2021雅安中学高一下学期期中考试英语试题含答案
展开
这是一份2021雅安中学高一下学期期中考试英语试题含答案,文件包含四川省雅安中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题doc、雅安中学2020级高一下期期中测试题答案doc等2份试卷配套教学资源,其中试卷共11页, 欢迎下载使用。
雅安中学高2020级高一下学期期中考试答案听力:1-5 CCABC 6-10 BABCA 11-15 BBCAC 16-20 BBCBA阅读:21-23 DBA 24-27 DBDB 28-31 BBCA 32-35 DBAC七选五:36-40 BCEGF完形填空:41-45 BADCB 46-50 ACBDA 51-55 DBBAC 56-60 ADDCD语法填空:61.the 62.usually 63.stands 64.happiness 65.keeping66.who/that 67.friends 68.is given 69.it 70.to receive改错:71.1. for→as;72.在swimmer前加a;73.hardly→hard;74.medal→medals;75.were→was;76.makes→made;77.去掉but;78.amazed→amazing;79.very→so;80.her→him作文范文:Dear July, I’m sorry to hear that you didn't do well in your exam and that you are depressed and worried about your study. As your friend,I have some tips for you. First of all,I quite understand how you feel now. I want to say failure is the mother of success. So never give up though you failed this time. You should try to analyze the cause and draw a lesson for it. This can help you make up for the shorts of knowledge and skills in those areas. The next is to build up confidence,for it is the deciding factor to ideal grade. I am sure by doing this your test results will be improved next time and gradually your confidence will also come back. Hope everything goes well with you and looking forward to your reply. A篇阅读理解【分析】这是一篇说明文。文章介绍了2020年新冠肺炎疫情期间,在play store上下载量最多的四款应用软件。21.细节理解题。根据TikTok中“With over 111.9 million downloads, TikTok has seen a huge growth in 2020, twice more than what it got in 2019. (2020年,TikTok的下载量超过1.119亿次,大幅增长,是2019年的两倍。)”可知,TikTok的下载量比2019年翻了一番。故选D项。22.细节理解题。根据Zoom中“With nearly 94. 6 million installs, Zoom is the most used app for online meetings and virtual classrooms.可知,Zoom应用软件最适合在线教育。故选B项。23.推理判断题。根据Facebook中“Facebook is the world’s most popular social networking application. Facebook builds technologies that give people the power to connect with friends and family, find communities and grow businesses. 故选A项。 B篇阅读理解【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过自己童年的亲身经历讲述了让孩子经历失败具有重大的价值。24.细节理解题。根据第一段中“After waiting at school for an hour, I walked the three miles home, and when I got to my house, I shut our front door with anger, stormed into the kitchen and screamed in my mom’s face that she’d forgotten me.”可知,作者那天生气的原因之一是她不得不自己走回家。故选D项。25.推理判断题。根据第三段中“My mom didn’t rescue me from failure. She let me suffer from it. She let me figure it out. She let me learn. Now, as a mom myself, I’ve realized that I want my kids to experience failure because failure is how we grow, learn and think outside of ourselves. (我妈妈没有把我从失败中拯救出来。她让我受苦。她让我自己想办法。她让我学习。现在,作为一个母亲,我意识到我想让我的孩子经历失败,因为失败是我们成长、学习和思考的方式。)”可知,作者认为她童年的经历是有意义的。故选B项。26.词句猜测题。根据第二段中“But she held her ground, and that day, I walked to school. And I missed my tests. (但她_______________,那天,我步行去学校。我错过了考试。)”由那天作者自己步行去学校,可知,作者的妈妈坚持没有送作者去学校的立场,因此猜测划线短语held her ground意为“坚持她自己的看法/立场”。故选D项。27.主旨大意题。根据第一段中“If our kids don’t fall, they don’t learn to get up. (如果我们的孩子没有摔倒,他们就无法学会爬起来。)”和第三段中“Now, as a mom myself, I’ve realized that I want my kids to experience failure because failure is how we grow, learn and think outside of ourselves. It’s how we self-educate to learn what’s right and respectable, and what’s not. It’s how we become responsible and enthusiastic. Falling down makes us better because we learn how to get up. 可知,作者通过自己童年的亲身经历讲述了让孩子经历失败具有重大的价值,因此本文的最佳标题选项B“失败的价值”符合题意。故选B项。 C篇阅读理解【分析】试题分析:想要减肥,除了少吃外,还和房间有关系。建议有4条:1.房间要明亮;2.用冷色系会减少食欲;3.放一些舒缓的音乐就餐;4. 用小的碗碟。28.B 推理判断题。根据全文第一段Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.可知,这篇文章更可能是对那些在乎自己的体型的人有帮助。故选B。2.B 细节理解题。根据第三段第二句话in one study,…可知在蓝色的房间内人吃的相对较少。故选B。30.C 推理判断题。最后一段介绍,要想少吃,要用小碗小勺,前面介绍说到,吃得快,房间暗会增加饮食,放舒缓的音乐有助于减少饮食的速度和进食量。故选C。31.A主旨大意题。根据开头的后文Here are some ways to turn your home into part of your diet plan.可知,本文就房间的布置给那些想减肥的人士提了一些建议。所以选A可以更好地概括全文。 七选五【分析】这是一篇应用文。文章介绍了一些善待自己宠物的建议。36.根据上文“Clean their food and drink bowls at least once a day. (每天至少一次清洗他们的食物和饮料碗。)”和下文“You wouldn’t eat off the same plate for one whole week or drink out of the same glass for a month! 可知此处内容与宠物在使用餐具方面和人一样有关,因此选项B“It’s the same with us. (和我们一样)”符合题意。故选B。37.根据下文“Pets want as much of your attention as possible, dogs especially. (宠物想要得到你尽可能多的关注,尤其是狗。)”可知是本段主旨句,此处内容与给你宠物关注有关,因此选项C“Give your pets attention. (关注你的宠物。)”符合题意。故选C。38.根据上文“Most dogs don’t like to be kept in a house all day long. (大多数狗不喜欢整天被关在屋里。)”可知此处与上文形成因果关系,内容与狗喜欢外出有关,下文“They can also meet other dogs this way. (它们也可以通过这种方式遇见其他的狗。)”可知,this way指的是选项E的内容,因此选项E“They like to get out and enjoy the flesh air. (他们喜欢出去享受新鲜空气。)”符合题意。故选E。39.根据上文“Your pet may not like it. (你的宠物可能不喜欢。)”可知此处与下文形成转折关系,内容与带宠物去看兽医的好处有关,选项G中的连词But是转折,因此选项G“But it’s better to cause a little discomfort now than to find out later that it has a disease. (但现在先引起一点不适总比后来才发现它有病强。)”符合题意。故选G。40.根据上文“If you had to take your dog to the hospital, he might be afraid of riding in cars. (如果你不得不带你的狗去医院,它可能害怕坐车。)”可知选项F中In that case指的就是上文这种情况,此处内容与可以坐很短的车程去一个令人愉快的地方改善狗害怕坐车的情况有关,故选F。
相关试卷
这是一份四川省雅安中学2021-2022学年高一下学期期中考试英语试题,共12页。
这是一份2023雅安中学高二上学期期中考试英语试题含答案,文件包含四川省雅安中学2022-2023学年高二上学期期中考试英语试题docx、四川省雅安中学2022-2023学年高二上学期期中考试英语答案docx、四川省雅安中学2022-2023学年高二上学期期中考试英语听力mp3等3份试卷配套教学资源,其中试卷共13页, 欢迎下载使用。
这是一份2021雅安中学高二上学期期中考试英语试题含答案