终身会员
搜索
    上传资料 赚现金
    英语朗读宝

    高中英语外研版选修8 Module 3 Section Ⅱ 课后练习

    立即下载
    加入资料篮
    高中英语外研版选修8 Module 3  Section Ⅱ 课后练习第1页
    高中英语外研版选修8 Module 3  Section Ⅱ 课后练习第2页
    高中英语外研版选修8 Module 3  Section Ⅱ 课后练习第3页
    还剩5页未读, 继续阅读
    下载需要10学贝 1学贝=0.1元
    使用下载券免费下载
    加入资料篮
    立即下载

    外研版选修8Module 3 Foreign Food当堂检测题

    展开

    这是一份外研版选修8Module 3 Foreign Food当堂检测题,共8页。
    Module 3 Section  Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points课时作业.单句语法填空1Something must be done to prevent factories sending out poisonous (poison) gases so as to keep the city from being polluted.2Despite the health problem caused by his excess weight, the wealthy businessman was still obsessed with making as much money as possible.3It was not until the early 18th century that the significance of the event was generally realized.4The fog was so heavy this morning that drivers could hardly make out the things just ten meters away.5There has been the requirement (require) that every child (should) be given (give) the opportunity to be educated.6While there are many differences in personality, they have a lot in common.7(2019·安徽省级名校联考)There are so many green trees and beautiful flowers everywhere. It is no wonder that the air here is so fresh.8Mr. Smith owed his success in his career to his family and teachers.9The food, tasting (taste) good, soon sold out when it was taken to the market.10He can't have left (leave) without saying goodbye to them, for he always has good manners (manner).单句改错1They fell in love for the first time they met each other. 去掉for2When we does make a mistake, we must correct it fully, openly, and as quickly as possible.doesdo3That was the third time that he has taken part in the Olympic Games. hashad4At first he refused to accept any responsibility but he ended up apologized. apologizedapologizing5Owing for the rain, the meeting has to be put off. forto.阅读理解(2019·全国卷)Marian Bechtel sits at West Palm Beach's Bar Louie counter by herself, quietly reading her e­book as she waits for her salad. What is she reading? None of your business! Lunch is Bechtel's “me” time. And like more Americans, she's not alone.A new report found 46 percent of meals are eaten alone in America. More than half (53 percent) have breakfast alone and nearly half (46 percent) have lunch by themselves. Only at dinnertime are we eating together anymore, 74 percent, according to statistics from the report.I prefer to go out and be out. Alone, but together, you know Bechtel said, looking up from her book. Bechtel, who works in downtown West Palm Beach, has lunch with coworkers sometimes, but like many of us, too often works through lunch at her desk. A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder. She returns to work feeling energized. Today, I just wanted some time to myself she said.Just two seats over, Andrew Mazoleny, a local videographer, is finishing his lunch at the bar. He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he's on a first­name basis if he wants to have a little interaction (交流). I reflect on how my day's gone and think about the rest of the week he said. It's a chance for self­reflection. You return to work recharged and with a plan.That freedom to choose is one reason more people like to eat alone. There was a time when people may have felt awkward about asking for a table for one, but those days are over. Now, we have our smartphones to keep us company at the table. It doesn't feel as alone as it may have before all the advances in technology said Laurie Demeritt, whose company provided the statistics for the report.【解题导语】 本文是一篇说明文。据一份报告显示,越来越多的美国人喜欢独自用餐,并通过两个实例加以说明,文章总结了人们喜欢独自用餐的原因。1What are the statistics in Paragraph 2 about?AFood variety.BEating habits.CTable manners.DRestaurant service.解析:B 推理判断题。根据第二段可知,在美国,约有46%的人们独自用餐。53%的人们独自吃早餐,46%的人们独自吃午餐,只有74%的人们晚餐不是独自享用,故可知本段的数据是关于用餐习惯,故选B2Why does Bechtel prefer to go out for lunch?ATo meet with her coworkers.BTo catch up with her work.CTo have some time on her own.DTo collect data for her report.解析:C 细节理解题。根据第三段中的A lunchtime escape allows her to keep a boss from tapping her on the shoulder.Today, I just wanted some time to myself可知,Bechtel一个人吃午饭可以让她逃离老板的关注,给自己留一些自由时间,故选C3What do we know about Mazoleny?AHe makes videos for the bar.BHe's fond of the food at the bar.CHe interviews customers at the bar.DHe's familiar with the barkeeper.解析:D 推理判断题。根据第四段中的He likes that he can sit and check his phone in peace or chat up the barkeeper with whom he's on a first­name basis if he wants to have a little interaction(交流)可知,Mazoleny喜欢这样的气氛,因为可以坐在那里安静查看手机信息,或者想聊天了,可以直呼吧台服务员名字和他聊天。故可知,他与服务员很熟悉,可以直呼对方名字,故选D4What is the text mainly about?AThe trend of having meals alone.BThe importance of self­reflection.CThe stress from working overtime.DThe advantage of wireless technology.解析:A 主旨大意题。一份调查结果显示越来越多的美国人喜欢独自用餐,本文对这一现象进行说明并总结了人们选择独自用餐的原因,故选A.完形填空That was my first ballet performance and I was the lead role. A huge black curtain   1   me from the crowd. My heart raced so rapidly that it would   2   
    out of my chest. A rush of   3   shot through my body when the music began and I took my   4   at the center of the stage. I pushed off the floor as hard as I could and
      5   into the air. Then I started to come   6   for my landing, preparing to jump again, and yet my foot   7  . I fell, face­first. For a moment I couldn't   8  wondering if I should go on.   9  trained for thousands of hours for twelve years, my muscles ignored the   10   of my mind and I   11   myself back on my feet. I finished the part and left the stage. Bending over a table, I tried to   12   tears. I didn't want to go back to finish the last twenty minutes. I didn't   13   the lead role.Then came my teacher. The   14   thing on stage is to fall. You've gotten it, so what's left to   15  Just go and give it all. Her words   16   me. Minutes later, I went back onstage and completely let go of   17  .I just danced, letting the music guide me through the movement.Now, as a Principal Dancer, I often think about that performance. We fall when we try our hardest. There is no   18  only pride. Falling is   19  and sometimes it is easier just to stay on the   20  .But if we never get upwe will never experience what it is like to fly.【解题导语】 作者通过讲述自己第一次芭蕾舞演出的经历告诉我们,当我们尽了最大的努力,即使跌倒了,也不是耻辱,而是骄傲。如果我们跌倒了再也不爬起来,我们就永远不会体验到飞翔的感觉。1A.covered  BhidCprotected   Ddrove解析:B 演出还没有开始,巨大的幕布把作者藏在后面,与观众隔开。cover 意为覆盖hide 意为隐藏protect 意为保护drive 意为驱赶,驾驶。故选B项。2A.beat   BdropCrun   Dshout解析:A 此处描写作者紧张激动的心情:作者的心跳得很快,几乎要跳出胸膛。选项中只有 beat 有表示心脏跳动的含义。故选A项。3A.amazement   BexcitementCsadness   Dsatisfaction解析:B 由上句可知,作者非常激动、紧张,所以音乐响起时内心应该是激动的。 amazement 意为惊异excitement 意为兴奋,激动sadness意为悲伤satisfaction意为满意B项符合语境。4A.time   BturnCplace   Dorder解析:C 根据常识可知,作者是领舞,所以音乐响起后会站到舞台中央。take one's time意为不慌不忙take one's turn意为轮到某人take one's place意为某人就位take one's order意为为某人点餐。故选C项。5A.flew   BspunCrose   Dlooked解析:A 根据空前的pushed off the floor可知,这是作者在努力蹬离地面跃到空中。fly意为飞翔,表现芭蕾舞的腾空动作,符合语境,故选A项。spin意为旋转rise意为升起look意为6A.out   BinCdown   Doff解析:C 上文提到跃到空中,再根据空后的preparing to jump again可知,此处是准备落地。故选C项。7A.slipped   BstoppedCstepped   Dadvanced解析:A 根据后面的I fellface­first.可推测,此处指作者摔倒了,可能的原因是脚下打滑了。slip意为打滑stop意为停止step意为踏步advance意为前进。故选A项。8A.think   BcryCmove   Dbelieve解析:C 根据空后的wondering if I should go on可知,作者当时不知道是否应该继续表演,由此可以推测,作者当时摔倒后不能动弹(move)。故选C项。9A.Therefore   BHoweverCOtherwise   DInstead解析:B 根据上文可知,作者不知道自己是否应该继续表演,然而十二年无数小时的训练使作者的肌肉本能地忽略了内心的犹豫,作者发现自己又站了起来,上下文之间是转折关系,故选B项。10A.loss   BpainCrelief   Dhesitation解析:D 根据上文中的wondering if I should go on以及空后的mind可知,作者当时在犹豫。loss意为损失pain意为疼痛relief意为宽慰hesitation意为犹豫。故选D项。11A.found   BdraggedCaccustomed   Dallowed解析:A 作者发现自己又站了起来。find意为发现drag意为拖动accustom意为使习惯allow意为允许。故选A项。12A.dry up   Bwipe outCburst into   Dfight back解析:D 表演告一段落之后,作者回到了后台,伏在一张桌子上努力抑制住泪水。根据空前的tried to以及当时的舞台表演场合可知,作者应该是强忍泪水。dry up意为使干涸wipe out意为彻底毁灭,抹去burst into意为突然……起来fight back意为抗争,克制,忍住。故选D项。13A.play   BdeserveCget   Dfinish解析:B 作者在舞台上摔倒,觉得自己没资格当领舞。play意为玩耍,参加,演奏deserve意为应得,应受get意为获得finish意为完成。故选B项。14A.unexpected   BawkwardCcommon   Dworst解析:D 此处是老师的鼓励:舞台上最糟糕的事就是摔倒,你已经摔倒了,还有什么可失去的?unexpected意为出乎意料的awkward意为尴尬的common意为常见的worst意为最坏的。故选D项。15A.go   BdoClose   Dsay解析:C 没有什么比舞台上摔倒更糟糕的事了,所以不用害怕再失去(lose)什么。故选C项。16A.awoke   BenrichedCexcited   Dsurprised解析:A 根据下文的Minutes later, I went back onstage and completely let go of ...可知,作者又回到舞台继续表演,因此,此处指老师的话点醒了作者。awake意为唤醒enrich意为使丰富,充实excite意为使兴奋,使激动surprise意为使惊讶。故选A项。17A.the music   BmyselfCthe teacher   Dothers解析:B 根据下文的I just danced, letting the music guide me through the movement.可知,作者随着音乐尽情舞蹈,释放自己。故选B项。18A.excuse   Bfear Cbenefit   Dshame解析:D 结合上文作者认为自己摔倒是一种耻辱,而本句和下文则认为摔倒是一种骄傲。excuse意为借口fear意为害怕benefit意为好处shame意为羞耻。故选D项。19A.shocking   Binteresting Crare   Dterrible解析:D 根据上文作者摔倒后的想法可知,此处应为摔倒很糟糕。shocking意为惊人的interesting意为有趣的rare意为稀有的terrible意为糟糕的。故选D项。20A.spot   Broad Cground   Dstage解析:C 根据下文的get upfly可知,此处是说摔倒后待在地上不再站起来更简单。spot意为地点road意为道路ground意为地面stage意为舞台。故选C项。.短文改错Tom and Dick are next door neighbor who both work in same office. They often walk together to and from work. Once they were walking to home together while it suddenly started to rain. Tom quickly opened his umbrella and said proud, “My wife really has great foresight. She said this morning it would rain and tell me to carry my umbrella.”Dick smiled and walked up to him under the protection of the umbrella, said, “Mine has even great foresight. He didn't let me carry one as she knew you'd share yours to me.” 答案:Tom and Dick are next door  who both work in  same office. They often walk together to and from work.Once they were walking home together  it suddenly started to rain.Tom quickly opened his umbrella and said My wife really has great foresight.She said this morning it would rain and  me to carry my umbrella. Dick smiled and walked up to him under the protection of the umbrellaMine has even  foresight.  didn't let me carry one as she knew you'd share yours  me. 

    相关试卷

    2020-2021学年Module 6 The Tang Poems一课一练:

    这是一份2020-2021学年Module 6 The Tang Poems一课一练,共8页。

    高中英语外研版选修8Module 6 The Tang Poems测试题:

    这是一份高中英语外研版选修8Module 6 The Tang Poems测试题,共8页。

    高中英语外研版选修8Module 5 The Conquest of the Universe课时练习:

    这是一份高中英语外研版选修8Module 5 The Conquest of the Universe课时练习,共8页。

    欢迎来到教习网
    • 900万优选资源,让备课更轻松
    • 600万优选试题,支持自由组卷
    • 高质量可编辑,日均更新2000+
    • 百万教师选择,专业更值得信赖
    微信扫码注册
    qrcode
    二维码已过期
    刷新

    微信扫码,快速注册

    手机号注册
    手机号码

    手机号格式错误

    手机验证码 获取验证码

    手机验证码已经成功发送,5分钟内有效

    设置密码

    6-20个字符,数字、字母或符号

    注册即视为同意教习网「注册协议」「隐私条款」
    QQ注册
    手机号注册
    微信注册

    注册成功

    返回
    顶部
    Baidu
    map