to the environment.
    C. Fashion industry uses lots of environment-friendly materials.
    D. Fashion industry has been developing too fast over the years.
    35. How does the author mainly develop the text?
    A. By making comparisons. B. By providing examples.
    C. By listing data and analyzing them. D. By asking questions and answering them.
    第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)
    根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    What exactly is a computer? That’s not always an easy question to answer. Webster’s Collegiate Dictionary defines a computer as “a programmable usually electronic device that can store, retrieve (检索), and process data.” 36
    For thousands of years, people have tried to improve their lives by inventing machines to make certain tasks easier. Some people believe a simple mechanical device called an “abacus” was one of the earliest forms of a computer. 37 Archaeologists have found evidence that the ancient Greeks used the abacus as early as the 5th century B.C.
    Modern computers were developed much more recently. The first modern electronic computer—known as the Electronic Numerical Integrator and Computer or ENIAC—became operational in 1946. Weighing more than 30 tons, ENIAC took up as much space as 1,800 square feet. 38 While ENIAC could perform 5,000 addition problems per second, many of today’s laptop computers weigh just a few pounds and can perform several billion operations per second.
    39 Large desktop computers gave way to laptops. Laptops have developed into a wide variety of even smaller computing devices, such as netbooks and tablet computers. Many people even carry computers with them everywhere they go. Smartphones—cellular telephones with advanced computing capabilities—fit easily into a pocket and allow their users to make telephone calls, surf the Internet, and conduct business on the go.
    So what’s the smallest computer available today? As of 2015, the smallest computer is just one cubic millimeter. However, today’s computer manufacturers are constantly producing newer and smaller models at a rate too fast to keep up with. 40
    A. Today, we rely on computers for all sorts of things.
    B. Today’s computers keep getting smaller and smaller.
    C. Ancient people used the device to perform simple calculations (计算).
    D. Since then, computers have become much smaller and much more powerful.
    E. Others think a computer is anything that transforms information in a meaningful way.
    F. Modern laptops are slow compared to modern supercomputers.
    G Whatever is smallest today will probably be replaced with something even smaller tomorrow!
    第三部分 语言运用 (共两节,满分30分)
    第一节 完形填空(共15小题;每小题1分,满分15分)
    阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
    A heartwarming video is now exciting many social media users’ attention. It involves a 41 , a mother and her son, and a simple act of kindness.
    Bryanne McBride and her son Mason were out shopping on Saturday afternoon, preparing for the Eagles game, when they got the 42 of a lifetime.
    In the parking lot they were 43 by Zachery Dereniowski, who is known for 44 people for their acts of kindness.
    “Do you have a dollar 45 ? I’m just trying to take the bus,” Dereniowski can be heard 46 to Bryanne and her son in the video. Bryanne 47 her purse and then ran to her car to get some 48 . When she returned, Dereniowski asks why she 49 to help. “I hate saying 50 to people, especially when I can help,” replied Bryanne.
    And that’s when Dereniowski returned the money and offered up something 51 in return—$500 and two tickets to the Eagles game.
    The mother and her son were in complete 52 . “The average ticket price for the game last weekend was around $700. Far over our budget. So we had 53 to watch the game from home. He said it was like he fell out of the sky,” recalled Bryanne.
    For Mason, he’s still 54 about the experience. The boy has been a crazy fan of the Eagles. His favorite part, of course, was 55 the players.
    41. A. father B. stranger C. player D. singer
    42. A. comedy B. friendship C. gratitude D. surprise
    43. A. approached B. attracted C. rescued D. annoyed
    44. A. promoting B. forgiving C. rewarding D. challenging
    45. A. by chance B. in return C. as usual D. in case
    46. A. announcing B. responding C. saying D. complaining
    47. A. put away B. looked through C. handed over D. left aside
    48. A. fuel B. drink C. paper D. change
    49. A. hesitated B. decided C. demanded D. pretended
    50. A. hi B. no C. okay D. bye
    51. A. strange B. essential C. ordinary D. huge
    52. A. shock B. comfort C. panic D. embarrassment
    53. A. managed B. refused C. intended D. claimed
    54. A. nervous B. speechless C. enthusiastic D. sensible
    55. A. beating B. selecting C. inspiring D. meeting
    第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
    A wildlife research led by Dr. Sean Maxwell, 56 professor from University of Queensland, throws light on how various species have responded to major climate events.
    “We have spent more than 70 years 57 (measure) the responses of various species,” said Dr. Maxwell. “The growing 58 (frequent) of extreme weather events such as hurricanes, droughts and floods is causing unpredictable and immediate changes 59 ecosystems. Hurricanes are the most common extreme event for birds and fish, while mammals (哺乳动物) respond most to drought events.”
    UQ Centre for Biodiversity and Conservation Science director Professor James Watson said the 60 (detail) information would help inform ecosystem management.
    “The research clearly shows species will respond, often 61 (negative), to extreme events,” Professor Watson said. “In the past few decades, we 62 (see) more than 100 cases of sharp population declines and 31 cases of local population extinction following an extreme event. As extreme climate and weather events 63 (be) now more and more common, we need to act to ensure species have the best 64 (survive). Wherever possible, high quality and complete habitat areas should be protected, as these are the places 65 species are most resilient (易恢复的) to increasing exposure to extreme events.”
    第四部分 写作 (共两节,满分40分)
    第一节(满分15分)
    假定你是校学生会主席李华,你校将于下周五举办英语讲故事比赛,故事主题是中国传统文化。请你用英语给外教Ms. Hopkins写一封信,要点如下:
    1. 介绍比赛概况;
    2. 邀请Ms. Hopkins担任评委。
    注意:
    1. 写作词数应为80左右;
    2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    _______________________________________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________________________________
    第二节(满分25分)
    阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。
    Josibelk Aponte considers herself lucky. Few people get to meet their guardian angels (守护天使).
    Aponte has a special place in her heart for retired Hartford police officer Peter Getz, who stood with her as if she were his own child, as she graduated from Eastern Connecticut State University on Tuesday.
    “There are only a few moments that are so important in life,” Aponte said. “I wanted to share my graduation with everyone who’s important to me, who has been there for me, and who helped me through tough times.”
    Getz certainly fits that description: He saved Aponte on June 25, 2004, a day the 23-year-old describes as the “best and worst day” of her life.
    “I almost died, but I was given a second chance at life,” she said. “And it was because of Peter and all the kind people who came to help that day. They were my heroes.”
    A fire in the Aponte family’s apartment broke out as Josibelk, then 5 years old, was home with her uncle Jofrey. She tried, in vain, to wake up Jofrey. Then, darkness. Meanwhile, Getz, a policeman, got there in time to see a firefighter pull a small girl from the building. In his rush to get back inside to put out the flames, the firefighter threw Aponte into Getz’s arms.
    Doctors hadn’t arrived yet. Aponte had nearly stopped breathing. Getz carried out CPR (心肺复苏术) in the police car as his partner sped toward Hartford Hospital. By the time Getz passed her off to the hospital staff of the emergency room, Aponte was breathing on her own.
    Aponte woke up hours later, surrounded by her family. Getz went to see her several times before the girl fully recovered. Aponte said she still has the teddy bear that Getz gave her during her hospital stay.
    As time passed, they lost touch with each other as Aponte’s family moved to Vernon.
    注意:
    1. 续写词数应为150左右;
    2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。
    About two years ago, Aponte tried to contact Getz through social media. ________________________________
    _______________________________________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________________________________
    At the graduation ceremony, many people came to Getz and spoke highly of his bravery. ___________________
    _______________________________________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________________________________
    _______________________________________________________________________________________________
    2021级高二下学期4月期中考
    英语参考答案
    第一部分 听力
    1—5 CACAC 6—10 CBABB 11—15 CBCBA 16—20 BBCAB
    第二部分 阅读理解
    第一节
    21—23 ACC 24—27 BDDB 28—31 DCCB 32—35 ADBB
    第二节
    36—40 ECDBG
    第三部分 语言运用
    第一节
    41—45 BDACA 46—50 CBDBB 51—55 DACBD
    第二节
    56. a 57. measuring 58. frequency 59. to 60. detailed
    61. negatively 62. have seen 63. are 64. to survive 65. where
    第四部分 写作
    第一节
    One possible version:
    Dear Ms. Hopkins,
    I am Li Hua, president of the Students’ Union. I’m writing to invite you to serve as a judge in an English story-telling contest to be held in our school next Friday.
    Twelve students will tell their stories, whose theme should be focused on traditional Chinese culture, aiming to develop students’ sense of national pride as well as arouse their interest in English learning. As a judge, you would be responsible for listening to all the competitors’ stories, deciding who are winners with three other judges.
    I do hope you can accept my invitation if it is convenient for you. I am looking forward to your reply.
    Yours sincerely,
    Li Hua
    第二节
    One possible version:
    About 1wo years ago, Aponte tried to contact Getz through social media. “We really appreciate Peter putting himself in danger to save others,” said Aponte. “I owe gratitude to Peter. Had it not been for people like Peter, all of our police officers and firefighters, I couldn’t be alive now. Now I’ll graduate from college. I do hope he can attend my graduation ceremony.” To the great delight of Aponte, she eventually found Getz with the help of many kind people. Since then, the two got together regularly, sometimes meeting for lunch.
    At the graduation ceremony, many people came to Getz and spoke highly of his bravery. In response, he said, “I simply did what I was trained to do, what I had to do. It is my duty. The firemen did their job, I did my job, and the hospital staff did their job. They were really heroes.” After a short pause, Getz continued, “How I wish I were as young as you! If I were 20 years younger, I would like to return to college for further education.”
    【解题导语】这是一篇应用文。本文介绍了四个文学作品奖项。
    21. A 细节理解题。根据每一个竞赛通知中的费用对比可知,Dorset Prize需要$30,收费最高。
    【解题导语】这是一篇应用文。本文介绍了四个文学作品奖项。
    21. A 细节理解题。根据每一个竞赛通知中的费用对比可知,Dorset Prize需要$30,收费最高。
    22. C 细节理解题。根据第三个奖项中的“...are given twice yearly for a single poem, a short story, a fiction and a creative nonfiction.”可知,这个奖项有诗歌类,其他是故事和回忆录类。
    23. C 推理判断题。根据四个奖项描述可知,它们都会给获奖者提供现金奖励。
    【解题导语】这是一篇新闻报道。圣诞节当天,一名9岁的女孩在美国马里兰州切萨皮克湾的海滩上寻找化石时,发现了一块13厘米长的巨齿鲨牙齿化石。
    24. B 推理判断题。根据第二段和第三段内容可推知,Bruce对这个鲨鱼牙齿的大小感到惊讶。
    25. D 推理判断题。根据第三段中的“I have found five other megalodon teeth, but they are only an inch or two in size”可推知,Molly至少发现了6颗此类牙齿。
    26. D 推理判断题。根据最后两段内容可知,巨齿鲨生活在大约2500万年前到250万年前。它们是世界上已知的最大的海洋捕食性动物之一。它们决定了全球海洋生态系统、全球海洋食物网。由此推断,巨齿鲨曾经在海洋里起到关键作用。
    27. B 推理判断题。文章首段是本文主题句,由此可知,本文是一篇新闻报道,向读者报道9岁女孩在美国海滩上发现了13厘米长的巨齿鲨牙齿化石这则新闻。
    【解题导语】这是一篇说明文。随着生活水平的提高,肥胖儿童越来越多见。近日,美国儿科学会发布了新的儿童和青少年肥胖症评估和治疗临床实践指南。
    28. D 推理判断题。根据第三段中的“In the past, many doctors thought children would grow out of bad eating habits. They used the method of ‘wait and see’ to decide what to do.”可知,在过去,许多医生认为孩子会“因长大而丢弃”不良的饮食习惯,他们用“观望”的方法来决定该怎么做,也就是不采取医疗措施。
    29. C 细节理解题。根据第五段和第六段内容可推知,Ihuoma Eneli和Dr. Claudia Fox都认为服药应与改变生活习惯相结合,而且锻炼也是必不可少的。
    30. C 推理判断题。根据最后一段内容可知,Dr. Stephanie Byrne仍然希望看到更多关于塞马鲁肽如何影响不同儿童的研究。也就是说,她对塞马鲁肽的疗效持谨慎的态度。
    31. B 标题归纳题。文章首段是本文主题句,由此可知,选项B(美国医生提供儿童肥胖新指南)最适合作为文章标题。
    【解题导语】这是一篇说明文。设计师们越来越多地使用环保材料来生产产品。回收利用的塑料瓶、木材、植物纤维甚至海藻都被用来代替传统的家庭用品和服装材料。
    32. A 细节理解题。根据第二段最后一句话可知,这位设计师利用海藻来生产电子灯,目的是希望节省资源。
    33. D 猜测词义题。根据第三段前两句话可推知,在这次新型纺织品国际贸易展览会上,将会有公司展示如何利用可重复利用的材料制造新产品。由此推断,划线单词bespeaking的意思是“展示”。
    34. B 推理判断题。第四段中,时尚行业专家Veronica Lipar描述了该领域最重要的变化——向可持续发展迈进。她说:“该行业正在努力减少对环境的影响,不再是最大的污染者。”可推知其言下之意是,现在的时尚行业对环境破坏很大。
    35. B 篇章结构题。文章首句“Designers are increasingly using different kinds of materials to produce products that do not harm the environment.”是本文主题句,接下来文章通过列举了很多事例来阐述这一主题。
    【解题导语】这是一篇说明文。本文简要讲述了计算机的发展史。
    36. E 空格前两句是该段主题句。由此推断,接下来应该回答首句问题。选项E意思是“另一些人认为计算机是一种有意义的转换信息的东西”,正是对首句做了回答,且与前一句意义一致,符合语境。
    37. C 由前几句内容可知,这里说的是历史上最早的计算设备。选项C意思是“古代人用这种装置进行简单的计算”,句中的the device与上一句的a simple mechanical device called an “abacus”所指相同。
    38. D 由前几句内容可知,这里说的是现代计算机的发展。选项D意思是“从那时起,计算机变得更小、更强大”,句中的then指的是上一句提到的1946年。
    39. B 空格是主题句,空格后说的是计算机是如何变得越来越小的。由此推断,选项B“今天的计算机变得越来越小”最能概括该段大意。
    40. G 由前一句可知,今天的计算机制造商不断以快得跟不上的速度生产更新和更小的型号。选项G意思是“今天最小的计算机明天可能会被更小的计算机所取代!”,这与前一句意义一致。
    【解题导语】这是一篇记叙文。扎克里·德连尼斯基是一名拥有众多粉丝的短视频博主,他常常假装向陌生人寻求帮助。如果对方回应他的求助,那么他就会给对方钱物作为回报。
    41. B 一段暖心的视频现在引起了许多社交媒体用户的关注,它涉及到一个陌生人(stranger),一对母子,以及一个简单的善举。
    42. D 周六下午,布里安麦克布莱德和她的儿子梅森外出购物,为观看老鹰队的比赛做准备,这时他们得到了一生一次的惊喜(surprise)。
    43. A 在停车场,扎克里·德连尼斯基走到他们跟前(approach),他以酬谢(reward)人们的善举而闻名。
    44. C 由解析43题可知,该空填reward。
    45. A “你碰巧(by chance)有一美元吗?我只是想坐公交车,”视频中可以听到扎克里德连尼斯基对布里安和她的儿子说(say)。
    46. C 由解析45题可知,该空填say。
    47. B 布里安仔细查看(look through)钱包,然后跑到车里去找零钱(change)。
    48. D 由解析47题可知,该空填change。
    49. B 当她回来时,德连尼斯基问她为什么决定(decide)帮忙。“我讨厌拒绝别人(say no to sb.),尤其是当我能帮上忙的时候,”布里安回答说。
    50. B 由解析49题可知,该空填no。
    51. D 就在那时, 德连尼斯基将零钱归还给了母子俩,并提供了一笔巨额(huge)回报——500美元和两张老鹰队比赛的门票。
    52. A 德连尼斯基将零钱归还给了母子俩,并给了他们500美元和两张老鹰队比赛的门票,这让母子俩惊讶不已(shock)。
    53. C “上周末这场比赛的平均票价在700美元左右,远远超出我们的预算。所以我们原来打算(intend)在家看比赛,”布里安回忆道。
    54. B 这次经历让小男孩惊讶得说不出话来(speechless)。
    55. D 这个男孩一直是老鹰队的狂热粉丝。当然,他最喜欢的部分是去比赛现场见到(meet)自己喜欢的球员。
    【解题导语】这是一篇说明文。澳大利亚昆士兰大学的肖恩·麦克斯韦博士领导了一项研究,表明极端气候威胁着野生动物的生存。
    56. a 考查冠词。此处表泛指,应用a。
    57. measuring 考查非谓语动词。spend time doing sth. 表示“花时间做某事”。
    58. frequency 考查词性转换。空格中所填单词在句中作主语,需用其名词形式。
    59. to 考查介词。cause changes to...意思是“给……带来变化”。
    60. detailed 考查词性转换。detailed形容词,“详细的”。
    61. negatively 考查词性转换。空格中所填单词在句中修饰谓语动词,需用其副词形式。
    62. have seen 考查时态语态。“in the past +一段时间”作状语,谓语动词用现在完成时。
    63. are 考查时态和主谓一致。极端气候越来越频繁是现在的情况,用一般现在时;主语是extreme climate and weather events,谓语动词应用are。
    64. to survive 考查非谓语动词。chance后常接不定式作定语,表示“做某事的机会”。
    65. where 考查定语从句。此处关系副词where引导定语从句,修饰先行词places,在从句中作地点状语。
    附听力部分录音原文:
    Text 1
    W: How about seeing the new film at the theater tomorrow?
    M: Sorry. I have a GRE class every Friday, and the next day I always have to look over my notes at home.
    Text 2
    W: I’m leaving the office early today. My mother is ill and I should take her to the hospital. Could you send this package for me?
    M: Sure. You can take my car.
    Text 3
    W: Is Uncle in? I’ve got something important to tell him.
    M: Sorry. Father has gone fishing. He won’t be back until lunchtime.
    Text 4
    M: If I were you, I’d just walk to work. It would take you about 20 minutes. Riding a bike is a good choice, too.
    W: I agree. But this week my husband is away on business, so I have to drive my kids to school before I go to work. I’m short of time, you know.
    Text 5
    W: It looks as if these plants have not been watered for a long time.
    M: I came around with the watering pot just two days ago. Are you sure the leaves are getting enough light?
    W: Maybe that’s the answer. Can you help me move these plants closer to the window?
    Text 6
    M: Which season do you like the most?
    W: I like summer the most, but at the same time, I hate it. I like summer because it’s warm. I don’t mind the heat and I like the longer days. So I can do more activities like swimming, bicycling and many other outdoor activities. I usually take a short vacation during the summer so I always look forward to that. However, the part about summer I hate the most is during the rainy season. When it gets hot along with the rain and the wind, it gets terrible.
    Text 7
    W: Well, I think they are much better than the ones we saw yesterday. What do you think of the house in Eccles?
    M: Well, I think it is OK—and it is the least expensive place in this area.
    W: Yes. That is true.
    M: The wooden floors are lovely, and it has a new kitchen. Also, it seems slightly bigger than our house.
    W: No. I think it is the same size as ours. It just seems bigger because it has no furniture.
    M: Yeah. Maybe.
    W: Anyway, I prefer the house in Monton, because it is built in a traditional style. But it is on a very busy road. It is much noisier than the other two.
    Text 8
    W: Did you hear? Harriet Tubman, the famous African-American woman who helped rescue about 70 slaves, is going to be on the new $20 bill. She’ll replace Andrew Jackson.
    M: Wow! That’s fantastic. It’s time that a woman was on the face of our money.
    W: I know. It’s really exciting news. Susan B. Anthony, Alice Paul, and a few other women will also be on the back of the $10 bill, although Alexander Hamilton’s image will still appear on the front.
    M: Could you tell me what those women are known for?
    W: Susan B. Anthony began the conversation that women should be allowed to vote, and Alice Paul helped pass the 19th Amendment to the U.S. Constitution, which gave women the right to vote.
    M: I’m glad that we are able to appreciate the women like them by putting them on our money.
    Text 9
    M: Let’s enjoy the movie and eat the chocolate.
    W: Well, I wish I could eat a lot of chocolate.
    M: Why not? Don’t think too much. It’s free for you!
    W: I’m afraid of suffering from toothache.
    M: I see. But didn’t you tell me about having your teeth fixed just a couple of days ago?
    W: I did, but I always have problems with sweet and stuff like that. Perhaps my teeth are very sensitive.
    M: How often do you visit the dentist?
    W: I go to the dentist regularly every 6 months and also when I have a toothache.
    M: What did the dentist say about your teeth?
    W: She suggested that I use special toothpaste to avoid feeling painful while I was brushing my teeth. She also asked me to brush my teeth at least three times a day.
    M: So have you done it?
    W: Yes, I have. But the problem is that I really love drinking sweetened iced tea and coffee.
    M: You’d better choose the best and the right ones, so next time you will be free of toothache.
    Text 10
    M: You want to know the first time I went to the cinema? Well, I will talk about it now. It was a Saturday morning in 1937, when I was five years old. My father took me to the cinema that very afternoon.
    The size of it amazed me, and I loved the atmosphere immediately. In those days there was a girl who showed you to your seats in the dark if you arrived after the film had started and she was there with her boxes of sweets and ice cream in the breaks. My mother had given me some money before we left home, so I queued up and bought myself some chocolate.
    But the film itself was the most important thing. When the curtains opened and the lights went down, I couldn’t believe my eyes. There were sudden changes of scenes that took my breath away, and action that was shown from many different angles. Obviously audiences are used to all of that now. These days film scenes only last a few seconds and are filled with special effects. In those days one scene could last for several minutes. And of course the sets were very basic, if you compare them to today’s. But the performances the actors gave were wonderful. I had never experienced anything like it and I loved the cinema from that point on. And now I’m a film director.


    相关试卷

    2022-2023学年安徽省合肥一中等A10联盟高二下学期4月期中考试英语含答案: 这是一份2022-2023学年安徽省合肥一中等A10联盟高二下学期4月期中考试英语含答案,共30页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。

    安徽省A10联盟2022-2023学年高二英语下学期4月期中考试试题(Word版附解析): 这是一份安徽省A10联盟2022-2023学年高二英语下学期4月期中考试试题(Word版附解析),共26页。试卷主要包含了5分,满分7等内容,欢迎下载使用。

    2022-2023学年安徽省A10联盟高二下学期4月期中考试英语试题(Word版含答案,有听力音频,无文字材料): 这是一份2022-2023学年安徽省A10联盟高二下学期4月期中考试英语试题(Word版含答案,有听力音频,无文字材料),文件包含安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题docx、安徽省A10联盟2022-2023学年高二下学期4月期中考试英语试题答案pdf等2份试卷配套教学资源,其中试卷共18页, 欢迎下载使用。

    免费资料下载额度不足,请先充值

    每充值一元即可获得5份免费资料下载额度

    今日免费资料下载份数已用完,请明天再来。

    充值学贝或者加入云校通,全网资料任意下。

    提示

    您所在的“深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载 10 份资料 (今日还可下载 0 份),请取消部分资料后重试或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深深圳市第一中学”云校通为试用账号,试用账号每位老师每日最多可下载10份资料,您的当日额度已用完,请明天再来,或选择从个人账户扣费下载。

    您所在的“深圳市第一中学”云校通余额已不足,请提醒校管理员续费或选择从个人账户扣费下载。

    重新选择
    明天再来
    个人账户下载
    下载确认
    您当前为教习网VIP用户,下载已享8.5折优惠
    您当前为云校通用户,下载免费
    下载需要:
    本次下载:免费
    账户余额:0 学贝
    首次下载后60天内可免费重复下载
    立即下载
    即将下载:资料
    资料售价:学贝 账户剩余:学贝
    选择教习网的4大理由
    • 更专业
      地区版本全覆盖, 同步最新教材, 公开课⾸选;1200+名校合作, 5600+⼀线名师供稿
    • 更丰富
      涵盖课件/教案/试卷/素材等各种教学资源;900万+优选资源 ⽇更新5000+
    • 更便捷
      课件/教案/试卷配套, 打包下载;手机/电脑随时随地浏览;⽆⽔印, 下载即可⽤
    • 真低价
      超⾼性价⽐, 让优质资源普惠更多师⽣
    VIP权益介绍
    • 充值学贝下载 本单免费 90%的用户选择
    • 扫码直接下载
    元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
    您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      充值到账1学贝=0.1元
      0学贝
      本次充值学贝
      0学贝
      VIP充值赠送
      0学贝
      下载消耗
      0学贝
      资料原价
      100学贝
      VIP下载优惠
      0学贝
      0学贝
      下载后剩余学贝永久有效
      0学贝
      • 微信
      • 支付宝
      支付:¥
      元开通VIP,立享充值加送10%学贝及全站85折下载
      您当前为VIP用户,已享全站下载85折优惠,充值学贝可获10%赠送
      扫码支付0直接下载
      • 微信
      • 支付宝
      微信扫码支付
      充值学贝下载,立省60% 充值学贝下载,本次下载免费
        下载成功

        Ctrl + Shift + J 查看文件保存位置

        若下载不成功,可重新下载,或查看 资料下载帮助

        本资源来自成套资源

        更多精品资料

        正在打包资料,请稍候…

        预计需要约10秒钟,请勿关闭页面

        服务器繁忙,打包失败

        请联系右侧的在线客服解决

        单次下载文件已超2GB,请分批下载

        请单份下载或分批下载

        支付后60天内可免费重复下载

        我知道了
        正在提交订单

        欢迎来到教习网

        • 900万优选资源,让备课更轻松
        • 600万优选试题,支持自由组卷
        • 高质量可编辑,日均更新2000+
        • 百万教师选择,专业更值得信赖
        微信扫码注册
        qrcode
        二维码已过期
        刷新

        微信扫码,快速注册

        手机号注册
        手机号码

        手机号格式错误

        手机验证码 获取验证码

        手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

        设置密码

        6-20个字符,数字、字母或符号

        注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
        QQ注册
        手机号注册
        微信注册

        注册成功

        下载确认

        下载需要:0 张下载券

        账户可用:0 张下载券

        立即下载
        账户可用下载券不足,请取消部分资料或者使用学贝继续下载 学贝支付

        如何免费获得下载券?

        加入教习网教师福利群,群内会不定期免费赠送下载券及各种教学资源, 立即入群

        返回
        顶部
        Baidu
        map